分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型2020-2021学年高中英语 Module 2 The Renaissance模块素养评价(含解析)外研版选修8.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:452533
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:198KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 Module The Renaissance模块素养评价含解析外研版选修8 2020 2021 学年 高中英语 Renaissance 模块 素养 评价 解析 外研版
    资源描述:

    1、模块素养评价(二)(Module 2) (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Have you finished your homework, Jane? W: Not yet. The temperature is so low that my hands are freezing. 1. Why hasnt the woman

    2、finished her homework? A. It is too cold. B. She has a low fever. C. Her hands are injured. 答案: AText 2M: Do you like this kind of work? W: Well, the working hours are too long, and Im also the only woman in the department. 2. How does the woman feel about her work? A. She is disappointed with it. B

    3、. She is excited about it. C. She is satisfied with it. 答案: AText 3W: Can I borrow your notebook? M: When do you need it? W: After school. M: Sorry, but Mary has asked for it. 3. What does the man mean? A. Hell borrow a notebook from Mary. B. He has to give his notebook to Mary. C. He can lend the w

    4、oman his notebook. 答案: BText 4M: I will never go with Bill again. He could never remember where he parked his car. W: That certainly sounds like Bill. 4. What do we know about Bill from the conversation? A. He is thoughtful. B. He is forgetful. C. He is helpful. 答案: BText 5W: Mike, theres not much l

    5、eft in the fridge. M: Well, I might be able to pick up a few things after work, but I have to be back rather late tonight. W: In that case, well have to have a meal out at McDonalds. M: Well, Im afraid so. 5. What will the speakers probably do tonight? A. Pick up a friend. B. Go shopping. C. Eat out

    6、. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Hey, where is everybody? M: They took Ben to the park. Where have you been? W: Sorry, Im late. I picked up the cake and it too

    7、k me longer than I expected. When will the party start? M: Ben invited eight children from school. And theyll arrive at about 2 pm in the afternoon. W: OK. Then Ill put the candles on the cake and leave it in the kitchen and then Ill come and help set the table. 6. Where is Ben? A. In the kitchen. B

    8、. At school. C. In the park. 答案: C7. What will the children do in the afternoon? A. Help set the table. B. Have a party. C. Do their homework. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: How good are you at sports, Bill? M: Are you kidding? Im terrible! But I love to watch sports. I go to football or baseball gam

    9、es a lot. And I read sports magazines every week. W: Wow! M: Do you like sports, Janice? W: Oh, yes. I exercise about two hours a day. I go cycling three times a week, and on the other days, I play badminton with my husband. I always feel good afterward. But I dont watch sports or buy sports magazin

    10、es. I dont have much time to do those things. M: Oh, I see. You know, I spend much time staying at home. W: Well, why dont you try to get some exercise? Its difficult, but its very rewarding. M: Oh, Im too lazy to play sports, and Im not good at anything. It doesnt really excite me. 8. What does Bil

    11、l say about himself at sports? A. He is quite good at sports. B. He loves to watch sports. C. He has no time to do sports. 答案: B9. How much time does the woman spend exercising every day? A. About one hour. B. About two hours. C. About three hours. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hello, I have a rese

    12、rvation under the name of Mary Carpenter. M:Yes, your name is on the list. Would you please fill out this form first? W: Uh, OK. . . Sorry, what I booked was a single room for two nights, but may I change it to a double room for five nights? M: Let me see. . . Yes, you can change rooms because we wi

    13、ll have several double rooms available. W: Thanks a lot. So, whats the rate for my new room? MA double room with a shower costs $100 per night, so it will be $500 in all. W: I see. The price sounds a little too high. I think there is a special discount for members; you can see my VIP number on my ID

    14、 card. M:Yes, we give our members 20% off, and I see your number right here. All right. Please remember that your room number is 2160. Here is your key. Youd better keep it with you at all times. W: Got it. Thank you very much. 10. What was the womans original reservation for? A. A single room. B. A

    15、 double room. C. Two single rooms. 答案: A11. How much will the woman pay per night? A. $20. B. $80. C. $100. 答案: B12. Where does the conversation probably take place? A. In the membership club. B. On the phone. C. At the front desk. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Excuse me. Could you tell me where Ph

    16、ysics 403 is? Has it been moved? M:Hm. . . OK, let me check on the computer. . . Er. . . Im sorry, but it says here that the class was canceled. You should have got a notice letter about this. W: What? Ive never got it. M: Are you sure? It says on the computer that the letter was sent out to the stu

    17、dents a week ago. W: Really? I should have got it by now. I wonder if I threw it away with all the junk mail by mistake. M: Well, it does happen. Er. . . let me check something. Whats your name? W: Woodhouse, Laura Woodhouse. M: OK, hm. . . Woodhouse, let me see. . . ah, it says here we sent it to y

    18、our apartment on, er. . . Centre Street. W: Oh, thats my old apartment. I moved out of there a little while ago. M:Well, and I suppose you havent changed your mailing address at the administration office. . W:Yeah, I should have changed it in time. 13. Why did the woman come to the office? A. To get

    19、 her notice letter. B. To find her physics class. C. To offer her mailing address. 答案: B14. How did the man deal with the womans enquiry? A. By giving her a notice letter. B. By checking on the computer. C. By confirming with the office. 答案: B15. When was the letter sent out to the students? A. A mo

    20、nth ago. B. A fortnight ago. C. A week ago. 答案: C16. Who was responsible for the mistake? A. The woman. B. The man. C. The postman. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Most people buy a lot of gifts just before Christmas, but some people think we buy too much. They have started a special day called“Buy No

    21、thing Day”. They dont want anyone to go shopping on that day. “Buy Nothing Day” falls on November 29. Its after Thanksgiving, and its often the first day of Christmas shopping. The idea of “Buy Nothing Day” started in Vancouver, the third largest Canadian city. Now people all over the world celebrat

    22、e “Buy Nothing Day”. In California, parents and children get together to read stories, sing songs, and paint pictures instead of going outside to do the shopping. This year, in Manchester, England, people dressed up to tell people that we buy too much. In Albuquerque, New Mexico, high school student

    23、s wanted to tell other students about “Buy Nothing Day”. They organized a spaghetti dinner to give people information about “Buy Nothing Day”. They asked restaurants in the neighborhood to give people food for free. The students at the high school like the idea of this new tradition. Next year, they

    24、 want to have another dinner to tell more people about “Buy Nothing Day”. 17. When do people usually start their Christmas shopping? A. On December 1. B. On November 29. C. Before Thanksgiving. 答案: B18. Where did the idea of “Buy Nothing Day” start? A. In America. B. In Britain. C. In Canada. 答案: C1

    25、9. How did people celebrate “Buy Nothing Day” in Manchester? A. They dressed up to tell people the idea. B. They organized a dinner. C. They got together to read stories. 答案: A20. Where did the high school students get food for the “Buy Nothing Day” dinner? A. From neighboring homes. B. From the res

    26、taurants nearby. C. From Indian shops selling spaghetti. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。APiero di Cosimo(14621522), the Italian Renaissance master, is finally stepping out of the shadow of his more famous contemporaries, Sandro Botticelli, Leonard

    27、o da Vinci, and Michelangelo, with his first major retrospective(回顾展), at the National Gallery of Art in Washington, DC, reports the Washington Post. Opening February 1 of next year, “Piero di Cosimo: The Poetry and Painting of Renaissance Florence” will be on view through May 3, before traveling in

    28、 an expanded form to the Uffizi in Florence. Di Cosimo painted scenes from religion to mythology. It is only the second solo exhibition for Di Cosimo, the first having taken place way back in 1938, when New Yorks Schaeffer Galleries exhibited a relatively paltry seven of his works. The National Gall

    29、ery will include 40, sourced from Italian churches, which still house many of Di Cosimos works, and museums in both the US and Europe. The National Gallery collection includes three works by Di Cosimo. “Hes an artist whose time has come, ” Gretchen Hirschauer, the museums associate curator of Italia

    30、n and Spanish paintings, told the New York Times. She has organized the show with Dennis V. Geronimus, an associate professor and the chairman of Renaissance art history at New York University. The eccentric artist was known for his phobias(thunderstorms and firehe minimized time spent at the stove

    31、by hard-boiling 50 eggs while heating up glue for his art)and was described by Renaissance biographer Giorgio Vasari as living “more like a beast than a man”. Recent scholarship, as well as improved shipping technology that better protects the fragile works, has made the exhibition possible. “This f

    32、irst-ever retrospective on Piero allows us finally to bring together examples from all the genres in which he painted and from all time periods to better understand the chronology of his life and the progression of his career, ” Hirschauer told the Washington Post. 【文章大意】本文主要介绍了意大利文艺复兴画家Piero di Cos

    33、imo 皮耶罗迪科西莫的画作回顾展。21. What can we know about Piero di Cosimo? A. In his age, he was not famous. B. He was a student of Leonardo da Vinci. C. He was not only a painter but also a scientist. D. He made great contributions to music. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段可知, Piero di Cosimo是一名画家, 现在他从与他同时代的著名人物Sandro Botti

    34、celli, Leonardo da Vinci, 和Michelangelo的遮挡的阴影中走出来了。这说明他在他那个时期不出名。22. What does the underlined word “eccentric” in Paragraph 5 mean? A. Kind. B. Powerful. C. Talented. D. Strange. 【解析】选D。词义猜测题。根据后面括号里面的内容以及对他的描述more like a beast than a man, 可知他是一个怪人。eccentric古怪的。23. Which of the following contributes

    35、 to the exhibition? A. Recent scholarship and improved shipping technology. B. The donation of some churches in Asia. C. The advanced technology used in the paintings. D. The modern imitation. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段的Recent scholarship, as well as improved shipping technology that better protects the fr

    36、agile works, has made the exhibition possible. 可知。BThe United States of America is the most culturally diverse country in the world in terms of culture, religion, ethnicity and sexual orientation. As a combination of various races and cultures, America is home to all. The culture here is so unique t

    37、hat citizens can be just as proud of their original cultural heritage as they are to be Americans. What is now the US was initially inhabited by native people until the land was settled by various European groups and African slaves. Since the 20th century, the country has become a heaven for people

    38、from all over the globe. The arrival of immigrants has shifted populations from rural areas into cities because immigrants tend to settle in urban areas. At present, 81 percent of the inhabitants in the US live in cities. Cultural and ethnic diversity adds a unique flavor to cities that is expressed

    39、 through distinct neighborhoods, restaurants, places of worship, museums, nightlife and multicultural learning environments. Unique musical forms, such as jazz, rock and roll, Chicano music, and the blues, grow in the US by mixing a variety of culturally distinct musical traditions to create a new f

    40、orm. At the executive (行政的) level, the country is headed by a mixed-race president; two posts on the Supreme Court are held by members of the countrys two largest minorities. There is also diversity in state and local governments. Without its rich mixture of races and cultures, America would not be

    41、the nation that it is today. Founded upon the basis of equality and freedom, America acts as a stage where different cultures not only co-exist peacefully, but develop well. 【文章大意】本文介绍了多元化给美国带来的一些影响。24. According to the passage, America is a country . A. that welcomes people from all over the worldB

    42、. where citizens take more pride in their original cultureC. that is mostly settled by Europeans and AfricansD. where 81% of the population are immigrants【解析】选A。细节理解题。根据第二段的“Since the 20th century, the country has become a heaven for people from all over the globe. ”可知应选A。25. Where did most people l

    43、ive before many immigrants came to America? A. In the urban areas. B. In the rural areas. C. In the southern part of America. D. In the northern part of America. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段的“The arrival of immigrants has shifted populations from rural areas into cities because immigrants tend to settle in ur

    44、ban areas. ”可知, 大量移民涌入美国之前, 当地人大多居住在乡下。26. We can learn from the sixth paragraph that . A. diversity has existed in America in almost every aspectB. most posts in American state governments are held by mixed-race peopleC. equality and freedom make America a fair countryD. diversity has greatly affec

    45、ted the American political field 【解析】选D。推理判断题。根据第六段内容可知, 多元化对美国的政治领域有很大影响。27. Whats the best title for this passage? A. The Effects of Culture and Diversity on AmericaB. The Influence of Globalization on AmericaC. The Political Development of AmericaD. The Bright Future of America【解析】选A。主旨大意题。通读全文,

    46、可知本文主要介绍了多元化在各个方面对美国的影响。CZhoukoudian is a small village situated about 50 kilometers to the southwest of Beijing. In the 1920s, archaeologists discovered some prehistoric human bones there which changed peoples view of Chinas history. They came from an unknown species of man and were the first evide

    47、nce of human life in China thousands of years ago. The remains were three teeth! In 1929, a complete skull was also discovered. Eventually, archaeologists found almost 200 items, including six skulls and more than 150 teeth. These discoveries proved the existence of a human species that lived in the

    48、 area between 700, 000 and 200, 000 years ago. Four sites where Beijing Man and his relatives lived were discovered on the northern face of Longgushan. They lived in the caves in the area. However, the life span of Beijing Man was short. About 70% of the people probably died before the age of 14. Fe

    49、wer than 5% lived to the age of 50. Ashes were found alongside the fossils which showed they had used fire for cooking food and also for light, warmth, and protection against wild animals. This is the earliest evidence of the use of fire anywhere in the world. They also made tools of bones and stone

    50、s. Unfortunately, when Japan invaded China in 1937, excavations at the Beijing Man Site stopped and most of the fossils disappeared, including a Beijing Man skull. After the Peoples Republic of China was established in 1949, the work started again. Zhoukoudian was listed as a World Heritage Site in

    51、December 1987. It has not only given us important information about prehistoric Asian societies, but also provided amazing evidence about the process of evolution. Today, parts of the caves have been badly affected by rain. Some areas are almost completely covered in weeds, causing serious damage. P

    52、ollution from the nearby factories has also contributed to the problem. This is a very serious matter and the Chinese Academy of Sciences is trying to raise public awareness of it. 【文章大意】文章向我们介绍了周口店“北京人”遗址, 它的位置、发现过程以及考古意义。28. Archaeologists . A. thought that Zhoukoudian was a beautiful villageB. th

    53、ought that the findings in Zhoukoudian wouldnt change the history of ChinaC. discovered some prehistoric human bones in ZhoukoudianD. thought that the findings in Zhoukoudian are the first evidence of human life in Asia【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“In the 1920s, archaeologists discovered some prehistoric hum

    54、an bones there which changed peoples view of Chinas history. ”可知答案。29. Which of the following statements is NOT true? A. The digging was delayed by the Japanese invasion in the 1930s. B. These ancient Chinese were the first people to use fire in daily life. C. Some valuable things excavated from the

    55、 site are still missing. D. The digging of Zhoukoudian is famous and is well-funded. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段后半部分描写的情况, 长期以来, 风吹雨淋、杂草丛生、破烂不堪。可知是没有进行修复, 没有提得到资助的情况。故选项D说法是错误的。30. Whats the main idea of the last paragraph? A. The digging of Zhoukoudian is still under way. B. Zhoukoudian plays an important

    56、part in the study of prehistoric societies. C. Zhoukoudian is a World Heritage Site. D. Zhoukoudian is in great need of protection. 【解析】选D。段落大意题。本段在开头叙述完周口店对于考古的意义之后详细叙述周口店现在所处的糟糕状况, 因此D项才是该段的大意。31. From the passage, we can infer that . A. the work of excavating the Beijing Man Site has not proceede

    57、d smoothlyB. Beijing Man had a short lifeC. Beijing Man lived in the caves of LonggushanD. archaeologists found six complete skulls and more than 150 teeth in 1929【解析】选A。推理判断题。根据第三段的最后两句: 对北京人遗址的发掘工作由于日本的侵略曾一度中止。大部分化石都消失不见了, 其中包括一个“北京人”的头骨。新中国成立后, 发掘工作又重新开始。由此可以推知对北京人遗址的发掘工作进展得不顺利。故选A。DModern lifest

    58、yles are generally quite different from those of our hunter-gatherer ancestors, a fact that some claim as the cause of the current rise in global obesity, but new results published July 25 in the open access journal PLOS ONE find that there is no difference between the energy expenditure(耗费) of mode

    59、rn hunter-gatherers and Westerners, casting doubt on this theory. The research team behind the study, led by Herman Pontzer of Hunter College in New York City, along with David Raichlen of the University of Arizona and Brian M. Wood of Stanford measured daily energy expenditure among the Hadza, a po

    60、pulation of traditional hunter-gatherers living in the open Savannah of northern Tanzania. Despite spending their days hiking long distances to seek for wild plants and game, the Hadza burned no more calories each day than adults in the U. S. and Europe. The team ran several analyses accounting for

    61、the effects of body weight, body fat percentage, age, and gender. In all analyses, daily energy expenditure among the Hadza hunter-gatherers was indistinguishable(难以区分的) from that of Westerners. The study was the first to measure energy expenditure in hunter-gatherers directly; previous studies had

    62、relied entirely on estimates. These findings overturn the long-held assumption that our hunter-gatherer ancestors expended more energy than modern populations, and challenge the view that obesity in Western populations results from decreased energy expenditure. Instead, the similarity in daily energ

    63、y expenditure across a broad range of lifestyles suggests that habitual metabolic(新陈代谢的) rates are relatively constant among human populations. This in turn supports the view that the current rise in obesity is due to increased food consumption, not decreased energy expenditure. It means we have mor

    64、e to learn about human physiology(生理学) and health, particularly in non-Western settings. “These results highlight the complexity of energy expenditure. Its not simply a function of physical activity, ” says Pontzer. “Our metabolic rates may be more a reflection of our shared evolutionary past than o

    65、ur diverse modern lifestyles. ”【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了研究发现不同生活方式下日常的能量消耗相似, 这表明人类的新陈代谢相对恒定, 并不是现在我们每天消耗的能量比我们的祖先少而导致肥胖。32. According to the new research, hunter-gatherers consume . A. the same energy as WesternersB. more energy than WesternersC. less energy than WesternersD. the same food as Westerners【

    66、解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“but new results published July 25 in the open access journal PLOS ONE find that there is no difference between the energy expenditure of modern hunter-gatherers and Westerners, ”可知, 研究结果发现现代的狩猎采集者和西方人的能量消耗没什么差别。33. How did the research team do the new research? A. By comparing hi

    67、king distances. B. By identifying wild plants and game. C. By estimating daily energy expenditure. D. By measuring daily energy expenditure. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“. . . measured daily energy expenditure among the Hadza, a population of traditional hunter-gatherers living in the open Savannah of north

    68、ern Tanzania. ”可知, 研究人员是通过测量每天的能量消耗进行研究的。34. People have long assumed that . A. the rise in obesity is due to increased food consumptionB. decreased energy expenditure makes Westerners fatC. daily energy expenditure stays the same in historyD. humans habitual metabolic rates are unchanged【解析】选B。推理判断

    69、题。根据第三段中的“These findings overturn the long-held assumption that our hunter-gatherer ancestors expended more energy than modern populations, and challenge the view that obesity in Western populations results from decreased energy expenditure. ”可知, 研究结果挑战了长期以来西方人的肥胖是由于能量消耗减少的观点, 由此可知, 人们一直认为能量消耗的减少导致了

    70、西方人的肥胖。35. Which of the following can reflect our shared evolutionary past? A. Our physiology activity. B. Our energy expenditure. C. Our metabolic rates. D. Our modern lifestyles. 【解析】选C。主旨大意题。通读全文, 特别是根据第三段中的“Instead, the similarity in daily energy expenditure across a broad range of lifestyles su

    71、ggests that habitual metabolic rates are relatively constant among human populations. ”可知, 文章介绍了不同生活方式下日常能量消耗相似性表明人类的新陈代谢相对恒定, 并不是现在我们每天消耗的能量比我们的祖先少而导致的肥胖, 故C项(我们的新陈代谢率)最能概括出全文内容。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。(2020长春高二检测)Learning to set goals plays an important ro

    72、le as your child starts to gain independence. However, setting goals doesnt come naturally to your child, so helping him to learn the process should probably be one of your goals. Explain the word “goal”. Your child may know what a goal is when it comes to soccer, but he may not understand what it m

    73、eans in everyday life. 36Listen to your child. Ideally, you want your child to be able to decide for himself what his goals are. 37 Let him talk about what he thinks and does well, and what he thinks and needs to improve. If hes stuck, you can provide some examples of your own personal goals. Help k

    74、eep goals achievable. Dont throw cold water on your child. 38 For example, if your child wants to be a champion swimmer, but cant swim an entire lap of the pool yet, you can suggest he start by making that his first goal. 39 Help your child write down his goals in an easy-to-follow form. Being able

    75、to see and check off the steps on the way to his goal is key in keeping him motivated. A really simple way is to have your child draw a ladder on a piece of paper, writing his goal at the top and each step to that goal on the rungs (横木). 40A. Change goals every so often. B. Make a visual goal remind

    76、er. C. Dont always tell him what you think. D. Hes climbing to the top as he gets closer to his goal. E. You can take sports as an example to help explain it to him. F. Once he has set up a goal, he may find it very difficult to achieve it. G. When a goal is beyond his reach, help him break it down

    77、into smaller pieces. 【文章大意】本文主要介绍了目标对一个人的作用是很大的, 然而孩子常常不懂得这一点, 因此家长需要一步步引导孩子树立并完成目标。36. 【解析】选E。根据前文的Your child may know what a goal is when it comes to soccer, 介绍可知, 在孩子不知道什么是“目标”的情况下, 可以通过例子来介绍什么是“目标”, 故选E。37. 【解析】选C。根据前文“Listen to your child. Ideally, you want your child to be able to decide for h

    78、imself what his goals are. ”可知, 要倾听孩子, 让孩子决定他的目标是什么, 即建议我们不要告诉他们你的想法, 故选C。38. 【解析】选G。通过后文的例子“if your child wants to be a champion swimmer, but cant swim an entire lap of the pool yet, you can suggest he start by making that his first goal. ”看出, 当目标实现不了的时候, 可以分解成一些更小的目标来完成, 故选G。39. 【解析】选B。从下句Help you

    79、r child write down his goals in an easy-to-follow form. 可知, 帮助孩子把目标写下来, 即用看得见的目标来提醒, 故选B。40. 【解析】选D。根据前文“. . . writing his goal at the top and each step to that goal on the rungs. ”将目标设在最高处, 一步步接近它, 可判断此处填“爬向最高处即实现目标的过程”, 故选D。第三部分语言知识运用(共两节, 满分45分)第一节(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)阅读下面短文, 从短文后各题所给的A、B、C和D四

    80、个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。My class and I visited Chris Care Center in Phoenix, Arizona to comfort the old people who needed a little cheering up during the holiday season. The first two 41 there were for persons requiring help in taking care of themselves. We sang 42 for them. They loved our sweet songs

    81、and the flowers that we brought for them. As we were 43 on the third floor for old people with Alzheimers disease(阿尔茨海默病), most of them 44 at the walls or floor. However, one lady 45 my eye. She was sitting by the door, in a wheelchair, singing songs to herself. They werent the songs that we were si

    82、nging, and at least they didnt 46 like that. As we got 47 with each festive song, she did as well. The louder we got, the louder she got. 48 she was singing, she was also 49 her hands to us. I knew that I should have gone over to her, but I thought that my 50 were to my students. People who worked a

    83、t the care center could 51 to her, I thought. Just when I stopped feeling 52 about not giving her the attention she needed, one of my students, Justin, showed me what the holiday season is really about. Justin also 53 the same lady. The difference between us was that he 54 on her needs, but I didnt.

    84、 During the last song, Silent Night, Justin walked over to her and held her hand. He looked this aged lady in her 55 with his actions saying, “You are important, and I will take my 56 to let you know that. ”This tired, elderly lady stopped singing and held his hand. Then she touched his cheek with t

    85、he other hand. Tears began to fall down her face. No 57 can completely describe that touching moment. It 58 a boy to teach me, a man, about kindness and love. Justins example of a completely selfless attitude towards another was a(n) 59 that I will never forget. He was the teacher that day, and I co

    86、nsider myself 60 to have witnessed his lesson. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了我和学生们一起去护理中心陪老人过节的故事。在此过程中, 我的一个学生让我明白了什么是善良与爱。41. A. roomsB. buildings C. floorsD. groups【解析】选C。由第三段中的“on the third floor for old people”可知, 此处应填floors。42. A. bravelyB. shylyC. madlyD. beautifully【解析】选D。由下句中的“They loved our sweet son

    87、gs”可知, 我们唱得很好听。43. A. dancingB. meeting C. gatheringD. singing【解析】选D。由下文中的“They werent the songs that we were singing”可知, 此处表示当我们在第三层为患有阿尔茨海默病的老人唱歌(sing)的时候。44. A. staredB. shut C. paidD. glared【解析】选A。因为老人患有阿尔茨海默病, 所以应该是眼睛盯着墙或地板看。45. A. lookedB. caught C. escapedD. hurt【解析】选B。一位女士引起了我的注意。catch ones

    88、eye“引起某人的注意”。46. A. appearB. hearC. soundD. feel【解析】选C。那并不是我们唱的歌曲, 至少听起来不是那样的。sound“听起来”, 符合语境。47. A. louderB. nearerC. fasterD. higher【解析】选 A。由下句“The louder we got, the louder she got”可知, 此处应选louder。48. A. BecauseB. As C. SinceD. Though【解析】选 B。她一边唱, 一边向我们伸出手。as意为“随着, 当时”, 符合语境。49. A. moving outB. r

    89、eaching outC. coming outD. spreading out【解析】选 B。她一边唱, 一边向我们伸出手。reach out“伸出”。50. A. interestsB. abilitiesC. feelingsD. responsibilities【解析】选D。我知道我本应该走到她身边, 但是我觉得我应该对我的学生负责。responsibility“责任”。51. A. speakB. object C. attendD. compare【解析】选C。在养老院工作的人会照料她的。attend to“照料”。52. A. afraidB. sure C. guiltyD.

    90、scary【解析】选C。没有给予老人关心和注意, 我一开始应该是觉得内疚的, 但想到这是养老院工作者的责任, 我就不再内疚了。guilty“内疚的, 愧疚的”。53. A. fearedB. avoided C. helpedD. noticed【解析】选D。Justin也注意到了这位女士。notice“注意到”。54. A. calledB. acted C. insistedD. kept【解析】选B。我们之间的区别就是他根据她的需要行动了, 而我没有。act“行动”。55. A. tearsB. hands C. eyesD. face【解析】选 C。他看着这位年迈的女士的眼睛。look

    91、 sb. in ones eyes“看着某人的眼睛”。56. A. timeB. flower C. bodyD. cheek【解析】选A。你很重要, 并且我会花时间来让你知道你很重要。57. A. wordsB. poemsC. storiesD. songs【解析】选A。无法用言语来形容那个令人感动的时刻。words“言语”。58. A. tookB. wasted C. causedD. made【解析】选A。需要一个男孩儿教会我(一个大人)善良与爱。take在此意为“需要, 要求”, 与语境相符。59. A. messageB. lesson C. activityD. news【解析

    92、】选B。由下文中的“He was the teacher that day”可知, 此处应该用lesson。最后的“his lesson”也是提示。60. A. cleverB. foolish C. rightD. lucky【解析】选D。我觉得自己很幸运能够目睹了这一课。lucky“幸运的”。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Cholera(霍乱) was a deadly disease of its day. Neither its cause nor its cure 61. (understand

    93、). So thousands of 62. (terrify) people died when there was an outbreak. John Snow wanted to solve 63. problem. He knew that cholera would not be controlled 64. its cause was found. He became interested in two theories 65. possibly explained how cholera killed people. The first suggested that choler

    94、a 66. (multiply) in the air. The second suggested that people absorbed this disease into their bodies with their meals. John Snow suspected that the second theory was correct but he needed evidence. So when another outbreak hit London in 1854, he was ready 67. (begin) his enquiry. With all the evide

    95、nce he gathered, John Snow was able to announce with 68. (certain) that polluted water carried the virus. To prevent this from 69. (happen) again, John Snow suggested that the source of all the water supplies be examined. 70. (final)“King Cholera” was defeated. 【文章大意】本文主要讲述著名医生John Snow找出霍乱产生的原因并消除该

    96、疾病的故事。61. 【解析】was understood。描述过去的事情, 所以用一般过去时态, 句子主语和understand之间是被动关系, 所以用被动语态, neither. . . nor遵循就近原则, 故填was understood。62. 【解析】terrified。形容词作定语修饰名词, 表示“恐惧的”, 故填terrified。63. 【解析】the。特指前面提到的问题, 故填定冠词the。64. 【解析】until。not. . . until直到才, 故填until。65. 【解析】that/which。先行词为物, 在定语从句中作主语, 故用that或which引导。6

    97、6. 【解析】multiplied。叙述过去发生的事情, 所以用一般过去时, 故填multiplied。67. 【解析】to begin。be ready to do sth. 准备好做某事, 故填to begin。68. 【解析】certainty。with certainty确切地, 故填certainty。69. 【解析】happening。prevent sth. (from)doing阻止某事, 故填happening。70. 【解析】Finally。副词修饰整句话。句意: 最后, “霍乱之王”被打败。第四部分写作(共两节, 满分35分)第一节短文改错(共10小题; 每小题1分, 满

    98、分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。Even today, a man with good manner will politely open the door for a lady, help her put on

    99、 her coat when necessary and see her safely to the door of her home before a date. When a man takes a woman out for a dinner, it is considered impolite to help her with her chair when she gets up or sits down. On a crowding train or bus, it is proper for a man to offer a woman his seat, particular i

    100、f she is old or carries a baby. Even when it comes to shake hands, ladies come first. It is impolite for a man extend his hand for a handshake upon first greeting. Unless a woman does not extend her hand to the man first, the man shouldnt offer theirs. 答案: 1. 【解析】第一句mannermanners。good manners表示“有礼貌”

    101、, bad manners表示“没有礼貌”。2. 【解析】第一句beforeafter。此处表示在约会后。3. 【解析】第二句去掉第三个a。take sb. out for dinner带某人出去吃饭。4. 【解析】第二句impolite polite。此处指在她站起来或坐下时帮她拉椅子是礼貌的。5. 【解析】第三句crowdingcrowded。此处指在拥挤的火车或公交车上。crowded拥挤的。6. 【解析】第三句particular particularly。此处需要副词修饰后面的从句。7. 【解析】第四句shake shaking。when it comes to中的to是介词, 后面

    102、接动词-ing形式。8. 【解析】第五句man后面加to。it作形式主语, 动词不定式作真正的主语。9. 【解析】第六句UnlessIf。此处表示如果女士不先向男士伸出手, 男士就不要伸手。10. 【解析】第六句theirs his。主语是the man, 所以对应的是his。第二节书面表达(满分25分)(2020安庆高二检测)假定你是李华, 你校将组织观看电影我和我的祖国(My People, My Country)。请你写封电子邮件邀请你的外籍教师Jerry一起观看, 内容包括: 1. 写信目的; 2. 时间和地点; 3. 你的看法。注意: 1. 词数100左右; 2. 可以适当增加细节,

    103、 以使行文连贯。_【参考范文】Dear Jerry, How is everything? I have good news to tell you. A new film named My People, My Country will be put on in the Grand Theater of our school. It is because I know you are interested in the development of our country that I would like to invite you to see this film together wi

    104、th us. The upcoming film My People, My Country ranked first by bringing in around 270 million yuan. It was made up of seven short stories which were set in historic moments to look back at New Chinas 70 years of development. I will pick you up at 3: 00 p. m. this Saturday at your accommodation build

    105、ing and I will call you when I get there. I would be very glad if you can come. Looking forward to your early reply. Yours, Li Hua【备选训练】单句语法填空1. Having proper exercise not only helps us to build up our physical health, but helps us learn more effectively(effect) in turn. 2. Seeking(seek) to find out

    106、 the real cause of the accident was what he was eager to do. 3. Blamed for the breakdown of the school computer network, Alice was in low spirits. 4. The teacher inspires his students to give(give) their opinions actively even if they are different from his own. 5. The photographers should take many

    107、 photographs depending(depend) on what the customers want. 6. Most of her spare time occupied(occupy), she still kept on her research in the library. 7. When we got there, we found her sitting(sit) on a bench, with her eyes fixed(fix) on a kite in the sky. 8. The girl hid herself under the table from where she could see everything taking place in the room. 9. We want to know whether the drug has an effect on peoples health. 10. When comparing(compare) naughty children with others, we often pay attention to their shortcomings without noticing their strengths.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 Module 2 The Renaissance模块素养评价(含解析)外研版选修8.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452533.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1