2020-2021学年高一英语译林版选修6单元综合检测3 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高一英语译林版选修6单元综合检测3 WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 译林版 选修 单元 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三) (时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AI travel a lot,and I find out different“styles (风格)”of directions every time I ask“How can I get to the post office?”The foreign tourists are often confused in Japan because most streets there dont have names.People use landmarks(地标)in their d
2、irections instead of street names.For example,the Japanese will say to travelers,“Go straight down to the corner.Turn left at the big hotel and go past a fruit market.The post office is across from the bus stop.”In the countryside of the American Midwest,there are not usually many landmarks.There ar
3、e no mountains,so the land is very flat; in many places there are no towns or buildings within miles.Instead of landmarks,people will tell you directions and distances.In Kansas or Iowa,for example,people will say,“Go north two miles.Turn east,and then go another mile.” People in Los Angeles,Califor
4、nia,have no idea of distance on the map;they measure distance in time,not miles.“How far away is the post office?”,you ask.“Oh,”they answer,“its about five minutes from here.”You say,“Yes,but how many miles away is it?”They dont know.Its true that a person doesnt know the answer to your question som
5、etimes.What happens in such a situation?A New Yorker might say,“Sorry,I have no idea.”But in Yucatan,Mexico,no one answers“I dont know.”People in Yucatan believe that “I dont know”is impolite.They usually give an answer,often a wrong one.A tourist can get very,very lost in Yucatan!【语篇解读】本文讲述的是在问路方面各
6、国的文化差异。1When a tourist asks the Japanese the way to a certain place,they usually _.Adescribe the place carefullyBshow him the names of the streetsCtell him a map of the placeDrefer to recognizable buildings and placesD细节理解题。根据文章第二段中的“.in Japan.People use landmarks(地标)in their directions instead of s
7、treet names.”可知选D项。2What is the place where people measure distance in time?ANew York.BLos Angeles.CKansas.DIowa.B细节理解题。见倒数第二段第一句。3People in Yucatan may give a tourist a wrong answer _.Ain order to save timeBas a testCso as to be politeDfor funC细节理解题。见最后一段倒数第二、三句。4What can we infer from the text?AIt
8、s important for travelers to understand cultural differences.BIts useful for travelers to know how to ask the way properly.CPeople have similar understandings of politeness.DNew Yorkers are generally friendly to visitors.A推理判断题。通读全文可知,作者介绍了一些地方人们对方向的不同回答方式,因此可推出对旅行者来说理解文化差异是重要的,故选A项。B、D两项在文中并未提到;根据最
9、后一段可知C项错误。BSituated in Huaxi District,Guiyang,Zhenshan Ethnic Culture Village is a world of stone,where many things like door frames and roads are made of stone.Buyi men and women in their best clothes sing and dance at the village entrance as they greet visitors and invite them to join the villager
10、s in making cake flour with rice.The village was first built during the Ming Dynasty,with a history of more than 400 years.Three sides of the village are surrounded by water.It is built against the mountains according to the local geological conditions.There are about 120 families and three fourths
11、of them are Buyi nationality and one fourth are Miao people.On January 10th every lunar year,the villagers hold traditional dancing activities to celebrate the New Year.Buyi and Miao villagers in their best costumes sing and dance to the melodies from the Lusheng (芦笙) and the bamboo flutes (长笛) to c
12、elebrate their own traditional festival.Legends said once some robbers captured the Buyi forefather in the village.The villagers failed to rescue him by themselves and asked the local Miao people for help.The Miao people played the Lusheng and sang Miao songs to communicate with him and the robbers
13、couldnt understand them.With the help of the Miao people,the forefather was rescued.Since then,the local Buyi people have formed the custom of singing and dancing to appreciate the help from the Miao.People sing and dance for three days for the festival each year.Besides this,Zhenshan villagers also
14、 celebrate the traditional “Siyueba”Festival (April 8th Festival) and the “Qiyueban”Festival (the Ghost Festival)Now,these festivals have become joyous days celebrated by Miao,Buyi,Dong,Zhuang,Shui,Gelao,and even the Han people.In Zhenshan,some young people take advantage of the festivals to make fr
15、iends and choose their future husbands or wives.Girls usually make embroideries (刺绣)and give them as gifts to their lovers.【语篇解读】本文是一篇记叙文,介绍了一个少数民族文化村。5We can infer the village is called a world of stone mainly because _.Athe villagers are very coldBthe villagers are very strongCthe village is built
16、 on a large stoneDthe village is in mountains and rich in stonesD推理判断题。根据第一、二段可知,这是一个依山而建的村子,石头资源丰富,因此选D项。6Which of the following isnt a way of greeting visitors?ADressing up.BDancing and singing.CPreparing embroideries.DInviting them to make cake flour.C细节理解题。根据第一段最后一句和最后一段的“Girls usually make embr
17、oideries(刺绣)and give them as gifts to their lovers.”可知,欢迎游客的活动不包括C项。7The Miao people played the Lusheng and sang Miao songs at first to _.Astop the robbers understanding themBshow the robbers their powerCchallenge the Buyi peopleDplease the robbersA细节理解题。根据第三段“The Miao people played the Lusheng and
18、sang Miao songs to communicate with him and the robbers couldnt understand them.”可知选A项。8What can we learn about the “Siyueba”Festival?AIt is a newlyformed festival.BIt is only celebrated in Zhenshan Village.CIt is popular with all the ethnic minorities.DIt is a chance for young people to make friend
19、s.D细节理解题。根据文章最后一段中的“In Zhenshan,some young people take advantage of the festivals to make friends.”可知,D项正确。CArthur Miller (19152005) is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th century.Millers father had moved to the USA from AustriaHungary,drawn like so many others by th
20、e “Great American Dream” However,he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the Great Depression of the early 1930s.Millers most famous play,Death of a Salesman,is a powerful attack on the American system,with its aggressive way of doing business and its insisten
21、ce on money and social status as indicators of worth.In Willy Loman,the hero of the play,we see a man who has got into trouble with this system.Willy is“burnt out”and in the cruel world of business there is no room for sentiment:if he cant do the work,then he is no good to his employer,the Wagner Co
22、mpany,and he must go.Willy is painfully aware of this,and at a loss as to what to do with his lack of success.He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end.When it was first staged in 1949,the play was greeted with enthusiastic reviews,and it won the Tony Award for Best
23、 Play,the New York Drama Critics Circle Award,and the Pulitzer Prize for Drama.It was the first play to win all three of these major awards.Miller died of heart failure at his home in Roxbury,Connecticut,on the evening of February 10,2005,the 56th anniversary of the first performance of Death of a S
24、alesman on Broadway.【语篇解读】本文主要讲述了米勒的生平及他的代表作推销员之死的内容。9Why did Arthur Millers father move to the USA?A. He suffered from severe hunger in his home country.BHe was attracted by the“Great American Dream”CHe hoped to make his son a dramatist.DHis family business failed.B细节理解题。从文章第一段第二句“Millers father ha
25、d moved to the USA from AustriaHungary,drawn like so many others by theGreat American Dream”可知,和许多人一样,是美国梦吸引米勒的父亲去美国。10The play Death of a Salesman _.Aexposes the cruelty of the American business worldBdiscusses the ways to get promoted in a companyCtalks about the business career of Arthur MillerDf
26、ocuses on the skills in doing businessA细节理解题。从第二段第一句可知,米勒所写的这部戏剧抨击了美国社会制度及其掠夺式的商业模式。11After it was first staged,Death of a Salesman _.Aachieved huge successBwon the first Tony AwardCwas warmly welcomed by salesmenDwas severely attacked by dramatistsA推理判断题。从文章第三段可知,推销员之死在首度公演之后,受到了人们热情的好评,也同时获得美国三个著名
27、的文学奖项,由此它获得了巨大的成功。12What is the text mainly about?AArthur Miller and his family.BThe awards Arthur Miller won.CThe hardship Arthur Miller experienced.DArthur Miller and his bestknown play.D主旨大意题。本文的第一段和最后一段介绍米勒的生平,而二、三段介绍了他的戏剧推销员之死以及这部戏剧所取得的巨大成功,故D项正确。DThe young man laughed,“Comparing your heart wit
28、h mine,mine is perfect and yours is a mess of scars.” “Yes,”said the old man.“Yours looks perfect,but I would never trade with you.You see,every scar represents a person to whom I have given my love.I tear out a piece of my heart and give it to them,and often they give me a piece of their heart that
29、 fits into the empty place in my heart.But because the pieces arent exact,I have some rough edges,which I cherish,because they remind me of the love we shared.Sometimes I have given pieces of my heart away,and the other person hasnt returned a piece of his or her heart to me.These are the empty goug
30、esgiving love is taking a chance.Although these gouges are painful,they stay open,reminding me of the love I have for those people too,and I hope someday they may return and fill the space I have been waiting.So now do you see what true beauty is?”The young man walked up to the old man,reached into
31、his perfect heart,and ripped a piece out.He offered it to the old man.The old man placed it in his heart,then took a piece from his old scarred heart and placed it in the wound in the young mans heart.It fit,but not perfectly,as there were some jagged edges.The young man looked at his heart,not perf
32、ect anymore but more beautiful than ever,since love from the old mans heart flowed into his.They embraced and walked away side by side.【语篇解读】什么样的心是最美的?华丽的外表还是充满爱的内在?阅读本文,你会有所了解。13The young man laughed at the old man in the beginning because he thought _.Ahis own heart was perfect while the old mans
33、heart was uglyBthe old man was silly enough to misunderstand himCyoung people should have a more beautiful heartDhe could command instant respect from the crowdA细节理解题。由前面的描述及第四段内容可知,年轻人的心脏是完美的,而老人的心脏则到处都是伤疤,所以显得很丑陋。14The missing pieces in the old mans heart meant _.Asome people helped by the old man
34、 forgot to pay himBgiving love sometimes involved risks and hurtCpeople who shared love should be gratefulDloving a person without hurting yourselfB推理判断题。根据文中第七段的内容可推知正确答案。15What made the young man feel his heart more beautiful than ever in the end?AThe moving story told by the old man.BHis fresh un
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
