2020-2021学年高中英语 单元综合测评2(含解析)牛津译林版选修11.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 单元综合测评2含解析牛津译林版选修11 2020 2021 学年 高中英语 单元 综合 测评 解析 牛津 译林版 选修 11
- 资源描述:
-
1、单元综合测评(二)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AFive years ago,when I taught art at a school in Seattle, I used Tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something about my students.I put a small set of Tinkertoys in front of each student, and said:“Make something out of th
2、e Tinkertoys.You have 45 minutes todayand 45 minutes each day for the rest of the week.”A few students hesitated to start.They waited to see what the rest of the class would do.Several others checked the instructions and made something according to one of the model plans provided.Another group built
3、 something out of their own imaginations.Once I had a boy who worked experimentally with Tinkertoys in his free time.His constructions filled a shelf in the art classroom and a good part of his bedroom at home.I was delighted at the presence of such a student.Here was an exceptionally creative mind
4、at work.His presence meant that I had an unexpected teaching assistant in class whose creativity would infect(感染) other students.Encouraging this kind of thinking has a downside.I ran the risk of losing those students who had a different style of thinking.Without fail one would declare, “But Im just
5、 not creative.”“Do you dream at night when youre asleep?”“Oh, sure.”“So tell me one of your most interesting dreams.”The student would tell something wildly imaginative.Flying in the sky or in a time machine or growing three heads.“Thats pretty creative.Who does that for you?”“Nobody.I do it.”“Reall
6、yat night,when youre asleep?”“Sure.”“Try doing it in the daytime,in class,okay?”【语篇解读】本文是一篇记叙文。作为一名教师,作者用一种玩具培养孩子们的创造性和动手能力,其中一个孩子的创造性引起了作者的注意。1The teacher used Tinkertoys in class in order to .Aknow more about the studentsBmake the lessons more excitingCraise the students interest in artDteach the
7、students about toy design【解析】细节理解题。从题干的in order to判断,本题询问作者在课堂使用这种玩具的目的,第一段提到as a test.to find out something about my students,由此可知作者的目的是更多地了解自己的学生,因此选A项。B项“让课程更激动人心”,C项“提高学生们对艺术的兴趣”,D项“教学生玩具设计”,均不是作者的目的。【答案】A2What do we know about the boy mentioned in Paragraph 3?AHe liked to help his teacher.BHe p
8、referred to study alone.CHe was active in class.DHe was imaginative.【解析】推理判断题。第三段作者描述这个学生,说他特别有创造性(was an exceptionally creative mind at work),因此选D项。imaginative有想象力的。作者在该段说他的创造力能够感染班上其他学生,这让作者意外地有了一个教学帮手,没有说他喜欢帮助老师(A项错),文章没有提到他更喜欢独自一个人学习(B项错),也没有提到他在课堂上非常活跃(C项错)。【答案】D3What does the underlined word “
9、downside” in Paragraph 4 probably mean?AMistake.BDrawback.CDifficulty.DBurden.【解析】词义猜测题。前文提到作者很喜爱这个学生,说这个学生的创造性能够感染其他学生,下文说“冒着失去那些有不同的思考风格的学生的风险”,根据语境前后的对比判断,downside的含义应该是drawback“不利条件,缺点”,而不是mistake“错误”,difficulty“困难”,burden“负担”。【答案】B4Why did the teacher ask the students to talk about their dreams
10、?ATo help them to see their creativity.BTo find out about their sleeping habits.CTo help them to improve their memory.DTo find out about their ways of thinking.【解析】推理判断题。根据题干信息可知本题考查的是文章后半部分对话的信息。作者鼓励学生讲述他们最有趣的梦,然后鼓励学生说,“白天在课堂上也试一试做梦,好吗?”由此推断,作者让学生讲述他们的梦,是为了帮助学生看到自己的创造性,因此选A项。B项“为了弄清楚他们的睡眠习惯”,C项“为了帮
11、助他们提高记忆力”,D项“为了弄清楚他们的思维方式”,均不是作者的目的。【答案】ABDear Mr.Wolfson,The purpose of this letter is to inform you of one of our citizens who I believe should receive some special recognition for dedicated(敬业的)community service.The person I recommend is Elizabeth Samuelson.I believe you know her in your position
12、 as volunteer coordinator(协调员)I have known Elizabeth for more than 20 years as both a friend and a neighbor.During that time I have seen her work tirelessly on scores of community projects and committees.As far as I know,she has never received any kind of recognition from the community for her work.
13、I believe she should be given some sort of special recognition.Just last year alone,she worked on at least six different community projects including the Park Renewal Project and the Heritage Homes FundRaising Banquet.In addition,she is a weekly driver for the MealsonWheels program and she visits pa
14、tients in the care unit on a regular basis.Whenever a project or committee needs her,she will put herself into the work wholeheartedly.Im sure that if you check with a few of your staff members who have been there over the years,they will confirm Elizabeths community service record and probably be a
15、ble to add many examples to the few I have given here.By the way,Elizabeth has no idea that I am writing this.She is a humble(谦虚的) person,and if she were aware of it,she would not allow me to send it.I thought about writing such a letter about her a number of times in the past but just never took ac
16、tion.Then last week,I noticed in the paper that you sponsor(主办) an annual dinner at which dozens of awards are given out to people with much less community service than Elizabeth.In fact,I checked with her and she has never even been invited to that annual event!I urge you to correct that omission (
17、疏忽) now and take action to see that Elizabeth is properly recognized for her many years of silent but outstanding service to this community.Sincerely,Linda Sullivan【语篇解读】本文是一篇应用文。作者写信向Wolfson先生推荐一位多年来默默无闻为社区工作做出杰出贡献的人。5Linda is Elizabeths .Afriend and colleagueBneighbor and leaderCneighbor and worke
18、rDfriend and neighbor【解析】细节理解题。根据第二段第一句可知,作者认识Elizabeth 20多年了,她们既是邻居又是朋友。故选D。【答案】D6From the letter we know that Linda Elizabeth much.Adepends onBlooks down uponCignoresDrespects【解析】推理判断题。作者在这封信里称赞了Elizabeth为社区工作不求名利、默默奉献并且很谦虚,希望Wolfson先生认可并表彰Elizabeth;由此可推知,她很尊敬Elizabeth。故选D。【答案】D7According to the l
19、etter,Elizabeth .Awants to be asked to take part in the annual eventBcontributes much to the communityChas been invited to the annual dinnerDhas been given a lot of honors【解析】细节理解题。通过作者的介绍可知,Elizabeth在社区兢兢业业工作了20多年,为社区工作做出了贡献,但她却从未受到过表彰,也未被邀请参加社区年会。故选B。【答案】B8What can we learn about Mr.Wolfson from t
20、he letter?AHe knows Linda quite well.BHe is a careless person.CHe tries something to reward those who have done much community service.DHe tries his best to find Elizabeth and do something to reward her.【解析】推理判断题。根据第四段第二句中的“Then last week,I noticed in the paper that you sponsor(主办)an annual dinner a
21、t which dozens of awards are given out to people”可知,Wolfson先生将举办年会奖励那些为社区工作做出贡献的人。故选C。【答案】CCIn a world where workrelated stress has rocketed,could the most intelligent option be simply to find the leasttaxing,most profitable job on offer? Could the smartest choice for a future career be the path tha
22、t requires the least amount of effort?And whats so wrong with applying yourself to seeking out a low stress option anyway? We looked to questionandanswer site Quora for some suggestions for the best jobs for smart but lazy people.Heres what the masses had to say:If youre unwilling to work far from y
23、our home office,Paul Denlinger suggested: “Computer programmer: It is a continuous learning process,but you really dont have to work that hard and gradually you learn that many of the challenges are repetitive(重复的)”Even the nature of the work itself lends itself to doing less,he indicated,“Good prog
24、rammers write as few lines of code as possible,and it is one of those professions which pays well,while at the same time,encouraging laziness,Denlinger wrote.At the same time,you get to work with other reasonably intelligent,technical people,while the investors throw money at you for their next grea
25、t idea”However,Chris Leong a programmer in Sydney suggested “working for the governmentmost roles have 35hour weeks in Australiaunless you become senior”Matthew Kuzma wrote: “My personal opinion is that the best possible job for someone who is intelligent but lazy would be to be a professional exper
26、t at something,to get paid to just share your thoughts and opinions about things with people who will do the heavy lifting”He advises the lazy bones to “identify the activities you dont consider work and find a career that will pay you for those.Chances are,the things you consider fun and easy are t
27、hings someone else finds so hard that theyre willing to pay you to do them”As it happens,taking a calm and relaxed approach to dealing with a project is not always a negative either.Arvind Krishnan quotes billionaire Bill Gates as saying “I will always choose a lazy person to do a difficult job,beca
28、use he will find an easy way to do it”So lazybutintelligent people of the world :“Look like you have a shot at Microsoft,” wrote Krishnan.9What are the advantages of working as a computer programmer?aYou dont need to work far from home.bYou are offered a chance to study repetitively.cYou are encoura
29、ged to work really lazily.dYou are paid well for your creative ideas.Aab Bbc CcdDad【解析】文中三段提到“if youre unwilling to work far from home office”;第四段提到了“it is one of those professions which pays well”以及“you get to work with other reasonably intelligent,technical people,while the investors throw money a
30、t you for their next great idea”。【答案】D10It can be inferred that Chris Leong .Arecommends people to work for the government as a programmerBbelieves that if you are not old,you should find a job in the governmentCmay feel unsatisfied about the long working hours as a junior programmerDenvies young go
31、vernment employees in Australia working 35 hours a week【解析】文中提到了Chris Leong a programmer in Sydney suggested “working for the governmentmost roles have 35hour weeks in Australiaunless you become senior”,可以看出Chris Leong本身是名computer programmer,然后他的建议是“除非你是名资深的电脑程序员,否则最好working for the government,其原因就是
32、大部分公务员每周工作35小时每周”,由此可推断出computer programmer可能较长。【答案】C11According to Matthew Kuzma,the key to finding an ideal job is to .Aidentify activities others have difficulty in performingBfind the people who are willing to do the heavy lifting for youCshare your reasonable and professional suggestionsDfigure
33、 out what you really enjoy and specialize in【解析】文中确实提到了需要具备专业技能,用专业知识和建议赚钱,但最关键的还是在于“identify the activities you dont consider work and find a career that will pay you for those”【答案】D12What is the authors attitude towards finding a wellpaid but less effort requiring job?AnegativeBobjectiveCsubjectiv
34、eDpositive【解析】全文都是讲的对于“finding the lesstaxing,but mostprofitable job”的客观看法和观点,不涉及作者自己的观点。【答案】BDBoth of Jessicas parents were lawyers and expected her to follow suit.So she went to law school,got a job at a great firm in Washington,DC,and worked as a lawyer for a decade.But her heart was never in it.
35、“I had a big salary but no personal satisfaction,” she says.Jessica found pleasure in the same thing that had brought her joy since joining the church choir at the age of 12.“Singing always felt like communicating something real at a spiritual and emotional level,” says Jessica.Yet she never conside
36、red it a career option.“That seemed like something people did in fairy tales,and I would never let my parents down,” she says.It was her moms diagnosis of brain cancer in 2009 that made Jessica realize she had to write her own happyeverafter.“Work was busy and my mother was ailing.So I was flying ba
37、ck and forth from Washington,DC to Houston to see her,” Jessica says.“I finally said,Enough! and quit”. While caring for her mom,Jessica made a plan.She would spend her savings and study music for a year,and then open a parttime law practice so she could pursue her passion.Before her mother passed a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
