四川省都江堰市2015高考英语阅读理解暑假训练题(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 都江堰市 2015 高考 英语 阅读 理解 暑假 训练 答案
- 资源描述:
-
1、四川省都江堰市2015高考英语阅读理解暑假训练题(3)及答案阅读理解。 A new generation addiction is quickly spreading all over the world. Weboholism, a twentieth century disease, affects people from different ages.They surf the net, use e-mail and speak in chat reoms. They spend many hours on the computer, and it becomes a compulsiv
2、e habit. They cannot stop, and it affects their lives. Ten years ago, no one thought that using computers could become Compulsivebehavior that could affect the social and physical life of computer users. This obsessive behavior has affected teenagers and college students. They are likely to log on c
3、omputers and spend long hours at different websites. They become hooked on computers and gradually their social and school life isaffected by this situation. They spend all free time surfing and dont concentrate on homework, so this addiction influences their grades, and success at schools. Because
4、they can find everything on the websites, they hang out there. Moreover, this addiction to websites influences their soeial life. They spend more time in front of computers than with their friends. The relation with their friends changes. The virtual life becomes more important than their real life.
5、 They have a new language that they speak in the chat rooms and it causes cultural changes in society, Because of the change in their behavior, they begin to isolate themselves from the society and live with their virtual friends. They share their emotions and feelings with friends Who they have nev
6、er met in their life.Although they feel confident on the computer, they are not confident with real life friends they have known all their fife. lt is a problem for the future. This addictive behavior is beginning to affect the whole world.16. The passage is about A. the cause of weboholism B. the a
7、dvantage of weboholism C. the popularity of weboholism D. the influence of weboholism17. The underlined wordobsessive in the second paragraph most probably means A. attractive B. addictive C. professional D. potential18. We can learn from the passage that . A. weboholism has the greatest effect on t
8、eenagers B. teeangers can hardly balance real and virtual life C. people are addicted to games on the lnternet D. virtual life is more vivid and attractive anyway19. Which of the following is NOT true of weboholism? A. It contributes to the development of the web. B. The chat room language may chang
9、e social culture. C. The problem will have a negative influence on our future. D. People addicted to the web often become inactive in real life.20. The authors attitude towards weboholism is that of being A. objective B. positive C. opposed D. acceptable【参考答案】1620、DBBAC阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出
10、最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Some scientists say that animals in the oceans are increasingly threatened by noise pollution caused by human beings. The noise that affects sea creatures comes from a number of human activities. It is caused mainly by industrial underwater explosions, ocean drilling, and ship engin
11、es. Such noises are added to natural sounds. These sounds include the breaking of ice fields, underwater earthquakes, and sounds made by animals themselves. Decibels (分贝) measured in water are different from those measured on land. A noise of one hundred and twenty decibels on land causes pain to hu
12、man ears. In water, a decibel level of one hundred and ninetyfive would have the same effect. Some scientists have suggested setting a noise limit of one hundred and twenty decibels in the oceans. They have observed that noises at that level can frighten and confuse whales(鲸鱼). A team of American an
13、d Canadian scientists discovered that louder noises can seriously injure some animals. The research team found that powerful underwater explosions were causing whales in the area to lose their hearing. This seriously affected the whales ability to exchange information and find their way. Some of the
14、 whales even died. The explosions had caused their ears to bleed and become infected(被感染的). Many researchers whose work depends on ocean sounds are against a limit of one hundred and twenty decibels. They say such a limit would mean an end to important industrial and scientific research. Scientists
15、do not know how much and what kinds of noises are harmful to ocean animals. However, many scientists dont think that noise is a greater danger than they believed. They want to prevent noises from harming creatures in the ocean. 【文章大意】本文叙述了研究表明噪音污染引起了海洋生物的危险,科学家将来要采取措施拯救海洋生物,阻止噪音对海洋生物的伤害,提醒我们也要意识到保护海
16、洋生物的重要性。26. According to the passage, which of the following is increasingly dangerous to sea creatures?A. The sound of cars.B. The sound of voices.C. Man-made noise pollution.D. The sound of steps.【答案】C 【 解析】细节理解题。由第一段Some scientists say that animals in the oceans are increasingly threatened by noi
17、se pollution caused by human beings. 可知噪音污染引起了海洋生物的危险,故选C。27. According to the passage, natural sounds include all of the following EXCEPT_.A. sounds made by animals themselvesB. ocean drillingC. underwater earthquakesD. the breaking of ice fields【答案】B【 解析】细节理解题。由第二段These sounds include the breaking
18、 of ice fields, underwater earthquakes, and sounds made by animals themselves. 可知ocean drilling不是自然的声音,故选B。28. Which of the following is discussed in the third paragraph?A. The same noise level produces a different effect on land and in the ocean.B. Different places may have different types of noise
19、s.C. The decibel is not a right unit (单位) for measuring underwater noise.D. Different ocean animals may have different reactions to noises.【答案】A【 解析】段落大意题,根据Decibels (分贝) measured in water are different from those measured on land. 这是中心句可知同一种噪音在陆地和水面产生的效果是不一样,故选A。29. Which of the following is true o
20、f whales?A. They wont be confused by noises.B. They are deaf to noises.C. Their ability to reproduce will be lowered by high-level noises.D. Their hearing will be damaged by high-level noises.【答案】D【 解析】推理判断题。根据第六段The research team found that powerful underwater explosions were causing whales in the
21、area to lose their hearing.可知水下巨大的爆炸声会使鲸失去听力,故选D。30. According to the passage, what will scientists most probably do in the future?A. They will work hard to reduce ocean noise pollution.B. They will protect animals from harmful noises.C. They will try to set a limit of 120 decibels.D. They will stud
22、y the effect of ocean noise pollution.【答案】B【 解析】推理判断题。由文章的最后一句话They want to prevent noises from harming creatures in the ocean. 可知科学家将来要采取措施阻止噪音对海洋生物的伤害,故选B。 阅读理解- Until a few months ago, he was a butler(管家) in one of the more expensive residential buildings in Manhattan. But now, Nepal-born Indra T
23、amang is the owner of two multi-million dollar apartments in the same building. The former owner - his former employer, Ruth Ford - died last year and left the apartments to Mr Tamang in her will. Mr Tamang is happy but quickly points out that his good fortune did not come easily. I am happy and hav
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
