分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川省都江堰市2015高考英语阅读理解暑假训练题(1)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:449843
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:68.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 都江堰市 2015 高考 英语 阅读 理解 暑假 训练 答案
    资源描述:

    1、四川省都江堰市2015高考英语阅读理解暑假训练题(1)及答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的A, B, C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ADear Michelle, Why cant my daughter manage her life better? She is 17 and an honor student, but she seems to be wasting her life away with a boyfriend who is holding her back. He consumes every waking minute of her preci

    2、ous time and smooth-talks her as well. His goal is to get her to agree to go to the college of his choice, not her choice, and because his grades are lower, his choice will be limited. I feel like I want to rescue her, but she pushes me away and shuts me out. She has only brought us pride and joy; a

    3、nd now this! Help! A worried motherDear Mother of a 17-year-old Girl, Hmmmmm. Whats the matter with kids today? Remember that song from Bye Bye Birdie? Well if you do not, let me fill you in about teenagers and their life-management skills. Do not expect too much too soon because at the ripe age of

    4、17, life-management is not within their reach, nor should it be. Life experience creates both the conditions and the skills for management, and if management went before experience, there would be little of it. Your daughter is an honor student for good reasons. She is smart, studies with intelligen

    5、ce and you have given her good values. When the time comes for her to apply for college, and she visits the ones that are specifically designed for students at the top of their grade, she will most likely break away from her boyfriends influence. It is rare for an honor student to change the path of

    6、 their academic career for puppy love. That being said, there might be some adolescent wisdom in her behavior after all. Perhaps she is choosing to worry you, her parents, for unconscious reasons. Being such a good girl and being a steady source of joy might have become a bit too much for her. Let y

    7、our daughter have her own private moment of 11th grade rebellion. She deserves a break from perfection. Michelle【文章大意】本文叙述了两封信第一份信是一位母亲认为17岁的女儿不听自己的建议,会听她男朋友的话,选择一个不理想的大学而求助于编辑。第二封信是编辑就此事给出的建议,认为她的女儿是一个优秀生,会做出正确的决定的。26. From the mothers letter we can learn that her daughter .A. is being fooled by th

    8、e boy B. has fallen behind in her studiesC. doesnt talk much with her mother D. has chosen which college to attend【答案】C【 解析】推理判断题。根据He consumes every waking minute of her precious time and smooth-talks her as well可知女儿的男朋友消耗了她醒着的每一分钟,用花言巧语哄骗她的女儿,因此可推断这位母亲和她的女儿之间的谈话不多。故选C。27. According to Michelle, 17

    9、-year-old teenagers .A. are too young to manage their life B. are old enough to live their own lifeC. should have management before experience D. have reached the age of an adult【答案】A【 解析】推理判断题。根据Do not expect too much too soon because at the ripe age of 17, life-management is not within their reach

    10、, nor should it be.可知Michelle认为17岁的青少年没有能力管理好自己人生。故选A。28. The underlined word puppy-love refer to . A. false love B. foolish love C. pure love D. adolescent love【答案】D【 解析】词义猜测题。根据there might be some adolescent wisdom in her behavior after all.可知这位母亲的女儿在青春期谈恋爱,应是早恋。故选D。29. Michelle seems to believe t

    11、hat the daughter will finally .A. come up with the right decision B. follow her boyfriends advice C. worry her parents for unconscious reasons D. influence her boyfriends behavior【答案】A【 解析】推理判断题。根据she will most likely break away from her boyfriends influence.可知那位女儿最终会不受她男朋友的影响,自己会做出正确的决定。故选A。30. The

    12、 best title for the passage would be . A. College of kids own choice B. How can I help my girl?C. How to manage teenagers life? D. A 17-year-old girl and her mother【答案】B【 解析】标题归纳题。根据全文的两封信可知一位母亲认为17岁的女儿不听自己的建议,会听她男朋友的话,选择一个不理想的大学而求助于编辑,编辑就此事给出的建议。因此本文的标题应是如何帮助我的女儿。故选B。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并

    13、在答题卡上将该项涂黑。After our early morning wake-up, we are still a couple ofhours away from the overlooks.It is pitch black.I can feel theheavy humid fog left behind my last nights rain. This is why the tour memo listed flashlight. Unfortunately; the majorityof our hiking party of nine must have missed the

    14、memo, so wehave only four flashlights between us. An hoar later,we are on the trail. It is dark, foggy, wet and the rocks are alippery.We alternate places between the flashlights haves and have-nots. As we march, the only voices heard are from the haves: Step up, step down, watch out for the rock on

    15、 your left. We reach Intipunku with only 15 minutes to spare. The view at sunrise is not what we were told in the travel brochures. Three feet in front of our faces is a white substance called fog. As we walk towards the Machu Picchu ruins, my anticipation is mounting. When will the fog lift? Slowly

    16、, as if someone is cranking up a curtain, Huayna Picchu begins to appear,overlooking Machu Picchu. First there are fleeting glimpses, and then finally, there is, in its full splendor. When I envisioned going to Machu Picchu, I always thought of mysterious ruins and the famous postcard picture lookin

    17、g toward Huayna Picchu. But there is more to this man-made / natural wonder of the World. It is the adventure of getting there. I knew I wanted to experience the feel of the Inca culture and the energy of this sacred valley, I also knew I didnt want to take the train, but needed to hike. Depending o

    18、n your starting point,the Inca Trail is 25 to 33miles of semi-arid desert, breathless mountain passes and stunning tropical cloud forest. Our hike took us four nights and 25 miles to finish. Our local guide MaurO keeps telling us no worries, the hike is 90 percent mental and only 10 percent physical

    19、. I am not convinced that the physical percentage is correct, but I definitely become more and more excited as we are now getting closer to Machu Picchu.By getting myself into good shape, running 20 miles and hiking a 500-foot-high hill five to seven times per week before I left for Peru, I was able

    20、 to enjoy the beauty of the hike and not worry much about aching muscles and lungs.1. About flashlights, which of the following statements is true? A. The local guide had asked them to take flashlights for the hike. B. They had taken enough flashlights for the hike. C. Before they got to Intipunku,

    21、they depended a lot on their flashlights. D. They used flashlights all the time.2. Put the following events into the right order. a. They reached Intipunku, b. They read the travel brochures. c. They walked on the trail in the dark. d. They advanced to get closer to Maehu Picchu. e. They enjoyed the

    22、 splendor of Huayna Picchu. A. ebade B. bacde C. abced D. bcaed3. What does the underlined word anticipation in Paragraph Four mean? A. expectation B. excitement C. disappointment D. enthusiasm4. What can NOT be inferred from the text? A. The writer made good preparation for the tour. B. The Inca Tr

    23、ail took them four nights. C. Machu Picchu is in the country of Peru. D. They reached Intipunku ahead of time.5. According to the writer, what attracted him most in the tour? A. Mysterious ruins. B. The famous post-card picture. C. The hiking. D. The Inca culture.【参考答案】15、CDABC 阅读理解Heres a familiar

    24、version of the boy-meets-girl situation. A young man has at last mastered up courage to invite a dazzling young lady out to dinner. She has accepted his invitation and he is overjoyed. He is determined to take her to the best restaurant in town, even if it means that he will have to live on memories

    25、 and hopes during the month to come. When they get to the restaurant, he discovers that this graceful creature is on a diet. She mustnt eat this and she mustnt that. Oh, but of course, she doesnt want to spoil his enjoyment. Let him by all means eat as much fattening food as he wants: its the surest

    26、 way to an early grave. They spend a truly memorable evening together and never see each other again.What a miserable lot dieters are! You can always recognize them from the sour expression on their faces. They spend most of their time turning their noses up at food. They are forever consulting calo

    27、rie charts; gazing at themselves in mirrors; and leaping on to weighing-machines in the bathroom. They spend a lifetime fighting a losing battle against spreading hips, protruding bellies and double chins. Some wage all-out war on FAT. Mere dieting is not enough. They exhaust themselves doing exerci

    28、ses, sweating in sauna baths, being (用拳头连打) pummeled and massaged by weird machines. The really wealthy diet-mongers (商人) pay vast sums for “health cures”. For two weeks they can enter a nature clinic and be starved to death for a hundred pounds a week. Dont think its only the middle-aged who go in

    29、for these fads (一时流行的风尚) either. Many of these bright young things you see are suffering from long-term malnutrition: they are living on nothing but air, water and the goodwill of God. Dieters venture to starve themselves of their own free will; so why are they so miserable? Well, for one thing, the

    30、yre always hungry. You cant be hungry and happy at the same time. All the horrible stuffs they eat instead of food leave them permanently dissatisfied. Wonder food is a complete food, the advertisement says. “Just dissolve a teaspoonful in water” A complete food it may be, but not quite as complete

    31、as a juicy steak. And, of course, theyre always miserable because they feel so guilty. Hunger just proves too much for them and in the end they quit and devour five huge cream cakes at a sitting. And who can blame them? At least three times a day they are exposed to temptation. What a torture (折磨人的事

    32、) it is always watching others tucking into lots of mouth-watering food while you munch a water biscuit and sip tasteless lemon juice!Whats all this self-inflicted torture for? Saintly people deprive themselves of food to attain a state of grace. Unsaintly people do so to attain a state of misery. I

    33、t will be a great day when all the dieters in the world abandon their slimming courses; when they hold out their plates and demand second helpings!16. What is the best title for this passage? A. On Fat B. We Should All Grow Fat and Be Happy C. Many Diseases Are Connected with Fat D. Diet Deprives Pe

    34、ople of Normal Life17. What can we infer from the underlined sentence in paragraph 1?A. The restaurant offers expensive foods.B. It deserves to spend money for memories and hopes.C. The dating turned out to be a failure.D. He may not successfully impress the girl.18. Why do they never see each other

    35、 again? A. Because it is a memorable evening. B. Because she lets him eat as much fattening food as he wants. C. Because she does not eat this and drink that. D. Because eating fattening food is the surest way to an early grave.19. Which of the following ways is NOT mentioned for diet? A. Doing exer

    36、cises. B. Not eating fat. C. Not eating sugar. D. Taking sauna baths.20. What is the authors attitude toward diet? A. PersuasiveB. CriticalC. IndifferentD. Supportive【参考答案】B D D C B 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAll Ric O Barry wants is to stop the dolphin-killing, so he is headed to th

    37、is seaside Japanese town, TaijiThe American activist, who is the star of a new award-winning documentary that portrays the dolphin-killing here, got an unwelcome reception when he showed up here this week for the start of the annual huntHis movie, The Cove(海豚湾), directed by National Geographic photo

    38、grapher Louie Psihoyos, was released in the United States a month ago but has not yet to come out in JapanScenes in the film, some of which were shot secretly, show fishermen banging on metal poles stuck in the water to create a wall of sound that scares the dolphinswhich have supersensitive sonar(声

    39、纳系统)and sends them fleeing into a coveThere, the fishermen sometimes pick a few to be sold for aquarium shows, for as much as $150,000They kill the others, spearing(刺)the animals repeatedly until the water turns redThe meat from one dolphin is worth about 50,000 yen, and is sold at supermarkets acro

    40、ss JapanGreenpeace and other groups have tried to stop the hunt for yearsActivists hope The Cove will bring the issue to more people internationallyand eventually in JapanAlready, the Australian town of Broome dropped its 28-year sister-city relationship with Taiji last month, partly because of the

    41、movie“Some regions have a tradition of eating dolphin meat,” said fisheries official Toshinori Uoya“Dolphin-killing may be negative for our international image, but it is not something orders can stop”The town government in Taijiwhich has made whales and dolphins its trademarkrefused to comment abou

    42、t The Cove, or the growing international criticism against dolphin-killingMany in Taiji take the dolphin hunt for granted as part of everyday lifeThey are defensive about The Cove, seeing themselves as powerless victims of overseas pressure to end a simple and honest way of making a living1Ric O Bar

    43、ry made The Cove because he wanted to Astop the dolphin-killingBwin an international awardCsupport Green peaces effortsDmake Taiji well-known in the world2Viewers can learn from The Cove Athe advanced techniques to catch dolphinsBthe cruel and bloody dolphin-killingCthe beautiful Japanese seaside to

    44、wn TaijiDthe sale of dolphin meat around the world3What is the response to The Cove on the Japanese side?ATaiji broke up with its western sister-city BroomeBJapanese officials decided to ban dolphin-killingCThe town government in Taiji kept silent on criticismDMost Japanese people were against eatin

    45、g dolphin meat4What does the underlined word “defensive” probably mean?AFeeling guilty for killing dolphinsBProtecting themselves against criticismCAttacking those against dolphin-killingDMaking the determination to change5What can we infer from the passage?AMany people in Japan have seen The Cove in the cinemaBThe Cove has not influenced Japans international imageCTaijis dolphin-killing industry has been seriously damagedDThe Cove has brought international attention to dolphin-killing【参考答案】15、A B C B D

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省都江堰市2015高考英语阅读理解暑假训练题(1)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-449843.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1