四川省都江堰市2014高考英语 暑假基础训练(7).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省都江堰市2014高考英语 暑假基础训练7 四川省 都江堰市 2014 高考 英语 暑假 基础训练
- 资源描述:
-
1、都江堰市2014高考英语(暑假)基础训练(7)附答案.单项填空1(2012山东省实验中学诊断)What was considered impolite years ago has become _ now.AaccessibleBadjustableCunbelievable Dacceptable解析:选D。考查形容词辨析。accessible意为“易接近的,可理解的”;adjustable意为“可调整的”;unbelievable意为“难以相信的”;acceptable意为“可接受的”。句意:多年前被认为不礼貌的事情现在已经开始逐渐被接受了。根据句意可知,应选D项。2(2012山东省实验中
2、学一模)Im afraid Im not _ to help with the show,for I am fully occupied with my own project.Aacceptable BadaptableCavailable Daccessible解析:选C。考查形容词。acceptable值得接受的,可接受的;adaptable可适应的,有适应能力的;available有空的,空闲的,有时间的;accessible容易取得的,可接近的。句意:恐怕我不能在这次展览上帮忙了,因为我正忙于自己的项目。故选C项。3(2012济南模拟)I keep on walking after
3、supper because I cant think of a _ way to keep fit.Abetter BbestCworse Dworst解析:选A。考查形容词比较级。句意:我坚持晚饭后散步,因为我想不到比这更好的保持健康的方法了。根据语境可知,A项正确。4(2012淄博模拟)The government should develop_ system to predict when wildfires occur and give warnings in time.Aprevious BreliableCreasonable Dresponsible解析:选B。考查形容词词义辨
4、析。previous意为“以前的;早先的”;reliable意为“可靠的”;reasonable意为“合理的”;responsible意为“负责的”。句意:政府应开发出可靠的预测系统,以便火灾发生时能及时发出警报。故B项正确。5(2012临沂质量检测)Jenny is always _ for appointments.Why is she late today?She might have got trapped in a traffic jam in the rush hour.Apatient BgratefulCpunctual Davailable解析:选C。考查形容词词义辨析。pa
5、tient意为“有耐心的”;grateful意为“感激的”;punctual意为“准时的”;available 意为“有效的,可利用的”。句意:Jenny约会总是很准时,今天她怎么迟到了?她可能碰到上下班高峰期的交通堵塞了。根据语境可知。此处用punctual。即C项正确。6(2012辽宁期中测试题)The little girl couldnt work the problem out.She wasnt_clever.Athat BmuchCenough Drather解析:选A。句意:那个小女孩解不出这道题。她没那么聪明。that作副词时,相当于so;much常修饰形容词或副词的比较级以
6、及动词;enough用在形容词或副词后;rather相当。7(2012盐城第二次调研)Who do you have in mind for the position?I think Peter is the most_person for it.Agenerous BlikelyCoptimistic Dvoluntary解析:选B。考查形容词辨析。句意:你觉得谁适合那个职位?我认为彼得最合适。likely“合适的,恰当的”,符合语意。generous“慷慨的,大方的”;optimistic“乐观的”;voluntary“自愿的,义务的”。8(2012太原市部分重点中学检测)It is re
7、ported that a new planet has been discovered recently.Its _ Earth,and hopefully it can support human life.Aalmost three times the size ofBthree times the size thanCthree times almost as large thanDalmost three times as larger as解析:选A。考查倍数表达法。倍数表达法要注意三种结构:A is倍数the size/height/weight/.ofB;A is倍数bigge
8、r/larger/.thanB;A is倍数as big/large/.asB。故A项的表达正确。9(2012山西太原模拟)Look!How much_ Alice looks wearing her new show dress!Awell BgoodCbetter Dbest解析:选C。考查形容词的比较级。much后面不能接形容词的原级和最高级,而应该用形容词的比较级,结合语意选C项。10(2012潍坊5月份训练)The new discovery challenged the _ theory about lifes origins.Aconventional BparticularCc
9、ontrary Dcasual解析:选A。考查形容词辨析。句意:这个新发现向生命起源的传统理论提出了挑战。conventional意为“习惯的;传统的”,符合题意。particular意为“特别的”;contrary意为“相反的;不利的”;casual意为“随意的”。*结束 Grown-ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since. A man who has not had a chance to
10、go swimming for years can still swim as well as ever when he gets back in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. He can play catch and hit a ball as well as his son. A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins T
11、winkle, twinkle, little star, or remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears.One explanation is the law of over learning, which can be stated as follows: Once we have learned something, additional learning trials(尝试) increase the length of time we will remember it.In childhood
12、 we usually continue to practice such skills as swimming, bicycle riding, and playing baseball long after we have learned them. We continue to listen to and remind ourselves of words such as Twinkle, twinkle, little star and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks. We not only learn but ov
13、erlearn. The multiplication tables(乘法口诀表) are an exception to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood.The law of overlearning explains why cramming(突击学习)for an examination. though it may resul
14、t in a passing grade, is not a satisfactory way to learn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned. A little overlearning, on the other hand, is really necessary for ones futur
15、e development.67. What is the main idea of paragraph I?A. People remember well what they learned in childhood.B. Children have a better memory than grown-ups.C. Poem reading is a good way to learn words.D. Stories for children arc easy to remember.68.The author explains the law of over learning by_.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
初级药士专业实践能力-试卷5.pdf
