2020秋新教材高中英语 Unit 1 Teenage life单元素养评估卷(二)演练达标(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋新教材高中英语 Unit Teenage life单元素养评估卷二演练达标含解析新人教版必修第一册 2020 新教材 高中英语 life 单元 素养 评估 演练 达标 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、单元素养评估卷(二)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ADear students,An English talk will be held in the school hall from 4 to 6 p.m. on March 7. It will be given by Professor Li Ping from Peking University. It is about “How to learn English well”. You m
2、ay take notes if you like. And you may ask questions about learning English during the break. If you are interested, please attend the talk on time.The English ClubMarch 3, 2020Dear all students, March 12 is Tree Planting Day. We have decided to go and plant trees that day. All the students in our s
3、chool should take part in this activity. We are going to meet at the school gate at 7:00 tomorrow morning. And then, we will take our school bus to West Hill. Please dont be late or absent. Pay attention to safety during the planting. Please wear sports shoes as well.The Students UnionMarch 11, 2020
4、FoundA jacket was found on the playground on March 1. It is a new black jacket. There is a key in the pocket. The owner can come to Room 201, Building 3 to get it.Chen DongClass 3, Grade 81. When will the English talk be held?A. On March 1.B. On March 7. C. On March 11.D. On March 12.解析:细节理解题。根据第一篇中
5、的“An English talk will be held in the school hall from 4 to 6 p.m. on March 7.”可知,英语讲座的时间为3月7日,故选B。答案:B2. How will the students go to West Hill?A. By bus.B. By ship.C. By bike.D. By train.解析:细节理解题。根据第二篇中的“And then, we will take our school bus to West Hill.”可知,是乘校车前往西山,故选A。答案:A3. What do we know abou
6、t the three notices?A. All students have to attend the English talk.B. The English Club organises the tree planting activity.C. A pair of sports shoes was found on the school bus.D. Chen Dong is a student in Class 3, Grade 8.解析:推理判断题。根据失物招领最后的“Chen Dong Class 3, Grade 8”可知选D。答案:DBOn March 14,2018, S
7、tephen Hawking, the world-famous British scientist, died at 76 in Cambridge, UK.Hawking is considered by many to be the greatest scientist in history since Albert Einstein. He came up with the theory that the universe began with the big bang(大爆炸) and will end in black holes. His theories became the
8、base for a lot of later research. He also wrote books to help common people understand the universe. His most famous book is A Brief History of Time(时间简史), which has sold more than 10 million copies around the world. Besides his scientific achievements, Hawking was also someone that had a strong wil
9、l and optimistic attitude.When Hawking was 21, he was diagnosed(诊断) with a serious illness that stopped him from walking and talking. Later in life, he had to sit in a wheelchair and speak using a computer. But this didnt stop him from living a meaningful and colourful life. He travelled around the
10、world for science meetings, visiting every continent, including the Antarctic. In 1985, he took a train trip around China. He was also a fan of pop culture and appeared on TV shows such as Star Trek(星际迷航) and The Big Bang Theory(生活大爆炸). He celebrated his 60th birthday by going up in a hot-air balloo
11、n. He hoped to travel into space one day.Hawking left our universe forever. One of sciences brightest stars went dark.4. Which is the name of Hawkings most famous book?A. Star Trek.B. A Brief History of Time.C. The Big Bang Theory.D. Big Bang.解析:细节理解题。根据第二段中“His most famous book is A Brief History o
12、f Time .”可知,霍金最著名的书是时间简史。故选B。答案:B5. What does the underlined word “will” in Paragraph 3 probably mean?A. 将来B. 遗嘱C. 心愿D. 意志解析:词义猜测题。根据and后面的“乐观的态度”可知,与其对应的词应是“坚强的意志”。故选D。答案:D6. How did Hawking celebrate his 60th birthday?A. He travelled to the Antarctic.B. He took a trip by hot-air balloon.C. He trav
13、elled into space.D. He took part in a science meeting in the UK.解析:细节理解题。根据倒数第二段倒数第二句“He celebrated his 60th birthday by going up in a hot-air balloon.”可知,霍金乘坐热气球庆祝了自己60岁的生日。故选B。答案:B7. Which statement is NOT true about Hawking?A. Hawking was an Englishman.B. Hawking couldnt talk or walk after the te
14、rrible illness.C. Hawking took a trip to China before he fell ill.D. Hawking could communicate with others through a computer.解析:细节理解题。根据第一段可知A项正确;根据第四段第一句“When Hawking was 21, he was diagnosed with a serious illness that stopped him from walking and talking.”可知,大病之后,他不会走路、不会说话,B项正确;根据第四段第二句“Later i
15、n life, he had to sit in a wheelchair and speak using a computer.”可知,霍金通过电脑与人交流,D项正确;根据第四段中“In 1985, he took a train trip around China.”可知,霍金是在病了之后才去中国旅行的,C项错误。故选C。答案:CCThe prom(高中毕业舞会) is a day youll never forget. Its one of the most important events of your senior year, one you certainly dont want
16、 to miss.About a month before the prom, I started my countdown. It took me about a week to find my dress. I bought it second-hand, but it was the most beautiful dress Id ever seennot too fancy, just the look I wanted. My shoes were bought from Wal-Mart. It might not seem the best place for shoes, bu
17、t they were so comfortable that I couldnt wait to dance all night long in them. My cousin Melissa did my hair and make-up. I received so many compliments(恭维) at the prom about my hair and make-up and I felt grateful to her.I had much fun with a group of friends. We danced for four hours and I felt a
18、s if my feet were going to fall off. After that came the dessert buffet. There were four to five tables filled with sweets. I only had a piece of chocolate cheesecake and this little cup of strawberry dessert, but both were to die for.By the time the magician arrived, everyone was super tired. I wan
19、ted to sleep, but I went out into the hall with friends and took pictures. At around 6:30 a.m., we headed into the breakfast hall for breakfast and goodbyes. Although it wasnt the last time we would be seeing each other, it felt as if we were leaving behind so much.The prom is going to be one of the
20、 best times in your life. Dont think of it as a dance. Think of it as a life-changing moment. I know it was for me.8. Paragraph 2 is mainly about the authors .A. plans for the promB. regrets at the promC. preparations for the promD. decision to attend the prom解析:主旨大意题。根据第二段第一句话中的“a month before the
21、prom”可知,作者早在大约一个月之前就开始准备毕业舞会。根据第二句话中的“dress”,第四、五句话中的“shoes”和第六句中的“hair and make-up”可知,作者讲述了自己在参加舞会之前做出的精心准备。答案:C9. At the prom, the author did all except .A. dancingB. sleepingC. taking photosD. eating sweets解析:细节理解题。根据第三段第二句话中的danced,第四句话中的“filled with sweets”和第四段第二句话中的“took pictures”可知,作者在舞会上跳了舞,
22、吃了甜品并拍了照,只有B项没做。答案:B10. What does the author think of the prom?A. It is a good chance to dance.B. It is an occasion to say goodbye.C. It is a life-changing event with fun.D. It is the most important thing to senior students.解析:推理判断题。根据第一段第一句话中的“a day youll never forget”和第二句话中的“one of the most import
23、ant events of your senior year”和最后一段第三句话中的“a life-changing moment”可知,这个舞会对一个高中毕业生来说终生难忘,再结合第二段中作者的精心准备可以综合得出,作者认为毕业舞会是一个有趣的、改变人生的事件。答案:C11. Whats the best title for this passage?A. Senior PromsB. Going to the PromC. Best Time in Your LifeD. The Last Moment of Senior Year解析:主旨大意题。本文围绕着作者的高中毕业舞会展开,介绍了
24、舞会的重要性、参加之前的准备工作和整个过程的收获,文章都是围绕着prom展开,而且主要讲的是参加高中毕业舞会,故选B。答案:BDPeople read books less often in these days. With the invention of radios, televisions and most recently, the Internet and computer games, it seems that reading books is no longer a popular activity. However, I believe that books are an
25、important part of our lives.Books offer an outstanding wealth of learning and are cheaper than taking a course. Books can make people cleverer, because heavy readers have greater knowledge of how things work and who or what people were.Everything in todays society requires reading. Imagine trying to
26、 do something as simple as reading the directions on a medicine bottle without good reading skills. Someone could not understand them and became very sick or even died.Even something as simple as walking or driving through the city could become very dangerous without enough reading. Sometimes, you m
27、ust be able to understand what is written and explain the meaning of them.Some people say that reading is a waste of time and that we can do better things with our time. Even if we dont read books, we still read every day, and reading books can strengthen(加强) our abilities. Reading is one of the gre
28、atest things we can do in our spare time.With a book, you can travel anywhere you want, do anything you want, and talk to anyone you want. Reading is very important in our lives, no matter how old you are. So I think people should read books.12. What can we learn from the second paragraph?A. Reading
29、 can improve your memory.B. Reading can make you interesting and attractive.C. Reading can make you smarter.D. Reading can reduce stress.解析:细节理解题。根据第二段中的“Books can make people cleverer, because .”可知,读书可以让人更睿智。故选C。答案:C13. What does the underlined word “them” in the third paragraph refer to?A. The boo
30、ks they are reading.B. The directions on a medicine bottle.C. The good reading skills.D. The words a doctor tells a sick person.解析:代词指代题。根据画线词所在句中的“became very sick or even died”以及该句的上文“Imagine trying to do something as simple as reading the directions on a medicine bottle without good reading skill
31、s.”可知,如果没有很好的阅读技能,有些人就读不懂药品瓶上的使用说明,病情会变得很严重,甚至死去。由此推断代词them指的是“药品瓶上的使用说明”。故选B。答案:B14. Why do some people disagree to read books?A. Walking in the city also needs reading skills.B. Driving along the road is dangerous.C. Reading books is very helpful to strengthen our abilities.D. Reading books just w
32、astes their time.解析:细节理解题。根据第五段第一句“Some people say that reading is a waste of time and that we can do better things with our time.”可知,一些人认为读书是浪费时间,他们认为可以用读书的时间做更好的事情。故选D。答案:D15. Whats the best title of the passage?A. People Should Enjoy ThemselvesB. How We Improve Reading SkillsC. Why People Should
33、Read BooksD. What We Love Doing in the Spare Time解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要谈论的是阅读的重要性以及我们应该多读书的原因。故选C。答案:C第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据下面短文内容,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Starting with a new school can be difficult. Everything seems to be so strange. 16Dont worry. The following tips can help you.Be ki
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446989.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
