四川省达州市普通高中2021届第二次诊断性测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省达州市普通高中2021届第二次诊断性测试英语试题 WORD版含解析 四川省 达州市 普通高中 2021 第二次 诊断 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、达州市普通高中2021届第二次诊断性测试英语试题该试卷由四部分组成。第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二 节和第四部分为非选择题。满分150分,考试用时120分钟。第一部分 听力(共两节,满分30分)注意:回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有 两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟 的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is
2、the shirt?A. 19.15 B.9.15 C.9.18答案是B。1. Why does Jane look thinner?A. She has been on a diet. B. She has had an illness. C. She has exercised a lot.2. Where does the conversation take place?A. In a library. B. In a bookshop. C. In a classroom.3. At what time does the bus usually arrive?A. 7:30. B. 7
3、:35. C.7:40.4. How does the man feel about his trip?A. Excited. B. Relaxed. C. Unhappy.5. What are the speakers talking about?A. Kates friends. B. Todays weather. C. Jims weekend.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、 B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各
4、小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7题。6. What is the party for?A. A birthday. B. A graduation ceremony. C. A wedding.7. Where does the mans cousin live now?.A. In Dallas. B. In Houston. C. In New York.听下面一段对话,回答第8和第9题。8. Where does the running group meet?A. At the river side. B. At the university. C
5、. At the park.9. How for does the woman normally run?A. One mile. B. Two miles. C. Three miles.听下面一段对话,回答第10至第12题。10. What is the womans research mainly about?A. Popular sports events. B. Things people do after work.C. Peoples favorite TV programs.11. How did the woman do the research?A. By talking
6、to people.B. By sending letters to people.C. By getting information from papers.12. What do most people do in their spare time?A. Go to movies. B. Read books. C. Watch TV.听下面一段对话,回答第13至16题。13. What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student. B. Boss and worker. C. Co-wo
7、rkers.14. What do we know about the new fish?A. They are small.B. They are inactive.C. They have huge teeth.15. What is in Maudes picture?A. A blue fish. B. The ocean. C. The research team.16. What happens to the fish when theyre taken out of their environment?A. They die quickly.B. They can still l
8、ive well、C. They are no longer transparent.听下面一段独白,回答第17至第20题。17. How long has the team been working on the car-copying of Lamborghini?A. For 4 years. B. For 8 years. C. For 10 years.18. Who is the leader of copying a Lamborghini?A. OReilly. B. Tabriz. C. Moradi.19. In which country have the enginee
9、rs copied Lamborghini ?A. Italy. B. Iran. C. Britain.20. What was the engineers, main goal?A. To produce more sports cars.B. To develop a better car than the initial model.C. To get the technology of making super sports cars.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
10、AWhere to Shop in LondonJames Smith & SonsHave you ever seen a nobleman with a fine walking stick or a fashionable woman with an umbrella thats definitely not one of those five-dollar bargains from New York City street? Well; you could be that person too. But you have to go to Jame Smith & Sons. The
11、y specialize in all kinds of high-quality walking sticks and umbrellas.Harvie & HudsonUK and Italy are two leading countries when it comes to clothing for men. And you know that itll cost you your wages of several months to buy a suit of clothes there. But Harvie & Hudson is fairly accessible, espec
12、ially for the kind of quality you get. A worthy alternative! You cant go wrong with two sport jackets for around 200. Thats a good deal.HatchardsHatchards in Piccadilly, which opened in 1797, can claim to be the oldest bookstore in the UK with around 100,000 books, and has a special section for sign
13、ed first editions, and childrens books. Beyond that, it offers personalized book subscription services for a very reasonable sum youll just need to pay additional postage for shipment to America.The Whisky ExchangeFor those who love whisky and brandy, this is the best choice, since ifs one of the ci
14、tys important liquor stores. Its possible to order bottles to be shipped to America. Youre bound to find something youll never see at home. Ifs like the Willy Wonka factory for Scotch drinkers and collectors.1. Which of the following are provided in James Smith & Sons?A. Bargains.B. Cheap umbrellas.
15、C. Fashionable clothes.D. Excellent walking sticks.2. What does the author think about the clothing in Harvie & Hudson?A. Hard to choose.B. Good and cheap.C. Designed for businessmen.D. Covering all modem kinds.3. Who are the target readers of the text?A. The natives.B. British visitors.C. Foreign s
16、tudents.D. American travelers.【答案】1. D 2. B 3. B【解析】【分析】本文是一篇应用文,推荐了适合英国游客的四大购物圣地。【1题详解】细节理解题。根据文章第一段“They specialize in all kinds of high-quality walking sticks and umbrellas.”( 他们专门生产各种高质量的手杖和雨伞。)可知,James Smith & Sons提供高质量的手杖。故选D项。【2题详解】推理判断题。根据文章第二段“But Harvie & Hudson is fairly accessible, espec
17、ially for the kind of quality you get. A worthy alternative! You cant go wrong with two sport jackets for around 200. Thats a good deal.”( 但是 Harvie & Hudson 是可以接受的,尤其是你能得到的那种质量。一个值得的选择!两件运动夹克花200美元左右很不错。很划算。)可知,Harvie & Hudson的衣服是物美价廉的,B项符合题意。故选B项。【3题详解】推理判断题。根据文章题目“Where to Shop in London”(在伦敦去哪里购
18、物)以及文章介绍个四大购物圣地选择可推断出,文章的受众应该是来英国的游客,尤其是来伦敦的游客。故选B项。BIf youre feeling hungry, whats the easiest way to satisfy your Hunger? Many of Us will reach for a takeaway menu and order some delicious-but possibly unhealthy -food. And our increasingly hectic lives add to our need to buy ready-made food becaus
19、e we always have no time or energy to cook on our own.Eating options are endless, and new technology means we can feed our desire at the push of a button. Takeaway delivery apps make ordering food quick and convenient. Its estimated that in the UK alone, people eat three million takeaway meals a day
20、, and the three biggest delivery apps together offer a choice of 100 foods from 60,000 restaurants. Amelia Brophy, head of UK Data Products at YouGov, told the BBC that its research suggests that the frequency of takeaways ordered is expected to increase in the future.Its no wonder we are tempted to
21、 skip the grocery shopping, bypass the kitchen, and tuck into something that someone else has prepared. But ordering a pizza, a spicy curry or a box of noodles, can come at a price both financially and to our health. Eating too much processed and unhealthy fast food has some effect on obesity and th
22、e risk of developing certain diseases. A few years ago, the BBC Good Food Nation Survey found most people eating fast food on average two days per week gradually putting on weight.Of course, reducing salt, sugar and fat is one way to make takeaway food healthier, as well as offering smaller portion
23、sizes. But the best advice for you is to find a recipe book and try making your own nutritious meals. And if you havent got time, try ordering a healthier alternative from the menu.4. What does the underlined word “hectic” in Paragraph 1 probably mean?A. Abnormal.B. Busy.C. Irregular.D. Social.5. Wh
24、at has made takeaway foods even more popular nowadays?A. The various food.B. Their delicious taste.C. Their relatively low price.D. The advanced technology.6. What can we infer from Paragraph 3?A. Takeaway foods may do harm to health.B. Takeaway foods make people light-hearted.C. Pizza and noodles a
25、re the most popular takeaway foods.D. The UK has the largest number of people ordering takeaway foods.7. What is the authors purpose of writing the last paragraph?A. To give readers some suggestions.B. To offer readers an alternative menu.C. To find the reason for ordering takeaway foods.D. To choos
26、e the best way of making nutritious meals.【答案】4. B 5. D 6. A 7. A【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了外卖食品流行的原因及危害。【4题详解】词义猜测题。根据画线词后的“because we always have no time or energy to cook on our own”可知,因为我们总是没有时间或精力自己做饭,这说明我们平时的生活很忙碌,由此可知,画线词词义为“忙碌的”,故选B。【5题详解】细节理解题。根据第二段“new technology means we can feed our desire at t
27、he push of a button. Takeaway delivery apps make ordering food quick and convenient”(新技术意味着我们只需按一下按钮就可以满足我们的欲望。外卖送货应用程序使点餐既快捷又方便)可知,先进的技术让外卖食品现在更受欢迎,故选D。【6题详解】推理判断题。根据第三段“Eating too much processed and unhealthy fast food has some effect on obesity and the risk of developing certain diseases.”(吃太多加工的
28、和不健康的快餐对肥胖和患某些疾病的风险有一定的影响)可知,外卖食品可能对健康有害,故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Of course, reducing salt, sugar and fat is one way to make takeaway food healthier, as well as offering smaller portion sizes. But the best advice for you is to find a recipe book and try making your own nutritious meals. And if you hav
29、ent got time, try ordering a healthier alternative from the menu.”(当然,减少盐、糖和脂肪是使外卖食品更健康的一种方法,同时提供更小的份量。但对你最好的建议是找一本食谱,试着自己做营养餐。如果你没有时间,试着从菜单上点一个更健康的替代品)可知,作者写最后一段的目的是提供一些健康饮食的建议,故选A。CThe phrase “Keeping up with the Joneses has been an American saying for decades, likely coming from a picture book, w
30、hich describes a family in a constant straggle to achieve the social status of their neighbors, the Joneses. While the picture book is long gone, the saying remains and the phenomenon still exists.The Joneses are everywhere, living a successful and wealthy life. Their skin is beautiful, their body i
31、s perfect, and they have much money. They have the good house, pets, smart children and they seem never to struggle. For people, the Joneses take the form of a particular family and they regard the Joneses as a description of perfection.We tell ourselves constantly if we could become someone just li
32、ke our neighbors, we would be happy. However, as we compare ourselves with others, we notice the deep pain that these comparisons bring about. Well then, what do we do about the Joneses? We should remind ourselves nobody is perfect and perfection is an illusion. So we should train our brains to ques
33、tion or change the distorted (歪曲的) ways of thinking, and see the big picture.While the methods above do help us see others more clearly, the methods alone wont solve the problem. Moving away from comparison means turning inward to address our insecurities and inviting more mercy. From there, we can
34、honestly begin to notice what we want for ourselves and work to reach those goals. That, finally, is the road to a peaceful mind.As we move away from the comparative model of judging worth and stop seeing others, success as a treat, we can even feel glad that the Joneses have meaningful careers. We
35、can hope their marriage is happy, their bank account is full, and that their children are successful. We can hope good things happen to the Joneses.8. What does Paragraph 2 mainly talk about?A. How the Joneses live.B. What your neighbors have.C. Why the Joneses are perfect.D. How your neighbors affe
36、ct you.9. Which is the eventual benefit of giving up comparison?A. Being grateful to life.B. Understanding others.C. Gaining peace of mind.D. Being close to perfection.10. What does the author advise us to do?A. Follow our neighbors.B. Avoid perfect people.C. Show our love to other people.D. Treat o
37、thers with a normal attitude.11. What can be a suitable title for the text?A. How Do We Become Perfect?B. Should We Keep up with the Joneses?C. How Should We Get on with Neighbors?D. Does the Phenomenon of Comparison Exist?【答案】8. B 9. C 10. D 11. B【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章用一个短语“攀比”引出文章主题,现在的“攀比”风气仍然存在,会给我
38、们带来很多痛苦,我们应该改变这种扭曲的思维方式,才能关注自己,实现自己的目标。【8题详解】段落大意题。根据文章第二段第一句“Joneses are everywhere, living a successful and wealthy life.(琼斯一家到处都是,过着成功而富有的生活)”可知,本段都在描述的是我们的邻居都拥有什么,让我们觉得他们是成功的和富有的。故选B。【9题详解】细节理解题。根据文章第四段“Moving away from comparison means turning inward to address our insecurities and inviting mor
39、e mercy. From there, we can honestly begin to notice what we want for ourselves and work to reach those goals. That, finally, is the road to a peaceful mind.(远离攀比意味着转向内心去解决我们的不安全感,并招来更多的怜悯。从那时起,我们就能真正开始注意到自己想要什么,并努力去实现这些目标。最终,这是通往平静心灵的道路)”可知,放弃攀比的最终好处就是使内心平静。故选C。【10题详解】推理判断题。根据文章最后一段“As we move away
40、 from the comparative model of judging worth and stop seeing others, success as a treat, we can even feel glad that the Joneses have meaningful careers. We can hope their marriage is happy, their bank account is full, and that their children are successful. We can hope good things happen to the Jone
41、ses. (当我们不再用比较模式来判断价值,不再把别人的成功当作一种享受时,我们甚至会为与自己地位相当的人拥有有意义的事业而感到高兴。我们可以希望他们的婚姻美满,他们的银行存款充足,他们的孩子很成功。我们可以希望好事情发生在琼斯夫妇身上)”可知,当我们不去攀比的时候,我们就会用一种正常的态度去对待别人的成功,所以作者建议我们用正常的态度去对待别人。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段“The phrase “Keeping up with the Joneses” has been an American saying for decades, likely coming from
42、 a picture book, which describes a family in a constant straggle to achieve the social status of their neighbors, the Joneses. (“攀比”这句话在美国已经流传几十年了,可能出自一本绘本,描述了一个家庭如何不断努力想要比上邻居)”以及第四段“Moving away from comparison means turning inward to address our insecurities and inviting more mercy. From there, we
43、can honestly begin to notice what we want for ourselves and work to reach those goals. That, finally, is the road to a peaceful mind. (远离攀比意味着转向内心去解决我们的不安全感,并招来更多的怜悯。从那时起,我们就能真正开始注意到自己想要什么,并努力去实现这些目标。最终,这是通往平静心灵的道路)”可知,本文主题就是要告诫我们不要攀比,才能找到并实现自己的目标,使内心获得平静。B选项“Should We Keep up with the Joneses? (我们应
44、该攀比吗)”符合文章主题思想,适合作标题。故选B。【点睛】标题猜测题。主旨大意题的一种,标题应位于文章之首,概括文章内容,点明文章主题。它可以是单词,短语,或句子。确定文章标题,第一,标题要与主题密切相关;其次,看标题是否能概括全文内容,不能只概括短文中的某些事实或细节;第三,标题范围不应太大或太小;最后,标题应新颖,概括性强并且精炼。小题4中B选项概括文中主旨大意,与主题密切相关,故选B项。DScientists have shown a new printing process that can turn just about any piece of paper into a water
45、proof keyboard that you can fold up and put in your pocket.The technique uses a special coating thats repellent (排斥的) to liquids and dust, which allows multiple circuit (电路) layers to be printed on top of the paper without any dirt between the layers. On the other side of the paper, standard ink pri
46、nting can then be used to point out where the buttons are, and what they represent. These layers can be printed in any design you want. Whats more, no batteries are required to operate the finished keyboard. Its able to be fully powered from the touch of the operator and the mechanical energy thats
47、produced.This is the first time a self-powered paper-based electronic device has been shown, says engineer Ramses Martinez, from Purdue University. When the primed parts of the paper get pressed, theyre able to send signals over Bluetooth to another devicea laptop, for example. Youve then got a ligh
48、tweight, foldable keyboard that can be taken anywhere and easily wiped clean when needed.The technology is great. Its good for the environment because the paper can be simply recycled again. These paper devices are cheap to produce as well - less than $0.25 each, according to the researchers. Potent
49、ial uses include smart packaging, or where temporary input devices are required.I expect this technology to help the user interact with food packagingchecking whether the food is safe to be consumed, or allowing users to sign the package that arrives at home by dragging their fingers over the box to
50、 properly identify themselves as the owner of the package, says Martinez. Additionally, our group showed that simple paper sheets from a notebook can be transformed into music player interfaces (界面) for users to choose songs and play them.12. What can we learn about the keyboard according to the tex
51、t?A. It consists of several layers of paper.B. Its printed on both sides of the paper.C. Its smaller than an ordinary keyboard.D. It has its buttons hidden behind the layers.13. How is the keyboard connected to other devices?A. By giving signals via Bluetooth.B. By being attached to other devices.C.
52、 By getting any part of the paper pressed.D. By using the power produced by other devices.14. Which words best describe the keyboard?A. Portable and beautiful.B. Convenient and fashionable.C. Eco-friendly and economical.D. High-powered and permanent.15. What do Martinezs words in the last paragraph
53、imply?A. The technology makes food packaging easy.B. The technology has been used in food industry.C The technology can be employed in more fields.D. The technology will improve the quality of food.【答案】12. B 13. A 14. C 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文,文章主要介绍了一项可以把纸张变为便携键盘的新技术。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“The technique
54、uses a special coating thats repellent (排斥的) to liquids and dust, which allows multiple circuit(电路) layers to be printed on top of the paper without any dirt between the layers. On the other side of the paper, standard ink printing can then be used to point out where the buttons are, and what they r
55、epresent.(该技术使用了一种特殊的涂层,可以防止液体和灰尘,这样可以在纸的顶部印刷多个电路层,而层与层之间没有任何污垢。在纸的另一边,标准的油墨印刷可以用来指出按钮在哪里,以及它们代表什么。)”可知,纸张的一面印刷电路层,另一面印刷按键,所以是两面都印刷。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第三段中“When the primed parts of the paper get pressed, theyre able to send signals over Bluetooth to another devicea laptop, for example. Youve then g
56、ot a lightweight, foldable keyboard that can be taken anywhere and easily wiped clean when needed. (当纸张的初始部分被压紧时,它们能够通过蓝牙向另一个设备发送信号,比如笔记本电脑。这样你就有了一个轻便的可折叠键盘,可以带到任何地方,需要时也很容易擦干净。)”可知,键盘是通过蓝牙发出信号与其他设备连接。故选A项。【14题详解】推理判断题。根据第四段中“Its good for the environment because the paper can be simply recycled agai
57、n. These paper devices are cheap to produce as wellless than $0.25 each, according to the researchers.(它对环境有好处,因为纸张可以简单地再循环利用。研究人员称,这些造纸设备的生产成本也很低每个不到0.25美元。)”可知,键盘经济又环保。故选C项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段Martinez说的话“I expect this technology to help the user interact with food packagingchecking whether the foo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
英语必修Ⅴ牛津译林版UNIT1精品课件(共27张)PROJECT.ppt
