吉林省长春市长春外国语学校2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省长春市长春外国语学校2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 长春市 长春 外国语学校 2020 2021 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、长春外国语学校2020-2021学年第二学期期中考试高一年级英语试卷本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。考试结束后,将答题卡交回。注意事项: 1.答题前,考生先将自己的姓名、准考证号填写清楚,将条形码准确粘贴在考生信息条形码粘贴区。2.选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑色字迹的签字笔书写,字体工整、笔迹清楚。3.请按照题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。4.作图可先使用铅笔画出,确定后必须用黑色字迹的签字笔描黑。5.保持卡面清洁,不要折叠,不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。第卷第一部分: 听力
2、(共20小题,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When will Bill return the car to Sue?A. By 4: 30. B. By 5: 00. C. By 5: 30.2. How does the woman usually go to work?A. By taxi. B. By bus. C. On foot.3. What do we know about
3、 the woman?A. She was asked to give up science.B. She has decided to go to business school.C. She will not be a successful manager.4. What will the speakers do first?A. Have a cup of tea.B. See the elephants.C. Watch the dolphin show.5. What is the man going to buy on Tuesday?A. A book. B. A magazin
4、e. C. A football.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Whats the probable relationship between the speakers?A. Husband and wife.B. Manager and secretary.C. Brother and sister.7. Whats the
5、ir problem?A. They have no time to go to a movie tonight.B. Debbie has refused to babysit for them.C. They cant find a good babysitter easily.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does Sarah want to know?A. Central Park.B. Something about the bus trip.C. Sunny Beach.9. Where will the speakers leave for in the afte
6、rnoon?A. Central Park. B. Sunny Beach. C. Sea World.听第8段材料,回答第10至12题。10. What did the woman do?A. An editor. B. A reporter. C. A teacher.11. Why did the woman change her job?A. She didnt get a high salary.B. Her workplace was too far from her new house.C. She wanted to work in her husbands company.1
7、2. Where is the man moving to?A. England. B. America. C. Finland.听第9段材料,回答第13至16题。13. What did the man plan to do next Saturday?A. Have a party with his friends.B. See the house with the woman.C. Play basketball.14. What does the woman think of the man at first?A. He is lazy. B. He is selfish. C. He
8、 is hardworking.15. When will the woman move at last?A. On Sunday. B. On Friday. C. On Saturday.16. Which of the following surprises the man?A. Moving early in the morning.B. Borrowing his car for the whole day.C. Working on Saturday.听第10段材料,回答第17至20题。17. What do we know about the film?A. Its a chil
9、drens film.B. Its about nature.C. It has won an international prize.18. What can children do at the basement?A. Draw pictures on computers.B. Watch a working steam engine.C. See a lifesized model of a spaceship.19. On which floor a lifesized model of a spaceship can be seen?A. The first floor. B. Th
10、e second floor. C. The third floor.20. How will the listeners get free tickets?A. By letter. B. By phone. C. By e-mail.第二部分: 阅读理解(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。ASuppose you want to go abroad and learn about the foreign exchange in culture in different countries. Here is some i
11、nformation you may need.Name: Susan Lane Age: 22Place: Reykjavik, Iceland, 1994.Cost: $7,000Organization: AFSExperience: I think it was a turning point in my life. I began to understand more about my own culture by experiencing another culture and seeing how other people live.”Name: Sara Small Age:
12、23Place: Crivitz, Germany, 1996.Cost: $8,000Organization: EF FoundationExperience: “I love the traveling and I made a lot of friends. I found the European school system to be hard but I am fluent now in German so it is worth it. I did miss my family and friends in Australia but I would love to do it
13、 again.”Name: David Links Age: 16Place: Stuttgart, Germany, 1996.Cost: $4500Organization: Southern Cross Cultural ExchangeExperience: “I wanted to try something that was very different in culture. In Germany everything was different but I soon got settled. The family I was with was great and I reall
14、y feel as though I have a second family.”Name: Tom Jennings Age: 21Place: Conflans, France, 1995.Cost: $7,000Organization: Southern Cross Cultural ExchangeExperience: “There were times when it was difficult but I liked it, experiencing a different culture.” You just have to adapt to each situation a
15、s it comes. If there is one thing you learn when you are on a student-exchange program it is how to take care of yourself.”Name: Linda Marks Age: 19Place: Chonburi Province, Thailand, 1994.Cost: $3,500Organization: Rotary InternationalExperience: “There are lots of ups and downs, but you always come
16、 back for more. I had a few problems but there was always someone to turn to and that was great.”1. According to the information, taking part in a foreign exchange program can cost _.A. from $4,500 to $8,000B. from $3,500 to $8,000C. anything from $3,500D. no more than $7,0002. The students who refe
17、r to both the good and bad times as an exchange student include _.A. Susan Lane and Sara SmallB. Linda Marks and David LinksC. Tom Jennings and Linda MarksD. Susan Lane and Tom Jennings3. If a student wanted to take part in a foreign exchange program, but had not enough money, then the best place wo
18、uld be _.A. Iceland and AmericaB. Thailand and FranceC. Germany and IcelandD. Germany and Thailand【答案】1. B 2. C 3. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要通过图表介绍了四个交换生的交换地点以及其相关的信息对比。【1题详解】细节理解题。根据上文几个表格中的花费分析可知,参加一个对外交流项目的费用在3500美元到8000美元之间。故选B。【2题详解】细节理解题。根据文中最后两张表格中的“There were times when it was difficult but I li
19、ked it, experiencing a different culture.(有时会遇到困难,但我喜欢,体验不同的文化)”和“There are lots of ups and downs, but you always come back for more. I had a few problems but there was always someone to turn to and that was great.(有很多的起起落落,但你总是会回来要更多。我有一些问题,但总有人可以求助,这很好)”可知,Tom Jennings和Linda Marks都认为作为交换生,既有过好时光、也
20、有过坏时光。故选C。【3题详解】细节理解题。如果一个学生没有足够的钱,可以去价格最便宜的地方。根据文中表格中的花费分析可知,最便宜的两个国家是Germany和Thailand。故选D。BThe Internet brings us many advantages. With the Internet, people can send and receive emails. On the Internet, people can skim over news. Using the Telnet, the user anywhere on the Internet can log into any
21、 other machine on which he has an account. It is possible to use the FTP program to copy files from one machine on the Internet to another.But the Internet also brings us troubles.Internet use seems to cause a fall in psychological (心理的) health, according to research at Carnegie Mellon University. E
22、ven people who spent just a few hours a week on the Internet experienced more depression and loneliness than those who logged on less often, the twoyear study showed. And it wasnt that people who were already feeling bad spent more time on the Internet, but that using the Net actually seemed to caus
23、e the bad feelings.Researchers are puzzled over the results, which were completely opposite to what they had expected. They expected that the Net would prove socially healthier than television, since the Net allows users to choose their information and to communicate with others.The fact that Intern
24、et use reduces time used for family and friends may be the reason for the drop in health, researchers said. Faceless, bodiless “virtual” (虚拟的) communication may be less psychologically satisfying than actual conversations, and the relationships formed through it may not be so deep. Another possibili
25、ty is that exposure to the wider world through the Net makes users less satisfied with their lives.“But its important to remember this is not about the technology; its about how it is used,”said one of the researchers. “It really points to the need for considering social factors (因素) when you design
26、 new inventions.”4. The writer mainly wants to tell us that _.A. the Internet can bring people many advantagesB. the Internet use may cause psychological problemsC. the Internet users are not satisfied with their livesD. we shouldnt use the Internet5. Why are the researchers puzzled over the results
27、?A. Because the results were completely different from what they had thought.B. Because the Net proved socially healthier than television.C. Because the Internet users were all healthier.D. Because the Internet users experienced less depression and loneliness.6. What may be the reasons why the Inter
28、net use causes a fall in psychological health?A. Internet use reduces time used for family and friends.B. Virtual communication is less psychologically satisfying than actual conversations.C. Exposure to the wider world through the Net makes users less satisfied with their lives.D. All of the above.
29、【答案】4. B 5. A 6. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。网络的确给我们带来了许多好处,但是使用网络也会产生一些问题,可能会有损心理健康。文章分析了出现这一现象的原因。【4题详解】主旨大意题。文章虽然谈论了网络的优点,但文章侧重于谈论由于使用网络而产生的一些问题。根据第二段“But the Internet also brings us troubles.(但是互联网也给我们带来了麻烦)”及倒数第二段中的“Faceless, bodiless “virtual” (虚拟的) communication may be less psychologically satisfying t
30、han actual conversations, and the relationships formed through it may not be so deep. Another possibility is that exposure to the wider world through the Net makes users less satisfied with their lives.(与真实的交谈相比,无形的“虚拟”交流可能在心理上没有那么令人满意,而且通过这种交流形成的关系可能没有那么深刻。另一种可能是,通过网络接触到更广阔的世界使用户对自己的生活不那么满意)”可知,作者主
31、要想告诉我们互联网的使用可能会引起心理问题。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第四段中的“Researchers are puzzled over the results, which were completely opposite to what they had expected.(研究人员对这些结果感到困惑,因为这与他们的预期完全相反)”可知,研究人员对结果感到困惑,因为结果与他们所想的完全不同。故选A。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段“The fact that Internet use reduces time used for family and friends may
32、 be the reason for the drop in health, researchers said. Faceless, bodiless “virtual” (虚拟的) communication may be less psychologically satisfying than actual conversations, and the relationships formed through it may not be so deep. Another possibility is that exposure to the wider world through the
33、Net makes users less satisfied with their lives.(研究人员称,上网减少了人们与家人和朋友相处的时间,这可能是导致健康状况下降的原因。与真实的交谈相比,无形的“虚拟”交流可能在心理上没有那么令人满意,而且通过这种交流形成的关系可能没有那么深刻。另一种可能是,通过网络接触到更广阔的世界使用户对自己的生活不那么满意)”可知A、B、C三项都是因特网的使用导致心理健康下降的原因。故选D。CHave you ever thought of quitting your job when you feel exhausted? Maybe most of you
34、 would say “yes”. After a particularly busy period at work, I decided to get away from it all by going on a hike in the mountains in southern France.Before I left, I read an interesting story in a magazine. It read, “Once, while I was riding on a crowded bus, the man sitting next to me threw his cel
35、l phone out of the window when his phone rang. I was surprised. He looked at me, shrugged (耸耸肩) and looked away. I had no idea whether it was his or stolen or whether he even knew what a cell phone was or not, but he clearly wanted to be free of it, because it clearly troubled him.”Billions of peopl
36、e across the world use cell phones. Though cell phones are a wonderful way for communication, they often do the exact opposite. Using cell phones can increase stress within families and friends.So when I recently returned home, I got rid of my cell phone. Now I go outside without taking my phone wit
37、h me. Ive noticed things in my neighborhood I never noticed before, such as gardens. Ive met new people, started conversations with neighbors I didnt speak to before and talked with some of my friends face to face instead of chatting over the phone.Instead of keeping me off from the world, stopping
38、using my cell phone has helped me get even closer to my family and friends.7. According to the story, the man on the bus threw away his cell phone because .A. it didnt work properlyB. it was stolen from someone elseC. he didnt like the phones styleD. he didnt want to be bothered by it8 We can learn
39、from the passage that cell phones .A. are too expensive for many peopleB. are of no use to the authorC. can also get people into troubleD. can make life more interesting9. What can we learn about the author?A. He wants to own a garden now.B. He always chatted with his neighbors.C. He used to take hi
40、s cell phone when going outside.D. He once threw away his cell phone.10. The main purpose of the passage is to .A. tell us not to let cell phones control our livesB. encourage others to hike with him in FranceC. share his experiences in France with usD. teach us how to get along with neighbors【答案】7.
41、 D 8. C 9. C 10. A【解析】【分析】这是一篇议论文。本文主要讲了虽然手机是一种很好的交流方式,但它们往往适得其反。使用手机会增加家庭和朋友之间的压力。停止使用手机,不但没有让人们远离这个世界,反而让人们与家人和朋友更加亲近。【7题详解】细节理解题。根据第二段最后一句I had no idea whether it was his or stolen or whether he even knew what a cell phone was or not, but he clearly wanted to be free of it, because it clearly tro
42、ubled him.(我不知道这是他的还是偷的,甚至不知道他是否知道手机是什么,但他显然想摆脱它,因为它显然困扰着他。)由此可知,公共汽车上的那个男士不想被手机打扰,所以把它扔了。故选D。【8题详解】推理判断题。纵观全文,特别是第三段Though cell phones are a wonderful way for communication, they often do the exact opposite. Using cell phones can increase stress within families and friends.(虽然手机是一种很好的交流方式,但它们往往适得其反
43、。使用手机会增加家庭和朋友之间的压力。)由此推断出,手机也能使人陷入困境。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第四段第一、二句So when I recently returned home, I got rid of my cell phone. Now I go outside without taking my phone with me.(所以当我最近回到家的时候,我扔掉了我的手机。现在我出门不带手机。)可知,作者过去外出经常带手机。故选C。【10题详解】推理判断题。根据文章最后一段Instead of keeping me off from the world, stopping u
44、sing my cell phone has helped me get even closer to my family and friends.(停止使用手机不但没有让我远离这个世界,反而让我与家人和朋友更加亲近。)可知,本文的目的是告诉我们不要让手机控制了我们的生活。故选A。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,su
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-449959.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山西省阳泉市荫营中学高中语文课件必修五:4《归去来兮辞》.ppt
