2020-2021学年高中英语 模块综合检测1(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 模块综合检测1含解析外研版选择性必修第二册 2020 2021 学年 高中英语 模块 综合 检测 解析 外研版 选择性 必修 第二
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AThere is an old saying in China that goes,“The days of the Sanjiu period are the coldest days.”“Sanjiu period”,which is in Minor Cold,refers to the third nineday period (the 19th27th days) after the day of the Winter Solstice(冬至)There are many different customs
2、related to Minor Cold in China.Eating hotpotDuring Minor Cold people should eat some hot food to benefit the body and defend against the cold weather.Winter is the best time to have hotpot and braised mutton with soy sauce.But it is important to notice that too much spicy food may cause health probl
3、ems.Eating huangyacaiIn Tianjin,there is a custom to have huangyacai,a kind of Chinese cabbage,during Minor Cold.There are large amounts of vitamins A and B in huangyacai.As huangyacai is fresh and tender,it is fit for frying,roasting and braising.Eating glutinous rice(糯米饭)According to tradition,the
4、 Cantonese eat glutinous rice in the morning during Minor Cold.Cantonese people add some fried preserved(腌制的) pork,sausage and peanuts and mix them into the rice.Eating vegetable riceIn ancient times,people in Nanjing took Minor Cold quite seriously,but as time went by,the celebration of Minor Cold
5、gradually disappeared.However,the custom of eating vegetable rice is still followed today.The rice is steamed and is unspeakably delicious.Among the ingredients,aijiaohuang (a kind of green vegetable),sausage and salted duck are the specialties in Nanjing.【语篇解读】文章主要介绍了中国人在小寒时的一些饮食文化。1What do we know
6、 about Minor Cold?AIt refers to the Winter Solstice.BThe Sanjiu period is in this period.CIt lasts twentyseven days.DIt marks the first day of winter.B细节理解题。根据第一段第二句可知,三九在小寒节气内。故选B。2What is a special custom in Tianjin in Minor Cold?AEating hotpot.BHaving huangyacai.CHaving vitamin A and B pills.DBuy
7、ing cabbage.B细节理解题。根据“Eating huangyacai”部分中的第一句可知,天津人在小寒的时候会吃黄芽菜。故选B。3How do the Cantonese eat glutinous rice?AThey fry and toast it.BThey eat it for dinner.CThey mix it with many other things.DThey steam it with soy sauce.C细节理解题。根据“Eating glutinous rice(糯米饭)”部分中的第二句可知,广东人将糯米饭和其他很多东西混在一起吃。故选C。4This
8、text may be taken from the_column (栏目) of a newspaper.AtravelBcultureCfashionDscienceB文章出处题。根据第一段末句可知,文章可能选自报纸的文化栏目。故选B。BMy parents divorced when I was 5,making my mother a single parent.We had little money,but my mom gave me a lot of love.Each night,she sat me on her lap and spoke the words that wo
9、uld change my life,“Kemmons,you are certain to be a great man and you can do anything in life if you work hard enough to get it.”At fourteen,I was hit by a car and the doctors said I would never walk again.Every day,my mother spoke to me in her gentle,loving voice,telling me that no matter what thos
10、e doctors said,I could walk again if I wanted to do it badly enough.She drove that message so deep into my heart that I finally believed her.A year later,I returned to schoolwalking on my own!When the Great Depression(大萧条) occurred,my mom lost her job.Then I left school to support the family.At that
11、 moment,I was determined never to be poor again.My real change occurred on a vacation I took with my wife and five kids in 1951.I was angry that the secondclass hotel charged an extra $2 for each child.That was too expensive for the average American family.I decided to open a motel(汽车旅馆) for familie
12、s that would never charge extra for children.There were plenty of doubters at that time.Not surprisingly,mother was one of my strongest supporters.We experienced a lot of challenges.But with my mothers words deeply rooted in my soul,I never doubted we would succeed.Fifteen years later,we had the lar
13、gest hotel system in the worldHoliday Inn.In 1979 my company had 1,759 inns in more than fifty countries with an income of $1 billion a year.You may not have started out life in the best situation.But if you can find a task in life worth working for and believe in yourself,nothing can stop you.【语篇解读
14、】本文主要讲述了作者的母亲从小到大给了他很多鼓励,让他对自己充满自信,最终促成了他的成功。5When Kemmons was a little child,what his mother usually told him was_AfunnyBtouchingCfightingDencouragingD细节理解题。根据文章第一段第三句中的“Kemmons,you are certain to be a great man and you can do anything in life if you work hard enough to get it.”可知,当Kemmons是孩子的时候,他妈
15、妈总是对他说一些令人鼓舞的话。故选D。6From the authors view,who played the most important part in making him walk back to school again?AMother.BTeachers.CFriends.DRelatives.A细节理解题。根据文章第二段后两句可知,是妈妈的鼓励让作者重新走回学校。故选A。7According to the passage,what made Kemmons start a motel by himself?AHis previous business success of va
16、rious levels.BHis terrible experience in the hotel.CHis moms support.DHis wifes suggestion.B细节理解题。根据文章第四段中的“I was angry that the secondclass hotel charged an extra $2 for each child.That was too expensive for the average American family.I decided to open a motel(汽车旅馆).”可知,Kemmons在旅店一次糟糕的经历让他开了自己的旅店。
17、故选B。8In your opinion,which of the following best describes Kemmons mother?AModest,helpful,and hardworking.BCareful,helpful and beautiful.CLoving,supportive and strongwilled.DStrict,sensitive and supportive.C推理判断题。根据文章第一段第二、三句和第五段第一句可知,Kemmons的母亲有爱心、支持作者且意志力坚强。故选C。CSome years ago,a 28yearold Californ
18、ian wife and mother of three children died from drinking too much water.Her body was found in her home shortly after she took part in a waterdrinking contest that was held by a local radio show.Called “Hold Your Wee For A Wii”, the contest organizers promised a free Wii video game machine to those w
19、ho drank the most water without going to the bathroom.The woman who died drank about 2 gallons of water during the contest.When she and other participants complained of discomfort and showed signs of pains,they were laughed at by the organizers.This tragic news story shows the importance of understa
20、nding why drinking too much water can be dangerous to your health.Consuming more water than you need can increase your total blood volume(容量)And since your blood volume exists within a closed system,increasing your blood volume puts unnecessary stress on your heart and blood vessels(血管)Your kidneys(
21、肾) must work overtime to get rid of extra water out of your system.Your kidneys are not a pair of pipes.Flushing more water through your kidneys doesnt necessarily help it become cleaner.Rather,your kidneys can get damaged by unnecessary wear and tear over time.And drowning your system with large am
22、ounts of water is one of many potential causes of kidney damage.Putting unnecessary stress on your system and your kidneys by consuming unnecessary water is an unnoticeable process.For the average person,it is usually impossible to know that this stress exists,as there are usually no obvious symptom
23、s on a momenttomoment basis.But make no mistake about it:this stress is real and can hurt your health over the long term.【语篇解读】本文为说明文。过量饮水对我们的健康危害很大,我们应该适量饮水。9Why is the Californian woman mentioned?ATo lead to the topic of the text.BTo tell us a tragic news story about a mother.CTo tell us it can be
24、 dangerous to take part in contests.DTo tell us how much water we can drink at most one time.A推理判断题。本文主要是讲过量饮水对身体有害,而提到那个加州女人的故事是为了引出这个话题。故选A。10When the participants showed signs of pains,the organizers_Abecame very concernedBwere laughed at by othersCtried to reduce their painsDdidnt pay much atten
25、tion to themD细节理解题。由第一段中的“When she and other participants complained of.laughed at by the organizers.”可知,那些组织者并没怎么在意参赛者们的痛苦。11Whats the main idea of Paragraph 3?AHow water is consumed in our body.BThe importance of water to our health.CWhy drinking too much water is dangerous.DThe function of kidney
26、s in consuming water.C段落大意题。由第三段最后两句可知,本段主要解释了过量饮水为什么对身体有害。12The stress caused by consuming unnecessary water_Aisnt that dangerousBcan never be found outCis really harmful in the long runDleads to some obvious symptomsC细节理解题。由最后一段最后一句“But make no.your health over the long term.”可知,过量饮水从长远来看对健康非常有害。D
27、We rely on healthy forests and trees every day.It is our duty to respect and preserve them so that they will be around for future generations of humans and wildlife to enjoy and use.Fortunately,there are things that every one of us can do!Ask your parents if you can plant some trees in your yard or
28、ask your teacher if your class can plant some trees in your schoolyard.We can also live in a way that creates zero waste at school,home and in our everyday lives.When we do this,we can help prevent deforestation(采伐森林),species loss,pollution and other environmental problems.We just need to remember a
29、nd practice the “3Rs”:Reduce,Reuse,and Recycle!When we reduce the amount of products we use and buy,fewer trees are cut down to make new products.If we take care of the things that we already have,and repair them when they are broken,we dont need to buy more.Its also good to think about products pac
30、kaging.Many products use too much packaging:more than necessary.Some boxes that products come in are made from wood that comes from atrisk forest areas.You can make a difference by reducing the number of packaged products that you buy.Every time we reuse an item (use it more than once),fewer replace
31、ment items are needed.This helps to preserve important natural resources like forests.It also reduces waste because fewer items are thrown away or recycled.We save trees from being cut down every time we borrow,share or donate books,and every time we reuse scrap paper.Want another way to save trees?
32、Have a stuff change!If you have any clothes,books or toys that you dont want,ask your parents if you can trade with your friends.If theres anything left over,you can donate it to a charity for someone else to use!【语篇解读】森林和人是自然界的组成部分,可以说人离不开森林,但是在日常生活中如果我们过多地使用来自树木的制成品时,就破坏了森林,因此提高全民保护森林的意识非常重要。13Wha
33、t can we conclude from the first paragraph?APlanting trees is an easy way to help.BTrees have existed for millions of years.CHumans have neglected forests for long.DTeachers should perform their duties.A推理判断题。第一段中谈到在家长、老师的带领下孩子们可以在院子里、校园中种树,由此可知用种树的方式来保护森林是一件很容易做得到的事。14How can we deal with the lefto
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453646.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022九年级语文下册 第四单元 14山水画的意境习题课件 新人教版.pptx
