2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)外研版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 模块整合训练含解析外研版选修6 2020 2021 学年 高中英语 模块 整合 训练 解析 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、模块整合训练.阅读理解ASmall talk is a kind of conversation, typically about meaningless topics such as the weather or local sports, shared usually between two people. Small talk may occur to avoid awkwardness between two strangers (such as on a long elevator ride)People may also engage in small talk if they d
2、o not know each other well, because small talk allows safe and comfortable conversation topics as opposed to more debatable ones, such as politics and religion.The act of making small talk is considered polite.Small talk has several possible functions.People can engage in small talk to express an in
3、terest in others lives when they have a limited amount of time to speak because of work, family or social commitments.Some also choose to engage in small talk to ease potentially awkward situations.Small talk is also an acceptable means of establishing boundaries in conversation.Small talk includes
4、banal (平淡乏味的) or meaningless everyday topics; it does not include philosophical topics, discussion of controversial topics or the divulging of details otherwise considered too personal.Common topics of small talk include sports, weather, local events, polite discussion of mutual acquaintances, and e
5、xchanging compliments on articles of clothing.Small talk is ideal for social situations requiring only a short time frame for a conversation.Conversations containing small talk usually do not exceed a few minutes.Examples of situations requiring small talk include bus rides, greeting an associate be
6、fore discussing business,talking to coworkers before work or speaking with an acquaintance while waiting for a mutual friend to return to the dinner table.People who can hold small talk conversations are generally considered polite and sociable.One can also slowly get to know another by having a ser
7、ies of small talk conversations.This allows people to discover others interests at a slow pace.Small talk generally revolves around topics that are unremarkable, socially acceptable and experienced by all.The weather, for example, is not an unusual topic,though snow is an appropriate small talk topi
8、c as others can discuss how it has affected their days.【语篇解读】本文主要讲了什么是闲聊,以及闲聊有助于打破陌生人之间的尴尬局面。1How does the writer put forward the subject of the passage?ABy providing examples.BBy making comparisons.CBy analyzing causes.DBy giving a definition.D细节理解题。从第一段的开头可以知道,作者是通过给small talk下定义的方式提出文章的主题的。2In wh
9、at situation may small talk most probably occur?AWhen people want to know better about each other.BIf two people have different opinions on a topic.CWhen strangers want to break the embarrassment.DIf people want to talk about something debatable.C细节理解题。从第一段中的 “Small talk may occur to avoid awkwardne
10、ss between two strangers(such as on a long elevator ride)”可知,有时候陌生人之间为了打破尴尬的局面而闲聊一些无关紧要的话题。3The underlined word in Paragraph 3 probably means “ ”Agiving awayBmaking upCspeaking outDthinking aboutA词义猜测题。由前句“it does not include philosophical topics,discussion of controversial topics”可知,闲聊的话题不能包括哲理性的以及
11、有争议性的问题,以及后面的considered too personal(被认为是太私人的问题),可以判断,这里指的是不能泄露私人问题。4We can learn from Paragraph 4 that Asmall talk needs few requirementsBsmall talk doesnt need much timeCpeople need small talk in everyday lifeDsmall talk is useful in business dealB段落大意题。本段开头第一句话“.requiring only a short time.”点明了段落
12、大意,接着进一步用“.usually do not exceed a few minutes”回应了主题。后面用在公交车上、在谈生意之前、在上班之前跟同事之间以及在餐桌旁等朋友这些具体的事例说明了“闲聊不需要很多的时间”这个主题。BGene Wolfe is one of the most admired and respected American science fiction and fantasy writers.He is also a productive writer of outstanding short fiction, which is collected in many
13、 volumes over the last forty years, most recently in The Best of Gene Wolfe.Although Wolfe is not as wellknown to readers as he once was, he has been the receiver of great praise, including three World Fantasy Awards, two Nebulas, and eight Hugo Award nominations (提名)Scifi author Harlan Ellison has
14、called him, “no less than one of the finest, most original writers in the world today”, and the Encyclopedia of Science Fiction names him “quite possibly the most important” writer in the field of science fiction.Born in 1931, New York, Gene Wolfe moved frequently as a child,but spent most of his gr
15、owingup years in Texas.Wolfe began writing fiction in 1956, selling his first story, The Dead Man,to Sir magazine in 1965.He produced a vast amount of short fiction during the 1960s and 1970s, many of which were published in Damon Knights Orbit anthologies.In 1972 Wolfes groundbreaking The Fifth Hea
16、d of Cerberus appeared.The story of human conquest (征服) upon two distant planets, the book examines issues of identity, individuality, and the results of colonialism upon both the colonized and the colonizer.The novel was later listed in David Pringles 1985 list of The 100 Best Novels in science fic
17、tion for the period 19491984.Many of his novels, The Shadow of the Torturer included, rely on a diary or letter to tell his story.In addition, Wolfes early interest in mystery novels shines through in his ability to drop cleverly hidden clues (线索) that allow the readers to grasp at the possible narr
18、ative behind the narrative.By 1984 Wolfe was able to retire and devote himself fulltime to his writing.Yet despite (尽管) all this,and despite the continuing respect of his colleagues, his work has become somewhat unfamiliar.Wolfes admirers hope this fact will be at least somewhat improved by his most
19、 recent offering, The Wizard Knight, which falls within the fantasy type that is currently popular.【语篇解读】本文是记叙文。文章主要介绍了美国科幻、奇幻小说家吉恩沃尔夫。5What do we know about The Fifth Head of Cerberus?AIt was well received.BIt was Gene Wolfes first novel.CIt was published in Sir magazine.DIt was coauthored by David
20、 Pringle.A推理判断题。由第三段中的“The novel was later listed in David Pringles 1985 list of The 100 Best Novels in science fiction for the period 19491984.”可知,吉恩沃尔夫的刻耳柏洛斯的第五个头受到读者的好评。6Which has great influence on Gene Wolfes writing style?AHis understanding of life.BHis childhood experiences.CHis colleagues su
21、ggestions.DHis love for mystery fiction.D推理判断题。由倒数第二段中的“Wolfes early interest in mystery novels shines through in his ability.”可知,吉恩沃尔夫早期对推理小说的兴趣极大影响了他的写作风格。7What can we infer about Gene Wolfe from the last paragraph?AHis work has become less popular.BHe became famous for The Wizard Knight.CHis fans
22、 were disappointed to some degree.DHe stopped fantasy writing after his retirement.A推理判断题。由最后一段中的“his work has become somewhat unfamiliar”可知,吉恩沃尔夫的作品变得有些不太为人所知。CThere are many ways in which human cloning is expected to benefit humans.Dr.Richard Seed, one of the leading supporters of human cloning te
23、chnology, suggests that it may someday be possible to completely change the aging process because of what we learn from cloning.Scientists believe that they may be able to treat heart attack victims by cloning their healthy heart cells and injecting them into the areas of the heart that have been da
24、maged.Heart disease is the number one killer in the US and several other industrialised countries.There has been a breakthrough with human stem cells.Embryonic stem cells can be grown to produce organs to repair or replace damaged ones.Skin for burn victims, brain cells for the brain damaged, hearts
25、, lungs,and kidneys could be produced.By combining this technology with human cloning technology, it may be possible to produce needed organs for suffering people that will be free of rejection by their immune systems. Conditions such as Alzheimers disease, Parkinsons disease, heart failure, and oth
26、er problems can be cured if human cloning and its technology are not banned.Though current treatments for infertility (不生育) are getting a fair amount of publicity in the news, they, in terms of percentages, are not very successful.Some data shows that current infertility treatments are less than 10
27、percent successful.Couples go through physically and emotionally painful procedures for a small chance of having children.Many couples run out of time and money without successfully having children.Human cloning could make it possible for many more infertile couples to have children than ever before
28、.【语篇解读】本文作者从几个方面介绍了克隆人技术将给人类带来的益处。8According to Dr.Richard Seed, we can use cloning technology to Aproduce more animalsBmake people live happilyCmake people look youngerDcure people of many diseasesC推理判断题。根据第二段中的“to completely change the aging process”可知,Richard Seed认为克隆技术可以彻底改变衰老的进程。因此推知,克隆技术可以使人们看
29、上去更年轻。9We can learn from the passage that Acloning has already been used to treat heart diseaseBwe can treat a mans heart disease by cloning heartsCmost people in industrial countries suffer from heart diseaseDmore people die of heart disease than of other diseases in the USD细节理解题。根据第三段最后一句可知,心脏病是美国
30、和其他工业化国家的头号杀手,因此在美国死于心脏病的人要比死于其他疾病的人多。10What is the main idea of the last paragraph?AWith cloning infertile couples could have children.BTreatment of infertility is not successful.CInfertile couples suffer a lot physically and mentally.DIt is difficult for couples to have more children now.A段落大意题。联系
31、全文可知,本文的主题是人类克隆技术。最后一段点明了现在治疗不孕的成功率很低,许多夫妇饱受煎熬,最后说明了利用人类克隆技术可以使不孕的夫妇有自己的孩子,因此A项正确。11What is the authors attitude towards human cloning?ASupportive.BDoubtful.CCautious.DCurious.A推理判断题。根据文章第一句,特别是关键词benefit及第二至五段(都是讲人类克隆技术会给人类带来益处)可推知,作者对人类克隆技术持支持的态度。DOde to Peace, an innovative play performed by near
32、ly 1,000 students and teachers from an art college in Dalian was staged at the Great Hall of the People on Tuesday.It was loudly applauded by an audience of over 6,000, including diplomats and overseas students.“We try to advocate the theme of our time while providing more practices to our students
33、and teachers,” said Wang Xianjun, chairman of the board of Dalian Art College,which organized the performance.The play showed peoples desire for world peace by reawakening the memories of historical events.It presented the trips of imperial envoy Zhang Qian to the Western regions that opened up the
34、worldfamous Silk Road, the voyage of Zheng He, who led trade expeditions to west Asia and east Africa and memories of World War.The performance combined symphony, Chinese folk music, chorus and recitation, as well as colorful dances featuring Chinese drums and long sleeves, Indian dance,Spanish flam
35、enco dance and Russia folk dance.“Im sure that our students and teachers will cherish this performance at the Great Hall.Definitely, they are the biggest beneficiaries,” Wang said.The Administrative Committee of Dalian Jinpu New District and the college sponsored the performance with support from th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
