2020-2021学年高中英语 Module 2 The Renaissance模块素养评价(含解析)外研版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Module The Renaissance模块素养评价含解析外研版选修8 2020 2021 学年 高中英语 Renaissance 模块 素养 评价 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、模块素养评价(二)(Module 2) (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Have you finished your homework, Jane? W: Not yet. The temperature is so low that my hands are freezing. 1. Why hasnt the woman
2、finished her homework? A. It is too cold. B. She has a low fever. C. Her hands are injured. 答案: AText 2M: Do you like this kind of work? W: Well, the working hours are too long, and Im also the only woman in the department. 2. How does the woman feel about her work? A. She is disappointed with it. B
3、. She is excited about it. C. She is satisfied with it. 答案: AText 3W: Can I borrow your notebook? M: When do you need it? W: After school. M: Sorry, but Mary has asked for it. 3. What does the man mean? A. Hell borrow a notebook from Mary. B. He has to give his notebook to Mary. C. He can lend the w
4、oman his notebook. 答案: BText 4M: I will never go with Bill again. He could never remember where he parked his car. W: That certainly sounds like Bill. 4. What do we know about Bill from the conversation? A. He is thoughtful. B. He is forgetful. C. He is helpful. 答案: BText 5W: Mike, theres not much l
5、eft in the fridge. M: Well, I might be able to pick up a few things after work, but I have to be back rather late tonight. W: In that case, well have to have a meal out at McDonalds. M: Well, Im afraid so. 5. What will the speakers probably do tonight? A. Pick up a friend. B. Go shopping. C. Eat out
6、. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Hey, where is everybody? M: They took Ben to the park. Where have you been? W: Sorry, Im late. I picked up the cake and it too
7、k me longer than I expected. When will the party start? M: Ben invited eight children from school. And theyll arrive at about 2 pm in the afternoon. W: OK. Then Ill put the candles on the cake and leave it in the kitchen and then Ill come and help set the table. 6. Where is Ben? A. In the kitchen. B
8、. At school. C. In the park. 答案: C7. What will the children do in the afternoon? A. Help set the table. B. Have a party. C. Do their homework. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: How good are you at sports, Bill? M: Are you kidding? Im terrible! But I love to watch sports. I go to football or baseball gam
9、es a lot. And I read sports magazines every week. W: Wow! M: Do you like sports, Janice? W: Oh, yes. I exercise about two hours a day. I go cycling three times a week, and on the other days, I play badminton with my husband. I always feel good afterward. But I dont watch sports or buy sports magazin
10、es. I dont have much time to do those things. M: Oh, I see. You know, I spend much time staying at home. W: Well, why dont you try to get some exercise? Its difficult, but its very rewarding. M: Oh, Im too lazy to play sports, and Im not good at anything. It doesnt really excite me. 8. What does Bil
11、l say about himself at sports? A. He is quite good at sports. B. He loves to watch sports. C. He has no time to do sports. 答案: B9. How much time does the woman spend exercising every day? A. About one hour. B. About two hours. C. About three hours. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hello, I have a rese
12、rvation under the name of Mary Carpenter. M:Yes, your name is on the list. Would you please fill out this form first? W: Uh, OK. . . Sorry, what I booked was a single room for two nights, but may I change it to a double room for five nights? M: Let me see. . . Yes, you can change rooms because we wi
13、ll have several double rooms available. W: Thanks a lot. So, whats the rate for my new room? MA double room with a shower costs $100 per night, so it will be $500 in all. W: I see. The price sounds a little too high. I think there is a special discount for members; you can see my VIP number on my ID
14、 card. M:Yes, we give our members 20% off, and I see your number right here. All right. Please remember that your room number is 2160. Here is your key. Youd better keep it with you at all times. W: Got it. Thank you very much. 10. What was the womans original reservation for? A. A single room. B. A
15、 double room. C. Two single rooms. 答案: A11. How much will the woman pay per night? A. $20. B. $80. C. $100. 答案: B12. Where does the conversation probably take place? A. In the membership club. B. On the phone. C. At the front desk. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Excuse me. Could you tell me where Ph
16、ysics 403 is? Has it been moved? M:Hm. . . OK, let me check on the computer. . . Er. . . Im sorry, but it says here that the class was canceled. You should have got a notice letter about this. W: What? Ive never got it. M: Are you sure? It says on the computer that the letter was sent out to the stu
17、dents a week ago. W: Really? I should have got it by now. I wonder if I threw it away with all the junk mail by mistake. M: Well, it does happen. Er. . . let me check something. Whats your name? W: Woodhouse, Laura Woodhouse. M: OK, hm. . . Woodhouse, let me see. . . ah, it says here we sent it to y
18、our apartment on, er. . . Centre Street. W: Oh, thats my old apartment. I moved out of there a little while ago. M:Well, and I suppose you havent changed your mailing address at the administration office. . W:Yeah, I should have changed it in time. 13. Why did the woman come to the office? A. To get
19、 her notice letter. B. To find her physics class. C. To offer her mailing address. 答案: B14. How did the man deal with the womans enquiry? A. By giving her a notice letter. B. By checking on the computer. C. By confirming with the office. 答案: B15. When was the letter sent out to the students? A. A mo
20、nth ago. B. A fortnight ago. C. A week ago. 答案: C16. Who was responsible for the mistake? A. The woman. B. The man. C. The postman. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Most people buy a lot of gifts just before Christmas, but some people think we buy too much. They have started a special day called“Buy No
21、thing Day”. They dont want anyone to go shopping on that day. “Buy Nothing Day” falls on November 29. Its after Thanksgiving, and its often the first day of Christmas shopping. The idea of “Buy Nothing Day” started in Vancouver, the third largest Canadian city. Now people all over the world celebrat
22、e “Buy Nothing Day”. In California, parents and children get together to read stories, sing songs, and paint pictures instead of going outside to do the shopping. This year, in Manchester, England, people dressed up to tell people that we buy too much. In Albuquerque, New Mexico, high school student
23、s wanted to tell other students about “Buy Nothing Day”. They organized a spaghetti dinner to give people information about “Buy Nothing Day”. They asked restaurants in the neighborhood to give people food for free. The students at the high school like the idea of this new tradition. Next year, they
24、 want to have another dinner to tell more people about “Buy Nothing Day”. 17. When do people usually start their Christmas shopping? A. On December 1. B. On November 29. C. Before Thanksgiving. 答案: B18. Where did the idea of “Buy Nothing Day” start? A. In America. B. In Britain. C. In Canada. 答案: C1
25、9. How did people celebrate “Buy Nothing Day” in Manchester? A. They dressed up to tell people the idea. B. They organized a dinner. C. They got together to read stories. 答案: A20. Where did the high school students get food for the “Buy Nothing Day” dinner? A. From neighboring homes. B. From the res
26、taurants nearby. C. From Indian shops selling spaghetti. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。APiero di Cosimo(14621522), the Italian Renaissance master, is finally stepping out of the shadow of his more famous contemporaries, Sandro Botticelli, Leonard
27、o da Vinci, and Michelangelo, with his first major retrospective(回顾展), at the National Gallery of Art in Washington, DC, reports the Washington Post. Opening February 1 of next year, “Piero di Cosimo: The Poetry and Painting of Renaissance Florence” will be on view through May 3, before traveling in
28、 an expanded form to the Uffizi in Florence. Di Cosimo painted scenes from religion to mythology. It is only the second solo exhibition for Di Cosimo, the first having taken place way back in 1938, when New Yorks Schaeffer Galleries exhibited a relatively paltry seven of his works. The National Gall
29、ery will include 40, sourced from Italian churches, which still house many of Di Cosimos works, and museums in both the US and Europe. The National Gallery collection includes three works by Di Cosimo. “Hes an artist whose time has come, ” Gretchen Hirschauer, the museums associate curator of Italia
30、n and Spanish paintings, told the New York Times. She has organized the show with Dennis V. Geronimus, an associate professor and the chairman of Renaissance art history at New York University. The eccentric artist was known for his phobias(thunderstorms and firehe minimized time spent at the stove
31、by hard-boiling 50 eggs while heating up glue for his art)and was described by Renaissance biographer Giorgio Vasari as living “more like a beast than a man”. Recent scholarship, as well as improved shipping technology that better protects the fragile works, has made the exhibition possible. “This f
32、irst-ever retrospective on Piero allows us finally to bring together examples from all the genres in which he painted and from all time periods to better understand the chronology of his life and the progression of his career, ” Hirschauer told the Washington Post. 【文章大意】本文主要介绍了意大利文艺复兴画家Piero di Cos
33、imo 皮耶罗迪科西莫的画作回顾展。21. What can we know about Piero di Cosimo? A. In his age, he was not famous. B. He was a student of Leonardo da Vinci. C. He was not only a painter but also a scientist. D. He made great contributions to music. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段可知, Piero di Cosimo是一名画家, 现在他从与他同时代的著名人物Sandro Botti
34、celli, Leonardo da Vinci, 和Michelangelo的遮挡的阴影中走出来了。这说明他在他那个时期不出名。22. What does the underlined word “eccentric” in Paragraph 5 mean? A. Kind. B. Powerful. C. Talented. D. Strange. 【解析】选D。词义猜测题。根据后面括号里面的内容以及对他的描述more like a beast than a man, 可知他是一个怪人。eccentric古怪的。23. Which of the following contributes
35、 to the exhibition? A. Recent scholarship and improved shipping technology. B. The donation of some churches in Asia. C. The advanced technology used in the paintings. D. The modern imitation. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段的Recent scholarship, as well as improved shipping technology that better protects the fr
36、agile works, has made the exhibition possible. 可知。BThe United States of America is the most culturally diverse country in the world in terms of culture, religion, ethnicity and sexual orientation. As a combination of various races and cultures, America is home to all. The culture here is so unique t
37、hat citizens can be just as proud of their original cultural heritage as they are to be Americans. What is now the US was initially inhabited by native people until the land was settled by various European groups and African slaves. Since the 20th century, the country has become a heaven for people
38、from all over the globe. The arrival of immigrants has shifted populations from rural areas into cities because immigrants tend to settle in urban areas. At present, 81 percent of the inhabitants in the US live in cities. Cultural and ethnic diversity adds a unique flavor to cities that is expressed
39、 through distinct neighborhoods, restaurants, places of worship, museums, nightlife and multicultural learning environments. Unique musical forms, such as jazz, rock and roll, Chicano music, and the blues, grow in the US by mixing a variety of culturally distinct musical traditions to create a new f
40、orm. At the executive (行政的) level, the country is headed by a mixed-race president; two posts on the Supreme Court are held by members of the countrys two largest minorities. There is also diversity in state and local governments. Without its rich mixture of races and cultures, America would not be
41、the nation that it is today. Founded upon the basis of equality and freedom, America acts as a stage where different cultures not only co-exist peacefully, but develop well. 【文章大意】本文介绍了多元化给美国带来的一些影响。24. According to the passage, America is a country . A. that welcomes people from all over the worldB
42、. where citizens take more pride in their original cultureC. that is mostly settled by Europeans and AfricansD. where 81% of the population are immigrants【解析】选A。细节理解题。根据第二段的“Since the 20th century, the country has become a heaven for people from all over the globe. ”可知应选A。25. Where did most people l
43、ive before many immigrants came to America? A. In the urban areas. B. In the rural areas. C. In the southern part of America. D. In the northern part of America. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段的“The arrival of immigrants has shifted populations from rural areas into cities because immigrants tend to settle in ur
44、ban areas. ”可知, 大量移民涌入美国之前, 当地人大多居住在乡下。26. We can learn from the sixth paragraph that . A. diversity has existed in America in almost every aspectB. most posts in American state governments are held by mixed-race peopleC. equality and freedom make America a fair countryD. diversity has greatly affec
45、ted the American political field 【解析】选D。推理判断题。根据第六段内容可知, 多元化对美国的政治领域有很大影响。27. Whats the best title for this passage? A. The Effects of Culture and Diversity on AmericaB. The Influence of Globalization on AmericaC. The Political Development of AmericaD. The Bright Future of America【解析】选A。主旨大意题。通读全文,
46、可知本文主要介绍了多元化在各个方面对美国的影响。CZhoukoudian is a small village situated about 50 kilometers to the southwest of Beijing. In the 1920s, archaeologists discovered some prehistoric human bones there which changed peoples view of Chinas history. They came from an unknown species of man and were the first evide
47、nce of human life in China thousands of years ago. The remains were three teeth! In 1929, a complete skull was also discovered. Eventually, archaeologists found almost 200 items, including six skulls and more than 150 teeth. These discoveries proved the existence of a human species that lived in the
48、 area between 700, 000 and 200, 000 years ago. Four sites where Beijing Man and his relatives lived were discovered on the northern face of Longgushan. They lived in the caves in the area. However, the life span of Beijing Man was short. About 70% of the people probably died before the age of 14. Fe
49、wer than 5% lived to the age of 50. Ashes were found alongside the fossils which showed they had used fire for cooking food and also for light, warmth, and protection against wild animals. This is the earliest evidence of the use of fire anywhere in the world. They also made tools of bones and stone
50、s. Unfortunately, when Japan invaded China in 1937, excavations at the Beijing Man Site stopped and most of the fossils disappeared, including a Beijing Man skull. After the Peoples Republic of China was established in 1949, the work started again. Zhoukoudian was listed as a World Heritage Site in
51、December 1987. It has not only given us important information about prehistoric Asian societies, but also provided amazing evidence about the process of evolution. Today, parts of the caves have been badly affected by rain. Some areas are almost completely covered in weeds, causing serious damage. P
52、ollution from the nearby factories has also contributed to the problem. This is a very serious matter and the Chinese Academy of Sciences is trying to raise public awareness of it. 【文章大意】文章向我们介绍了周口店“北京人”遗址, 它的位置、发现过程以及考古意义。28. Archaeologists . A. thought that Zhoukoudian was a beautiful villageB. th
53、ought that the findings in Zhoukoudian wouldnt change the history of ChinaC. discovered some prehistoric human bones in ZhoukoudianD. thought that the findings in Zhoukoudian are the first evidence of human life in Asia【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“In the 1920s, archaeologists discovered some prehistoric hum
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452533.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《课堂新坐标同步备课参考》2014-2015学年高二语文同步课件:1.1 在哈金森工厂(粤教版选修《传纪选读》).ppt
