四川绵阳南山中学2021届高三二诊仿真考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川绵阳南山中学2021届高三二诊仿真考试英语试题 WORD版含解析 四川绵阳 南山 中学 2021 届高三二诊 仿真 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020年秋季绵阳南山中学高2021届二诊仿真考试英语试题第卷(选择题,共100分)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AiPhone 12OutlookFeaturing the same 6.1-inch display size as the iPhone 11 and iPhone XR before it, iPhone 12 is making the transition from an LCD screen to OLED. With flat aluminum s
2、ides for an overall look, it more closely matches the iPad Pro and iPad Air. Aside from the flat sides, iPhone 12 still largely resembles the iPhone 11. Around back, it has two cameras housed in a glass circle, which makes for a nice contrast with the rest of the smooth back panel. To avoid being br
3、oken or cracked when dropped, iPhone 12 is covered with what Apple describes as a “ceramic shield”.CameraThe iPhone 12 has a 12-megapixel f/1.6 main camera-the fastest aperture(光圈) in any iPhone yet. The low-light performance has improved, and its advancements in computational photography to maximiz
4、e detail and dynamic range has also been achieved. The front camera on the iPhone 12 is gaining Night Mode, as well.ProcessoriPhone 12 is powered by the companys new A14 Bionic processor, which is the first smartphone chip built on a 5nm process, leading to improved performance and efficiency. Its c
5、laimed that the processor is up to 50 percent faster than the leading chips in Android smartphones.Wireless chargingTo improve wireless charging on the iPhone 12, it contains a “MagSafe” system with built-in magnets to guarantee that the iPhone 12 properly lines up with the MagSafe accessories.1. Wh
6、at is the size of iPhone 12?A. About 6.1-inch as that of iPhone Max.B. The same size as iPad Pro.C. Bigger than that of iPhone 11.D. As big as iPhone XR.2. Whats the function of the “MagSafe” system?A. To carry out the wired charging of iPhone 12.B. To perfectly match the iPad Pro and iPad Air.C. To
7、 make sure the iPhone 12 is right for the MagSafe accessories.D. To process the information in a more rapid way.3. Which of the followings is TRUE about iPhone 12?A. There are only two cameras placed separately in front and back.B. It is powered by A14 Bionic processor used in Android smartphones.C.
8、 All cameras of iPhone 12 have the Night Mode.D. A ceramic shield helps protect against breaking and cracking.【答案】1. D 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章是一则iPhone 12手机的介绍,介绍了这款手机的外观、相机、处理和无线充电等情况。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“Featuring the same 6.1-inch display size as the iPhone 11 and iPhone XR before it, iPhone 12 is
9、making the transition from an LCD screen to OLED.( iPhone 12的屏幕尺寸与之前的iPhone 11和iPhone XR相同,为6.1英寸,iPhone 12正在从LCD屏幕过渡到OLED屏幕)”可知,iPhone 12的尺寸和iPhone XR一样大。故选D。【2题详解】细节理解题。根据最后一段“To improve wireless charging on the iPhone 12, it contains a “MagSafe” system with built-in magnets to guarantee that the
10、iPhone 12 properly lines up with the MagSafe accessories.(为了改善iPhone 12的无线充电性能,它内置了“MagSafe”系统,以确保iPhone 12与MagSafe配件相匹配)”可知,MagSafe系统的功能是确保iPhone 12可以匹配MagSafe配件。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第一段中“To avoid being broken or cracked when dropped, iPhone 12 is covered with what Apple describes as a ceramic shield.
11、(为了避免摔碎或摔裂,iPhone 12覆盖了一层苹果称之为超瓷晶面板的材料)”可知,D选项“超瓷晶面板有助于防止破碎和开裂”正确。故选D。BFour people in England, back in 1953, stared at Photo 51. It wasnt much-a picture showing a black X. But three of these people won the Nobel Prize for figuring out what the photo really showedthe shape of DNA. The discovery broug
12、ht fame and fortune to scientists James Watson, Francis Crick,and Maurice Wilkins. The fourth, the one who actually made the picture, was left out.Her name was Rosalind Franklin. She should have been up there, says historian Mary Bowden. “If her photos hadnt been there, the others couldnt have come
13、up with the structure. One reason Franklin was missing was that she had died of cancer four years before the Nobel decision. But now scholars doubt that Franklin was not only robbed of her life by disease but robbed of credit by her competitions.At Cambridge University in the 1950s, Watson and Click
14、 tried to make models by cutting up shapes of DNAS parts and then putting them together. In the meantime, at Kings College in London,Franklin and Wilkins shone X-rays at the molecule. The rays produced patterns reflecting the shape.But Wilkins and Franklins relationship was a lot rockier than the ce
15、lebrated teamwork of Watson and Crick, Wilkins thought Franklin was hired to be his assistant. But the college actually employed her to take over the DNA project.What she did was produce X-ray pictures that told Watson and Crick that one of their early models was inside out. And she was not shy abou
16、t saying so. That angered Watson, who attacked her in return, “Mere inspection suggested that she would not easily bend. Clearly she had to to go or be put in her place.”“As Franklins competitors, Wilkins, Watson and Crick had much to gain by cutting her out of the little group of researchers,” says
17、 historian Pnina Abir-Am. In 1962 at the Nobel Prize awarding ceremony, Wilkins thanked 13 colleagues by name before he mentioned Franklin, Watson wrote his book laughing at her. Crick wrote in 1974 that“Franklin was only two steps awayfrom the solution.”No, Franklin was the solution. “She contribut
18、ed more than any other player to solving the structure ofDNA . She must be considered a co-discoverer,”Abir-Am says. This was backed up by Aaron Klug, who worked with Franklin and later won a Nobel Prize himself. Once described as the“Dark Lady of DNA”, Franklin is finally coming into the light.4. W
19、hy did Watson get angry with Franklin?A. Because Franklin kept her results from him.B. Because Franklin took the led in the competition.C. Because Franklin proved some of his finding wrong.D. Because Franklin shared her data with other scientists.5. Why is Franklin described as Dark Lady of DNA?A. S
20、he developed pictures in dark labs.B. Her name was forgotten after her death.C. She discovered the black Xthe shape of DNA.D. Her contribution was unknown to the public.6. What is the writers attitude toward Wilkins, Watson and Crick?A. RespectfulB. DisapprovingC. AdmiringD. Doubtful7. Which can be
21、the most suitable title for the passage?A. Much pain, no gain.B. Be nice, never finish last.C. When one door closes, another opens.D. Where there is a will, there is a way.【答案】4. C 5. D 6. B 7. A【解析】本文是记叙文。文章主要讲述了Rosalind Franklin虽然对DNA的发现有重大贡献,但却始终不为人所知的一系列事情。【4题详解】细节理解题。根据第五段中“What she did was pro
22、duce X-ray pictures that told Watson and Crick that one of their early models was inside out. And she was not shy about saying so. That angered Watson (她所做的是制作X光照片,告诉Watson和Crick,他们早期的一个模型是颠倒的。她毫不避讳地这样说。这激怒了Watson)”可知,Watson生Franklin的气,是因为Franklin证明了他的一些发现是错误的。故选C。【5题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“As Franklins c
23、ompetitors, Wilkins, Watson and Crick had much to gain by cutting her out of the little group of researchers,” says historian Pnina Abir-Am.(历史学家Pnina Abir-Am说:“作为富兰克林的竞争对手,威尔金斯、沃森和克里克通过把富兰克林排除在研究小组之外而获益颇多。”)”以及最后一段中“She contributed more than any other player to solving the structure of DNA . Once d
24、escribed as the “Dark Lady of DNA”, Franklin is finally coming into the light.(在解开DNA结构的问题上,她的贡献比其他任何人都要大。曾被描述为“DNA的黑暗女士”的富兰克林终于被人们知晓)”,可推知,Franklin被称为“Dark Lady of DNA”,是因为她的贡献不为公众所知。故选D。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“As Franklins competitors, Wilkins, Watson and Crick had much to gain by cutting her out of
25、the little group of researchers,” says historian Pnina Abir-Am.(历史学家Pnina Abir-Am说:“作为富兰克林的竞争对手,威尔金斯、沃森和克里克通过把富兰克林排除在研究小组之外而获益颇多。”)”以及最后一段中“No, Franklin was the solution. “She contributed more than any other player to solving the structure of DNA . She must be considered a co-discoverer,”Abir-Am say
26、s.(不,Franklin就是解决方案。在解开DNA结构的问题上,她的贡献比其他任何人都要大。她必须被视为一个共同发现者,” Abir-Am说)”可推出作者肯定了Franklin对研究的贡献,是她起到了关键作用,对其他三位科学家Wilkins, Watson和Crick是不赞成,故选B。7题详解】主旨大意题。根据第一段中“But three of these people won the Nobel Prize for figuring out what the photo really showedthe shape of DNA. The discovery brought fame an
27、d fortune to scientists James Watson, Francis Crick, and Maurice Wilkins. The fourth, the one who actually made the picture, was left out.(但其中三人因为发现了这张照片真正展示的东西DNA的形状而获得了诺贝尔奖。这一发现为科学家James Watson、Francis Crick和Maurice Wilkins带来了名誉和财富。第四个人,也就是拍这张照片的人,被排除在外了)”以及第二段中“Her name was Rosalind Franklin. She
28、 should have been up there, says historian Mary Bowden. “If her photos hadnt been there, the others couldnt have come up with the structure.(她叫Rosalind Franklin。历史学家Mary Bowden说:“她也应该在那里的。如果没有她的照片,其他人根本不可能想出这个结构。”)”结合文章主要讲述了Rosalind Franklin虽然对DNA的发现有重大贡献,但却始终不为人所知的一系列事情。可知,A选项“多劳无获”最符合文章标题。故选A。CCur
29、rently, vegetarianism is increasingly popular, but it is still not the best option for many. If you may be contemplating removing meat from your diet but do not want to go completely meat-free,perhaps try going meat-free for just one day a week.Sharon Palmer, a registered dietitian and author of Pla
30、nt Powered for Life, discuses how research consistently shows that plant based diets are linked with a lower risk of obesity, hypertension,heart disease ,type 2 diabetes and cancer.She says, Even going meatless one day a week can make a difference, as you increase all of those whole plant-foods bean
31、s, wholegrains, nuts, seeds, vegetables,fruits-and decrease more animal foods, in particular red and processed meat. A high intake of these foods has been linked with increased disease risk.”Deciding to have a more plant-based diet also increases your intake of fiber, vitamins healthy fats and miner
32、als. To help to do this,stocking your fridge with a variety of beans seasonable veggies , wholegrains, herbs, nuts and seeds is Palmers secret to eating more plant-based meals.Palmers other recommendation is“plantifying”your favorite dishes. Just make your favorite dishes or meals plant-based,with a
33、 few changes. If you love Taco Tuesday, make your tacos veggie by skipping the meat and serving black beans or a vegetarian mushroom with tofu filling. If you love Indian food, skip the chicken masala and have chickpea masala instead. These will be foods you already love and are familiar with.”Her b
34、iggest advice is to pick one day a week to follow through this and mark it on your calendar, I love the Meatless Monday idea because people often start their best behaviour at the beginning of the week. . .However, there may be a better day of the week for you. So just plan it. Palmer said.8. What d
35、oes the underlined words “contemplating in Paragraph l most probably mean?A. StoppingB. DelayingC. ResistingD. Considering.9. Why does the writer mention Sharon Palmer as a registered dietitian and author of a book?A. To make us firmly believe Palmers advice.B. To help us better understand Palmer s
36、theory.C. To promote Palmers popular book to readersD. To let us the popularity of Palmers advice.10. Which of the following does Palmer advise to plantify your favorite dishes?A. Trying going meat-free one day a week.B. Stocking your fridge with whole plant foods.C. Using vegetable filings, not mea
37、t for dumplings.D. Planning a meatless day of the week as you like.11. Which word best describes Palmers advice?A. TheoreticalB. PracticalC. BoringD. Unrealistic.【答案】8. D 9. A 10. C 11. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了如何将肉从食谱中去除,研究表明,我们可以试着每周只吃一天肉。【8题详解】.词义猜测题。根据划线单词后“removing meat from your diet but do not want
38、to go completely meat-free, perhaps try going meat-free for just one day a week.”可知,从饮食中去除肉类,但又不想完全不吃肉,也许可以试着每周只吃一天肉。由此可推知,划线单词“contemplating” 的意思是“考虑”,表示考虑从饮食中去除肉类。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第二段“Sharon Palmer, a registered dietitian and author of Plant Powered for Life, discusses how “research consistently
39、shows that plant based diets are linked with a lower risk of obesity, hypertension, heart disease, type 2 diabetes and cancer”.可知,Sharon Palmer是一位注册营养师,也是植物为生命提供动力一书的作者,她讨论了“研究一致表明植物性饮食与降低肥胖、高血压、心脏病、2型糖尿病和癌症的风险有关”,由此可推知,作者提及Sharon Palmer是一位注册营养师,也是植物动力生命一书的作者,目的是让读者坚定地相信Palmer的建议。故选A。【10题详解】推理判断题。根据
40、倒数第二段“Just make your favorite entrees or meals plant-based, with a few swaps. If you love Taco Tuesday, make your tacos veggie by skipping the meat and serving black beans or a vegetarian mushroom with tofu filling. If you love Indian food, skip the chicken masala and have chickpea masala instead. T
41、hese will be foods you already love and are familiar with.”可知,只要做你最喜欢的主菜或饭菜,以植物为基础,有一些交换。如果你喜欢周二的墨西哥玉米卷,那就做素食的墨西哥玉米卷吧,不吃肉,而用黑豆或素食蘑菇夹豆腐。如果你喜欢印度食物,不要吃鸡肉马沙拉,而吃鹰嘴豆马沙拉。这些都是你已经喜欢并熟悉的食物。由此可推知,要让你最爱的食物以植物为基础,包饺子可以用蔬菜馅而不是肉馅。故选C。【11题详解】推理判断题。根据最后第一段“Her biggest advice is to pick one day a week to follow throu
42、gh this and mark it on your calendar. ”可知,她最大的建议是每周选择一天,以完成此操作并将其标记在日历上。由此可知,Palmer的建议比较实用。故选B。DDo you find yourself unable to go more than 15 minutes without reaching into your pocket, pulling out your smart phone and checking your e-mail or WeChat? Dont panic. You are hardly alone. A recent survey
43、 shows that smart phone users have developed checking habitfrequently checks of e-mails and other Apps. The checks normally lasted less than 30 seconds and were often done every 10minutes.On average, the study subjects check their phones 34 times a day. And the strangest part is that they dont even
44、realize they are doing it. I hadnt told my hand to reach out for the phone. It seemed to be doing it all on its own, wrote Elizabeth Cohen, a medical correspondent for CNN who watched her right hand sneaking away from her side to grab her phone while sitting on the table at dinner with friends.Loren
45、 Frank, a neuroscientist at the University of California, San Francisco (UCSF), explains that checking smart phones is rewarding in some way. Each time you get an e-mail, its a little bit exciting, because it means a positive feedback that youre an important person, Frank told CNN. Once the brain be
46、comes used to this positive feedback, reaching out for the phone becomes an automatic action you dont even think about consciously, said Frank. Professor Clifford Nass of Stanford University added that constantly checking your smart phone is also “an attempt to not have to think hard but feel like y
47、ou are doing something.However, every coin has two sides. This habit can cause problems. Study show that whenever you take a break from what you are doing to check your smart phone, it is hard to go back to your original task, according to Adam Gazzaley, a neurologist at UCSF. Thats not the worst. A
48、 survey by South Korean marriage consulting agency Duo earlier this year shows that smart phones are destroying intimate relationships, reports The Korea Herald (韩国先驱报). About half or the respondents said they had had fights with their boyfriend or girlfriend because of smart phones. And 32.8 percen
49、t of them fought about smart phone obsession. In this respect, checking smart-phones at regular intervals is a bad habit. But just as an old saying goes, Bad habits die hard.”So to get rid of the checking habit, Cohen suggests establishing phone-free times and zones.12. What is the most unusual part
50、 of the study subjects?A. The times of phone checks.B. The lasting time of phone checks.C. The unawareness of checking phones.D. The high frequency of checking phones.13. What does Loren Frank think of checking smart-phones frequently?A. It is worthwhile in some way.B. It is necessary to think hard.
51、C. It is unimportant for those busy people.D. It is likely to cause neurological diseases.14. Which of the following is the worst effect of the “checking habit” has on phone users?A. They might not have a good rest.B. They would be taken in by other people.C. They might get distract from their work.
52、D. They would lost time to keep close relationship.15. What is the main purpose of writing this passage?A. To introduce a smart-phone consumption survey.B. To present the obsession with smart-phone checking.C. To list the advantage of smart-phone checking habit.D. To offer the ways to quit smart-pho
53、ne checking habit.【答案】12. C 13. A 14. C 15. B【解析】这是一篇说明文。文章讲述了一项研究表明,智能手机用户对查看手机的痴迷,作者认为查看手机过于频繁会形成习惯,这会影响工作。【12题详解】细节理解题。由第二段中的“On average, the study subjects check their phones 34 times a day. And the strangest part is that they dont even realize they are doing it.”(研究对象平均每天检查手机34次。最奇怪的是,他们甚至没有意识到
54、自己在这么做。),可知研究对象频繁查看手机,自己却没意识到“查看手机”这一行为,这是最奇怪的地方。故选C项。【13题详解】细节理解题。由第三段中的“Loren Frank, a neuroscientist at the University of California, San Francisco (UCSF), explains that checking smart phones is rewarding in some way.”(加州大学旧金山分校(UCSF)的神经科学家Loren Frank解释说,查看智能手机在某种程度上是值得做的),可知Loren Frank认为查看智能手机在某
55、种程度上是值得的。故选A项。【14题详解】细节理解题。由第四段中的“Study show that whenever you take a break from what you are doing to check your smart phone, it is hard to go back to your original task, according to Adam Gazzaley, a neurologist at UCSF.”(加州大学旧金山分校的神经学家Adam Gazzaley表示,研究表明,每当你休息一下,查看你的智能手机,就很难回到原来的工作。),可知查看智能手机时,工
56、作暂停,很难回到原来的工作中,说明查看智能手机会使人从工作中分心。故选C项。【15题详解】推理判断题。由第一段中的“A recent survey shows that smart phone users have developed checking habitfrequently checks of e-mails and other Apps.”(最近的一项调查显示,智能手机用户已经养成了“检查习惯”经常检查电子邮件和其他信息应用程序)和下文对于“智能手机用户对查看手机的痴迷”的介绍,可知本文主要展示了智能手机用户对查看手机的痴迷。故选B项。第二节 七选五根据短文内容从短文后的选顶中选出
57、能填入空白处的最佳选项。Many people become successful because they pay attention to the lessons that life teaches them. _16_ However, by learning to deal with the challenges, one can come out of the experience, wiser, stronger and more able to face whatever else lies ahead.Life lessons can occur in any area. Al
58、though we learn many things each day, we dont always learn something that we feel will affect our behavior for the rest of our lives._17_It is usually something we are greatly changed by.For example, if we respond in a certain way to something and then face unpleasant consequences, well rethink how
59、we handled the situation. This can serve as a life lesson so that when were faced with similar circumstances, we can consciously change our behavior. _18_Such lessons in relationships are as varied and unique as each relationship, yet there are common themes. _19_ Some of us learn a major life lesso
60、n when a loved one dies, and we wish we had spent more time with that person. This lesson can result in us spending more time with our remaining loved ones._20_ Since the lesson is learned through the consequences of our actions or reactions, in this way we can gain insight into how we think, act an
61、d react in certain situations. Perhaps one of the biggest lessons we can finally learn is that while we cant control everything, we can control our response to things.A. Life lessons are unique to each person.B. Some of these lessons are learned the hard way.C. This separates a life lesson from ever
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
