分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2020高考英语二轮专题复习课标通用版 跟踪检测专题 1 阅读理解专题跟踪检测2 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:453279
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:130KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020高考英语二轮专题复习课标通用版 跟踪检测专题 阅读理解专题跟踪检测2 WORD版含答案 2020 高考 英语 二轮 专题 复习 通用版 跟踪 检测 阅读 理解 WORD 答案
    资源描述:

    1、专题跟踪检测2细节理解题(二)(限时25分钟)(见专题跟踪检测P115)ASelfie Drone(2019河北唐山一模)DroneX Pro is a shining star on the drone market. Heres why it has gone viral.How does DroneX Pro work?Start by installing(安装) the Drone app on your smartphone (Android and iOS). It takes just minutes. After that, just load the battery int

    2、o your drone and launch the app. Youre now ready to fly your DroneX Pro!Why is this drone so special?The drone is about the size of a largescreen smartphone. Its so small that it fits in any pocket or handbag!Heres the best part: Flying is extremely easy. Theres no experience required to fly this dr

    3、one. You can easily control and fly this drone, even if youve never flown a drone in your life. Flying the drone is smooth and natural as riding a bike. Our friends son came over to the office, and he figured out how to fly the drone in just minutes. You cant imagine how stable and smooth his contro

    4、ls are!Once you own this drone, you can enjoy amazing HD pictures of nature, friends and families. Its a blast!How much does it cost?Now, DroneX Pro sells for $150 each online and two at a discount of 80%. Its a great deal! If youre not satisfied, return it and you can get your money back.Because of

    5、 the easy use, portability, low price, and small size, its absolutely worth it! Just imagine amazing pictures and videos youll be taking with your new DroneX Pro. If youve never flown a drone before, this is the time to start!Call now! 4008007832 or order yours from the official website .语篇类型:应用文主题语

    6、境:科技发展 语篇导读:本文为一则广告,介绍了新型自拍无人机DroneX Pro及其容易操作、便于携带、价格优惠等特点。1What makes DroneX Pro different from the other drones?AIt is complex to control.BIt is unnecessary to install.CIt is easy to carry.DIt is expensive to afford.解析 C细节理解题。根据Why is this drone so special?部分第一点及How much does it cost?部分中的portabil

    7、ity可知,该无人机便于携带,故选C项。2How does the advertisement prove flying the drone easy?ABy sharing some experience.BBy presenting a vivid picture.CBy stating its operating steps.DBy giving a specific example.解析 D细节理解题。根据Heres the best part: Flying is extremely easy这一段可知,此处是通过举朋友的儿子的例子来说明该无人机容易操作,故选D项。3How much

    8、 should you pay to purchase two such drones online?A$300. B$240.C$150. D$120.解析 B数字计算题。根据How much does it cost?部分第一句可知,网上一个无人机的价格为$150,买两个打八折,所以买两个应付:150280%240(美元),故选B项。B(2020贵州贵阳摸底)Many of us think, wrongly, that the moon doesnt change. For example, the Tang dynasty poet Zhang Ruoxu once wrote tha

    9、t “Generations have come and passed away; From year to year the moons look alike, old and new.”However, a new study published in the journal Nature Geoscience shows that the moon is in fact slowly shrinking over time. For the study, a group of US. scientists examined and analyzed thousands of photog

    10、raphs taken by the NASAs Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (月球勘测轨道飞行器照相机). They found that there were lots of faults(断层) on the surface of the moon. These faults were formed by recent movement on the moon.According to NASA, the moon is made up of pieces of rocks with a hot core. The moon continued

    11、 to expand as it was born. But in this process, it released energy and cooled down. Then it began to shrink, in a way comparable to the shrinking of a grape into a raisin. Over the past several hundred million years, it has become 46 meters “skinnier”. But due to its hard and rocky layer , the moons

    12、 surface continues to push up. “Some of these quakes can be fairly strong, around five on the Richter scale(里氏震级),” said Thomas Watters, a senior scientist at the Smithsonians National Air and Space Museum in the US. But does that mean the moon is a dangerous place that human shouldnt try to explore

    13、 and live on in the future? Maybe not, reported The Telegraph. “This isnt anything to worry about. The moon may be shrinking, but not by much. Its not going anywhere,” Watters comforted us.The new discovery proves that the idea that the moon is a dead, boring place is wrong. “We have been to the moo

    14、n and weve done some great science, but there is still a lot we dont know. The moon is shrinkingwe didnt really realize that until recently. Its a much more active and interesting place than we thought and we should explore that,” NASA scientist Nathan Williams said.语篇类型:说明文主题语境:研究成果语篇导读:一项最新的科学研究表明

    15、,月球正在随着时间慢慢地缩小以及月球还有许多我们不了解的东西。4Which point of view about the moon may the writer agree to?AIt stays the same as before.BIt is becoming slightly smaller.CIt is getting older and older.DIt has passed away.解析 B细节理解题。根据第二段第一句可知,一项新的发表在自然地球科学上的研究表明,月球正在随着时间慢慢地缩小,故选B项。5What can we learn about the moon fr

    16、om the third paragraph?AIt has become 46 meters fatter due to expanding.BIt has changed from a grape into a raisin in recent years.CIt quakes even at seven on the Richter scale.DIt has a hot core and releases energy during expanding.解析 D细节理解题。根据第三段前三句可知,月球由带有一个热核的岩石块组成,当它形成时月球在持续膨胀,在这个过程中它会释放能量,故选D项

    17、。6Who thinks that we neednt worry about the moon?AZhang Ruoxu. BThomas Watters.CNathan Williams. DThe journalist.解析 B细节理解题。根据第四段中Thomas Watters说的话可知,Thomas Watters认为我们不必担心月球,尽管月球在缩小,但它并没有缩小很多,故选B项。7What does Nathan Williams think of the moon?AIt is a dead and boring place.BIt has lots of faults on t

    18、he surface.CIt is valuable to do more science.DIt isnt a place where we can live.解析 C推理判断题。根据尾段中Nathan Williams说的话可知,Nathan Williams认为月球有许多我们不了解的东西,值得我们去探索,据此可推知,他认为研究月球是有价值的,故选C项。C(2019云南一模)The legislature(立法机构) finds that the cigarette is considered one of the deadliest products in human history.S

    19、o begins a new bill introduced in Hawaiis State House, calling for a ban on cigarette sales in the state by 2024.Hawaii has some of the most restrictive cigarette laws in the nation.In 2016, it became the first state to raise the age to buy cigarettes to 21.Now, its new bill calls for raising the ci

    20、garettebuying age to 30 by 2020, up to 40, 50 and 60 in each following year, and up to 100 by 2024.That would effectively clear Hawaiis store shelves of cigarettes, although tourists could still bring them in.The age limits would not apply to ecigarettes, cigars or chewing tobacco.And curiously, Haw

    21、aii would offer its centenarians(百岁老人) the chance to buy cigarettes near the end of their lifeif they could find them.Richard Creagan, the bills sponsor, said that he hoped the bill could represent an “endgame” for the cigarette problem, and that it might be easier to pass the bill in Hawaii than in

    22、 a mainland state.“On the mainland they have more trouble with this because they have states around them that are selling cigarettes, ” he said.“We dont have any states around us.And thats why I thought it could be done here, and it would be kind of an example for the rest of the nation and the worl

    23、d.”Creagan told the Hawaii TribuneHerald hes confident that the bill will survive any court challenges.In 2015, the National Academy of Sciences released a report arguing that increasing the age to buy tobacco to 21 would have a “considerable impact” on the age at which someone takes_their_first_puf

    24、f.The report also suggested “if someone is not a regular tobacco user by age 25, it is highly unlikely he or she will become one.”语篇类型:议论文主题语境: 社会问题语篇导读:夏威夷正在考虑一项禁止香烟销售的法案,社会各界人士就此表达了自己的看法。8What can we know about Hawaii from Paragraph 2?AHawaii has no cigarette laws at present.BThe cigarettebuying a

    25、ge will be 50 in 2023.CThe age to buy cigarettes was raised to 21 in 2016.DAll cigarette stores in the state have been closed.解析 C细节理解题。根据第二段第二句可知,夏威夷在2016年将购买香烟的年龄提高到21岁,故选C项。9What does the new bill call for?AEven tourists cant bring cigarettes to Hawaii.BNo one under 100 can buy cigarettes by 2024

    26、.CHawaiians cant buy cigarettes in other states.DGrowing tobacco is not allowed in Hawaii.解析 B细节理解题。根据第二段第三句可知,新法案要求到2024年购买香烟的年龄提高到100岁,故选B项。10What does the underlined phrase in the last paragraph mean?ABuys their first pack of cigarettes.BSmokes their first cigarette.CQuits smoking for the first t

    27、ime.DFirst offers cigarettes to others.解析 B词义猜测题。根据画线词下文可知,如果一个人在25岁之前不经常吸烟,那么他或她成为烟民的可能性就非常小。也就是说把购买烟草的年龄提高到21岁是为了推迟人们“第一次抽烟”的时间,故选B项。11What is the main idea of the text?AHawaii is considering a bill to ban cigarette sales.BHawaii will lower the cigarettebuying age.CHawaii is to ban smoking in its neighboring states.DHawaii has released a report on the harm of smoking.解析 A主旨大意题。本文主要介绍了夏威夷正在考虑一项禁止香烟销售的法案,故选A项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020高考英语二轮专题复习课标通用版 跟踪检测专题 1 阅读理解专题跟踪检测2 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453279.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1