分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型四川省绵阳市绵阳市中学2015届高三英语上学期第五次月考试题(含解析) 外研社版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:447146
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:18
  • 大小:124.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省绵阳市绵阳市中学2015届高三英语上学期第五次月考试题含解析 外研社版 四川省 绵阳市 中学 2015 届高三 英语 上学 第五 月考 试题 解析
    资源描述:

    1、高2012级2014年秋第五次学月质量检测英 语 试 题【试卷综述】本套试卷难度适中,符合新课改要求。单项填空的测试点全部是常见的基本语法知识,涵盖了主要的语法项目,如冠词、代词、非谓语动词、从句、情态动词、时态等。五篇阅读理解文章选材地道,贴近生活实际,涵盖细节题,推断题、主旨大意、以及划线词义猜测等题型。补全对话比较简单,短文改错也是考察常见错误。总之,本套试卷没有偏、难、怪题,将语言知识点融入到具体语境中进行考察。本卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,满分150分, 考试时间120分钟.注意事项:1.答题前,考生务必将自己的学校、班级、姓名、考号用0.5毫米的黑色签字笔填写在答题

    2、卡上.2.选择题(155)使用2B铅笔填涂在答题卡对应题目标号的位置上,非选择题用0.5毫米黑色签字笔书写在答题卡的对应题框内, 超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效.第卷(选择题, 共90分)第一部分 英语知识运用(共两节, 满分40分)第一节 语法和词汇知识(共10小题;每小题1分,满分10分)从A、B、C、D四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑.【题文】1. An explosion at a coal mine of Panzhihua killed at least 43 workers and left another 3 miss

    3、ing. Yes,_ news came as _ shock to us all.A. the; the B. a ; / C. / ; a D. the; a【答案】【知识点】A3 冠词【答案解析】D。解析:上文一个人提到:攀枝花一煤矿爆炸造成43人死亡,3人失踪。下文另一人对上文所说肯定,所以这里的news是特指上文的消息,需特指,用“the”; 这一消息对我们是一次震惊,泛指,故用不定冠词“a”。【技巧点拨】一些抽象名词如果指具体某件事时是可数的,例如:surprise,表示惊讶,是不可数名词,而表示一件惊讶的事或一个惊讶的人时是可数名词,可以在其前加a/an。【典型总结】【题文】2.

    4、 Tom was the first man _ after the accident.A. questioned B. to question C. to be questioned D. being questioned 【答案】【知识点】A9 非谓语动词【答案解析】C。解析:当名词前有序数词、first、last等修饰时,要用动词不定式作后置定语,且本句中的question(询问)和man是被动关系,被询问,故选C。【题文】3. How long do you think _the car factory launches a new model?A. will it be until

    5、B. it will be before C. will it be when D. it will be that【答案】【知识点】A13 名词性从句【答案解析】B。解析:固定句型:it be 一段时间before从句;一段时间以后某事才发生。Before后面的时间状语从句使用一般现在时代替将来时,前面的主句使用将来时。句意:你认为多久以后这家汽车厂才能发行新的产品?【典型总结】It is/has been一段时间since .,意为“自从做(不做)至今已经多久了”;It be (not)时间段before .,意为“过多久才(就)/没过多久才(就)”;It be时间点when .,意为“当

    6、某事发生时,时间是”;It be时间状语that .,此句型为强调句型,表示“正是在某个时间某事发生了”。【题文】4. _ in her graduation paper, Mary has no time to do a part-time job.A. Having been burying B. Having buriedC. To be buried D. Buried【答案】【知识点】A9 非谓语动词【答案解析】D。解析:考查非谓语动词做状语的区别。be buried in sth. 埋头干某事;专心做某事。本题的buried in修饰主语Mary的情况,故选D。A项having b

    7、een doing表示过去做持续到现在还未结束;B项表示发生的动作在has 之前就完成了,但buried是跟系动词be连用表示状态,“专心于某事”的意思,排除;C项是不定式的被动式表示未发生的将来的动作;下文讲到“玛丽没有时间做业余工作”,前面应该是正忙于她的毕业论文,故C错。【题文】5. Hello, I _ to ask if I can book two tickets for tonights film. Sorry, weve already sold out.A. am phoningB. will phoneC. phoneD. have phoned【答案】【知识点】A11 动

    8、词的时态与语态【答案解析】A。解析:现在进行时be doing,代表正在进行的打电话的行为,根据语言环境需要用现在进行时。句意:嗨,我打电话咨询能否订两张今晚的电影票。-对不起,已经买完了。【题文】6. Mary decided to attend the party, _ to see her friends whom she hadnt seen for ages.A. hoped B. hoping C. to hope D. hopes【答案】【知识点】A9 非谓语动词【答案解析】B。解析:主语Mary和hope之间是主动关系,用现在分词做结果状语,相当于and he hoped to

    9、 句意:玛丽决定参加聚会,希望看看好多年没见的朋友。【题文】7. _life in a new country can be difficult, it can broaden a persons view of the world.A. While B. Since C. Because D. As【答案】【知识点】A6 连词与介词【答案解析】A。解析:根据句意:尽管在一个新的国家生活是很困难的,但是它可以开阔一个人的世界观。【题文】8. The reason _ he didnt come was _he was injured.A. that, because B. why, that

    10、C. why, because D. that, that【答案】【知识点】A15 定语从句【答案解析】B。解析:第一空为定语从句,先行词reason 在从句中充当原因状语,所以选择why,第二空是表语从句,从句中不缺少成分,所以选择that。句意:他不能来的原因是他受伤了。【题文】9. My parents_ have arrived at suppertime but their flight was held up due to the heavy fog. A. will B. can C. must D. should【答案】【知识点】A10 情态动词与虚拟语气【答案解析】D。解析:

    11、句意:我的父母原本在晚饭时会到达,但是飞机因为大雾推迟了。结合句意可知考察原本可以来但事实上没来should have done。【题文】10. The manager believes prices will not rise by more than _ four percent. A. any other B. the other C. another D. other【答案】【知识点】A2 代词【答案解析】C。解析:A意为“任何其他的”,选项B意为“(特指)其他的”或“两者中的另一个”,选项D意为“其他的”,用在本题中均不合适。结合句意:经理不相信价格会再上涨四个百分点。在英语中,“a

    12、nother基数词名词”结构相当于“基数词more名词”结构,意为“再/又”。故正确答案为C。【题文】第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从1130各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项.My husband and I arrived in a new country just a month ago. We were sort of 11 about what was waiting for us. However, when we 12 at the airport, a tall man with smiling eyes

    13、 greeted us. The days and months were 13 made easy for us by this kind man.He greeted us every day with his smiling face. He 14 us in going to the bank, in buying our groceries, in telling us 15 to buy almost everything. He told us he is our big brother. 16 , we watched the match in a coffee shop. D

    14、uring the first get-together, he 17 us that we re luckymy husband and I are 18 in this foreign land. He said he has been 19 for eight years now because he rarely sees his family, 20 they are in his home country.During the second get-together, he 21 told us that we are his family. He said that he lov

    15、es us and that he will 22 us because he has been given a 23 of 45 days to go back to his home country. That night, he spoke these words which 24 a great impact in my life: “You changed my life”That night deep in our hearts we were 25 by our friends words. We texted him upon reaching home, 26 him for

    16、 being a Big Brother to us in the foreign land. We told him 27 that we feel safe in going out when we are with him, to which he 28 , “You are my family here.”On the first week of October, were going to 29 him back from his vacation. Well watch the football match again in that 30 shop that holds dear

    17、 memories.11. A. curious B. worried C. certain D. crazy12. A. checked B. dropped C. landed D. settled13. A. therefore B. instead C. anyhow D. otherwise14. A. expected B. troubled C. comforted D. accompanied15. A. when B. where C. why D. whether16. A. Once B. So C. Twice D. Finally17. A. informed B.

    18、warned C. blamed D. convinced18. A. together B. nearby C. around D. apart19. A. sick B. lonely C. cheerful D. scared20. A. if B. unless C. as D. although21. A. secretly B. jokingly C. proudly D. sincerely22. A. remember B. miss C. forget D. respect23. A. delay B. right C. vacation D. date24. A. crea

    19、ted B. designed C. solved D. received25. A. puzzled B. touched C. astonished D. flattered26. A. thanking B. forgiving C. repaying D. punishing27. A. after all B. as well C. in return D. in advance28. A. agreed B. objected C. added D. replied29. A. see B. pick C. call D. force30. A. book B. grocery C

    20、. coffee D. sports【答案】【知识点】B1 记叙文【文章综述】文章讲述了作者和妻子来到异国他乡时,遇到了一个“大哥哥”的帮助,他给了他们亲人般的关怀和照顾,陪着他们购物、去银行、帮助他们办理各项事务,使他们很容易地适应了的新环境,因此他们也成了亲密的朋友。【答案解析】11.B A. curious 好奇的B. worried 担心的C. certain肯定的D. crazy疯狂的;由情理可知当人们初到异国他乡,在举目无亲的情况下,面对陌生的环境心里是担忧的,不安的。12.C A. checked 检查B. dropped 下降C. landed 着陆D. settled定居;根

    21、据at the airport可知他们是乘飞机去的,所以用land“着陆,降落”。13.A A. therefore 因此B. instead取代C. anyhow 无论如何D. otherwise否则;从下文可知因为有了这个和善的 “大哥哥”的帮助,他们在这个新地方的生活变得很容易,所以此处表示因果关系,故选A。14.D A. expected 期待B. troubled麻烦C. comforted 安慰D. accompanied陪伴。根据下文going to the bank, in buying our groceries,可以判断作者和她丈夫是在他的陪同下购物,办理一切手续等。15.

    22、B A. when 何时B. where 何地C. why 为什么D. whether是否。根据语境in showing us_ _to buy almost everything.判断他指给我们去哪里买东西,此处指买东西的地方,故答案选B。16.C A. Once 一次;一旦B. So 因此C. Twice 两次D. Finally最终;根据下文During the first get-together, During the second get-togethe可知是两次。17.D A. informed 通知B. warned 警告C. blamed责备D. convinced使信服;从

    23、下文的讲述可知这位好心的“大哥哥”独自在国外八年,通过这种对比可知因为有着丈夫的陪伴,作者深信自己是幸运的。18.A A. together 一起B. nearby附近C. around四处D. apart分开;根据上下文可以判断此处侧重与那位好心人孤身一人在国外居住的对比,所以答案选A。19.B A. sick 生病的B. lonely 孤独的C. cheerful 欢呼D. scared害怕;根据下文he hardly sees his family they are in his home country.判断他是独自一人居住在国外,所以用lonely“孤独的”,选B。20.C A. i

    24、f 如果B. unless 除非C. as由于D. although尽管;从he hardly sees his family,和they are in his home country判断前后句是因果关系,答案选C。21.D A. secretly秘密地B. jokingly开玩笑地C. proudly 自豪地D. sincerely真诚地。由情理可知当他说He said that he loves us.的时候应该是发自内心、真诚地说,故答案选D。22.B A. remember 记得B. miss 错过;想念C. forget 忘记D. respect尊重;根据后句because he

    25、has been given a_ _of 45 days to go back to his home country可知他要回国,由情理可知在此他表示在此期间他会想念作者和他丈夫。答案选B。23.C A. delay 推迟B. right 权力C. vacation假期D. date日期。根据下文from his vacation可以判断他获得了一个45天的假期,选C。24.A A. created 创造;造成B. designed 设计C. solved解决D. received受到;那天晚上,他的话对我们的生活产生重大影响。25.B A. puzzled迷惑B. touched 感动C

    26、. astonished震惊D. flattered奉承;谄媚;由上文He said that he loves us等可知这位热心人的坦诚让作者非常感动,答案选B。26.A A. thanking感谢B. forgiving 原谅C. repaying 报答D. punishing惩罚。在上文中作者提到这位热心人给予他们无私的帮助,由此推断作者在此是表示对他的感激, thank sb for sth/doing sth,“因而感激”,选A。27.B A. after all 毕竟;终究B. as well也C. in return 回报D. in advance预先。上文作者发短信表示对这位

    27、好人的感激,所以此处再提到其他内容时可以用as well,意思是“也”,答案选B,其他选项不合语境。28.D A. agreed 同意 B. objected 反对C. added 加D. replied回复。根据下文“You are my family here.”可知这是“大哥哥”所回短信的内容,reply to “对做出回复、回答”,故答案选D。29.A A. see 看B. pick捡C. call 叫D. force从下文We ll watch the football match again可知作者是去见刚刚探亲回来的这位朋友,故答案选A。30.C A. book 书B. groc

    28、ery杂货C. coffee 咖啡D. sports运动。根据上文the match in a coffee shop.可以推断他们会再次去那家有着美好回忆的咖啡店去看球赛,答案选C。第二部分:阅读理解(共两节:满分50分)第一节:(共20小题;每小题2分, 满分40分)阅读下列短文,并从所给的四个选项(A、B、C、D)中选出最佳答案.【题文】ANorthern Lights TourLocated in the middle of the northern lights belt, Tromso can offer some of the highest levels of northern

    29、 lights activity on earth. Perhaps Tromso is the worlds best place for a Northern Lights Tour.Join one of our Northern Lights Holidays this winter. It could become one of the greatest experiences in your life.DESTINATION Tromso county, Norway.PRICE $450 per personWHEN 2th September until 31st March.

    30、PICK-UP Each evening at 6 PM outside your hotel.DROP-OFF Earliest at 12 AM. When we have a sighting we often stay out later, at no extra cost.SIZE OF GROUP Maximum 8 participants is recommended and normal, but not absolute. A small group allows more freedom in terms of chasing the northern lights.IN

    31、CLUDED- Transportation each day in a comfortable car- A meal each day- All necessary equipment such as snowshoes, flashlight, water-filled bottle, woolen underwear, a warm, hat, warm shoes, warm stockings, and reindeer skin to lie on, if needed.- A guide who will do anything necessary to find the no

    32、rthern lights.EXCITING CHASEA Northern Lights Holiday means an intense and exciting chase to the coast or deep into the wild, perhaps even to the Finnish border. Each day on a Northern Lights Tour we contact meteorologists shortly before departure to get accurate information. In order to find out wh

    33、ere we will have best chances to see the northern lights.WE GUARANTEE A GREAT TRIPThe northern lights are unpredictable, but we guarantee that we will do everything to find it. Patience is a keyword on Northern Lights Tour.ECO-TOURISMWe offer ecologically sustainable and responsible tours. Travellin

    34、g in small groups is an essential part of the ecotourism concept, as small groups have lesser impact on nature and will not disturb the wildlife unnecessarily.31. A small group is preferred for the following reasons EXCEPT that _.A. a small group is free to run after the northern lightsB. a small gr

    35、oup has less effect on natureC. a small group can save the travel costD. a small group wil not disturb wildlife32. The underlined word “it” refers to “_”.A. the northern light tourB. patienceC. equipmentD. the northern light33. We can infer that_.A. if tourists stay out late, they have to pay moreB.

    36、 every tourist group is not sure to see the northern lightsC. every tourist group get the money back if they dont see the northern lightsD. the northern lights can be seen every day from 20th September to 31st March34. The passage is most likely to be taken from a(n) _.A. advertisementB. news report

    37、C. science textbookD. tourist brochure【答案】【知识点】C4广告应用类【文章综述】文章介绍The northern lights之旅,具体谈论了旅游线路、价格和它的独特之处,目的是吸引潜在的顾客。【答案解析】31.C。解析:细节理解题从文章的句子:A small group allows more freedom in terms of chasing the northern lights. 可知小团体旅行更受欢迎,因为小团体享受更多的自由,从最后一段的句子:Travelling in small groups is an essential part

    38、of the ecotourism concept, as small groups have lesser impact on nature and will not disturb the wildlife unnecessarily.对环境没有什么影响,不会打扰野生动物,没有提到C项的内容。32.D。解析:词义猜测题 前面说:The northern lights are unpredictable, The northern lights 是难以预测的,后面说我们会尽一切可能找到它,所以it指的是The northern lights。选D33.B。解析:判断推理题 根据倒数第二段的句

    39、子:The northern lights are unpredictable, but we guarantee that we will do everything to find it. 可知不是每个团队都能看见The northern lights的,选B。34.A。解析:判断推理题 文章介绍The northern lights之旅,介绍了旅游线路,价格,有什么吸引人的地方,是一则广告,选A。【题文】BFor my grandmothers 70th birthday, my family and I visited South Korea. While there, I was a

    40、ttentive to Korean high schools and students.I was surprised by how different Koreas public high schools are from Americas. Korean high schools can be all-girls, all-boys or co-ed (男女同校的) unlike our standard co-ed high schools. There are three grades: “go 1” (10th), “go 2” (11th) and “go 3” (12th).

    41、Go” is the first syllable of the word “go-deung -hakkyo, which, simply translated, is “high school”.In America, unless you want to go to a private school, you dont have to take an entrance exam. In Korea, however, students must take a test to get in because of the many choices of schools. Another di

    42、fference I couldnt help but notice was the students appearance. With very few exceptions, all wear uniforms. A name tag (标牌) with the students name, grade and homeroom number must also be worn. Girls skirts cant be above the upper part of the knee, and it is forbidden to dye (染) your hair or wear ac

    43、cessories (装饰品) except small earrings. There are strict regulations for appearance to achieve neatness, and it seems the only freedom students have is with their choices of hair style, socks and shoes.The final difference was the setup of the classes. There may be 40 students in a classroom, but the

    44、 number can be less or even more, depending on the population of the town or city. Although there are many students per classroom, they are very close, which I think is a result of not changing classrooms for different subjects. There are no levels in the subjects and the teachers are the ones who s

    45、witch classrooms. They just have ten-minute breaks between subjects. In each class, students are ranked by their grades. This causes strict competition, and Korean students do a lot of studying. To help them, all schools have extra study classes after school. One other fact that helped me appreciate

    46、 living in America is that Koreans have school on Saturdays. Although its only a half day, I think I speak for most Americans when I say we could never imagine ourselves in school on a Saturday.Koreas public high schools are clearly different from Americas. I had imagined them to be just like our sc

    47、hools, but now I have a clear picture of how different they are.35. How many main differences are mentioned between Koreas public high school and Americas?A. 3. B. 4. C. 5. D. 6.36. It seems that the writer _ .A. is familiar with the education system of high schools in KoreaB. is fond of Korean stud

    48、ents appearanceC. prefers the high school life of America to the one of KoreaD. feels it common to have lessons on weekends37. What does the underlined word setup in paragraph 5 probably mean?A. Arrangement. B. Size. C. Number. D. Outline.38. According to the rules, the students of Korea can _.A. go

    49、 to different high schools without examsB. wear any clothes except uniforms at schoolC. attend different classes as they likeD. have different hair styles【答案】【知识点】C5 文化教育类【文章综述】文章主要谈论了美国高中和韩国高中的不同之处。【答案解析】35.B。解析:细节理解题 文章主要谈论了美国高中和韩国高中的不同之处。二、三、四、五段为它们的差异。故选B。36.C。解析:判断推理题 根据倒数第二段第二句One other fact t

    50、hat helped me appreciate living in America is that Koreans have school on Saturdays.可知作者喜欢美国的学校,因为韩国学校星期六要上学。37.A。解析:词义猜测题The final difference was the setup of the classes.是本段的中心句。下面主要介绍了韩美两国在班级人数,作息组织等方面的不同,故选A安排。38.D。解析:细节理解题 根据第四段最后一句it seems the only freedom students have is with their choices o

    51、f hair style, socks and shoes.可知,韩国学生唯一的自由就是可以选择发型、袜子和鞋子。他们可以有不同的发型。【题文】CAudrey Hepburn (奥黛丽赫本) won an Academy Award as Best Actress for her first major American movie, Roman Holiday, which was released in 1953. But she is remembered as much for her aid work as for her acting.Born in Belgium in 1929

    52、, Audreys father was British and her mother was Dutch. Audrey was sent to live at a British school for part of her childhood. During World War II, she lived and studied in the Netherlands. Her mother thought it would be safe from Gerrnan attacks. Audrey studied dance as a teenager and during college

    53、 when she returned to London after the war. But she realized she wasnt going to be a ballerina (芭蕾舞女演员). So she began taking acting parts in stage shows. Later she began to get small parts in movies.But it was Audrey Hepburns move to America that brought her true fame. In 1951 she played the charact

    54、er “Gigi” in the Broadway play of the same name to great critical praise. Two years later, Roman Holiday made her a star at the age of 24.Audrey made more than 25 movies. Among her most popular roles was Holly Golightly in Breakfast at Tiff anys in 1961. Three years later she played Eliza Doolittle

    55、in My Fair Lady.She was married two times and had one son by each husband. In 1989, the UN Childrens Fund named Audrey a goodwill ambassador. She travelled all over the world in support of UNICEF (联合国儿童基金会) projects. The UN agency said she was a tireless worker. She often gave 15 interviews a day to

    56、 gain money and support for UNICEF projects.Audrey Hepburn often said her loyalty to UNICEF was the result of her experiences as a child during World War II. She said she knew what it was like to be starving and to be saved by international aid. She was a goodwill ambassador until her death in 1993

    57、from colon cancer.39. In Paragraph 1, “her aid work” means _.A. winning an Academy Award as Best ActressB. taking acting parts in stage showsC. making her own moviesD. acting as a goodwill ambassador for UNICEF40. The reason why Audrey lived and studied in the Netherlands was that _ .A. she wanted t

    58、o be a ballerina B. her parents were from BritainC. it was safe there D. the education there was excellent41. We can infer from the passage that _ .A. Audreys parents lived in Germany during World War IIB. Audrey lived in America in the 1950sC. Audrey was made to give up dancingD. the character“Gigi

    59、”in the Broadway play was her most popular role42. _ is the right order for Audreys life.The first time she began to play in movies.She returned to London from the Netherlands.She won an Academy Award as Best Actress.She travelled all over the wor1d in support of UNlCEF projects.She played a part in

    60、 My Fair Lady.A. B. C. D. 【答案】【知识点】C1 人物传记类【文章综述】文章介绍了著名影星AudreyHepburn(奥黛丽赫本)的生平事迹。1953年主演的罗马假日使她一举成名。从1989年直至1993年去世,赫本一直担任联合国儿童基金会的特使,为拉美和非洲儿童提供了很大的帮助。【答案解析】39.D。解析:词义猜测题 第一段是全文的概括,其重心在后面,即奥黛丽赫本尽管获得奥斯卡最佳女主角奖,但她担当的援助工作同样使人铭记。再结合文章接下来的叙述可知,D项正确。40.C。解析:词义猜测题 根据第三段“HermotherthoughtitwouldbesafefromG

    61、ermanattacks”“shereturnedtoLondonafterthewar”可知,C项正确。41.B。解析:细节理解题 根据第二段和第三段前半部分可知,A项错误;根据第三段中“sherealizedshewasntgoingtobeaballerina”可知是她主动放弃的,C项错误;根据第四段中“In1951sheplayedthecharacter“Gigi”intheBroadwayplay”及后文判断,这个角色并不是她扮演的最有名的角色,因此D项错误。由文章第四、五两段可知B项正确。42.A。解析:排序题 结合文章内容可以判断,A项顺序正确。【题文】DWhile natur

    62、e lovers across the world wish all humans to realize the significance of their natural surroundings, many Australians are turning caring for the environment into a way of life.Julie Astonis, an Australian housewife in Brisbane is one such example. Even though autumn is approaching Australias Brisban

    63、e in April, one can still watch colorful blooming (盛开的) flowers in Julies little garden, as she tells that in her community, “Each of us has a beautiful yard. The whole community, from children to elderly people, takes care of the environment as if they are taking care of their own garden.“Gardening

    64、 is the most popular club in our community,” she says. “A lot of retired people dont just regularly organize gardening lectures, but also personally visit families in the community to provide gardening training. So you can see that flowers continue to blossom in our gardens throughout the year.” Tal

    65、king about her peoples sense of care for the environment, Julie says when people in the community take along their dog, they always carry a garbage bag to deal with the dogs waste. “In our community, you will never experience the embarrassment of stepping on the dirty waste while you are walking on

    66、the grass,” says Julie with a smile.“Taking care of the dogs waste can a1so help to develop childrens sense of responsibility!”As to protecting water resources, the Australian government has made strict rules for families. Julie says, “We certainly would not use tap water to water the flowers!” She

    67、says almost every family in her community has a huge tank used to store rainwater, which is later used as the resource of all outdoor water use, connect the water tank with their toilets.43. From the first three paragraphs we learn that .A. gardening is popular in most part of AustraliaB. April is a

    68、 great time for people to enjoy flowersC. its not easy to keep a garden without proper trainingD. Julies community has a deep sense of caring for nature44. What do we know about Julie from this passage?A. She takes pride in her community.B. She once stepped on a dog s waste.C. She is quite in favor

    69、of raising a dog.D. She finds it embarrassing to walk on the grass.45. From what Julie says in the last paragraph, we know .A. rainwater is not the best resourceB. her community owns a public tankC. her community makes full use of resourcesD. it is not necessary to water flowers very often46. What w

    70、ould be the best title for the passage?A. Love nature, the Australian way B. How Australians save resourcesC. How Australians lead their life D. Protect nature, a must of life【答案】【知识点】C7 社会生活类【文章综述】文章主要讲述了一些澳大利亚人要把爱护环境变成一种生活的方式的做法。【答案解析】43.D。解析:判断推理题 根据第一段和第二段的“turning caring for the environment int

    71、o a way of life和one such example”可知,人们应该把保护环境变成一种生活方式,而Julie就是这样的一个例子。故选D。44.A。解析:判断推理题 根据第四段“In our community, you will never experience the embarrassment of stepping on the dirty waste while you are walking on the grass”可知,Julie为自己的社区感到自豪,人们出行都带着垃圾袋来处理狗狗的粪便,人们不用担心散步会踩到狗狗的粪便。45.C。解析:细节理解题 根据“.a hug

    72、e tank used to store rainwater”可知,人们储存雨水来浇花,冲厕所等,说明人们充分利用资源。故选C。46.A。解析:标题确定题 根据第一段“many Australians are turning caring for the environment into a way of life”点题,要把爱护环境变成一种生活的方式。【题文】EElectrical devices(仪器) could soon use power made by human energy. Scientists say they have developed an experimental

    73、device that produces electricity from the physical movement of a person walking. British scientist Max Donelan and other scientists in Canada and the United States developed the device.The device connects to a persons knee. As the person walks, the device captures energy each time the person slows d

    74、own. To do this, the device helps with the slowing down movement of the leg. The movements of the walking person push parts of a small machine that produces electricity. Using the device, an adult walking quickly could produce thirteen watts of electricity in just a minute. Donelan says walking at t

    75、hat speed could produce enough power to operate a laptop computer for six minutes.There are several possible uses for the device. Developers say it could help people who work in areas without electricity to operate small computers. The device could also be used in hospitals to operate heart pacemake

    76、rs(起搏器). It could even be used to assist in the movement of robotic arms and legs.The experimental version of the device weighs about one and a half kilograms, but it is too costly for most people to buy. But the researchers hope to make a lighter, less costly version. An improved version shou1d be

    77、ready in one year.The developers hope the device will one day help developing countries. Near1y twenty five percent of people around the world live without electric power.A similar product was invented in 2005 by Larry Rome of the University of Pennsylvania. He created a bag carried on a persons bac

    78、k that also produces power from wa1king.The knee device does not produce as much electricity as the bag. But the bag requires the walker to carry a load of twenty to thirty kilograms.47. The second paragraph mainly talks about .A. who developed the deviceB. how the device worksC. several possible us

    79、es for the devicesD. how much electricity the device can produce48. Compared with the device designed by Larry Rome, this new device .A. produces power without adding more loads to the walkerB. can produce more power in a much shorter timeC. needs to be equipped with a batteryD. can help the walker

    80、wa1k faster49. From the passage, we can learn that the electrical device can .A. help housewives operate the washing machineB. make it much easier for us to go onlineC. produce more electricity than that invented by Larry RomeD. be applied in medicine to operate heart pacemakers50. What would be the

    81、 best title for the passage?A. First device powered by walking wi1l soon be on the marketB. Advanced technology brings in a new way to operate heart pacemakersC. Device gives new meaning to the idea of power walkingD. Human energy will become a main source of electricity【答案】【知识点】C8 科普知识类【文章综述】文章讲述了科

    82、学家研制出一种固定在人膝盖上的发电装置。这种装置可通过收集人走路时损失的能量发电。【答案解析】47.B。解析:段落大意题 第二段主要讲了这种电子装置的工作原理,即它是如何利用人步行来发电的。故选B。48.A。解析:判断推理题题 根据末段可知,过去Larry Rome发明的设备虽然也是靠行走获取能量,但是需要步行者背重达20到30公斤的负荷,而这种佩戴在膝盖上的设备重量只有1.5公斤,不需增加步行者的太多负担。故选A。49. D。解析:细节理解题 根据文章第3段the device could also be used in hospitals to operate heart pacemake

    83、rs可直接选出答案D项。A项文中没有涉及到,B项表述不科学,根据文章最后一段可以推断C项表述错误。故选D。50.C。解析:标题确定题 文章主要突出的内容是这种新的电子设备使得利用人步行获取能量变得轻松、容易。根据第一段device that produces electricity from the physical movement of a person walking.【题文】第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑,选项中有两项多余选项。(注意,将51-55的答案填在答题卡的61-65处)Clerk: R

    84、enmin Theatre Box Office. Can I help you?Li Hua: Yes. Have you got any tickets for Twelve Chinese Zodiac for this Saturday evening?Clerk: 51 5 pm. or 8:30 pm.?Li Hua: 8:30 pm., please.Clerk: 52 Li Hua: Well, have you got any tickets for the 5 pm. performance?Clerk: 53 Li Hua: Id like to reserve two

    85、seats at 60 yuan, please.Clerk: Right. Thats two tickets at 60 yuan. 54 Whats the name, please?Li Hua: Li Hua.Clerk: Thank you. 55 Li Hua: Yes, of course. Thank you. Goodbye.Clerk: You are welcome. A. Which performance?B. Saturday, 8:30 pm., Twelve Chinese Zodiac.C. Saturday, 5 pm. performance.D. So

    86、rry, thickets for that performance are sold out.E. When will you come to pick up the tickets?F. Youll collect the tickets before 3 pm. on Saturday, wont you?G. Yes, we have tickets at 50 yuan, 60 yuan and 80 yuan.【答案】【知识点】T1 补全对话【答案解析】51.A。根据下文回答8:30 pm., please可知问哪场表演。52.D。结合下文可知,Well, have you got

    87、 any tickets for the 5 pm. performance? 8:30 pm 的票卖完了。53.G。根据回答60 yuan54.C。根据上文tickets for the 5 pm. performance55.F。根据回答Yes, of course 可以用yes回答的只有F。第II 卷 非选择题 (共60分)第四部分 写作(共三节,满分60分)【题文】第一节 阅读表达(共5小题,每小题2分,满分10分)阅读下面的短文,请根据短文后的要求答题(请注意问题后的字数要求).1 When children go to camp, they are on their own, so

    88、metimes for the very first time in their lives. They have to decide what to wear, what to eat and which activities to participate in. As a result they develop confidence and independence.2 As self-respect develops from learning to be on their own, children continue to try new activities. Also it is

    89、possible that they will engage in what they are unfamiliar with. In school, children do not experience success in the same way. Camp can be a school without failure because just having fun makes them a success.3 One of the greatest benefits of a camp experience is that children develop social skills

    90、. In a camp setting, a good counselor will make sure that every camper is included in the activity and that each child interacts with the others in a positive way. They learn to give and take, and they learn how to work and cooperate. Something as simple as clean-up, is not only there to get the cab

    91、in clean, but to promote a team atmosphere of working together which in turn results in friendship.4 The obvious benefit of camp is that campers make long lasting friendships. These friendships can often be unique and special because campers are living with each other and see the true personalities.

    92、 Children learn to see others from a different viewpoint. Children tend to be accepted for who they are and do not have to be concerned about what they wear, what they are good at and how they look. This is because in a camp setting, respect and caring finally win out over materialistic objectives.5

    93、 In a word, camp does give children fun, friends and fulfillment.56. What is the passage mainly about? (No more than 8 words)57. What can the campers develop in the end based on the passage? (No more than 3 words)58. According to Paragraph 2, what makes camping different from a school? (No more than

    94、 7 words) 59. What do the campers gain according to Paragraph 3? (No more than 2 words) 60. According to Paragraph 4, why can camping improve friendship? (No more than l0 words)【答案】【知识点】T2 阅读表达【文章综述】文章主要谈论了夏令营对孩子的好处。【答案解析】56. The benefits(advantages) of camps to children. / Reasons for children to g

    95、o to camps.57. Confidence and independence58. Camping / Camp can be a school without fai1ure./No failure makes them a success. / Having fun makes them a success./Being successful makes it different.59. Social skills60. Because campers are living together and see the true personalities.Or: Because re

    96、spect and caring finally win out over materialistic objectives.第II卷 非选择题(满分60分)第三部分 写(共三节,满分60分)第一节 阅读表达(共5小题, 每小题2分, 满分l0分)阅读下面的短文, 请根据短文后的要求答题(请注意问题后的字数要求)56. _57. _58. _59. _60. _【题文】第二节 短文改错(共10小题,每小题1.5分,满分15分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处, 每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在

    97、缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均限一词。 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。As a senior three student, it wont take long after I graduate. Now, I have much to share with my fellow student. Firstly, Id like to show my appreciation to those stand by me all the

    98、way, teachers, parents and friends included. Without their help and advice, my life will be different. Secondly, its high time for I to say sorry to the classmates whom I hurt or misunderstand. I firm believe that communication and smiles act as bridges to friendship. Thirdly, Ive made up my mind to

    99、 make every effort to study, so hard work is the key to a success. Finally I want to express my hope which all the younger fellows can make full use of time, because time and tide wait for no man. 【答案】【知识点】T3 短文改错【答案解析】As a senior three student, it wont take long after I graduate. Now, I have much t

    100、o share with beforemy fellow student. studentsFirstly, Id like to show my appreciation to thosestand by me all the way, teachers, parents who / standingand friends included. Without their help and advice, my life will be different. Secondly, its high would time for I to say sorry to the classmates w

    101、hom I hurt or misunderstand. I firm believe that me misunderstood firmlycommunication and smiles act as bridges to friendship. Thirdly, Ive made up my mind to make every effort to study, so hard work is the key to a success. Finally I want to express my hope which as/for/because thatall the younger

    102、fellows can make full use of time, because time and tide wait for no man. 1.after改为before it wont be long before 要不了多久就2.student改为students 这里要用可数名词复数。3.stood改为standing 或加who 现行词those 用关系代词who.4. will改为would Without their help and advice,要用虚拟语气,will变为would。5. I改为me 介词for后要用人称代词宾格。6. misunderstand改为mi

    103、sunderstood 我对我伤害和误解的人抱歉,显然是过去发生的事情。7. firm改为firmly 修饰动词要用副词。8. so改为as/for/because 根据句意 是因果关系。9. 去掉a success 成功,不可数名词10. which改为that my hope that是同位语从句【题文】第三节书面表达(满分35分)绵阳拥挤的道路给人们带来不便,引发社会广泛热议。是否应该拥有私家车,有人赞成,有人反对。请你以Whether or not - Owning a private car为题,用英语论述人们的观点,并给出你自己的观点。字数:120字左右,开头已给出,不计入总词数。

    104、Whether or not - Owning a private carNowadays, masses of cars are crowded on the roads in Mianyang City, causing great inconvenience and a heated discussion. Different ideas vary from person to person._【答案】【知识点】F2 书面表达议论文【范文】Whether or not - Owning a private carNowadays, masses of cars are crowded o

    105、n the roads in Mianyang City, causing great inconvenience and a heated discussion. Different ideas vary from person to person.Some people claim that there are many advantages of owning a private car. It gives a much greater degree of comfort. For example, they are no longer forced to rely on public

    106、transport. And with a car they can go where they like and enjoy themselves by making trips to the country or seaside on the weekends.However, others strongly object to owning private cars. They maintain that as more and more cars run in the street, a large volume of poisonous gas has been given off,

    107、 polluting the atmosphere and causing actual harm to the health of people. Whats more, in fact, private cars have contributed to a serious traffic problem. Personally, I think private cars should be restricted rather than encouraged.【思路点拨】范文是一篇议论文,并已给出首段,全文结构安排合理,层次分明。范文第二段、第三段阐述了人们的不同观点,用了Some peop

    108、le For example;However, others,Whats more,等词语,使全文条理清晰。最后一段使用句型Personally, I think发表自己的观点。并且范文使用大量非谓语动词和从句。整体来说,范文要点齐全,结构严谨,句式多变。 高2012级2014年秋第五次学月质量检测英 语 试 题 参 考 答 案1-5 DCBDA6-10 BABDC11-15 BCADB 16-20 CDABC 21-25 DBCAB 26-30 ABDAC31-34 CDBA36-38 BCAD39-42 DCBA43-46 DACA47-50 BADC51-55 ADGCF阅读表达:56.

    109、 The benefits(advantages) of camps to children. / Reasons for children to go to camps.57. Confidence and independence58. Camping / Camp can be a school without fai1ure./No failure makes them a success. / Having fun makes them a success./Being successful makes it different.59. Social skills60. Becaus

    110、e campers are living together and see the true personalities.Or: Because respect and caring finally win out over materialistic objectives.短文改错:As a senior three student, it wont take long after I graduate. Now, I have much to share with beforemy fellow student. studentsFirstly, Id like to show my ap

    111、preciation to thosestand by me all the way, teachers, parents who / standingand friends included. Without their help and advice, my life will be different. Secondly, its high would time for I to say sorry to the classmates whom I hurt or misunderstand. I firm believe that me misunderstood firmlycomm

    112、unication and smiles act as bridges to friendship. Thirdly, Ive made up my mind to make every effort to study, so hard work is the key to a success. Finally I want to express my hope which as / for/ because thatall the younger fellows can make full use of time, because time and tide wait for no man.

    113、 书面表达(One possible version)Whether or not - Owning a private carNowadays, masses of cars are crowded on the roads in Mianyang City, causing great inconvenience and a heated discussion. Different ideas vary from person to person.Some people claim that there are many advantages of owning a private car

    114、. It gives a much greater degree of comfort. For example, they are no longer forced to rely on public transport. And with a car they can go where they like and enjoy themselves by making trips to the country or seaside on the weekends.However, others strongly object to owning private cars. They main

    115、tain that as more and more cars run in the street, a large volume of poisonous gas has been given off, polluting the atmosphere and causing actual harm to the health of people. Whats more, in fact, private cars have contributed to a serious traffic problem. Personally, I think private cars should be restricted rather than encouraged.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省绵阳市绵阳市中学2015届高三英语上学期第五次月考试题(含解析) 外研社版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447146.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1