分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型2020-2021学年高中英语 Module 1-2单元质量检测(含解析)外研版选修6.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:452475
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:19
  • 大小:113KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 Module 1-2单元质量检测含解析外研版选修6 2020 2021 学年 高中英语 单元 质量 检测 解析 外研版 选修
    资源描述:

    1、单元质量检测一(Module 12)时间:120分钟满分:150分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1Whats wrong with the car?AA tyre is flat.BThe car breaks down.CThere is no gas in the car.2What does the man mean?ABaseball is th

    2、e least interesting sport.BBasketball is less interesting than baseball.CThe man does not like any sports.3Who is the womans husband?AMr Green.BMr Taylor.CThe passage doesnt tell.4When will the man pick up the woman?AAt 8:40. BAt 8:10. CAt 9:10.5What is the possible relationship between the speakers

    3、?ATeacher and student.BClassmates.CHusband and wife.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6What does the woman ask the man to do tonight?AHave a picnic.BFinish his homework.CHave

    4、 a good time eating.7Where will they have a lunch this weekend?AIn their own home.BIn a restaurant.CIn Saras house.听第7段材料,回答第8、9题。8What may the woman be?AA restaurant waitress.BA telephone operator.CA hotel waitress.9When will the man probably come?AAt 5:50 pm. BAt 6:20 pm. CAt 7:00 pm.听第8段材料,回答第10至

    5、12题。10Whos holding the party?AJim Taylor. BHilary Evans. CJane.11Whats the relationship between the woman and Jane?AClassmates. BWorkmates. CNeighbours.12What does the man do?AAn engineer. BA teacher. CA doctor.听第9段材料,回答第13至16题。13On what does the woman congratulate the man?AFinding a good market.BGe

    6、tting a higher position.CSetting up a new company.14What will the speakers do after the conversation?AGo home.BGo shopping.CGo to have supper.15What can we learn from the conversation?AThe woman thinks the man does an excellent job.BIts at the beginning of a month.CThe man is very proud.16When will

    7、the manager take over the new position?ANext day. BNext month. CNext year.听第10段材料,回答第17至20题。17What was Mr Grey?AA manager. BAn officer. CA businessman.18How would Mr Grey go to work?ABy bus. BBy train. COn foot.19Why did the stranger stop Mr Grey?ATo interview Mr Grey.BTo thank him for what he did f

    8、or him.CTo ask for money.20What did Mr Grey do with the stranger at last?AHe gave him some money.BHe asked him to write the experience.CThe passage doesnt tell.听力答案及录音材料15 CABAB610 BCABC1115 BABCA1620 BABCCText 1W:Uhoh! The cars run out of gas! What should we do?M:Lets try to get a ride with somebod

    9、y.Text 2M:If there is any sport less interesting than baseball, I dont know what it is.W:Yes, its even duller than basketball.Text 3W:Hello, this is Mrs Taylor. Is my husband there?M:Oh, Im sorry. Youve just missed him. He and Mr Green left here about.oh.five minutes ago. They went out to lunch toge

    10、ther.Text 4M:Ill come to your house and pick you up in half an hour.W:Good! That means youll be here at 8:40.Text 5M:Mary, could you take this note to Professor Li for me today?W:Sure, no problem. Asking for leave again? You have been absent from class five times this month.M:I know. But attending M

    11、iss Lis class is just a waste of time.Text 6W:Tom, do you want to have a picnic at the beach this weekend?M:Yeah. Maybe Sara would like to come along with us.W:I doubt it. Her parents have gone to her hometown, so she has to stay at home to look after her brother.M:Its a pity. Well, maybe we could h

    12、ave lunch at her house then.W:That sounds great. Lets take some beef, chicken, and uh.some vegetables as well.M:Good idea.W:Okay. Dont forget to finish your homework tonight, and Ill tell Sara our plan. Tomorrow well have a good time.Text 7W:Good morning. May I help you?M:Id like to reserve a table

    13、for six this evening.W:For what time?M:Well come between six and six thirty. And wed like a private room.W:Let me see. OK, the Dragon Hall hasnt been booked yet.M:Great. Ill take it.W:May I have your name and phone number, please?M:John Lee. My number is 3621987.W:OK. John Lee. 3621978.M:No, its 198

    14、7, not 1978.W:Sorry. Got it!Text 8W:Great party, isnt it?M:Yes. Jane always has great parties.W:This is my first. I only met her last week. She and I teach at the same school.M:Oh, so youre a teacher?W:Yeah, history. What about you?M:I work for GM.W:General Motors?M:Right.W:What do you do there?M:Im

    15、 an engineer. My names Jim Taylor.W:Glad to meet you. My names Hilary Evans.Text 9W:I was really glad to hear that youre the manager of the marketing department. Congratulations!M:Thanks, Jane. I havent thought about it before. I mean there are a lot of outstanding people here.W:Sure, but the work y

    16、ou do is really excellent!There is no doubt about it.M:Thanks a lot, Jane.W:By the way, when do you take over the new position?M:Next month.W:So what are you responsible for?M:Im going to manage the whole marketing department from next Monday.W:So you must be getting higher pay than before.M:Yes. An

    17、d the company will also give me a 1,000 yuan bonus this month.W:1,000 yuan? Thats great! So the supper.M:OK, I know what you mean. Its my treat.W:Really? Can I order anything I want?M:Of course. Lets go.Text 10Mr Grey was the manager of a small office in London, He lived in the country, and would go

    18、 to work by train. He liked walking from the station to his office unless it was raining, because it gave him more exercise.One morning he was walking along the street when a stranger stopped him and said, “You may not remember me, sir, but seven years ago I came to London without even one pound in

    19、my pocket. I stopped you in the street and asked you to lend me some money, and you lent me five pounds, because you said you were willing to take a chance to give a man a start on the road to success.”Mr Grey thought for a few moments and then said, “Well, that is an interesting story. Why dont you

    20、 write and publish that?”“Well,” answered the stranger, “are you willing to take another chance?”第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe bus was full of the sounds of laughing and yelling fifth graders. They were on their way to the zoo for a class trip. Mari

    21、o was excited to see the zoo, but there was one problem. It was ten oclock in the morning, but his stomach was already grumbling (咕咕叫). He reached down and grabbed his lunch bag. Opening it, he saw that it contained a peanut butter and jelly sandwich, an orange, and two cookies. Mario sighed. He alw

    22、ays had peanut butter and jelly.“Trade lunches,” he said to the boy seated next to him on the bus.“Okay,” said Mark as he handed his brown bag to Mario.Mario opened it and was hit with the smell of tuna (金枪鱼). Mario wrinkled his nose and quickly closed the bag. He leaned forward and tapped the shoul

    23、der of the girl in front of him. “Swap lunches, Toni?” he asked.“Hmm, okay,” said Toni.Mario smiled. This was fun. But when he looked into the bag, he frowned. What a disappointment! A ham sandwich, but no cookies! He had to have cookies.Mario turned in his seat. “Want to trade lunches?” he asked Ju

    24、ana.“Definitely!” said Juana. She grabbed his lunch and tossed hers onto his lap.He opened the lunch bag. Pizza! He reached into the bag to grab it. Oh, no! The pizza was hard. He_could_hit_a_home_run_with_pizza_that_hard.Mario twisted in his seat. One last try, he told himself. “Hey, Mona! Trade lu

    25、nches?”Three rows behind him, Mona seemed hesitant: Finally, she nodded. She passed her lunch forward, and he passed his back.Mario took a deep breath and opened the bag. It was a peanut butter and jelly sandwich, an orange, and two cookies. The sandwich was a little squashed (挤压), and one of the co

    26、okies was broken.Mario ate it anyway. And it was delicious.本文是一篇记叙文。文章讲述了Mario因为对自己的午餐不满意,多次跟同学交换午餐,一次次不满意之后,最后竟然换回原本自己带的午餐,结果发现自己带的午餐比其他人的好多了,味道不错。21Mario trade lunches so many times because _.Aeach lunch he received was dissatisfyingBhis curiosity was aroused with each tradeChe needed something in

    27、teresting to kill timeDhe preferred more food to settle his stomach答案:A解析:推理判断题。根据Mario每次跟同学交换午餐前的描述Mario sighed. He always had peanut butter and jelly.Mario wrinkled his nose and quickly closed the bag. But when he looked into the bag, he frowned. What a disappointment!.可知,Mario多次跟同学交换午餐是因为对自己的午餐不满

    28、意。故A选项正确。22In the underlined sentence (Paragraph 9), the author is comparing the pizza to _.Aleftover food Ba baseball batChomemade bread Da difficult game答案:B解析:推理判断题。根据第九段中的The pizza was hard. He could hit a home run with pizza that hard.(比萨饼很硬。他可以用硬的披萨打出全垒打。)可知,作者将Mario的披萨比喻成了棒球。故B选项正确。23What doe

    29、s the author intend to tell us?AFriends are there when you need them.BYou should be content with what you have.CIf you want something done right, do it yourself.DThere is always something better around the corner.答案:B解析:推理判断题。根据最后一段中的Mario ate it anyway. And it was delicious.(马里奥还是吃了它。它很美味。)可推知,作者想要

    30、告诉我们应该满足于我们所拥有的东西,它们并没有想象的那样糟糕。故B选项正确。BAn article describing the attitude of post1990s generations toward life has recently gone_viral on Chinese social media, which resonates with (引起共鸣) millions of youngsters for reflecting their casualness and calmness under gradually increasing social pressure.T

    31、he article was first published on WeChat with the title of “The first group of post90s generation who have become monks”. By using the phrase “Buddhalike youngsters” (佛系青年), it claimed that some of the post90s generations, who were born between 1990 and 1992, have “seen through the emptiness of life

    32、” and kept a casual and calm attitude toward career and life.“Its fine to have something or not and there is no need to pursue or win anything,” said the article, while defining “Buddhalike” people and clarifying that the phrase has nothing to do with the religion of Buddhism. An easy example is tha

    33、t Buddhalike youngsters do not care about taking which way to return home or choosing what to eat for lunch, according to the article.The phrase has touched the nerves of the Chinese youngsters who are facing the fastpaced life, cutthroat world of career and great mental pressure in China, read a co

    34、mmentary by Peoples Daily on Wednesday. The phrase was well received by Chinese netizens; the original WeChat post has been viewed by more than 1 million times and then read more than 60 million times on Sina Weibo by Wednesday.“The phrase properly describes the mentalities and lifestyle of (some of

    35、) the post90s generations in China, who have become less ambitious and more casual toward life due to the great pressure and fierce competition in todays China”, one Sina Weibo user commented.Are you a Buddhalike youngster?本文是一篇说明文。本文介绍了一篇最近风靡中国社交媒体的描述90后一代人生活态度的文章。24The underlined phrase “gone vira

    36、l” in Paragraph 1 means “_”Aspread quicklyBbeen clearly explainedCappeared secretlyDbeen completely confirmed答案:A解析:词义猜测题。根据画线词所在句后半句which resonates with (引起共鸣) millions of youngsters for reflecting their casualness and calmness under gradually increasing social pressure(这引起了数百万年轻人的共鸣因为他们在逐渐增加的社会压力下

    37、反映了他们的随意和冷静)可推知,这篇文章应该是在中国社交媒体上被疯狂地传播。A.spread quickly迅速传播;B.been clearly explained清楚地解释;C.appeared secretly秘密出现;D.been completely confirmed完全被证实。故A选项正确。25According to the text,“Buddhalike youngsters”may _.Aget used to life stressBstruggle hard for their futureCattach much importance to fameDtake a

    38、casual attitude toward competition答案:D解析:推理判断题。根据倒数第二段“The phrase properly describes the mentalities and lifestyle of (some of) the post90s generations in China, who have become less ambitious and more casual toward life due to the great pressure and fierce competition in todays China”, one Sina Wei

    39、bo user commented.(这句话恰当地描述了中国90后一代人的心态和生活方式,他们由于当今中国的巨大压力和激烈竞争而变得不那么雄心勃勃,对生活更加随意。”)可推知,这些“佛系青年”可能对竞争持一种漫不经心的态度。故D选项正确。26The author shows that the phrase “Buddhalike youngsters” was well received _.Aby offering definition Bby making comparisonsCby using figures Dby giving examples答案:C解析:推理判断题。根据倒数第三

    40、段中的the original WeChat post has been viewed by more than 1 million times and then read more than 60 million times on Sina Weibo by Wednesday.(原微信帖子已经被浏览超过100万次,截止到周三在新浪微博上被阅读超过6 000万次)可知,作者通过列举这个短语被浏览的次数,展示了这个短语(佛系青年)是非常受欢迎的。故C选项正确。CAmericas top education official says many schools are spending too

    41、much time teaching the “basics”reading, math and writing. It might seem opposite to what educators have been promoting. But US Education Secretary John King says children really deserve access to a wellrounded education that includes music and arts because it will help them go into being wellrounded

    42、, welleducated persons.King spoke about his own education when explaining why schools need to teach more than math, reading and writing.King grew up in New York. Both his parents died when he was quite young. In his house, things were often crazy and frightening. It was his teacher, Mr Osterwei, who

    43、 helped him escape his difficult life. Quite often, the teacher took him and his classmates to the theater, the zoo, the ballet and famous Museum of Natural History. “Those were powerful, lifechanging experiences, ”King says. King graduated from Harvard University. He received his law degree from Ya

    44、le University. He took charge of New York State public schools from 20112015. The US Senate approved him as Education secretary last month.Many schools spend almost all funding on the “basics” because they lack money for other subjects, King says. Or they want students to do better on tests used to

    45、compare student performance.Students need to connect their studies and things that matter to them personally, such as music if they are to become “sophisticated (水平高的) thinkers”. A 2013 report by UNESCO says todays world needs people able to solve new and unusual problems. It says arts can help stud

    46、ents find those answers. In the report, UNESCO said teaching the arts in China, South Korea and Japan is different.From that in many Western countries, the emphasis (重点) in those three countries is “on joyful experiences and childrens interests. ” In the West, educators are more likely to connect th

    47、e arts to reading, writing and math. A 2014 report tried to compare how well countries teach children how to solve problems. It found Singapore, South Korea, Japan, China, Canada, Australia and Finland with the highest scores for 15yearolds. Singapore led the way with a score of 562 out of a possibl

    48、e 1,000. The average score was 500. The United States had a score of 508.本文是一篇议论文。美国最高教育官员表示,许多学校花太多时间教授“基础”知识阅读、数学和写作,这似乎与教育者所提倡的相反。美国教育部长约翰金说,儿童确实应该接受包括音乐和艺术在内的全面教育,因为这将帮助他们成为全面的、受过良好教育的人。文章就此话题展开了讨论。27According to paragraph 1, what have educators been encouraging?ATeaching arts should never be pu

    49、t second to teaching the “basic”BMore money and time ought to be set aside for teaching arts.CResearch should be done to ensure a wellrounded education.DEnough time is supposed to be spent in teaching the “basics”答案:B解析:推理判断题。根据第一段中It might seem opposite to what educators have been promoting. But US

    50、 Education Secretary John King says children really deserve access to a wellrounded education that includes music and arts because it will help them go into being wellrounded, welleducated persons.可知,学校花费太多时间教授“基础”知识阅读、数学和写作,这与教育者所提倡的相反,儿童确实应该接受包括音乐和艺术在内的全面教育,因为这将帮助他们成为全面的、受过良好教育的人。B选项“应该拨出更多的钱和时间来教

    51、授艺术”与本段的观点相符。故B选项正确。28King spoke about his own education experience to _.Ashare with us his extraordinary education backgroundBtell us his teacher attached great importance to teachingCconfirm access to arts contributes to good academic performancesDcall on schools to give arts lessons as much atten

    52、tion as the “basics” ones答案:D解析:推理判断题。根据第二段中的King spoke about his own education when explaining why schools need to teach more than math, reading and writing.(在解释为什么学校需要教的不仅仅是数学、阅读和写作时,金谈到了他自己的教育。)及第三段对个人教育经历的具体描述可知,金谈到自己的教育经历是为了呼吁学校在重视“基础”课程的同时,也要重视艺术课。故D选项正确。29The author convinces us of the import

    53、ance of teaching arts by different means except _.Aby giving examplesBby making comparisonsCby analyzing figuresDby performing experiments答案:D解析:推理判断题。根据文章内容,作者为了向读者展示艺术教学的重要性讲述了自己的事例:King spoke about his own education when explaining why schools need to teach more than math, reading and writing.;倒数

    54、第二段Students need to connect their studies and things that matter to them personally, such as music if they are to become “sophisticated (水平高的) thinkers”最后一段Singapore led the way with a score of 562 out of a possible 1,000. The average score was 500. The United States had a score of 508.对比了学生的能力以及数据分

    55、析等方法,没有做实验这个方法。故选D项。30What is the best title for the text?ASchools are supposed to be farsightedBKids should be wellrounded personsCKids need more than “the basics” to learnDTeachers must have advanced teaching methods答案:C解析:标题判断题。通读全文可知,本文主要论述了儿童应该接受包括音乐和艺术在内的全面教育的重要性。C项:孩子们需要学习的不仅仅是“基础知识”。适合做本文标题。

    56、故C选项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The Best Ways to Lose Weight with WalkingWalking regularly is the easiest and least expensive form of exercise. Except for a good pair of walking shoes, no special equipment is needed. It is not necessary to join a gym. _31_. You c

    57、an walk every day with no “rest days” in between. There is nothing to learn; people already know how to walk. There are, however, a few important things to keep in mind when walking to lose weight.Ways to lose weight by walkingThe first way to begin to lose weight by walking is to start walking. The

    58、 initial goal should be 10,000 steps per day. Using a simple pedometer (计步器) attached to the waistband or on a belt will help you to count your daily steps. Consistencyeven 10 minutes 3 times a day at first will produce the immediate results. _32_._33_.It is very important to check with your medical

    59、 professional before beginning any exercise program; especially if you are over age 65, have been required sitting or little activity for more than a year,or have been diagnosed with heart disease,pregnancy,high blood pressure,or any other medical conditions.How to walk to lose weightA good walking

    60、technique will help you achieve the physical or mental energy you need to walk consistently for the amount of time you have set for your goal. Making sure that you are using your large muscles correctly will also help to build your muscles. _34_.Walking regularly can aid in muscle growth and increas

    61、e the amount of calories you burn throughout the day. Eating a healthy lowfat diet will raise your metabolism (新陈代谢). _35_. If paired the calorie burn with the correct diet, it can lead to a better form of weight loss.ALimit your “bad” fat intakeBBegin a walking program with suitable physical qualit

    62、iesCFor example, take the stairs rather than taking the elevatorDIt can be done anywhere and anytime, alone or with friendsEThese two methods will help lead to a safe 1 to 2 pound weight loss per weekFStrong muscles burn more calories throughout the day, even when you are not walkingGBut slowly incr

    63、easing the time and the distance will encourage your weightloss efforts本文是一篇议论文。论述了为什么散步是减肥的最好方法以及通过散步减肥要注意什么。31D解析:考查上下文及句意理解。根据上文“除了一双好的步行鞋,不需要特殊的装备。没有必要去健身房。”可知,D项“它可以在任何地点和任何时间单独或与朋友一起完成”符合此处语境,是对上文说明步行是最简单最便宜的运动方式的进一步说明。故D选项正确。32G解析:考查上下文及句意理解。根据上文“坚持下去,开始的时候即使每天3次,每次10分钟,也会产生立竿见影的效果。”可知,G项“但慢慢

    64、增加时间和距离将鼓励你为减肥所做出的努力”符合此处语境。其中G选项中的the time与上文中的even 10 minutes 3 times a day相对应。故G选项正确。33B解析:考查上下文及句意理解。根据下文“在开始任何锻炼计划之前,咨询你的医学专家是非常重要的”可知,在开始步行减肥之前,应该先了解自己的身体状况,B项“开始一个适合身体素质的步行计划”符合此处语境。故B选项正确。34F解析:考查上下文及句意理解。根据上文“确保正确使用大块肌肉也有助于锻炼肌肉”可知,F项“强壮的肌肉在白天消耗更多的卡路里,即使你不走路”符合此处语境。原文中的muscles与F项中的muscles相对应

    65、。故F选项正确。35E解析:考查上下文及句意理解。根据上文“有规律的散步可以帮助肌肉生长,增加你一天中消耗的热量。健康的低脂饮食会提高你的新陈代谢。”可知,E项“这两种方法将有助于每周安全地减重1到2磅。”符合此处语境,总结上文两种方法。故E选项正确。第三部分语言运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。This year marked my fiveyear violin anniversary. Five years ago I entered a music

    66、shop and asked, “Do you _36_ violin lessons?”I was standing in a room filled with beautiful _37_ and felt like a stranger in a new land. I had little _38_ in playing the violin although I had loved violin music for years. I wanted to learn to play it at that moment.The music shop signed me up for _3

    67、9_ and it soon became clear to me how _40_ it was for a novice (新手) to learn to play the violin. I once watched a skilled violinist play and it looked simple. Actually, it was more difficult than I had expected. Little did I know there was nothing natural about the _41_ in which one held the instrum

    68、ent. There was no margin (偏差) for errora _42_ misplaced finger sends a note out of tune. If I had known how challenging it would be, I might never have started. However, my love for violin music _43_ all the difficulties. Though it was a big challenge, I made it at last. I won first place in the vio

    69、lin contest in our city last year._44_ the past five years with my violin, I realized Ive learned much more than how to make music. I believe mistakes are not _45_. They are pointing you toward where to _46_ your attention. Besides, youd better not _47_ yourself with others. If you find youre not as

    70、 good as someone, you will feel depressed. If so, remember _48_ you started. For me,it was because I loved the violin music and it made me happy. Whats more, remember that developing a new skill _49_ repetition. The more you practice,the more you learn.Progress happens even when you are taking _50_

    71、baby steps (like practicing for a few minutes at a time). Take the time to celebrate your successes. When you _51_ something youve been working on, acknowledge it with a “Yay me! Look what I did!”Give yourself rewards for what youve learned and enjoy your _52_, which will lead you to the next accomp

    72、lishment. _53_,you need to persevere (坚持不懈) no matter how difficult the situation is.I firmly believe these lessons _54_ anything we take on.Learning something new isnt always easy. Sometimes its more demanding than you expected, but you are richly _55_ in more ways than you could have imagined for

    73、the trying.本文是一篇记叙文。作者讲述了自己学习小提琴的过程和感受学习新事物并不总是容易的,有时它比你想象的更苛刻,但是你会得到比你想象中更多的回报。36A.prepare BofferCpromise Dsupport答案:B解析:考查动词辨析。A.prepare准备;B.offer提供;C.promise许诺;D.support支持。作者走进一家音乐商店,应该是问“你们提供小提琴课程吗?”故B选项正确。37A.treasures BmachinesCinstruments Dsouvenirs答案:C解析:考查名词辨析。A.treasures宝藏;B.machines机器;C.i

    74、nstruments乐器;D.souvenirs纪念品。既然是走进了一家音乐商店,应该站在一个充满漂亮乐器的房间里。故C选项正确。38A.experience BpatienceCconsideration Dimagination答案:A解析:考查名词辨析。A.experience经验;B.patience耐心;C.consideration考虑;D.imagination想象。根据下文“在那一刻我想学习弹奏它”可知,虽然我喜欢小提琴音乐很多年了,但我在拉小提琴方面几乎没有经验。故A选项正确。39A.travels BcontestsCperformances Dlessons答案:D解析:

    75、考查名词辨析。A.travels旅行;B.contests竞赛;C.performances表演;D.lessons课程。根据下文作者开始在这家店里学习拉小提琴可知,那家音乐商店为作者报名上课。故D选项正确。40A.challenging BpracticalCmeaningful Dconvenient答案:A解析:考查形容词辨析。A.challenging挑战的;B.practical实用的;C.meaningful有意义的;D.convenient方便的。根据下文Actually, it was more difficult than I had expected.可知,作者很快就明白了

    76、,对一个初学者来说,学习拉小提琴是多么具有挑战性。故A选项正确。41A.stage BeventCrelation Dposition答案:D解析:考查名词辨析。A.stage舞台;B.event事情;C.relation关系;D.position位置,姿态。根据下文There was no margin(偏差) for errora _42_ misplaced finger sends a note out of tune.可知,手指放错位置会发出一个不协调的音符,所以是讲拿乐器的姿势。故D选项正确。42A.fairly BproperlyCslightly Dequally答案:C解析:

    77、考查副词辨析。A.fairly公平地;B.properly恰当地;C.slightly轻微地;D.equally平等地。根据上文There was no margin(偏差) for error可知,手指稍微错位时,不合拍的音符就会发出。故C选项正确。43A.conquered BexpectedCdiscovered Dsuffered答案:A解析:考查动词辨析。A.conquered征服;B.expected预期;C.discovered发现;D.suffered受损。根据下文Though it was a big challenge, I made it at last.可知,作者对小提

    78、琴音乐的热爱征服了所有的困难。故A选项正确。44A.Looking up to BLooking back onCLooking down on DLooking forward to答案:B解析:考查动词短语辨析。A.Looking up to仰视;B.Looking back on回顾;C.Looking down on向下看;D.Looking forward to期盼。根据语境此处指回顾过去学小提琴的五年,作者意识到她学到的不仅仅是如何创作音乐。故B选项正确。45A.failures BexcusesClies Dsolutions答案:A解析:考查名词辨析。A.failures失败;

    79、B.excuses借口;C.lies谎言;D.solutions解决方案。句意:我认为错误不是失败。故A选项正确。46A.record BorganizeCescape Dfocus答案:D解析:考查动词辨析。A.record记录;B.organize组织;C.escape逃避;D.focus集中。句意:这些错误指引着你把注意力集中到什么地方。故D选项正确。47A.connect BshareCcompare Dconcern答案:C解析:考查动词辨析。A.connect联系;B.share分享;C.compare比较;D.concern关心。根据下文If you find youre not

    80、 as good as someone, you will feel depressed.可知,你最好不要把自己和别人比较。故C选项正确。48A.what BthatChow Dwhy答案:D解析:考查连词辨析。A.what什么;B.that那个;C.how如何;D.why为什么。根据下文For me,it was because I loved the violin music and it made me happy.可知,你要记得你为什么开始的。故D选项正确。49A.improves BintroducesCrequires Dguides答案:C解析:考查动词辨析。A.improves

    81、改进;B.introduces介绍;C.requires需要;D.guides指引。句意:更重要的是,记住培养一项新技能需要重复。故C选项正确。50A.broad BtinyCproud Dfresh答案:B解析:考查形容词辨析。A.broad广泛的;B.tiny微小的;C.proud自豪的;D.fresh新鲜的。根据空后的baby steps (婴儿步伐)可知,即使你只是像婴儿一样迈着小步前进,进步也会发生。故B选项正确。51A.introduce BdesignCcontribute Daccomplish答案:D解析:考查动词辨析。A.introduce介绍;B.design设计;C.c

    82、ontribute奉献;D.accomplish完成。根据下文Yay me! Look what I did!可知,当你完成了你一直在做的事情的时候。故D选项正确。52A.surprise BcontributionCachievement Dinspiration答案:C解析:考查名词辨析。A.surprise惊奇;B.contribution奉献;C.achievement成就;D.inspiration启发。根据下文which will lead you to the next accomplishment可知,为你所学的东西给自己一些奖励,享受你的成就。故C选项正确。53A.After

    83、 all BIn conclusionCIn brief DAbove all答案:D解析:考查短语辨析。A.After all毕竟;B.In conclusion总之;C.In brief简而言之;D.Above all首先,最重要的是。根据作者的学习经历,此处意为“最重要的是,无论情况多么困难,你都需要坚持下去。”故D选项正确。54A.lead to Bapply toCrespond to Dturn to答案:B解析:考查短语辨析。A.lead to导致;B.apply to适用于;C.respond to回应;D.turn to转向。句意:我坚信这些经验教训适用于我们所从事的任何事情

    84、。故B选项正确。55A.rewarded BawardedCrespected Dchallenged答案:A解析:考查动词辨析。A.rewarded奖励;B.awarded授予;C.respected尊重;D.challenged挑战。句意:有时候,它的要求比你预期的要高,但是你会得到比你想象中更多的回报。故A选项正确。第三部分语言运用(共两节,满分45分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。John Snow was an expert doctor who attended Queen Victoria

    85、_56_ her personal physician. However, he was wellknown for his defeat of “King Cholera”. During the mid19th century, London suffered a series of cholera outbreaks. _57_ (expose) to the deadly disease, many thousands of _58_ (terrify) people died every time there was an outbreak. John was determined

    86、to help them. He believed the disease _59_ (absorb) into peoples bodies through meals and he needed evidence to prove his idea. In 1854, when there was _60_ outbreak in London, he was ready to begin his enquiry. He gathered the information and marked on a map the exact places _61_ all the dead peopl

    87、e had lived. With the help of the map, he found that in two particular streets, the outbreak was _62_ (extreme) severe. He did further research and found the polluted water from pump was _63_ (blame). He immediately told the astonished people not to drink the water. Later, John found supporting evid

    88、ence from two other deaths linked to the Broad Street outbreak. So, he was able to announce with _64_ (certain) that cholera was spread by germs. To prevent this from happening again, John Snow suggested that the source of all the water sources _65_ (examine). Finally, King Cholera was defeated.本文是一

    89、篇记叙文。约翰斯诺是维多利亚女王的私人医生。然而,他以战胜“霍乱”而闻名。19世纪中叶,伦敦发生了一系列霍乱疫情。由于这种致命的疾病,每次爆发都有成千上万的人死亡。约翰决心帮助他们。后来,约翰发现了霍乱是由被污染了的水造成的。为了防止这种情况再次发生,约翰斯诺建议所有水源都要经过检查。最后,霍乱被消灭了。56as解析:考查介词。句意:约翰斯诺是伦敦的一位非常著名的医生,他作为维多利亚女王的私人医生来照顾她。as“作为”。故填as。57Exposed解析:考查过去分词。此处意为“接触这种致命的疾病”,设空处与主语构成逻辑动宾关系,应使用过去分词。故填Exposed。58terrified解析:考

    90、查形容词。句意:每次爆发都有成千上万惊恐万分的人死亡。terrified“感到恐惧的,受惊吓的”,修饰人。故填terrified。59was_absorbed解析:考查语态。句意:他认为这种疾病是通过食物被人的身体吸收的,但是他需要证据来证明他的观点。根据语境可知,此处应使用一般过去时的被动语态。故填was absorbed。60an解析:考查冠词。此处泛指“一次霍乱爆发”,应使用不定冠词,又因outbreak是以元音音素开头,应使用不定冠词an。故填an。61where解析:考查定语从句。此处为定语从句,先行词是the exact places,关系词在从句中作地点状语,应使用where引导

    91、。故填where。62extremely解析:考查副词。此处修饰形容词severe,应使用副词形式。故填extremely。63to_blame解析:考查不定式。固定搭配:be to blame“该受责备,应承担责任”。故填to blame。64certainty解析:考查名词。with certainty“确定无疑地”,with是介词,后面用名词,故填certainty。65be_examined解析:考查虚拟语气。句意:为了防止这种情况再次发生,约翰斯诺建议所有水源都要经过检查。suggest“建议”后的宾语从句要用虚拟语气(should)do,should可以省略,根据句意,此处应使用被

    92、动语态。故填be examined。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节:应用文写作(满分15分)假定你叫李华,是我校高二(2)班的学生。你在校报英语专栏看到了学校“英语文化节”的一则招募启事。请阅读启事并写一封应征邮件。内容要点如下:1表明意图;2.陈述应征目的;3.说明应征条件(性格、能力等)。Volunteer WantedOur English Festival, which is to be held on December 2023, is now looking for 20 students volunteers to provide service for Talent

    93、Show and English Speech Contest. If you are interested, please send an application email at your earliest convenience to Miss Zhao at zhaolaoshi.注意:1.词数80左右; 2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear_Miss_Zhao,Im_Li_Hua,_a_student_from_Class_2,_Grade_2._Im_writing_to_apply_for_the_position_as_a_student_volunteer.I_real

    94、ly_want_to_obtain_this_precious_opportunity,_hoping_to_improve_my_communication_skills_as_well_as_my_confidence_in_speaking_English._And_as_an_outgoing_girl,_I_get_along_well_with_my_classmates._Besides,_having_a_good_command_of_English,_I_have_successfully_assisted_my_English_teacher_in_several_act

    95、ivities.Should_you_consider_my_application,_I_would_be_more_than_grateful.Looking_forward_to_your_early_reply.Yours_truly,Li_Hua第二节:读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。On a cold windy day, a poor boy tried to pay his way through school by selling goods door to door. Wandering on the street, he

    96、was not a successful seller. Whats worse, he found that he only had one dime (十分硬币) left. His empty stomach reminded him constantly that for days he hadnt eaten anything. He had no choice but to beg for a meal at the next house. Hesitantly he knocked at the door, thinking about what to say when it o

    97、pened. However, he lost his nerve when a lovely young woman opened the door. “What can I do for you?” asked the young woman. The boy paused for a while. “Would you please give me some.a drink of water?” the boy dare not look directly into her eyes. She looked_at the bony boy and thought he might nee

    98、d something to give himself energy so she brought him a_glass_of_milk. His head rising and small hands taking the cup, he drank it up slowly, and then asked, “How much do I owe you?” “You dont owe me anything,” she replied with a warm smile on her face. “My mother has taught me never to accept pay f

    99、or a kindness.” Deeply moved, he said sincerely, “Then I shall thank you from the bottom of my heart.” As Howard Kelly left that house, he felt stronger physically. It also increased his faith in God and the whole human race. As a matter of fact, he was about to give up and quit before that point.Ye

    100、ars later the young woman became critically ill. However, the local doctors were unable to give her the effective medical treatment. Finally they sent her to a hospital in the big city, where specialists can be called in to cure her rare disease. Among those famous specialists, Dr Howard Kelly was c

    101、alled in for the consultation. When he heard the name of the town she came from, a strange light filled his eyes. Immediately, he rose and went down through the hospital hall into her room.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。答案Paragraph 1:Dressed in

    102、 his doctors gown, he went in to see her. He saw her lying on the bed and recognized her at once. Her lovely face looked pale. He went back to the consultation room and determined to do his best to save her life. From that day on, he gave special attention to her case. Luckily, after a long struggle

    103、, the battle was won. Dr Kelly requested the business office to pass the final bill to him for approval. He looked_at it and then wrote something on the side.Paragraph 2:The bill was sent to her room. Hesitantly she took it. She was afraid to open it because she was sure that it would take the rest of her life to pay it off. Finally she opened it, on the side of which a note caught her attention. She read these words, “Paid in full with a_glass_of_milk.” signed by Dr. Howard Kelly. Tears of joy flooded her eyes as she prayed silently, “Thank you, God.”

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 Module 1-2单元质量检测(含解析)外研版选修6.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452475.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1