分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 26

类型安徽省“淮南一中 蒙城一中 颍上一中 怀远一中”四校2015届高三5月联考英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:452009
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:26
  • 大小:177KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    安徽省“淮南一中 蒙城一中 颍上一中 怀远一中”四校2015届高三5月联考英语试题 WORD版含解析 安徽省 淮南 一中 蒙城 颍上 怀远 2015 届高三 联考 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家 第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一题,每段对话仅读一遍。1. What does the man mean?A. He doesnt like going to bars. B. He is too busy with his work.C. He has to handle something unexpected.2. What does

    2、 the man advise the woman to do?A. Get into his class right away. B. Get into Mr. Smiths class right away.C. Wait for an opening in Mr. Smiths class. 3. What are the speakers mainly talking about? A. The drought.B. Global warming.C. A sudden rain. 4. Where will the man live? A. In the present place.

    3、 B. In a new apartment.C. In an air conditioned hotel. 5. How does the woman feel now? A. Hungry. B. Tired. C. Thirsty. 第二节:(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When will Barbra a

    4、nd Andy meet?A. At 8:00 pm tomorrow.B. At 8:00 a.m tomorrow.C. At 8:00 pm today. 7. Where is the Daily Caf?A. Near Andys grandmas house.B. Next to Barbras house. C. At the end of Fifth Avenue. 听第7段材料,回答第8至9题。8. What does the man think of the woman?A. Generous. B. Careless.C. Hardworking. 9. How will

    5、 the man go to school?A. By car.B. By bus. C. By taxi. 听第8段材料,回答第10至12题。10. Who visited the capital of Iceland last month?A. The man and his family.B. The man and his friends.C. The woman and her father. 11. What do we know about the church? A. It was built in the east of the city.B. It offers an am

    6、azing view of the city.C. It was built not long ago. 12. What does the man invite the woman to do?A. Take a horse riding.B. Go sightseeing with him.C. Look at his pictures. 听第9段材料,回答第13至16题。13. How often does the man read the book?A. Once a year.B. Twice a year.C. Once a month. 14. What is the theme

    7、 of the book?A. Saving as much money as possible.B. Trying to help other people around.C. Caring more about lifes value. 15. How does the man want to do Christmas shopping this year?A. Doing it by himself. B. Doing it with Jenny. C. Doing it with his kids. 16. What does the woman want the man to do?

    8、A. Give her some advice. B. Give her a lift. C. Give her a call. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What did Charlie often do for his wife?A. He often bought clothes and made food for her.B. He often took her to some good places.C. He often told wonderful stories to her.18. Why did Sharon go to see the doctor on

    9、e day?A. There was something wrong with her eyes.B. There was something wrong with her baby.C. There was something wrong with her heart.19. What did Sharon write on the paper?A. The names of the food that she liked.B. The names of the food that she shouldnt eat.C. The names of the medicine she shoul

    10、d take.20. What can we learn from the text?A. Charlie misunderstood the list.B. Charlie would be praised by his wife.C. Charlie sent Sharon to the hospital that day.第二部分:英语知识运用第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)21. Lily didnt remember the exact date of the storm, but she knew it was _Sunday, because she was

    11、 at _ church. A. a; the B. a ; / C. the; a D. the; /【答案】B【解析】试题分析:考查冠词。句意:丽丽不能准确的记住风暴的时间,但是她知道那是一个周六,因为她在教堂里做礼拜。在这里 Sunday是一个泛指的名词,而at church是固定短语,意为:做礼拜。故选B。考点:考查冠词22. Rankings have become an inescapable part of the reputation of universities, _ them to attract students, staff and research investme

    12、nt.A. to help B. helped C. helping D. help【答案】C【解析】试题分析:考查动词。句意:在大学中排名成为了一个重要的部分,可以帮助他们吸引学生,工人和投资。在这里现在分词做伴随状语,所以选C。考点:考查动词23. Dating violence is _ one person purposely hurts or scares someone they are dating.A. when B. what C. that D. why【答案】A【解析】试题分析:考查副词。句意:约会暴力是当约会的时候一个人故意伤害另一个与他约会的人。在这里when做表语,

    13、且后面表示的是一个过程,故选A。考点:考查副词24. In todays fiercely competitive society,; people only care about what achievements you _, not your efforts.A. had made B. will make C. would make D. have made【答案】D【解析】试题分析:考查现在完成时。句意:现在竞争激烈的社会,人们只能关心你的成就,而不是你的努力。成就是你从以前到现在的结果,所以应该用现在完成时,故选D。考点:考查现在完成时25. A person who has sl

    14、ept well will have a clear mind and work efficiently in the daytime _ people with sleep disorders find it difficult to concentrate during the day.A. unless B. while C. if D. until【答案】B【解析】试题分析:考查副词。句意:一个晚上睡得好的人会有一个清晰和有效率的工作在白天,而一个睡眠不好的人很难在白天里集中精神。 A. unless 除非; B. while 然而;C. if如果;D. until 直到。根据句意可知

    15、选B。考点:考查副词26 _preparations from now on, she would be able to finish the essay on Sunday.A.Would she make B.If she makeC.Were she to make D.If she had made【答案】C【解析】试题分析:考查倒装句。 句意:假如让她现在准备,她周六可以完成论文。这句是倒装句,是虚拟语气的倒装句,所以用where。故选C。考点:考查倒装句。27. The Wall Street Journal reports several research studies con

    16、ducted over the past few years show a persons personality changes _ time.A. in B. on C. without D. over【答案】D【解析】试题分析:考查介词。句意:华尔街日报的研究显示几年一个人的行为展示了一个人随时间消磨过去的改变。over time固定搭配,意思是随时间消磨,故选D。考点:考查介词28. Shanghai is easily _ by road, train or air so that it has become a large international city.A. accessi

    17、ble B. available C. abnormal D. abstract【答案】A根据句意可知选A。29. I heard the voices, but I couldnt _ what they were saying.A. look out B. cut out C. leave out D. make out【答案】D【解析】试题分析:考查短语。句意:我听见声音了,但是我没有听清他们说的是什么。 A. look out 小心;B. cut out切断;C. leave out 省略;D. make out分辨出。根据句意可知选D。考点:考查短语30. -Its so cold

    18、outside. _ I fetch you a coat, Grandma? -Yes.Thanks a lot. You are always so considerate, dear. A. Can B.Shall C.May D. Will【答案】B【解析】试题分析:考查动词。句意:外面非常冷,你要带一个大衣吗?使得谢谢,你一直考虑这么多。在这里shall用作虚拟语气,人称是第一人称,所以用shall,故选B。考点:考查动词31. The Ice Bucket Challenge is a fund raising game, and it aims to raise _ ofamyo

    19、trophic lateral sclerosis ( ALS 肌萎缩性脊髓侧索硬化症).A. acquisition B. conscience C. awareness D. privilege 【答案】C【解析】试题分析:考查名词。句意:冰桶挑战是一个募捐活动,它的目的是为增加人们对ALS 肌萎缩性脊髓侧索硬化症的意识。 A. acquisition获得; B. conscience良心; C. awareness意识;D. privilege特权。根据句意可知选C。考点:考查名词32. Ning Zetao easily proved himself to be a rising st

    20、ar with four gold medals during the 17th Asian Games, _was held in Incheon, South Korea last year. A. where B. who C. which D. that【答案】C【解析】试题分析:考查定语从句。句意:宁泽涛用17枚亚运会金牌证明了他的上升之路,亚运会举行在南朝鲜。 which在这里是代指 Asian Games,是非限制性定语从句,故选C。考点:考查定语从句33. A report says 74 percent of women hope that the mens income w

    21、ill be at least twice _ of the womens.A. one B.that C.those D. it【答案】B【解析】试题分析:考查代词。句意:一个报道说百分之74的女人希望他们的收入是自己的二倍。 that是指代the mens income,所以选B。考点:考查代词34. The maker refers to people who start their own small business devoted to _ and selling self-made products.A. creating B. managing C. sharing D. ad

    22、apting【答案】A【解析】试题分析:考查动词。句意:制造商谈及那些想要自己的商业的人们致力于制造和销售自己的产品。 A. creating 制造:B. managing 管理;C. sharing分享;D. adapting配合。根据句意可知选A。考点:考查动词35. -Are you going to the summer camp next month? -_. I cant miss such a good opportunity to temper myself.A. It all depends B. Im afraid notC. You bet D. No way【答案】C【

    23、解析】试题分析:考查日常用语。句意:下个月你去夏令营吗?当然了,我不能错过放松自己的机会。 A. It all depends 不一定;B. Im afraid not恐怕不能;C. You bet 当然了; D. No way没门。根据句意可知选C。考点:考查日常用语第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 On a summer evening, I was reading a newspaper in my garden. Then my 18-year-old son,Max

    24、 , wandered out to 36 me. We spent about an hour chatting together, 37 . Then he went out to have another night out with his 38 .As he left to meet his friends, I 39 on how our evening together had been one of my lifes golden moments. 40 , such treasured times were drawing to a 41 . In less than a w

    25、eek, Max will go off to Israel, where he will study art for three years. Of course, Maxs 42 is part of the natural order. Life is rushing in, and he is moving on. Im 43 that my son has the drive and energy to plan his own 44 , which is the most important thing.To 45 , well have the phone and e-mail,

    26、 but why do it happen so 46 ? I wondered how Max felt about leaving. He isnt the one to 47 his inner thoughts, and he prefers to use 48 rather than noise to make his point. However, on my birthday last week, he gave me a card as a(n) 49 . Inside, he had placed a scratch card(刮刮卡)with a top 50 of $10

    27、0,000, as well as a message. His message read, “Dear Mum, I discovered on the Internet that the average cost of 51 a child until adulthood is $106,428, so I want to show my 52 . I hope you win. Then you can go on holiday to all the places you love.” Reading his words, I 53 , cried and gave him a hug

    28、e hug. Im going to 54 my boy. But hes no longer a boy, is he? Im going to miss this lovely young man. I didnt 55 a bean on the scratch card, but looking at Max, I know Ive been a winner anyway. 36. A. wakeB. join C. disturbD. call37. A. tiredB. delighted C. shocked D. moved38. A. friends B. teachers

    29、C. classmatesD. parents39. A. remindedB. revisedC. recovered D. reflected40. A. Besides B. Therefore C. HoweverD. Then41.A. closeB. wonderC. trickD. past42.A. regrettingB. maturingC. studyingD. leaving43. A. worried B. proud C. sadD. curious44. A. happinessB. luckC. future D. business45.A. keep in t

    30、ouch B. live outC. start with D. go through46. A. quickly B. strangely C. generally D. hardly47.A. hideB. buryC. ignoreD. show48.A. chances B. dreamsC. wisdomD. wealth49.A. memory B. giftC. praise D. honor50. A. class B. remarkC. grade D. prize51.A. deliveringB. adoptingC. raisingD. educating52.A. g

    31、ratitudeB. doubt C. actionD. opinion53. A. puzzled B. broke C. complainedD. laughed54.A. thankB. missC. admireD. lose55. A. find B. plantC. winD. buy【答案】36.B37.B38.A39.D40.C41. A42.D43.B44.C45.A46.A47.D48.C49.B50.D51.C52.A53.D54.B55.C【解析】试题分析:本文写了儿子通过知道了养育一个孩子从小到大的花销,而知道了感恩父母,让我觉得儿子变成了大人。36.B考查动词。 A

    32、. wake醒;B. join加入;C. disturb打扰;D. call打电话;根据情理可知,我在花园里读报纸,十八岁的儿子过来加入我,故选B。37. B考查形容词。A. tired累的;B. delighted高兴的; C. shocked震惊的;D. moved感动的;根据语境可知,我们聊天很高兴,故选B。38. A考查名词。A. friends朋友;B. teachers老师;C. classmates同学;D. parents父母;根据情理可知够啦胡他又去找他的朋友交谈,由后文出现的friend可知选A。39.D考查动词。 A. reminded仍然;B. revised经过修订的

    33、;C. recovered康复的;D. reflected考虑;根据情理可知我考虑我生命的黄金时期是怎样渡过,故选D。40.C 考查副词。A. Besides 除了;B. Therefore而且;C. However然而;D. Then然后;根据情理可知然而如此珍惜的时间正在变少,故选C。41.A考查动词。A. close近;B. wonder想知道;C. trick玩笑;D. past过去;根据语境可知珍惜的时间变少,也就是变近,故选A。42.D考查动词。A. regretting遗憾;B. maturing成熟;C. studying学习;D. leaving离开;根据语境可知,儿子的离开

    34、是生命的一部分,所以选D。43.B 考查形容词。A. worried担心;B. proud自豪;C. sad伤心;D. curious好奇的;根据情理可知我为儿子自己的自驾计划骄傲,故选B。44. C考查名词。A. happiness幸福;B. luck幸运;C. future未来;D. business事业;根据情理可知儿子自己计划他的未来,故选C。45.A考查短语。A. keep in touch保持联系; B. live out度过;C. start with开始;D. go through通过;根据情理可知我们互相联系用电话和电子邮件,故选A。46. A考查副词。A. quickly快

    35、地;B. strangely奇怪地;C. generally大体地;D. hardly很难地;根据情理可知为什么一切发生的那么快,我不知道儿子怎样看他的离开,故选A。47.D考查动词。A. hide隐藏;B. bury埋葬;C. ignore忽略;D. show展示;根据情理可知儿子不是一个展示自己内心想法的人,故选D。48.C考查名词。A. chances机会;B. dreams梦想;C. wisdom智慧;D. wealth财富;根据情理可知他用他的智慧做决定,故选C。49.B考查名词。A. memory记忆;B. gift礼物;C. praise表扬;D. honor荣誉;根据语境可知他

    36、给我寄一个卡片当做礼物,故选B。50. D考查名词。A. class 班级;B. remark评论;C. grade年级;D. prize奖励;根据语境可知儿子把刮刮乐的奖励给了我,所以选D。51.C考查动词。A. delivering分发;B. adopting接受;C. raising抚养;D. educating教育;根据情理可知儿子说看到一个抚养孩子长大的花费数字,故选C。52.A考查名词。A. gratitude感激;B. doubt怀疑;C. action行动;D. opinion意见;根据情理可知我想表达我的感激,故选A。53.D考查动词。 A. puzzled迷惑的;B. br

    37、oke打破;C. complained抱怨;D. laughed笑。根据情理可知读了他的话我笑了然后哭了,故选D。54.B考查动词。A. thank谢谢;B. miss错过;C. admire敬佩;D. lose失去;根据情理可知我即将错过我的儿子,故选B。55.C考查动词。 A. find 发现;B. plant种植;C. win获胜;D. buy买;根据情理可知我获得了养育一个儿子的胜利,故选C。考点:考查生活故事类短文阅读第三部分: 阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ALast summer I

    38、was lucky enough to participate in a volunteer adventure to Kenya, in association with Virgin Atlantics Be the Change programme and childrens charity, Free the Children. The moment I read the e-mail saying that I had been accepted into Free the Childrens Virgin Atlantic scholarship trip to Kenya, I

    39、had no idea how much it was going to change my life. I thought the trip would be a great way to learn about life in one of the most rural areas of Kenya, but I never thought about how deeply I might be affected by this once-in-a-lifetime opportunity.When we entered the Masai Mara, the first thing th

    40、at struck me was how unbelievably beautiful it was. As I looked closer to it, I realized there was something even more beautiful: the people. I have never been to a place where the saying “the people are what make the place” was more true. The way they wave at you excitedly as you drive past, shouti

    41、ng “Jambo, Jambo!” is something that I have never experienced. They are always smiling and welcoming and it made me realize that, if everyone were to act like this, the world would be a much happier place. The most amazing thing about the trip was that we werent treated like tourists for one second.

    42、 We were able to experience every little detail. We built foundations, carried ten litres of waterThe one thing I will never forget is visiting Emorijoi Primary School. Let me describe it like this: As soon as you entered into the gate, you would hear someone shouting your name. Then you looked arou

    43、nd and realized that it was the same little girl that you were playing football with the last time you visited.There are literally no words to explain how much I miss Kenya. It feels like there is a piece of string attaching me to everyone that I met there. They will stay with me forever and always

    44、be in my heart.56. When the author was informed she was in the volunteer adventure, .A. she didnt think much of it B. she pretended to be excitedC. she became proud of herselfD. she hoped to learn more about Kenya57. What made the Masai Mara much more beautiful? _.A. The local people B. The sceneryC

    45、. The lovely childrenD. The primary school 58. According to the passage, “Jambo” is actually a way for the local people to_.A. say thanks to the visitorsB. praise the beautiful visitorsC. greet the visitorsD. express their happiness 59. Which word can best describe the authors feeling of the adventu

    46、re?A. CalmB. UnexpectedC. UpsetD. Threatened 【答案】56.A57.A58.C59.B 考点:考查生活知识类短文阅读BIf you walk around any large city, youll find a coffee shop on every corner. Many shops offer comfortable sofas, large screen televisions and sometimes even live music. More and more teenagers are hanging out there. My

    47、pre-teen has already done so after school once a month, but she always orders fruit juice. I think she would drink coffee sooner or later, so I started doing some research online.I found that coffee in moderation (适度) could be safe, but one thing that was constant online was the chance of becoming a

    48、ddicted to coffee. Coffee is one step up from soda but still not as dangerous as energy drinks or alcohol. Still, any addiction is hard to break, so I needed to come up with a plan that would protect my child.Coffee shops offer a safe place for teenagers to hang out. As like anything else you let yo

    49、ur children do, you need to set limits. Drinking coffee while socializing once or twice a week wont cause a severe caffeine addiction. However, you should avoid allowing a cup of coffee every morning and ensure they get adequate sleep each night, which will make them less likely to feel the need to

    50、drink coffee.As parents, we have responsibility to set a good example. If youre addicted to caffeine, its time to start monitoring your intake. If you drink much water and keep healthier drink options in your fridge and at your dinner table, your teenager will follow you. I drink much water and so d

    51、o both my children. My kids learn more from watching me do things than they will ever learn from my verbal teaching. As a mother, Im ready to allow my child to try coffee and well talk about it and discuss the pros and cons of consuming this. I feel open communication is vital in helping them make g

    52、ood decisions. Although the decision to drink coffee doesnt pose the same dangers as underage drinking, it still deserves a thoughtful conversation.60. The author began to do research on coffee in order to _A. offer some good advice to coffee shopsB. guide her daughter to drink coffee properlyC. sto

    53、p her daughter hanging out in coffee shopsD. let her daughter believe that fruit juice is healthy61. According to the passage, if teenagers have enough sleep, they_A. wont ache for coffee that muchB. wont hang out in coffee shopsC. wont drink coffee foreverD. will drink water instead of coffee62. Wh

    54、at does the underlined sentence in Paragraph 4 imply?A. The authors children dont like to talk with her.B. The author thinks a good example functions better.C. The author is living in harmony with her children.D. The author doesnt want her children to learn from her.63. Which of the following statem

    55、ents agrees with the authors opinion according to the passage?A. Teenagers should be stopped from entering coffee shops.B. Coffee shops should not offer many options to teenagers.C. Teenagers activities in coffee shops should be limited strictly.D. Parents should not force their children to stop dri

    56、nking coffee.【答案】60.B61.A62.B63.D【解析】试题分析:本文写了咖啡对孩子的影响,我也是因为女儿不正确的喝咖啡而研究咖啡,我们不能强迫孩子是否喝咖啡。60.B细节理解题。由My pre-teen has already done so after school once a month, but she always orders fruit juice. I think she would drink coffee sooner or later, so I started doing some research online.可知我是为了让女儿正确的喝咖啡而研究

    57、,故选B。61.A推理判断题。根据 you should avoid allowing a cup of coffee every morning and ensure they get adequate sleep each night, which will make them less likely to feel the need to drink coffee.可知如果睡眠不好他们就不需要咖啡,故选A。62.B推理判断题。由 My kids learn more from watching me do things than they will ever learn from my

    58、verbal teaching. 可知我能教会她,故选B。63.D推理判断题。 As a mother, Im ready to allow my child to try coffee and well talk about it and discuss the pros and cons of consuming this可知我们不能强迫孩子不喝咖啡,故选D。考点:考查生活知识类短文阅读COur world is full of tourist traps and crowds of people. What if you could get out ahead of the crowde

    59、d people and visit a place before it started swarming with crowds of people?Jos lgnacio, UruguayOnly about 300 people actually live here, but in winter, Latin famous stars like Shakira gather here. A new luxury hotel named Bahia Vik is in the process of opening, and JosIgnacio is preparing to host a

    60、n international art festival. You can enjoy art atmosphere here and eat steaks at La Huella restaurant.Koh Rong, CambodiaVisiting this Cambodian island is like stepping into a screen saver. With only a few houses and some fishing villages, many people say its like Thailand 20 years ago when tourists

    61、 landed the untouched beaches. Ferries started regularly shuttling tourists to Koh Rong only a few years ago, but things are still pretty quiet until someone plans to build an airport. Riga, LatviaLatvia is Europes best kept secret, but all has changed now since Riga was named the European Capital o

    62、f Culture in 2014. The city also ranked as Europes cheapest destination for backpackers this year, with an average cost of just $33 per day for food, lodging, transportation and entertainment. Hurry up and peruse (研读) Old Riga and St. Peters tower, and get fancy at the Latvian National Opera.Puglia,

    63、 ItalyWith food travel on the rise, Puglia is becoming a household name. Under the Italian cultural influences, the Mediterranean diet takes one of its purest and most delicious forms: food is locally purchased and restaurants are quaint (精致的) and are of high quality, which have good reputations.64.

    64、The first paragraph is used to .A. complain about tourist trapsB. introduce the topic of the textC. warn readers to avoid crowded peopleD. show how tired travelers feel after holidays65.When visiting Koh Rong, you can .A. take a boat to get thereB. eat steaks at La Huella restaurantC. find there is

    65、a large beautiful airport D. find its as developed as Thailand 66.Which of the following will cost travelers least in Europe?A. Jos Ignacio, Uruguay. B. Koh Rong, Cambodia.C. Riga, Latvia.D. Puglia, Italy.67.What can we know about Puglia?A. Its diet enjoys wide popularity.B. Its food price is rising

    66、 rapidly.C. It has the most delicious food in Italy.D. It has a luxury hotel named Bahia Vik. 【答案】64.B65.A66.C67.A 【解析】试题分析:本文写了多个旅游景点的特色,写出了景点的食物,交通,风景等。64.B写作手法题。根据第一段刚开始的疑问语气,可以知道这是为了引出下文,所以选B。65.A推理判断题。 many people say its like Thailand 20 years ago when tourists landed the untouched beaches可知游客

    67、们可以在海边着陆,所以可以推理出可以坐船,故选A。66.C细节理解题。with an average cost of just $33 per day for food, lodging, transportation and entertainment可知选C。67.A 细节理解题。 the Mediterranean diet takes one of its purest and most delicious forms: food is locally purchased and restaurants are quaint (精致的) and are of high quality,

    68、 which have good reputations可知它们的食物很受欢迎,故选A。考点:考查生活知识类短文阅读DEvery year seals would crowd ashore in Farne Island and give birth to their pups. Between early October and early December, 1,500 seal pups will be born. Almost half of them will not make it past the first three weeks of life. “The pups have

    69、 to stay out of the water for the first three weeks, when they have their white coat, which is not very waterproof,” explains the warden (监察员),who spends nine months on the Island.“But when youre born in November on a rock in the North Sea, its a tough start to life,” he said. Storms often wash youn

    70、g pups into the water. And occasionally, young, inexperienced mothers abandon their pups and head out to sea.“We lost 41% last year,” said David Steel, the National Trusts head warden on the Farne Islands. “Mother Nature certainly keeps them in check.”Despite the early challenges for every newborn s

    71、eal, the population is healthily and slowly and steadily growing. There are almost 4,000 seals on a set of islands, which is named a Special Area of Conservation(SAC), meaning it is protected under EU regulations. This successful human safeguarding of the seals habitat is huge turnaround(转机).Just a

    72、few decades ago, the seal population was deliberately decimated. The animals used to be thought of as a threat to local fish stocks. During the late 1960s and 1970s, thousands of seals were shot in a cull(剔除)that aimed to protect the local fishing industry. According to the National Trust, between 1

    73、962 and 1983 approximately 2,000 adult females and 3,000 pups were shot.But, as the fishing industry collapsed, it was gradually replaced by tourism. Today, several companies use fishing boats to take groups of people to visit the islands and admire the scenery, seabirds and, of course, the seals th

    74、at make their homes in this bleakly beautiful place. 68. In the first three weeks after they were born, almost half of the seal pups _.A. would be abandoned by their mothers B. would be protected by the wardensC. couldnt live independentlyD. would die mostly in the sea water.69. According to David S

    75、teel, death of so many pups_.A. is a normal and natural phenomenonB. is mainly caused by farmers killingC. can be prevented efficiently by manD. will be controlled by Mother Nature70. The underlined word “decimate” in Paragraph 6 is closest in meaning to _. A. increaseB. kill C. reduceD. control 71.

    76、 Whats the best title for the passage?A. The Beautiful Farne Island B. A Tough BeginningC. How to Protect Grey Seals D. Tourism or Fishing Industry 【答案】68.D69.A70.C71.B 【解析】试题分析:本文写了海豹幼崽的降生,又说明了现在海豹幼崽的死亡率。68.D细节理解题。由The pups have to stay out of the water for the first three weeks可知他们在水里待了三周,故选D。69.A

    77、推理判断题。 Mother Nature certainly keeps them in check根据他的话可知海豹幼崽死亡是自然的,故选A。70.C细节理解题。由 the seal population was deliberately decimated. The animals used to be thought of as a threat to local fish stocks.可知动物们以前受到鱼的威胁,所以它们死亡是少的,故选C。71.B主旨理解题。由文章开始可知1500只海豹幼崽要降生了,所以它们的威胁很多,所以这是一个艰难的开始,故选B。考点:考查生活知识类短文阅读EO

    78、n a clear night, the sky is a wonderful thing. Is there life out there somewhere? Is there another place like Earth where life might exist? If so, where is it? And how far away is it?Recently, the Kepler spacecraft found “22b”, a planet about six hundred light years away. It is the first planet in a

    79、 “habitable zone” outside the solar system. That means the planet orbits(环绕) a star like our sun, but it is not too close to it, nor too far away. Because of this position, Kepler-22b might have water, one of the main things needed for life. The newly-discovered planet is about two and a half times

    80、larger than the Earth. It is closer to its star than we are to the Sun, but 22bs sun is smaller than ours, and doesnt produce as much heat. Scientific instruments show the new planet could be made of gases, rocks or some kinds of liquids.The Kepler spacecraft was named in honor of Johannes Kepler, t

    81、he seventeenth century German astronomer. It was designed to examine a small part of the Milky Way galaxy(星系)and search for places like the Earth. It was made to inspect over 150,000 stars and measure how bright they are. It looks to see if a stars brightness gets less over a short time. If a planet

    82、 passes between Kepler and the star, it blocks out part of the light. That is what suggested to scientists that there is at least one planet orbiting the star. The instruments on Kepler show the new planet as a small, black dot moving across its sun. An important part of the Kepler experiment is on

    83、the Earth. After the spacecraft gathers information, scientists use the telescopes on the ground.Scientists have found over 2,300 new planets since Kepler was launched. Most are much larger, but it is the new planets distance from its star that is important. For life to possibly exist there, the pla

    84、nets temperature must not be too hot or too cold.72. What can we learn about Kepler-22b?A. Water must have existed on it.B. It takes humans about 600 years to get there.C. It is made of gases, rocks and plenty of liquids.D. It is the first planet in outer space where life may survive73. The Kepler s

    85、pacecraft was sent into space to A. show honor to Johannes KeplerB. observe the changes of a stars brightnessC. look for Earth-like planets in the Milky Way galaxyD. measure the brightest star among 150.000 stars74. In Paragraph 4 the author mainly tells us A. how the Kepler system worksB. if the Ke

    86、pler system sees a new planetC. how the Kepler system shows a new planetD. why an important part of the Kepler system remains on the Earth75. What can we infer from the passage?A. Life may exist on the new planet in another form.B. It is colder on the new planet because its sun is smaller.C. Life ca

    87、nt exist on planets which are much larger than the Earth.D. The new planets distance from its star decides on the possibility of life existence.【答案】72.D73.C74.A75.D【解析】试题分析:本文写了和地球想象的行星 Kepler-22b可能适合人类生存。72.D推理判断题。由Because of this position, Kepler-22b might have water, one of the main things needed

    88、 for life.可知这个星球上由生命所需的东西,所以可以推理出我们能在上面生活,故选D。73.C细节理解题。由It was designed to examine a small part of the Milky Way galaxy(星系)and search for places like the Earth可知它是为了检测像地球一样的星球,故选C。74.A细节理解题。 The instruments on Kepler show the new planet as a small, black dot moving across its sun.可知这是讲述了行星是怎样工作的,故选

    89、A。75.D推理判断题。 For life to possibly exist there, the planets temperature must not be too hot or too cold.可知D正确。考点:考查科学知识类短文阅读第四部分:任务型读写。(共10小题,每小题1分,满分10分)阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空格处填入恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。Woodkopf is a crazy new sport invented in the Czech Republic(捷克共和国) and it has been gaining quite a lot

    90、of national media attention. This popular sport involves a pair of opponents wearing two-meter wooden boards on their heads and trying to knock the others board down without dropping their own. Strange as it sounds, a rousing match of Woodkopf can be quite exciting to watch.This crazy sport can be t

    91、raced back to July, 1992, when it was practiced during a cultural festival of art school graduates in Prague. Woodkopf, which literally translates as “wooden head”, is popular partly due to the fact that the game is simple, inexpensive and requires no complex equipment, but also because it never fai

    92、ls to supply a good dose of humor.It is played by both men or women of all ages, and the rules are pretty simple. Both opponents must wear long and thin wooden boards of 200162cm, weighing between 3 and 4kg. Once the boards are in position, the opponents try to knock each others boards off, using on

    93、ly plank-to-plank(木板) touches. No body-to-body or plank-to-body touches are allowed. The player who manages to knock down the opponents board twice in a row is declared the winner.According to members of the Woodkopf Union, the best players are generally the taller ones. A bald head is also of great

    94、 advantage, as pointed out by union chief Ivan Rezac.Veteran Woodkopf players are now struggling for the sport to be included in the Olympic Games. They strongly believe that it has a great future. Vladimir Cech, who has been playing for the past seven years, said,We want it to become our national s

    95、port, and a part of Czech culture along with beer, pork, dumplings and cabbage. TitleAn Interesting Sport -WoodkopfOrigin76 from July,1992, Woodkopf was first played by art school graduates in Prague.Reasons for its 77 1. Its simple, inexpensive and 78 to watch.2. It always supplies a sense of humor

    96、. 79 1.Wearing two-meter wooden boards on their heads, two 80try to knock each others board off without 81 their own.2.Only plank-to-plank touches are allowed, and body-to-body or plank-to-body touches are 82 .Winners1. 83 succeeds knocking down the others board twice in a row is the winner.2. The t

    97、aller players and people with bald heads are very 84 to win.The future of the sportExperienced Woodkopf players are struggling to make it an85 in the Olympic Games and a national sport of the Czech Republic.【答案】76.Dating77.popularity78.exciting79. Rules80.players/opponents/competitors81.dropping82.f

    98、orbidden/banned/prohibited83.Whoever84.likely85.event【解析】试题分析:考查对文章的理解能力76.Dating考查动词。由be traced back to July, 1992,可知这里填Dating替换。77.popularity考查名词。It is played by both men or women of all ages可知它被各个年龄段的人玩可知是受欢迎的。78.exciting考查形容词。注意此处修饰物,所以用exciting。79. Rules考查名词。由and the rules are pretty simple可知填r

    99、ules。80.players/opponents/competitors考查名词。由全文可知这里填玩家,竞争者都可以。81.dropping考查动词。注意这里用动名词。82.forbidden/banned/prohibited考查动词。这里意思是禁止,故用forbidden/banned/prohibited都可以。83.Whoever考查副词。Whoever引导后面的人物。84.likely考查副词。由原文可知这里是可能会成功,所以填likely。85.event考查名词。文章末尾说把这项运动发展为奥林匹克运动会项目,所以是make it an event考点:考查任务型阅读第二节:书面

    100、表达(满分25分)86.下面是对中学生对志愿工作看法的调查图。请根据下列图表提示,写一篇英语短文,客观地介绍调查情况并发表你的观点。可以适当增加细节,以使行文连贯。词数120左右(开头已经给出,不计入词数)。Opinions vary among students about voluntary work according to the survey. _【答案】Opinions vary among students about voluntary work according to the survey.We are glad to see that 70of the students

    101、approve of doing voluntary workIn their opinion, it can make a contribution to society and at the same time, it brings a lot of personal benefits. They can gain valuable experience and skills for future career. Whats more, voluntary work opens up vast quantities of opportunities for them to build co

    102、nfidence, self-awareness, good communication skills and leadership.However, 25% of the students disapprove of doing voluntary work. They consider that working without payment is a waste of time5 of the students dont care about it at all. In my opinion, wed better take the chance to participate in voluntary work, no matter how small it is.【解析】试题分析:本题是一篇图表类作文,学生需要根据图表中所展示的内容来写出作文,首先要注意描绘出图表中的内容,数据需要具体,其次需要根据图表内容发现现在的现象,从而得出解决方法,并且加入自己的观点和看法。注意字数需要在要求的范围内。亮点说明:本题根据图表写出了图表中所包含的内容,用了三段式的结构来写出图表中包含的内容,并且加入自己的看法和观点。从现象中看到了本质,写出了具体的数据,而且写出了自己的观点。考点:考查图表类作文 - 26 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:安徽省“淮南一中 蒙城一中 颍上一中 怀远一中”四校2015届高三5月联考英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452009.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1