2020-2021学年高中英语 Unit 3 The world online单元素养提升(含解析)牛津译林版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit The world online单元素养提升含解析牛津译林版选修7 2020 2021 学年 高中英语 online 单元 素养 提升 解析 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、Unit 3 The world online单元素养提升(三) Unit 3. 单句语法填空1. The whole theory is based on a wrong assumption(assume), so it is not practical. 2. I have corresponded (correspond )with him for some years, but I have never met him in the flesh. 3. He hesitated before going forward and addressed (address)the publi
2、c. 4. Without bothering (bother)to think to a conclusion, he jumped to a conclusion. 5. The scientist abandoned (abandon)his research for lack of fund. 6. Im just calling to confirm your appointment (appoint)tomorrow at 3: 00 pm. 7. The purpose of this first step is to clarify (clarify)the nature an
3、d importance of the problem. 8. She gained her qualification (qualify)for the Olympic Gymnastic Competition. 9. She is acknowledged (acknowledge)to be the best singer. 10. He claimed (claim)that the same drug is also effective in treating headaches. . 选词填空turn to, comb through, be supposed to, in fa
4、vor of, have a command of, up to date, stand for, drop out1. Dont hesitate to turn to us if you are in difficulty. 2. Why did you drop out in the middle of the marathon?3. Students are supposed to learn the basic concepts of their fields. 4. ITTF stands for International Table Tennis Federation. 5.
5、Living in England for years, she has a command of English. 6. We are all in favor of spending whatever is necessary to prevent air pollution. 7. Tell me what I ought to read to keep myself up to date, so I can keep pace with time. 8. They had to comb through the files for evidence of cheating. . 完成句
6、子1. 没有你的无私帮助, 就没有我今天的成功。(without的含蓄虚拟条件句)I could have achieved no success without your unselfish help. 2. 第一次面试时他很紧张, 这是可以理解的。( which引导的定语从句)He was very nervous during his first job interview, which was understandable. 3. 我越是了解他, 就越尊敬他。(the+比较级the+比较级)The better I know him, the more respect do I hav
7、e for him. 4. 我们先等着看看竞争对手怎么办再做决定。(before引导时间状语从句)Were waiting to see what our competitors do before we make a decision. 5. 不要吃太多脂肪, 否则你会长胖的。(祈使句+or +简单句)Dont eat too much fat, or you will put on weight. . 阅读理解AOne morning more than thirty years ago, I entered the Track Kitchen, a restaurant where ev
8、eryone from the humblest(卑微的) to the most powerful came for breakfast. I noticed an empty chair next to an elderly, unshaven man, who looked somewhat disheveled. He was wearing a worn-out hat and was alone. I asked if I might join him. He agreed quietly and I sat down to have my breakfast. We cautio
9、usly began a conversation and spoke about a wide range of things. We never introduced ourselves. I was concerned that he might have no money and not be able to afford something to eat. So as I rose to go back to the counter and buy a second cup of coffee, I asked, “May I get you something?”“A coffee
10、 would be nice. ”Then I bought him a cup of coffee. We talked more, and he accepted another cup of coffee. Finally, I rose to leave, wished him well, and headed for the exit. At the door I met one of my friends. He asked, “How did you get to know Mr Galbreath?”“Who?”“The man you were sitting with. H
11、e is chairman of the Board of Churchill Downs. ”I could hardly believe it. I was buying, offering a free breakfast, and feeling pity for one of the worlds richest and most powerful men!My few minutes with Mr Galbreath changed my life. Now I try to treat everyone with respect, no matter who I think t
12、hey are, and no matter another human being with kindness and sincerity. 【文章大意】本文属于故事类文章, 讲述作者在餐厅与一个看似穷酸的人就餐期间的对话的经历, 结果这个穷人却是最富有的人之一, 最后得出要尊重每一个人的道理。1. What does the underlined word “disheveled” mean in Paragraph 1?A. Unfriendly. B. Untidy. C. Gentle. D. Kind. 【解析】选B。 词义猜测题。根据该句前半部分I noticed an empt
13、y chair next to an elderly, unshaven man以及He was wearing a worn-out hat可以得出, 这个老人没有刮胡子, 帽子破旧, 故不整洁。2. The author bought coffee for the old man because_. A. he thought the old man was poorB. he wanted to start a conversationC. he intended to show his politenessD. he would like to thank the old man【解析
14、】选A。细节理解题。根据第二段I was concerned that he might have no money and not be able to afford something to eat. 可知, 作者担心老人没钱支付早餐, 故选A。3. How did the author probably feel after he talked with his friend?A. Proud. B. Pitiful. C. Surprised. D. Regretful. 【解析】选C。 推理判断题。根据倒数第二段I could hardly believe it. 可以得出作者的情绪
15、是惊讶的。4. What is the message mainly expressed in the story?A. We should learn to be generous. B. It is honorable to help those in need. C. People in high positions are not like what we expect. D. We should avoid judging people by their appearances. 【解析】选D。主旨大意题。根据最后一段Now I try to treat everyone with
16、respect, no matter who I think they are可以得出本文的主旨, 不要以貌取人。BOn March 2, at the meeting held ahead of the yearly session of the CPPCC National Committee(全国政协大会), interpreter(口译员) Yao Mengyao caught the attention of many with her “quick reaction and correct translation”, Xinhua noted. Yao began her stud
17、ies in English in primary school where she would listen to English tapes. She often spoke to her teacher about English-related topics that were not limited to the ones in her textbooks, “They were always very professional uncommon topics, ”said Yaos senior school teacher Shen Yingzi. Like Yao, Zhang
18、 Lu is a regular interpreter for Chinas top leaders, including Premier Li Keqiang and former Premier Wen Jiabao. Her effortless but on-point translations of ancient poems mentioned by former Premier Wen won praise. So how do interpreters reach their top positions?The reason for their success is larg
19、ely hard work. Other than when they go out on visits with Chinese leaders, the interpreters follow a very strict schedule. Zhang called this schedule“an unshakeable plan”. They listen to foreign media such as BBC, VOA or CNN through TV or radio for their training. It is reported that a month before
20、the two sessions(两会), the interpreters get notice of the spokespersons they are going to interpret for. They then make full use of this month to prepare themselves. They try to predict the questions that might be asked and consider the sayings the spokespersons might use when they answer the questio
21、ns. In truth, there is no secret to their success: Its all a matter of skill and hard work. 【文章大意】本文是一篇新闻报道。文章介绍了在全国政协年会召开前的会议上, 口译员姚梦瑶以其“反应迅速、翻译正确”引起了许多人的注意, 口译员的出色表现与成功其实来源于他们的不懈努力。5. What can be inferred from the second paragraph?A. Yao tried to make a speech in English. B. The textbooks didnt in
22、terest Yao at all. C. Yao showed a strong interest in English. D. The teacher got tired of Yaos endless questions. 【解析】选C。 推理判断题。根据第二段Yao began her studies in English in primary school where she would listen to English tapes. 可知, 她从小学开始便学习英语, 在学校里会听英语磁带, 由此可推断出, 她自小便对英语有很大的兴趣。6. Which of the followi
23、ng is closest in meaning to the underlined word in Paragraph 3?A. Serious. B. Ordinary. C. Organized. D. Frequent. 【解析】选D。 词义猜测题。根据本段提到的李克强总理、温家宝总理, 且张璐对古诗的翻译还得到了称赞, 可知, 她经常作为中国领导人的口译员。regular与D项的Frequent词义相符。7. What should interpreters try to do before the two sessions?A. Make a schedule for foreig
24、n visits. B. Predict the questions to be asked. C. Go out on visits with Chinese leaders. D. Discuss with their teammates. 【解析】选B。 细节理解题。根据倒数第二段They try to predict the questions that might be asked and consider the sayings the spokespersons might use when they answer the questions. 可知, 他们试着预测可能会被问到的
25、问题, 并考虑发言人在回答问题时可能使用的谚语。8. How do the interpreters reach the top positions?A. By working hard. B. By travelling abroad. C. By making a strict schedule. D. By following the leaders. 【解析】选A。 细节理解题。根据最后一段In truth, there is no secret to their success: Its all a matter of skill and hard work. 可知, 他们的成功没有
26、什么秘诀, 完全是技能和努力工作的问题。CWeChat is a social mobile application with voice and text messaging timeline and several social features like “Message in a Bottle”. WeChat, a popular instant messaging tool run by Tencent Holdings, aims to help users access mobile services without downloading separate Apps, whi
27、ch experts said may challenge the business of smartphone App distributors such as Apple Store. This new feature, named “Mini Programs”, allows WeChat users to find a variety of services such as ticket buying by scanning a QR(quick-response)code, saving them the trouble of installing a number of diff
28、erent Apps on smart devices, according to the transcript of a speech by Zhang Xiaolong, Tencents senior executive vice president, on Wednesday. The new function is expected to come online on January 9. Zhang, known as the father of WeChat, emphasized that “Mini Programs” is not a mobile App distribu
29、ting function. Still, experts and App developers said that the roll-out(推出)of “Mini Programs” on WeChat will erode the market share of App distributors like Apple Store in China. “Mini Programs” will attract lots of start-ups, because a program based on WeChat can help them build up businesses at mu
30、ch lower costs, ” a Shanghai-based App developer, told the Global Times Wednesday. If a start-up wants to promote its business via a separate application, it has to hire a special team to develop two different Apps one each for iOS and Android. Launched in 2011, WeChat has evolved to include service
31、s such as “Order Taxi”, “Food Delivery”, e-commerce and payments from just an instant messaging App. 【文章大意】文章介绍了微信及微信中小程序的作用。9. What can we know about “Mini Programs”?A. Its expensive. B. Its complex. C. Its convenient. D. Its free. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段第一句This new feature, named “Mini Programs”, allow
32、s WeChat users to find a variety of services such as ticket buying by scanning a QR(quick-response)code, saving them the trouble of installing a number of different Apps on smart devices, 可知, Mini Programs是很方便的。10. Why do lots of start-ups choose the “Mini Programs”?A. It can cut the costs of buildi
33、ng business. B. It can help build up business. C. It can help them make a big fortune. D. It can promote their business. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第三段第一句“Mini Programs” will attract lots of start-ups, because a program based on WeChat can help them build up businesses at much lower costs, 可知, 它可以降低成本。11. Wha
34、t does the underlined word “erode” probably mean in Paragraph 4?A. Increase. B. Reduce. C. Improve. D. Promote. 【解析】选B。词义猜测题。根据第四段Still, experts and App developers said that the roll-out of “Mini Programs” on WeChat will erode the market share of App distributors like Apple Store in China. 不过, 专家和应用
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452905.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
