江苏省徐州市2019-2020学年高一英语下学期期末抽测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 徐州市 2019 2020 学年 英语 学期 期末 抽测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省徐州市2019-2020学年高一英语下学期期末抽测试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考试号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分 30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读
2、下一小题。每段对话仅读一遍。1.When was the essay supposed to be handed?A. One day ago.B. Two days ago.C. Three days ago.【答案】A【解析】【原文】W: I suddenly remembered the essay. It was supposed to be handed in by yesterday, right?M: Yes. Most people gave them in three days ago. I handed mine in the day before yesterday.2.
3、What does the man want to use to get to work?A. A car.B. A bus.C. A train.【答案】A【解析】【原文】M: I would like to buy a car since I live far away from my office.W: Well, a car isnt practical in a big city. I prefer buses and trains.3.What does the man suggest the woman do?A. Have a good rest.B. Work in a gy
4、m.C. Lose weight.【答案】C【解析】【原文】W: Ill have to sit down for a few minutes. Weve run so much. I feel like Ive spent an hour in the gym.M: Youre heavier than when I last saw you. You should get rid of it.4.What do we know about the dish?A. It tastes too salty.B. It is too much to eat it up.C. It was coo
5、ked by the womans mother.【答案】A【解析】【原文】M: You put too much salt in this dish.W: But I followed my mothers old recipe exactly.M: Well, at least its a big dish, so theres enough food for everyone.5.Where are the speakers?A. In a park.B. In a school.C. In a museum.【答案】B【解析】【原文】W: Wow, I do like this cam
6、pus. Its really beautiful.M: It sure is. The buildings are in the Greek style. It was popular here in the 18th century.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What is shown on the womans
7、bag?A Batman.B. Superman.C. Spiderman.7. Where does the man seldom buy things?A. In a mall.B. At a market.C. On the Internet.【答案】6. B 7. C【解析】【原文】M: Where did you find your bag?W: I bought it at the market. You can get one with Spiderman or Batman on it as well.M: I like yours.W: Well, Superman is m
8、y favorite hero.M: I might go and get one. There are none like that in the mall.W: You can probably get them online.M: I dont often buy things on the Internet. I like to see them before I buy them.W: Yes, thats a problem, but it is a lot more convenient, especially when you are very busy.听下面一段较长对话,回
9、答以下小题。8. What kind of cellphone does the woman want?A. A fast one.B. An old one.C. A cheap one.9. How much will the woman probably spend on a phone today?”A. About$400.B. About$700.C. About$1000.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】W: Im looking to buy a new cellphone. Can you help me?M: Sure. What kind of model ar
10、e you looking for, something easy to use or something that is very fast?W: I want one that isnt too expensive but has new technology in it.M: No problem. How much are you looking to spend? Our newest phones can cost up to $1000, but we also have phones that are only a few years old. They are still v
11、ery good. Most people spend $300 to $600 on an older phone.W: Im looking for something in the lower part of that price range today. Maybe something around $400.M: Okay, let me show you what we have.听下面一段较长对话,回答以下小题。10. What animal is linked with more than one country?A Pandas.B. Eagles.C. Bears.11.
12、Which country has the dragon?A. Russia.B. Australia.C. Britain.12. What kind of pet does the man have?A. A cat.B. A dog.C. A chicken.【答案】10. B 11. C 12. B【解析】原文】M: Isnt it strange that certain animals are always linked with certain countries?W: You mean like kangaroos with Australia?M: Yes, and pand
13、as with China. Can you think of any more?W: The Russian bear, the American eagleM: Ah, but a few countries have the eagle. Germany has it as well.W: Wales in Britain and China also have the dragon.M: That doesnt count. It is an imaginary(虚构的) creature.W: What about my cat Fluffy, or your dog Bernie?
14、 They should have countries to represent.M: Im not sure they would send out the right message, although France does have a chicken.W: What a strange choice for a national creature!听下面一段较长对话,回答以下小题。13. What time is the store closing today?A. At 5:00 p.m.B. At 6:00 p.m.C. At 7:00 p.m.14. Why are the o
15、pening hours changed today?A. It is getting cold.B. The days are shorter.C. The store needs cleaning.15. What will the man do next?A Put his groceries back.B. Continue buying things.C. Go to another shop.16. What is the relationship between the speakers?A. Salesgirl and customer.B. Boss and worker.C
16、. Husband and wife.【答案】13. B 14. C 15. A 16. A【解析】【原文】W: Excuse me, sir. We will be closing the store in 5 minutes. If you want to buy anything, you will have to take it to the front now. We wont be able to take any money from you once we have closed the doors.M: You are closing now? I thought the s
17、tore usually stayed open till 7:00 p.m.W: We close an hour early on Wednesday nights. Im sorry that you didnt know this.M: Oh, is it because the days are shorter? I can understand that people want to get home more quickly because of the cold weather.W: No, we do this every week. Wednesday is the day
18、 when our employees give the store a deep clean.M: I see. Well, I think I will have to put all my groceries back and return tomorrow. I didnt find half of the things I planned to get today, and I dont want to make you wait around for me to finish shopping.听下面一段独白,回答以下小题。17. What is the talk mainly a
19、bout?A. Education in America.B. Movements of people in America.C. Employment opportunities in America.18. What can we learn about Americans from the talk?A. They may go to school in several cities.B. They enjoy their school days a lot.C. They dont like changing jobs.19. What is the speakers attitude
20、 toward changing jobs a lot?A. Negative.B. Confused.C. Positive.20. Who benefits from the new ideas and skills being offered?A. The public.B. The workers themselves.C. The owners of companies.【答案】17. B 18. A 19. C 20. C【解析】【原文】Most Americans enjoy moving from one place to another. They always seem t
21、o be going somewhere. For example, they often drive their cars 120 to 160 kilometers away just to have dinner with a friend, or theyll even fly to Europe just to watch a football match. In many states, people dont stay in the same house for more than five years. A person might be born in one city an
22、d go to school in another. He might finish middle school and high school in two different cities, and then attend college far across the country. When people start working, they often move from job to job before they find a career. This is very common in the United States. It can actually be a good
23、thing for workers, because every new job gives them an opportunity to move up to a higher position and get better pay. It also gives employers, bosses, and managers a chance to benefit from the new ideas and skills that different people bring to their firms and factories.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小
24、题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMedical Practices in Ancient EgyptLearning from the DeadTo find out why people have died,todays medical examiners perform autopsies(尸体解剖).They cut open the body and study its parts.Ancient Egyptians also performed autopsies to help understand causes o
25、f death.In addition,autopsies helped ancient Egyptians study the human body.By comparing the hearts of people who were different ages,for example,Egyptians could determine what a young,healthy heart was supposed to look like.Keeping a Written RecordThe Egyptians not only studied the human body,but t
26、hey also kept detailed records of what they discovered.They wrote and drew their observations on papyrus,a form of paper.The papyrus records became the medical textbooks of that time.Their observations allowed Egyptian doctors to share their knowledge,including how to treat various diseases.Edwin Sm
27、ith PapyrusIn 1862,an American named Edwin Smith purchased a medical papyrus in Luxor,Egypt. Smith was not a medical expert,but he knew a lot about old documents.He knew that what he had found was valuable.The papyrus turned out to be an ancient textbook on surgery.The papyrus was probably written a
28、round 1600 BC,but it was based on information from a thousand years before that.The papyrus presents the information as case studies,including an analysis of how patients survived or died.21. By performing autopsies,ancient Egyptians could_A. determine the causes of illnessesB. learn about different
29、 body partsC. keep detailed records on textbooksD. share what they had discovered22. The document bought by Edwin Smith was valuable because it was_A. originally written on papyrusB. an ancient medical textbookC. discovered by a medical expertD. written a thousand years before23. This article is pro
30、bably from_A. a story bookB. a health leafletC. a medical magazineD. a biology textbook【答案】21. B 22. B 23. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍古埃及的医学实践。【21题详解】细节理解题。根据文章第一段“Ancient Egyptians also performed autopsies to help understand causes of death. In addition, autopsies helped ancient Egyptians study the human b
31、ody.” 古埃及人还进行了尸检,以帮助了解死亡原因。此外,尸体解剖帮助古埃及人研究人体。所以通过尸体解剖,古埃及人们能够研究不同的人体部分。故选B项。【22题详解】细节理解题。根据第三段“He knew that what he had found was valuable. The papyrus turned out to be an ancient textbook on surgery” 他知道他找到的东西很有价值。这张草纸原来是一本古老的外科教科书。所以他找的东西有价值的原因是它是外科教科书。故选B项。【23题详解】推理判断题。从文章的标题“Medical Practices in
32、 Ancient Egypt”古埃及的医学实验,可以看出整篇文章都在描述和医学相关的东西,所以文章来源于医学杂志。故选C项。BYou wait 50 years for a flying car,and then three come along at once.First up is Vahana:an airbus project to develop batterypowered,single- seater aircraft,designed to follow predetermined routes,only changing directions to avoid acciden
33、ts.Propellers(螺旋桨)on the wings will let it take off and land without a runway.Second,Dubai recently announced plans to use self-controlled air taxis as a way to beat the terrible traffic jams.The Volocopter is an electric multi-copter with 18 propellers and a fully self-controlled system.Its essenti
34、ally a self-controlled aircraft with two seats and up to 30 minutes of flying time.But,if you want something more like the flying cars of 1950s science fiction,try Urban Aeronautics Fancraft.The Israel-based company wants to realize the dream of”an aircraft that looks like the classic vision of a fl
35、ying car:doesnt have a wing,doesnt have a propeller that can be seen,and can fly exactly from point to point,”says Janina Frankel-Yoeli,Urban Aeronautics vice president of marketing.Earlier flying cars needed runways to take off and land which was,as Frankel-Yoeli says,”not much better than owning a
36、 car and an aircraft.”To go from point to point requires vertical take-off and landing,but for many years that could only be done by helicopters or larger aircraft.Urban Aeronautics solution is to use light but powerful engines,lightweight materials,and a self-controlled system.Their fan design-prop
37、ellers housed in some special tubes-is powerful but unstable,so the Fancraft would be challenging for a human to fly without any help.Instead,computer-aided control technology takes over the tiny,quick changes required to keep the car stable at speeds of 160km/h or more.But dont be glad too early ye
38、t.The main problem to a sky full of flying cars is rules.Not only will every aircraft need to pass strict safety tests,but a new system of air traffic control will be needed to deal with 3-D traffic jams above people who are not aware of what is happening in the sky.NASA is already working on that.T
39、ests have shown that multiple unmanned(无人的) flying cars can communicate with each other to avoid accidents.In the meantime,flying cars will mainly be reserved for emergency services and a few VIPs.24. Vahana is different from the Volocopter in that_A it is power-freeB. it is self controlledC. its ro
40、utes are fixedD. its propellers can be seen25. The underlined word”vertical”in the third paragraph most probably means_A. going straight up or downB. flying high and fastC. going across back or forthD. flying quietly and safely26. What can we infer from the last paragraph?A. NASA helps flying cars t
41、o communicate.B. There will be no traffic jams if cars can fly.C. Rules for flying cars have already been made.D. It is unusual for ordinary people to use flying cars.【答案】24. C 25. A 26. D【解析】这是一篇科普类说明文。文章通过介绍两款新型的飞行汽车Vahana和Volocopter,来告诉我们飞行汽车技术当前发展的状况。【24题详解】细节理解题。根据第一段Vahana: an airbus project t
42、o develop battery powered, single- seater aircraft, designed to follow predetermined routes, only changing directions to avoid accidents.可知,Vahana是一个空中客车项目,旨在开发电池供电的单座飞行器,其设计遵循预定的路线,仅改变方向以避免事故;再结合第二段The Volocopter is an electric multi-copter with 18 propellers and a fully self-controlled system.可知,V
43、olocopter是一种电动多旋翼直升机,有18个螺旋桨和一个完全自我控制系统。由此可知,Vahana不同于 Volocopter 的地方是,Vahana 按规定路线行驶。故选C。【25题详解】词句猜测题。根据划线单词后半句but for many years that could only be done by helicopters or larger aircraft.可知,多年来只能通过直升机或大型飞机来完成。结合常识可知,直升飞机是直线上升或下降实现起飞和降落的,由此可知,划线单词”vertical”指的是类似直升飞机的直线上升或下降式的飞行,所以选项A符合题意。故选A。【26题详解
44、】推理判断题。根据最后一段But dont be glad too early yet.和In the meantime, flying cars will mainly be reserved for emergency services and a few VIPs.可知,飞行汽车将主要用于急救服务和为一些重要人物服务。由此可推知,对于普通人来说,使用飞行汽车是不寻常的。故选D。CIn November,a cold,unseen stranger that killed many people came to visit the city.Johnsy lay on her bed,se
45、riously ill.Her friend Sue saw she was looking out the window and counting-counting backward.”Twelve,”she said,and a little later”eleven”;and then”ten”and”nine”;and then”eight”“and”seven,”almost together.Sue looked out the window.An old ivy vine(常青藤),going bad at the roots,climbed half way up the wa
46、ll.The cold breath of autumn had stricken leaves from the plant until its branches, almost bare(光秃秃的),hung on the bricks.“What is it,dear?”asked Sue.“Leaves.On the plant.When the last one falls I must go,too.”“Oh,what have old ivy leaves to do with your getting well?Try to eat some soup now,”said Su
47、e.”And,I must call Mister Behrman up to be my model for my drawing.Dont try to move until I come back.”Old Behrman was a painter who lived on the ground floor.Behrman was a failure in art.For years,he had always been planning to paint a work of art,but had never yet begun it.He was a fierce(暴躁的),lit
48、tle,old man who protected the two young women in the studio apartment above him.Sue told him about Johnsy and how she feared that her friend would float away like a leaf.Old Behrman was angered at such an idea.”This is not any place in which one so.good as Miss Johnsy shall lie sick,”yelled Behrman.
49、”Some day I will paint a masterpiece,and we shall all go away.”The next morning,Johnsy and Sue were surprised to find there yet stood against the wall one ivy leaf after the beating rain and fierce wind that blew through the night.It was the last one on the vine.It was still dark green at the center
50、.But its edges were colored with the yellow.It hung bravely from the branch about seven meters above the ground.“It is the last one,”said Johnsy.”It will fall today and I shall go at the same time.”But the next morning,the ivy leaf was still there.Johnsy lay for a long time,looking at it. And then s
51、he called to Sue,who was preparing chicken soup.”Something has made that last leaf stay there to show me how bad I was.It is wrong to want to die.You may bring me a little soup now.”said Johnsy.The next day,the doctor came,and told Sue Johnsy was out of danger.Later that day,Sue came to the bed wher
52、e Johnsy lay,and put one arm around her.”Mr. Behrman died of pneumonia(肺炎)today.He was sick only two days.They found him the morning of the first day in his room downstairs helpless with pain.His shoes and clothing were completely wet and icy cold.They could not imagine where he had been on such a t
53、errible night. And then they found a lantern,still lighted.And a ladder that had been moved from its place. And art supplies and a painting board with green and yellow colors mixed on it.”“Look out the window,dear,at the last ivy leaf on the wall.Didnt you wonder why it never moved when the wind ble
54、w?Ah,darling,it is Behrmans masterpiece-he painted it there the night that the last leaf fell.”27. In the first paragraph,”a cold,unseen stranger”refers to_A. a personB. an illnessC. a beastD. an object28. What does Johnsy mean when she says”when the last one falls I must go,too.”?A. She will leave
55、the city.B. She will die soon.C. She will fall with the leaf.D. She will recover.29. Who plays the most important part in helping Johnsy recover?A. Sue.B. The doctor.C. Behrman.D. Johnsy herself.30. What can be a suitable title for the passage?A. The last leafB. A kind painterC. A deadly diseaseD. T
56、he valuable friendship【答案】27. B 28. B 29. C 30. A【解析】这是一篇故事类说明文。文章摘自美国短篇小说作家欧.亨利的作品最后一片叶子,Johnsy得了肺炎,生命危在旦夕,她把生存的希望寄托于窗外一棵常春藤树的最后一片叶子。她说最后一片叶子落下时,自己也应该要去世了。老画家Behrman画了最后一片叶子,给了Johnsy生的希望,让她战胜病魔,活了下来,而Behrman老人却因着凉而染上严重的肺炎去世了,他用自己的生命创作了一生中最杰出的作品。【27题详解】推理判断题。根据第二段第一句Johnsy lay on her bed, seriously
57、ill.( Johnsy躺在床上,病得很重。)和倒数第三段The next day, the doctor came, and told Sue Johnsy was out of danger.( 第二天,医生来了,告诉Sue, Johnsy已经脱离危险。)可知推知,a cold, unseen stranger 指的是疾病,因为疾病一般是看不见的,也是冷酷无情的。故选B。【28题详解】词义猜测题。根据第8段Sue told him about Johnsy and how she feared that her friend would float away like a leaf.可知,
58、Sue告诉他关于Johnsy的事,以及她是如何担心她的朋友Johnsy会像一片树叶一样随风飘逝。由此可推知,当最后一片树叶落下时,Johnsy也会去世,也是说她很快会死了。故选B。【29题详解】推理判断题。根据最后一段it is Behrmans masterpiece-he painted it there the night that the last leaf fell.”可知,这是Behrman的杰作,最后一片叶子掉下来的那天晚上,他在那儿画的。由前文可知,Johnsy认为最后一片叶子掉了,自己也就死了;她一直看到的叶子是Behrman画的,由此可知,Behrman在Johnsy身体康
59、复中起到了重要的作用。故选C。【30题详解】主旨大意题。阅读文章可知,Johnsy得了肺炎,生命危在旦夕,她把生存的希望寄托于窗外一棵常春藤树的最后一片叶子。她说最后一片叶子落下时,自己也应该要去世了。老画家Behrman画了最后一片叶子,给了Johnsy生的希望,让她战胜病魔,活了下来,而Behrman老人却因着凉而染上严重的肺炎去世了,他用自己的生命创作了一生中最杰出的作品。由此可知,本文的最佳标题是最后一片叶子,选项A符合题意。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。注意:选项中有两项为多余选项。How to plan
60、 the perfect walking holidayAs health and wellbeing is at the forefront of everyones mind,walking holidays are becoming increasingly popular as an alternative to the beach trip._31_ Below we have discussed some of the top things to consider to ensure your walking holiday is absolutely perfect.Choose
61、 the Right LocationLocation is key for a walking holiday as youll be spending the majority.of your time in the outdoors.Routes(路线),weather and nearby hotels are all important things to consider and knowing what you want from your holiday will finally decide where you go._32_ Once youve decided on th
62、e location you will want the best place to rest,so its important to get your. hotels right.Dorset Holiday Cottages are the perfect place to call home during your trip.Know Your AbilitiesBefore you start walking on your first day its important that you know your abilities.If youve been training for m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高中数学(北师大版)必修五 1.3等比数列的前N项和-课件 .ppt
