四川省绵阳市南山中学实验学校2019-2020学年高一英语12月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 绵阳市 南山 中学 实验学校 2019 2020 学年 英语 12 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省绵阳市南山中学实验学校2019-2020学年高一英语12月月考试题(含解析)本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,第卷即答题卷。两卷共8页,全卷满分为100分,考试时间为100分钟。考试结束后,将答题卡交回。注意事项:1.本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。2.考生务必将自己的姓名、考生号填写在答题卡上。3.作答时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4.考试结束后.将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分20分)第I卷做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1分,满分5
2、分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want to see?A. A horror film. B. A cartoon. C. A romantic comedy.2. What did the man do last night?A. He chatted with a friend. B. He saw a film. C. He gave a talk.3. How long will t
3、he man stay in this hotel?A. Just one month. B. 17 days. C. 34 days.4. What does the man do now?A. An engineer. B. A teacher. C. An official.5. What does the woman mean?A. She will buy a magazine by herself.B. She wants the man to buy a magazine for her.C. She doesnt mind waiting.第二节(共15小题;每小题1分,满分1
4、5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6. Who may the man be?A. A passer-by. B. The car driver. C. The truck driver.7. What happened according to the conversation?A. A car was hit on Highway 204.B. A tru
5、ck was hit on Highway 204.C. The driver of the truck was badly hurt.8. How soon will help come?A. In five minutes. B. In ten minutes. C. In fifteen minutes.听第7段材料,回答第9至11题。9. What is the special offer?A. If they buy now, they can get a free ticket for one year.B. If they buy one ticket, they can get
6、 another one for free.C. If they buy two round trip tickets, they can get one ticket for free.10. How much does a ticket for children under twelve cost?A. It is half of the regular price. B. It is free.C. It is the same as the regular price.11 How many tickets did the man want?A. Two. B. Three. C. F
7、our.听第8段材料,回答第12至14题。12. When will most of the exams end?A. This Friday. B. On January 23rd. C. On January 26th.13. How many students are there in the mans party?A. 4. B. 5. C. 6.14. What do we know about the party?A It will be held after the term.B. All the mans classmates will come.C. His cousin M
8、ark will make a video of the evening.听第9段材料,回答第15至17题。15. Whats the probable relationship between the speakers?A. Close friends. B. Strangers. C. Classmates.16. Whats the woman going to do?A. She wants to buy a stamp.B. She intends to post a letter.C. She is going to work in a post office nearby.17.
9、 What does the woman have to do to reach the destination?A. She has to register her letter. B. She has to turn right to the main street.C. She has to find the entrance inside a building.听第10段材料,回答第18至20题。18. What should international students do when they get to college in America?A. Get a check-up.
10、B. Buy a medical insurance.C. Ask the college to recommend a doctor.19. According to the man, what is the standard form of medical care in America?A. Public clinics. B. College clinics. C. Private doctors.20. What should international students bring when they go to America?A. Their health records. B
11、. A personal doctor. C. The medicine.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAn experience in a national park is exciting. But to make sure of a safe and pleasant trip, you should remember the following rules; Always keep food in safe and sealed conta
12、iners.Leaving food in the open is an invitation to animals. It is best to keep food in closed containers in a locked car. Garbage should be treated in the same way. Be careful with the park environment while walking.To avoid meeting with bears make your presence known. Make loud noises, shout and si
13、ng. Be especially careful in a thick bush or along streams where water makes noises.Bells are not suggested as the sound does not carry wellDo not approach wild animals.Visitors have been attacked by wild animals. They may appear tame but are wild and dangerous. Many animals run faster than you can
14、imagine.Always put out campfires.They are dangerous when left unattended and can cause forest fires. Always put the campfires out completely with water before leaving the area.Be sure to carry plenty of water.Cool, clear stream water is not as clean as it looks! Drinking untreated water can make you
15、 ill. Youd better carry enough drinking water. If you must use water from lakes or streams, boil it for one minute.Seat belts are required by law.Always wear your seat belts while driving! Slow down at dawn and drive carefully when it is dark. Watch carefully at all times for people and animals on r
16、oadways.Do not feed the wildlife.Theyll lose their desire for natural foods and become beggars. They may bite, and/or spread disease.1. How many rules are mentioned in the passage?A. FiveB. SixC. SevenD. Eight.2. What does the underlined word “sealed” mean in the passage?A. Closed.B. Large.C. Metal.
17、D. Special3. To avoid meeting with bears, we should _ .A. stay in the bushB. make loud noisesC. take bells with usD. walk down the streams.4. Which of the following is TRUE?A. Wild animals are friendly to the visitorsB. Stream water is clean enough to drink.C. Unattended campfires can cause forest f
18、iresD. animals have lost interest in natural foods.5. Which would be the best title for the passage?A. A Dangerous Trip in a National ParkB. Tips for a Safe Experience in a National ParkC. How to Treat Wild Animals in a National ParkD. Protecting Wild Animals in a National Park【答案】1. C 2. A 3. B 4.
19、C 5. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了在国家公园安全体验的小贴士。【1题详解】细节理解题。根据文章中的段落小标题Leaving food in the open is an invitation to animals./ To avoid meeting with bears make your presence known./ Do not approach wild animals./ Always put out campfires./ Be sure to carry plenty of water./ Seat belts are required by law./ Do n
20、ot feed the wildlife.可知,文章中提到了七条规则。故选C。【2题详解】词义猜测题。根据第一段中Always keep food in safe“一定要把食物放在安全的地方”和containers“容器”。可知,为了要把食物放在安全“封闭的”容器里。故选A。【3题详解】细节理解题。根据第三段中To avoid meeting with bears make your presence known. Make loud noises, shout and sing.“为了避免遇到熊,你要让别人知道你的存在。发出很大的噪音,喊叫和唱歌。”故选B。【4题详解】细节理解题。根据Alw
21、ays put out campfires.中的They are dangerous when left unattended and can cause forest fires.“如果无人看管,它们会很危险,还会引起森林火灾。”可知,无人看管的篝火会引起森林火灾。故选C。【5题详解】标题判断题。根据第一段An experience in a national park is exciting. But to make sure of a safe and pleasant trip, you should remember the following rules; Always keep
22、food in safe and sealed containers. 在国家公园的经历是令人兴奋的。但是为了确保旅途安全愉快,你应该记住以下规则;把食物放在安全密封的容器里。可知,文章介绍了在国家公园安全体验的小贴士。故选B。BMy father and I started our morning by moving quickly into the local store. I waited in line at the Starbucks counter while he shopped around to pick up a few things.As I was standing t
23、here I became aware of an elderly woman, with untidy hair, wearing layers upon layers of old clothing, hunchbacked (弯背的) behind me in line. She had a few things for washing and seemed to want the Starbucks cashier to ring up since that queue was shorter than the queues in the store.At some point I b
24、ecame aware of her edging (慢慢挪动) closer behind me closer than I was comfortable with! I instinctively ( 本能地) placed a hand over my purse and drew it closer to me. My fear and imagination raced creating wild stories about this homeless woman who might try to steal from me.Then it was my turn to order
25、. As the cashier rang up my total, I discovered I was 67 cents short. I called my father but he was hard of hearing. He asked me to repeat what I said but he still couldnt make me out. At that point, a long, grey arm, with holes in its sleeves, reached over from behind me. She laid 67 cents out on t
26、he counter, saying, we all need some help sometimes.I was stunned! Here was a woman who clearly had very little to give and was in great need herself. I had judged her wrongly and she had offered to reach out to help me!What an amazing gift and lesson this woman gave me about judging others!Thank yo
27、u, God!6. From the passage, we can learn that the elderly woman _.A. probably lived a poor lifeB. tried to steal money from the writerC. always followed close behind the writerD. often went to the store to buy a few things7. When seeing the elderly woman behind, the writer _ .A. thought of her grand
28、motherB. wondered what she would doC. called her father right awayD. was on the watch for her8. The elderly woman decided to help the writer _.A. the moment she saw the writerB. when she noticed the writer watching herC. after the writer failed to get help from her fatherD. when the writer discovere
29、d she was 67 cents short9. The underlined word “stunned” in Paragraph 5 probably means “_”.A. happyB. surprisedC. angryD. disappointed10. What lesson does the writer learn from the story?A. We should look at things from two sides.B. Its wise to give help to those in need.C. The world is full of love
30、 and surprises.D. Never judge a person from his appearance.【答案】6. A 7. D 8. C 9. B 10. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章通过一个贫穷的女人被作者误解要偷东西,而这个女人却帮助了作者的故事,启迪我们“不要以貌取人”。【6题详解】细节理解题。根据第二段中As I was standing there I became aware of an elderly woman, with untidy hair, wearing layers upon layers of old clothing, hunchba
31、cked (弯背的) behind me in line. “当我站在那里时,我注意到一位上了年纪的妇女,她头发蓬乱,穿着一层又一层的旧衣服,弯着腰排队。”可知,从这篇文章中,我们可以了解到老妇人可能过着贫穷的生活。故选A。【7题详解】推理判断题。根据第三段At some point I became aware of her edging (慢慢挪动) closer behind me closer than I was comfortable with! I instinctively ( 本能地) placed a hand over my purse and drew it close
32、r to me. My fear and imagination raced creating wild stories about this homeless woman who might try to steal from me.“在某个时刻,我意识到她在我身后慢慢靠近比我觉得舒服的距离还要近!我本能地把手放在钱包上,把它拉得更近了。我的恐惧和想象像赛跑一样创造了关于这个无家可归的女人可能试图偷我东西的疯狂故事。”可知,当看到后面那个老妇人时,作家就提防着她。故选D。【8题详解】推理判断题。根据第四段中I called my father but he was hard of heari
33、ng. He asked me to repeat what I said but he still couldnt make me out. At that point, a long, grey arm, with holes in its sleeves, reached over from behind me. She laid 67 cents out on the counter, saying, we all need some help sometimes.我冲着我父亲喊叫,但他听力不好。他要我重复我说的话,但他还是听不懂。这时,一只袖子上有洞的灰色长胳膊从我身后伸了过来。她把
34、67美分摊在柜台上,说:“有时候我们都需要帮助。”可知,那位老妇人在作家得不到她父亲的帮助后,决定帮助他。故选C。【9题详解】词义猜测题。根据第五段中Here was a woman who clearly had very little to give and was in great need herself. I had judged her wrongly and she had offered to reach out to help me!“这个女人显然没什么可给的,她自己也非常需要帮助。我错误地判断了她,而她主动提出要帮助我!”由此可知,当这个女人帮助作者时,作者应该是“吃惊”。
35、故选B。【10题详解】主旨大意题。根据最后一段中What an amazing gift and lesson this woman gave me about judging others!“这个女人给了我一个多么奇妙的礼物和教训,让我学会了评判别人!”由此可知这篇文章告诉我们“不要以貌取人”。故选D。【点睛】做词义猜测题时,利用上下文提供的情景和线索,进行合乎逻辑的综合分析进而推测词义,是阅读过程中的一大关键,最常见的就是利用上下文语境、常识和语法关系推断词义,尤其是抓住所需推断词汇前后的内容。本题第4小题,根据第五段中Here was a woman who clearly had ve
36、ry little to give and was in great need herself. I had judged her wrongly and she had offered to reach out to help me!“这个女人显然没什么可给的,她自己也非常需要帮助。我错误地判断了她,而她主动提出要帮助我!”由此可知,当这个女人帮助作者时,作者应该是“吃惊”。故选B。CAs is known to us, Washington University in St. Louis became the first college in the United States to ba
37、n ( 禁 止 ) selling bottled water in 2009. Since then, more than a dozen small colleges and schools have done the same. The ban isnt because the schools dont want students to have easy access to water. Instead, the goal is to encourage students to bring reusable bottles to save money and, more importa
38、ntly, to save the environment.Many people believe that producing and using bottled water not only wastes money but also harms the environment. They say that bottled water is unnecessary because public water supplies in the U.S. are among the best in the world. These people believe that water fountai
39、ns and reusable bottles with easy access to filling stations are a better choice.But the makers of bottled water argue that plastic bottles make up a small portion of the nations total waste. They say its unfair to single out ( 单独挑出) their product when so many other items are packaged ( 包装) in plast
40、ic containers, and whats more, water is a healthy choice compared to some sodas and juices that are also sold at school.What do you think: Should sales of bottled water be banned from schools? We want to hear your opinion. Write a 200-word response. Send it to . Your response may be published in a f
41、uture issue of Time For Kids. Please include your grade level and contact information for your parent or teacher if you want your response to be published. The deadline (截止时间) for responding is December 31, 2019.11. Some colleges and schools ban selling bottled water in order to _.A. save waterB. en
42、courage students to bring water from homeC. reduce pollutionD. keep students away from bottled water12. The main disadvantage of bottled water is probably that _.A. it is too expensiveB. it is not freshC. its not convenient to carryD. its bottle cant be reused13. From the passage we can learn that t
43、he bottle used to hold water is made of _.A. glassB. paperC. plasticD. metal14. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Bottled water is healthier.B. Sodas and juices are of great harm.C. Students think it unfair to ban selling bottled water.D. The makers of bottled water are agai
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446804.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高考英语一轮复习Unit2TravellingAround基础写作词类复习课件新人教版必修第一册.pptx
