吉林省白城市第一中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省白城市第一中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 白城市 第一 中学 2020 2021 学年 下学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高二英语第一部分听力(共两节,满分30分)该部分分为第一、第二两节。注意:回答听力部分时, 先将答案标在试卷上。听力部分结束前, 你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)1.What will the weather be like tomorrow?A.Cloudy. B.Sunny. C.Rainy.2.What does the man mean?A.He cant help the woman. B.Hell pick the woman up.C.Hell go to the engineering building.3.Wh
2、en will the two speakers go on the field trip?A.On Tuesday. B.On Wednesday. C.On Friday.4.What time is it now?A.7:35. B.7:40. C.8:00.5.Where does the man plan to go?A.France. B.Australia. C.Korea.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听第6段材料,回答第6、7题。6.Who will send the file?A.Sam. B.Lucy. C.Carol.7.Where is the
3、woman?A.At the airport. B.In the office. C.In a hotel.听第7段材料,回答第8、9题。8.Why didnt the man go out last night?A.His car broke down. B.He couldnt use his car. C.He didnt feel like going out.9.What is the womans plan for next week?A.To watch a volleyball game. B.To have her car repaired. C.To get a new c
4、ar.听第8段材料,回答第10至12题。10.Which item is the most expensive?A.The belt. B.The wallet. C.The tie.11.What doesnt the woman like about the wallet?A.The design. B.The price. C.The color.12.How much will the woman pay for the gift?A.$15.00. B.$19.99. C.$35.99.听第9段材料,回答第13至16题。13.What are the two speakers pro
5、bably talking about?A.A notice. B.A picture. C.A sport.14.What are the new sports colors this year?A.Black and white. B.Blue and yellow. C.Red and green.15.Which picture will the two speakers use?A.One of the football team. B.One of the basketball team. C.One of the baseball team.16.What will the tw
6、o speakers talk about after lunch?A.What to write. B.Where to put the school name.C.Where to put the date and the time.听第10段材料,回答第17至20题。17.What are readers being asked to vote about in the first piece of news?A.Ads. B.Websites. C.Newspapers.18.When will the results be announced?A.In October. B.In N
7、ovember. C.In December.19.How many airline companies does the BAC serve?A.25. B.50. C.80.20.What is the last piece of news about?A.A city. B.A festival. C.A dance.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、 B、C和D)中,选出最佳选项。ANotice for Tourists to Beijing Expo 2019The 2019 Beijing Ho
8、rticultural Expo (园博会) from April 29 to October 7 is an opportunity for international discovery, where cultural elements of different places in China are on display, as well as gardens and buildings about each countrys wonderful culture and history. Here is a notice for whoever plans to come.Quick E
9、ntry by Showing ID CardsTo make sure your quick and orderly entry into the Expo Site, please wait in lines and get your ID card ready for pre-check, ticket check and security inspection before entering. During the ticket check, those who hold discounted tickets must provide the materials about disco
10、unt.Safe Tour to the ExpoConsidering your personal safety, please dont take anything that may disturb other visitors or the order of the Expo Site, such as pets, kites, and speakers. Except for wheelchairs for the elderly and the disabled and strollers (婴儿推车) for children, no vehicles(机动车辆) are allo
11、wed to enter the Expo Site.Taking Action to Protect the EnvironmentTo create a green, beautiful environment for yourself and others, please follow the travel rules, protect public buildings, keep environment clean and care plants growing in the Expo Site. Behaviors such as climbing or destroying str
12、uctures and exhibits are not permitted.Orderly Travel by Limiting the NumberFor the safety of visitors, sometimes staff members may limit the number of tourists into some gardens and buildings in the event of overcrowding. Thank you for your understanding.Enjoying Service and Having FunTourist servi
13、ce centers in the Expo Site provide services including information inquiry (查询), storage of personal belongings, wheelchair and stroller renting, lost found service, and search for missing persons. We hope you have a good time at the Expo.You can call the service hotline at 86-10-86484017 for inquir
14、y, suggestion or complaint. Thanks for your attention.1. Which of the following is allowed to enter the Expo Site?A. Wheelchairs.B. Dogs.C. Trucks.D. Cars.2. Which service is NOT provided by the tourist service centers in the Expo Site? A. Stroller renting.B. Information inquiry.C. Selling the souve
15、nirs.D. Lost found service.3. What can we learn from the passage?A. Visitors can buy tickets online.B. The number of the tourists is not limited.C. Whoever climbs the structure will get fined.D. Visitors should show ID card before entering.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文,是通知类文章。主要介绍了2019年北京世博会游客的须
16、知内容。【1题详解】细节理解题。根据第三段Except for wheelchairs for the elderly and the disabled and strollers for children, no vehiclesare allowed to enter the Expo Site.可知,除老人、残疾人轮椅和儿童推车外,其他车辆不得进入园区。轮椅可以进入,故选A。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段中Tourist service centers in the Expo Site provide services including information inquiry,
17、 storage of personal belongings, wheelchair and stroller renting, lost found service, and search for missing persons. 可知,世博园区的旅游服务中心提供的服务包括信息查询、个人物品的存放、轮椅和婴儿车的租赁、失物招领和失踪者的搜寻等,但不出售纪念品(selling the souvenirs)。故选C。【3题详解】推理判断题。根据第二段中please wait in lines and get your ID card ready for pre-check, ticket ch
18、eck and security inspection before entering.可知,进入世博会前需排队等候,并准备好身份证,以便在入场前进行预检、检票和安全检查。所以游客要在进入园区前出示身份证。故选D。BA young father was visiting an old neighbour. They were standing in the old mans garden, and talking about children. The young man said, How strict should parents be with their children? The o
19、ld man pointed to a string(细绳索) between a big strong tree and a thin young one. Please untie that string, he said. The young man untied it, and the young tree bent over to one side. Now tie it again, please, said the old man. But first pull the string tight so that the young tree is straight again.
20、The young man did so. Then the old man said, There, it is the same with children. You must be strict with them, tie the string tight again. But when you find that they are ready to stand alone, you can take the string away.4. The story is about _.A. how to take care of young treesB. how strict paren
21、ts should be with their childrenC. how the young father should get on with his old neighbourD. how to help children to study5. The young man untied the string _.A. in order to throw it awayB. so that both of the trees would grow straightC. in order to see if the young tree grew tallerD. to see if th
22、e young tree can stand straight6. When could the string be taken away ?A. When the old man left.B. When the young man untied it next time.C. When the young tree grew strong enough.D. When the young tree grew older.7. At last the old man told the young man _.A. that he should be strict with his child
23、ren if they could not stand aloneB. that he should always be strict with his childrenC. that he should be hard on his childrenD. that he should put a string to his children8. We learn that the big strong tree and the thin young one are like _.A. the young father and the old neighbourB. parents and t
24、heir childrenC. the young and the oldD. the old neighbour and the children of the young man【答案】4. B 5. D 6. C 7. A 8. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。老人用大树和小树之间的关系告诉年轻人,父母就像大树,孩子们就像小树,大树和小树之间的绳子就是管束和教育。父母必须对孩子严格要求,再把绳子系紧。但当发现孩子准备好独自站立时,父母可以把绳子拿走。4题详解】主旨大意题。根据第一段最后一句“The young man said, How strict should parents be
25、 with their children?”(年轻人说:“父母对孩子应该有多严格?”)可知,文章主要是讲父母对孩子应该有多严格。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段第二句“The young man untied it, and the young tree bent over to one side.”(年轻人解开了它,小树弯到一边。)可知,年轻人解开绳子查看小树是否能直立。故选D。【6题详解】细节理解题。根据最后一段最后一句“But when you find that they are ready to stand alone, you can take the string aw
26、ay.”(但当你发现他们准备好独自站立时,你可以把绳子拿走。)可知,当小树成长得足够强壮时,就可以拿走绳子了。故选C。【7题详解】细节理解题。根据最后一段后三句“There, it is the same with children. You must be strict with them, tie the string tight again. But when you find that they are ready to stand alone, you can take the string away.”(在那里,孩子们也一样。你必须对他们严格要求,再把绳子系紧。但当你发现他们准备好
27、独自站立时,你可以把绳子拿走。)可知,最后老人告诉年轻人如果孩子们不能独自站立,他就应该对他们严格要求。故选A。【8题详解】推理判断题。根据第二段“The old man pointed to a string(细绳索) between a big strong tree and a thin young one.”(老人指着一棵大树和一棵小树之间的一根绳子。)和第三段第二句“The young man untied it, and the young tree bent over to one side.”(年轻人解开了它,小树弯到一边。)以及最后一段后三句“There, it is the
28、 same with children. You must be strict with them, tie the string tight again. But when you find that they are ready to stand alone, you can take the string away.”(在那里,孩子们也一样。你必须对他们严格要求,再把绳子系紧。但当你发现他们准备好独自站立时,你可以把绳子拿走。)可知,高大强壮的树和瘦小的树就像父母和他们的孩子。故选B。CIf there is one person who has left a deep impressi
29、on on me,its my teacher,Mrs Pathak,who was my class teacher for three years. In my childhood,how I wished I had a mother or a sister like her. One moment she could be tough (严厉的) and strict,another moment caring and compassionate (富有同情心的)She always encouraged us to tell the truth For instance,if one
30、 had not done the homework,he need not lie. She allowed us to make mistakes,saying we couldnt be perfect all the time,but we should try. Another thing she taught me early on was punctuality. She set a good example with her own behavior. She was always on time,so we students tried our best to be on t
31、ime. She surprised us with her sense of humour. Her classroom teaching was always humorous. After class,she talked to us and told us jokes. We really felt free to ask questions and Mrs Pathak would give the answers. If she did not knowthere had been some occasions (场合)she would say so. We all then t
32、ried to find out the answers. Whoever came up with the answer was appreciated and given the due credit (应有的称赞)Now I sometimes wonder whether Mrs Pathak was pretending just to encourage us to explore and find answers by ourselves. 9. According to the passage,which of the following is NOT suitable for
33、 describing Mrs Pathak?A. Tough.B. Humorous.C. Compassionate.D. Careful.10. The underlined word “punctuality” in the third paragraph probably means “ ”A. being on timeB. being honestC. being patientD. being clean11. In the authors opinion,why didnt Mrs Pathak give the answers to the questions someti
34、mes?A. Because she didnt like answering the questions.B. Because she didnt know the answers to the questions.C. Because she wanted the students to find them out by themselves.D. Because she thought the students knew the answers already.【答案】9. D 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了给作者留下深刻印象的一位老师Mrs Patha
35、k。【9题详解】细节理解题。由第一段中的“One moment she could be tough (严厉的) and strict,another moment caring and compassionate (富有同情心的)”(有时她很强硬和严格,有时又是一个关心他人和拥有同情心的人。)和第四段中的“She surprised us with her sense of humour.”(她让我们吃惊的是幽默。),可知Mrs Pathak强硬、严格和幽默,不是一个小心的人。故选D项。【10题详解】词义猜测题。由第三段中的“She set a good example with her o
36、wn behavior. She was always on time,so we students tried our best to be on time.”(她用自己的行为为我们树立榜样。她总是准时的,所以我们学生尽力做到准时。),可知Mrs Pathak用自己准时的行为为学生树立榜样,punctuality在此处意为“being on time(准时)”。故选A项。【11题详解】细节理解题。由最后一段中的“If she did not knowthere had been some occasions (场合)she would say so. We all then tried to
37、 find out the answers.”(如果她不知道有过一些场合她会说不知道。我们所有人都试图找出答案。)和“Now I sometimes wonder whether Mrs Pathak was pretending just to encourage us to explore and find answers by ourselves.”(有时我会怀疑Mrs Pathak是不是在假装不知道,只是为了鼓励我们自己去探索和寻找答案。),可知作者认为Mrs Pathak有时不回答这些问题是因为她想让学生自己找出答案。故选C项。DGirls should take part in c
38、ompetitive sport to build confidence, the leader of a group of girlsschools will argue this week. Helen Fraser, director of the Girls Day School Trust (GDST), will tell the group that sport can help girls cope with failure.“All girls and not just the sporty ones should take physical exercise”, Ms Fr
39、aser will say. Research that girls are far less active than boys is worrying, she argues. Ms Fraser will tell the group that she backs “sport for all”. “Thats why I love it when our schools have A, B, C and D teams and beyond”, she will say.The GDST draws on research from the Womens Sport and Fitnes
40、s Foundation which suggests only a quarter of girls in England meet basic levels(水平)of activity each week. One in five girls do no activity at all, twice the proportion (比例)of boys, the research suggests.Ms Fraser says other research suggests that more than 80% of women business leaders played sport
41、s while growing up. She uses the examples of US Secretary of State Condoleezza Rice, once a skater and tennis player, while the head of the International Monetary Fund, Christine Lagarde, was in the French national swimming team. Ms Fraser says Olympic medallists like Jessica Ennis, Katherine Graing
42、er and Nicola Adams are excellent role models for young women but says womens sport needs more money and more news reports.Valerie Dunsford, head of Sheffield High School, part of GDST, said it was important to offer a large number of sports to attract different types of girls. “Not everyone wants t
43、o be out playing the hockey (曲棍球)”, said Ms Dunsford.12. Which of the following ideas would Ms Fraser agree with?A. Those taking part in the sport are always failures.B. More should be done to make girls do sports.C. Girls are less confident than boys.D. Boys are born to be sport lovers.13. Whats th
44、e proportion of boys who never take exercise?A. 1/10.B. 1/4.C. 1/5.D. 2/5.14. Ms Fraser mentions those famous women to show _A. hard work will pay off.B. its not easy to be great.C. sport can help girls to succeed.D. its necessary to balance work and sport.15. Whats the purpose of the text?A. To exp
45、lain the key to success.B. To show the importance of sport.C. To introduce more games to girls.D. To encourage more girls to do sports.【答案】12. B 13. A 14. C 15. D【解析】【分析】研究表明,竞技运动有助于女孩们建立信心和加强恢复力,帮助她们成功。鼓励女孩们多参加体育锻炼。【12题详解】B推理判断题。根据第二段“All girls and not just the sporty ones should take physical exer
46、cise”, Ms Fraser will say.和第四段Ms Fraser says Olympic medallists like Jessica Ennis, Katherine Grainger and Nicola Adams are excellent role models for young women but says womens sport needs more money and more news reports.可知Ms Fraser认为所有女孩都应该参加体育锻炼,但是妇女运动需要更多的钱和更多的新闻报道。应该做更多的事情来让女孩做运动,故选B.【13题详解】A细
47、节推理题。根据第三段One in five girls do no activity at all, twice the proportion (比例)of boys, the research suggests.可知五分之一的女孩根本不参加任何体育锻炼,是男孩比例的两倍。由此可知不参加体育锻炼的男孩比例是十分之一,故选A. 【14题详解】C推理判断题。根据第四段Ms Fraser says other research suggests that more than 80% of women business leaders played sports while growing up.可知
48、研究表明,80%以上的女性商业领袖在成长过程中都从事体育运动。下面就是具体例子,由此可见Ms Fraser举例的目的是为了说明运动能够帮助女性成功,故选C.【15题详解】D推理判断题。文章列举了女性参加体育锻炼的好处和帮助许多人成功的例子,分析了现状,是为了鼓励女孩们多参加体育锻炼。故选D.【名师点睛】推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包括判断和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了做出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。此类题要求在理解表面文字的基础上,做出判断和推论,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信
49、息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。本文推理判断题的考法:1)推测文章的观点或结论。小题1考查Ms Fraser的观点,根据第二段“All girls and not just the sporty ones should take physical exercise”, Ms Fraser will say.和第四段Ms Fraser says Olympic medallists like Jessica Ennis, Katherine Grainger and Nicola Adams are excellent role models for young women but sa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446782.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《课时讲练通》2017-2018学年高中英语(外研版)必修三配套课件:MODULE 6 PERIOD 4 INTEGRATING SKILLS 要点讲解课 情境互动课型2 .ppt
