2020-2021学年高中英语 模块整合训练 Units 1-4(含解析)牛津译林版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 模块整合训练 Units 1-4含解析牛津译林版选修6 2020 2021 学年 高中英语 模块 整合 训练 解析 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、模块整合训练Units 14 (时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AAbout the year 1900,a small,darkhaired hot boy named Charlie Chaplin was often seen waiting outside the back entrance of London theatre.He looked thin and hungry.He was hoping to get work in show business.He could sing and dance,above all
2、,he knew how to make people laugh.But he couldnt get work and so he wandered about the city streets.Sometimes he was sent away to a home for children who had no parents.But twenty years later,Chaplin became the greatest,bestknown,and bestloved comedian in the world.Any visitor to the cinema must hav
3、e seen some of Chaplins filmstrips (胶片)People everywhere had sat and laughed at them until the tears ran down their faces.Even people who dont understand English can enjoy Chaplins films though most of them are silent.It isnt what he says that makes us laugh.His comedy doesnt depend upon words and l
4、anguages.It depends upon little actions which mean the same thing to people all over the world.Acting out,without words,common human situations plays an important part in the dances and plays of many countries.Its one kind of world language.Chaplin lived most of his life in America and died in Switz
5、erland on Christmas Day,1977,at the age of eightyeight.The world were astonished at the news of the death and burst into sadness.【语篇解读】本文主要介绍了卓别林的成就。1Why was young Chaplin waiting outside the back entrance of the theatre?ABecause he had no money to buy a ticket.BBecause he wanted to get a returned t
6、icket.CBecause he wanted to play a part in a play in order to make a living.DBecause he wanted to see the famous actors or actresses after the performance.C细节理解题。从第一段中的hungry一词及“hoping to get work in show business”可判断出选C项。2It was _ that made people enjoy his films.Awonderful dialoguesBthe beautiful
7、musicChis funny appearanceDhis own manner of actingD细节理解题。由第二段中的“His comedy doesnt depend upon words and languages.”可排除A项和C项,而B项在文章中未涉及。3The reason why Chaplin is regarded as king of comedy is that _.Ahis films are most silentBhe knew how to make people laughChe could not only act but also write com
8、ediesDhe acted out the common human situation best in his comedyD细节理解题。由第二段的最后两句话可知。BIn a perfect world there would be no social differences.Everybody would get along no matter what their social or financial standing(地位) is.However,there is no such thing as a perfect world,only a world filled with p
9、rejudice (偏见) and anger.The theme of Great Expectations shows that social class and a lot of money are worth less than love,and family.A high social standing and money do not provide the necessities of a happy life.Great Expectations shows that people of a high social class are only popular among th
10、emselves.The reason for this is that to keep their social standing,they are not to have relationships with lower class people.If it is found that they do accept these people as part of society,they are their friends.Similarly,money does not provide a happy future.Money can only buy materials.For a t
11、ruly happy life,one must have healthy relationships,like that of Joe and Biddy.A person with money and no social skills will often become depressed due to their lack of relationships.Even the poorest person can lead a richer life than the wealthiest man in the world.Happiness comes easy to a happy f
12、amily that gets along.Money isnt needed for a fun time either.A poor family can entertain each other with good conversation.Low class people get along with a variety of people.Life is much easier socially for a person who is not concerned about what others think of them.The message that social class
13、es and money are worth less than love and family is important to remember in everyday life.The central theme of Great Expectations is not simple.It sends a good message to readers.【语篇解读】本文是议论文。世界并不完美,金钱和地位不能代表幸福,我们真正需要珍惜的是人与人之间的关爱以及我们的温馨家庭。4What does the writer think of the present world?AIts not pe
14、rfect at all.BThere arent many social differences.CPeople get along quite well.DMoney is nothing compared with love.A推理判断题。第一段中提到没有完美的世界,只有充满了偏见和愤怒的世界,所以作者觉得当今的世界根本不完美。5Why are Joe and Biddy mentioned in the passage?AThey belong to a high social class.BThey dont keep their social standing.CTheir rel
15、ationship is healthy enough.DTheir friends are all lower class people.C推理判断题。由第二段倒数第二句可知,要想获得真正的幸福,就得像Joe和Biddy那样拥有健康的人际关系。由此可见,二者有着足够健康的人际关系。6The underlined word“depressed”probably means “_”AexcitedBsurprisedCfrightenedDdisappointedD词义猜测题。拥有金钱而没有社交技巧的人经常因为缺乏人际关系而郁郁寡欢。7The main purpose of this passa
16、ge is to _.Acall on people to value love and familyBshow how difficult it is to be successfulCencourage people to work for their dreamsDprove social differences are hard to solveA主旨大意题。结合第一段最后一句以及最后一段第一句可知,本文的目的是呼吁人们珍惜爱和家庭。CA year ago in August,Dave Fuss lost his job driving a truck for a small comp
17、any in west Michigan.His wife,Gerrie,was still working in the local school cafeteria,but work for Dave was scarce,and the price of everything was rising.The Fusses were at risk of joining the millions of Americans who have lost their homes in recent years.Then Dave and Gerrie received a timely gift
18、$ 7,000,a legacy (遗产) from their neighbors Ish and Arlene Hatch,who died in an accident.“It really made a difference when we were going under financial difficulty,”says Dave.But the Fusses werent the only folks in Alto and the neighboring town of Lowell to receive unexpected Lega from the Hatches.Do
19、zens of other families were touched by the Hatches generosity.In some cases,it was a few thousand dollars;in others,it was more than $100,000.It surprised nearly everyone that the Hatches had so much money,more than $ 3 millionthey were an elderly couple who lived in an old house on what was left of
20、 the family farm.Children of the Great Depression,Ish and Arlene were known for their habit of saving.They thrived on (喜欢) comparison shopping and would routinely go from store to store,checking prices before making a new purchase.Through the years,the Hatches paid for local children to attend summe
21、r camp when their parents couldnt afford it.“Ish and Arlene never asked if you needed anything,”says their friend Sand Van Weelden.“They could see things they could do to make you happier,and they would do them.” Even more extraordinary was that the Hatches had their farmland distributed.It was the
22、Hatches wish that their legacya legacy of kindness as much as one of dollars and centsshould enrich the whole community(社区) and last for generations to come.Neighbors helping neighborsthat was Ish and Arlene Hatchs story.【语篇解读】本文讲的是邻里互助的故事。8According to the text,the Fusses _.Awere employed by a truc
23、k companyBwere in financial difficultyCworked in a school cafeteriaDlost their homeB细节理解题。由文章第一段The Fusses were at risk of joining the millions of Americans who have lost their homes in recent years.及It really made a difference when we were going under financial difficulty.可知答案为B。9Which of the follo
24、wing is TRUE of the Hatches?AThey had their children during the Great Depression.BThey left the family farm to live in an old house.CThey gave away their possessions to their neighbors.DThey helped their neighbors to find jobs.C细节理解题。由文章第二段可知,Hatch夫妇把他们的钱全都赠给了他们的邻居们。10According to Sand Van Weelden,t
25、he Hatches were _.AunderstandingBoptimisticCchildlikeDcuriousA细节理解题。由文章倒数第三段They could see things they could do to make you happier可知,他们是善解人意的。11What can we learn from the text?AThe community of Alto was poor.BThe summer camp was attractive to the parents.CSand Van Weelden got a legacy from the Hatc
26、hes.DThe Hatches would like the neighbors to follow their example.D推理判断题。由文章倒数第二段可知,他们想让邻居们以他们为榜样,并将爱心延续下去。DTeens and younger children are reading a lot less for fun,according to a Common Sense Media report published Monday.While the decline over the past decade is steep for teen readers,some data i
27、n the report shows that reading remains a big part of many childrens lives,and indicates how parents might help encourage more reading.According to the reports key findings,“the proportion (比例) who say theyhardly everread for fun has gone from 8 percent of 13yearolds and 9 percent of 17yearolds in 1
28、984 to 22 percent and 27 percent respectively today.”The report data shows that pleasure reading levels for younger children,ages 28,remain largely the same.But the amount of time spent in reading each session has declined,from closer to an hour or more to closer to a half hour per session.When it c
29、omes to technology and reading,the report does little to counsel(建议) parents looking for data about the effect of ereaders and tablets on reading.It does point out that many parents still limit electronic reading,mainly due to concerns about increased screen time.The most hopeful data shared in the
30、report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading.Data shows that kids and teens who do read frequently,compared to infrequent readers,have more books in the home,more books purchased for them,parents who read more often,and paren
31、ts who set aside time for them to read.As the end of school approaches,and school vacation reading lists loom(逼近) ahead,parents might take this chance to step in and make their own summer reading list and plan a family trip to the library or bookstore.【语篇解读】本文是一篇议论文。介绍了Common Sense Media(常识媒体)的一个研究报
32、告。报告内容是有关儿童阅读习惯的。该报告表明家长的示范引领对于儿童阅读习惯的培养作用非凡。12What is the Common Sense Media report probably about?AChildrens reading habits.BQuality of childrens books.CChildrens afterclass activities.DParentchild relationships.A主旨大意题。全文贯穿的一个重要线索词是report,这个report就是Common Sense Media发布的,因此从文章的第一段便可得出答案,常识媒体的报告内容是有
33、关儿童阅读习惯方面的。13Where can you find the data that best supports “children are reading a lot less for fun”?AIn Paragraph 2.BIn Paragraph 3.CIn Paragraph 4.DIn Paragraph 5.B推理判断题。文章第一段提出“儿童更少地为了乐趣而阅读”,文章第三段利用了一些数据来支持这一论点。由此可推知应该选B项。14Why do many parents limit electronic reading?AEbooks are of poor quality
34、.BIt could be a waste of time.CIt may harm childrens health.DEreaders are expensive.C推理判断题。根据文章第五段最后一句中的“mainly due to concerns about increased screen time”可以推出,家长限制孩子电子阅读的原因是担心孩子屏幕时间增加,使用电子产品的时间增加自然会对健康造成危害。由此可知应该选C项。15How should parents encourage their children to read more?AAct as role models for
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453609.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高三英语二轮复习课件:名词性从句.ppt
