2020高考英语二轮课标通用完形填空专题特训19 记叙文(含夹叙夹议文) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语二轮课标通用完形填空专题特训19记叙文含夹叙夹议文 WORD版含解析 2020 高考 英语 二轮 通用 填空 专题 19 记叙文 含夹叙夹议文 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家完形填空专题特训19记叙文(含夹叙夹议文)能力升级训练第38页A(2019江苏卷)Wildlife has been greatly threatened in the modern age.There are species(物种) that are 1 every day.The white-naped crane is a typical example.So scientists are trying their best to 2 the species from going out of existence.Chris and Tim work at
2、 a zoo,helping endangered cranes with their 3.Emma,a female crane,has been in their 4 since she arrived in 2004.Born at an international crane foundation,Emma was 5 by human caretakers.This led to an unexpected 6,though she had a wonderful time there.Emma had 7 taken herself as a crane and become de
3、eply attached to humans.She 8 to live with male cranes,and even had a 9 for killing some of them,which made it 10 for her to become a mother.11,the two zookeepers didnt want to see the extinction(灭绝) of this precious species.With their patience and efforts,they successfully developed a 12 of artific
4、ial breeding(人工繁殖) and natural reproduction.This 13 Emma to give birth to five baby cranes.The two keepers are proud of their productive work.But before they can be 14,more efforts must be made,because the population of the crane in the wild is on the 15,and many other species appear headed toward e
5、xtinction.16,not everyone has realized that wildlife has thoughts,feelings,and most importantly,equal rights to survive.How can we 17 the ever-widening gap that separates us from other animals?Chris and Tim offered us the 18:human beings took it for granted that their 19 held all the solutions,but m
6、aybe their hearts can be a better 20.【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文。一只雌丹顶鹤从小被人类喂养长大,她拒绝与雄丹顶鹤生活在一起。为了让她担负起繁育后代的重任,动物园的两位管理员绞尽脑汁,最终她成功地诞下五只小丹顶鹤。两位动物管理员为拯救濒临灭绝的野生动物丹顶鹤做出了巨大的努力。1.A.growingB.migratingC.competingD.disappearing答案:D解析:根据第一句的句意以及其中的threatened一词可知,此处选择D项,表示“每天都有物种在消失”。2.A.banB.saveC.splitD.remove答案:B解析:根据上
7、文内容以及下文讲述的故事可知,此处表示“科学家正尽力拯救这些物种,使它们不会消失”。故选B项。3.A.abortionB.recreationC.reproductionD.administration答案:C解析:根据下文内容可知,帮助这种濒危的丹顶鹤繁殖后代是该动物园工作人员的重要使命。下文也出现了reproduction一词。4.A.careB.eyeC.mindD.story答案:A解析:根据句意并结合下文内容可知,这只叫做Emma的雌丹顶鹤自2004年以来一直在他们的照顾之下。5.A.foundB.chosenC.raisedD.seized答案:C解析:根据上文的“Born at
8、an international crane foundation”可知,这只雌丹顶鹤是被人类的管理员饲养长大的。6.A.bonusB.consequenceC.victoryD.sacrifice答案:B解析:根据上下文内容,尤其是下文的“though she had a wonderful time there”可知,丹顶鹤Emma被人类饲养长大,导致了一个意想不到的后果。7.A.neverB.alwaysC.unluckilyD.cheerfully答案:A解析:根据下文的“become deeply attached to humans”可知,丹顶鹤Emma从来没有把自己当成是一只鹤。
9、故选A项。8.A.likedB.refusedC.decidedD.hesitated答案:B解析:根据上文内容可知,由于Emma认为自己不是丹顶鹤,因此她拒绝与雄丹顶鹤生活在一起。9.A.giftB.skillC.concernD.reputation答案:D解析:根据上下文语境可知,这只拒绝与雄丹顶鹤一起生活的雌丹顶鹤甚至因杀死了一些雄丹顶鹤而出名。have a reputation for“因出名”。10.A.illegalB.inspiringC.importantD.impossible答案:D解析:根据上文内容可知,Emma拒绝与雄丹顶鹤生活在一起,甚至杀死雄丹顶鹤,这使她不可能当
10、妈妈,生育后代。11.A.ThereforeB.MoreoverC.HoweverD.Instead答案:C解析:根据上文内容可知,让濒危的丹顶鹤繁殖后代的任务非常艰巨,然而,两位动物管理员没有放弃努力。12.A.combinationB.collectionC.strategyD.system答案:A解析:根据下文内容可知,两位动物管理员采用人工繁殖与自然繁殖相结合的方式,使Emma成功地当上了妈妈。13.A.forcedB.forbadeC.taughtD.enabled答案:D解析:根据上文内容可知,此处表示“这使得Emma能够生下五只小丹顶鹤”。enable“使能够”符合语境。14.A
11、.defeatedB.gratefulC.assuredD.tolerant答案:C解析:根据语境可知,保护野生动物的前景不容乐观,在他们有把握之前,还需要做很多的努力。assured“自信的,有把握的”。15.A.listB.riseC.agendaD.decline答案:D解析:根据下文的“headed toward extinction”可知,野生丹顶鹤的数量还在不断下降,前景堪忧。on the decline“在逐渐下降”,符合语境。16.A.In contrastB.After allC.By the wayD.On the contrary答案:B解析:上文提到很多野生动物濒临灭绝
12、,此处表示毕竟不是所有人都能意识到野生动物是有思想、有情感的,最重要的是,有平等的生存权。in contrast“相反”;after all“毕竟”;by the way“顺便说一句”;on the contrary“正相反”。17.A.leaveB.bridgeC.openD.identify答案:B解析:根据语境可知,如何弥合人类与其他动物之间不断扩大的鸿沟是一个艰巨的任务。bridge在此处为动词,意为“弥合;消除”。18.A.courseB.excuseC.answerD.reward答案:C解析:根据上文的问题以及两位动物管理员的成功做法可知,他们二位给出了答案。19.A.brain
13、sB.behaviorsC.servicesD.projects答案:A解析:根据下文出现的their hearts可知,此处表示“人类想当然地以为他们的头脑里有所有的解决方案”。20.A.guideB.treatC.exampleD.companion答案:A解析:根据所在句子的句意以及全文内容可知,在解决问题的过程中,大脑固然重要,但是他们的爱心会起到更好的指导作用。BMr.Jackson was blind from birth.He owned a fruit 1 on a very busy street.2he was visually disabled,he ran his bu
14、siness pretty handsomely.He could see nothing and he could only 3 the things within his reach.4,he was able to handle it and was content with everything he had.One day his son came to him.He told Mr.Jackson in 5 that he read in the newspaper of a 6 who could operate on his eyes and allow him to see.
15、The father and son traveled to the doctor and paid for the 7.After the operation,the doctor asked Mr.Jackson:“What is the first thing you are 8to see when I take the bandages off?”He replied,“I really want to see my beautiful 9 on my stand!”The doctor and the son 10 Mr.Jackson down to the busy stree
16、t where his fruit stand had been located for so many years.The doctor 11 unwrapped the bandages 12 he could lay his eyes on the beautiful fruit!Mr.Jackson was so full of 13 that he could finally see his lifes worktaking care of his fruit!After a few hours of 14 his beautiful fruit stand,he looked do
17、wn the street both ways and saw there were quite a few fruit stands in both directions.He looked 15 the street and saw many other fruit stands.He spent so much time looking at other peoples fruit stands and 16 the competition that soon his own business 17.From Mr.Jacksons failure,we should know that
18、 everyone is a 18 individual with different fingerprints,DNA and thinking.What we need to do is just be ourselves and 19everyone else to be who they are.Mind our own business and we should never be afraid of 20.【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文。本文通过Mr.Jackson的故事,旨在告诉我们:我们每一个人都是独一无二的个体。我们有不同的思想、不同的遗传基因,所以我们要做我们自己,但也要
19、学会成就别人。同时,人只有专注于自己的事业,心无旁骛,才有可能在竞争中立于不败之地。1.A.standB.companyC.storeD.center答案:A解析:考查名词辨析。根据“.I really want to see my beautiful 9 on my stand!”可判断,Jackson在一个繁华的商业街拥有一个“水果摊”。stand“货摊”;company“公司”;store“商店”;center“中心”。故选A项。2.A.BecauseB.AsC.AlthoughD.When答案:C解析:考查连词辨析。句意:尽管他双目失明,但是他的水果摊生意经营得相当好。前后是让步关系。
20、故选C项。3.A.rememberB.describeC.imagineD.feel答案:D解析:考查动词辨析。根据前文可知,Jackson眼睛看不见,他只能“触摸、感觉”周围的东西。故选D项。4.A.ThereforeB.HoweverC.OtherwiseD.Besides答案:B解析:考查连词辨析。句意:然而,他却能够把一切处理地井井有条,并对他所拥有的一切感到很满足。前后是转折关系。故选B项。5.A.prideB.doubtC.excitementD.surprise答案:C解析:考查名词辨析。此处表示儿子“兴奋地”告诉Jackson,他在报上读到一则“医生”的消息,该医生能给他做手术
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453421.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
