2020-2021学年高中英语 模块综合检测(含解析)牛津译林版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 模块综合检测含解析牛津译林版必修2 2020 2021 学年 高中英语 模块 综合 检测 解析 牛津 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(时间:100 分钟;满分:120 分).阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)A Back in 2001,Pen Hadow and I traveled to the North Pole(北极)One morning wed just taken down our tent and started skiing(滑雪)Pen was in front,and I was following him.Suddenly I got a strange feeling that something was behind us.I stopped,looked
2、back and saw a polar bear,walking towards us.Pen and I planned to stay where we were,try and look big,and frighten it away.Pen had a shotgun that wed bought in Russia.That was his job.My job was to look big and to take off my skis,hold the skis in the air,make lots of noise,and frighten away the bea
3、r.Pen raised the gun and fired into the air.However,it jammed and failed to work.The bear was walking towards us.Pen tried again,but again it didnt work.Then he walked towards the bear,and I thought,“Wow,Pens gone completely mad.Hes going to get eaten.What should I do?”I thought maybe I could throw
4、a ski at it or stab(刺)it with a ski pole or something.Suddenly,the bear stopped.Pen stopped Bang.The gun went off in the air.There was a big cloud of smoke that I think surprised Pen and me more than it surprised the bear.The animal looked up,looked down,turned around and walked off.Pen turned round
5、 and said,“Quick,get the camera and take a photograph,”and that was when suddenly I felt really nervous.I couldnt even undo the zip on our bag.That was the morning of the second day of this journey.We were out there for two monthsfiftynine days,but we never saw another bear that close.【语篇解读】本文是记叙文。作
6、者主要讲述了在北极探险时的一次经历。1What happened to the author and Pen?AThey lost their way.BThey felt terribly ill.CThey broke their tent.DThey were followed by a bear.D 细节理解题。由第一段中的“I stopped,looked back and saw a polar bear,walking towards us”可知,有一头北极熊跟着他们,故选 D 项。2Which of the following can best describe the aut
7、hor and Pen?ACalm and brave.BCaring and proud.CHonest and friendly.DCareful and humorous.A 推理判断题。由第二段中的“Pen and I planned to stay where we were,try and look big,and frighten it away”和下文他们的表现可知,他们俩遇到危险时非常冷静而且很勇敢,故选 A 项。3Who frightened the bear away in the end?AThe author.BA hunter.CPen.DAnother anima
8、l.C 细节理解题。由第二段中的“Pen had a shotgun.That was his job”和第四段中的“Pen stopped Bang.The gun went off in the air”以及“The animal.walked off”可知,是 Pen 的枪声吓跑了北极熊,故选 C 项。4In the text,the author mainly talks about Ahis discovery in the North Pole Bhis experience in the North Pole Cwhy he traveled to the North Pole
9、Dhow he traveled across the North Pole B 主旨大意题。通读全文可知,作者主要讲述了在北极探险时的一次经历,故选 B 项。B Here is some information from a tourist guide to Patapsco Valley State Park,Maryland,USA.Wildlife and Nature Appreciation While visiting Patapsco Valley State Park,you will see a variety of natural habitats.Throughout
10、spring and fall,dogwoods,maples,redbuds,and many varieties of wildflowers color the forest.Along the Cascade Trail(小径),eastern hemlocks are impressive.This park is also home to many small mammals and birds.If you pause during your journey through the forest,you are likely to see rabbits,grey squirre
11、ls,beavers,whitetailed deer and red fox.Along the banks of the river,bird watchers will spot Canada geese,green herons,kingfishers and wood ducks all year round.Fishing The Patapsco River meanders through the park and is a popular attraction for anglers(钓鱼者)The Department of Natural Resources Fisher
12、ies Service assigns the river as a putandtake fishery(渔场)with adult rainbow and brown trout in spring and fall.Anglers also enjoy catching naturally reproducing smallmouth and largemouth bass,bluegill,redbreast sunfish and yellow perch.Fishing opportunities have been specially set aside at Lost Lake
13、 for youth under 16 and seniors 62 years of age and older.This area is also designed for anglers with disabilities.Camping The beautiful,wooded setting of the Hilton Area is a popular destination for family and youth group camping.Tent sites include,picnic tables,fire rings,grills and access to a he
14、ated comfort station with hot showers.Enjoy the parks ball fields,as well as a popular recycled tire playground.The Area also has six minicabins for rent.Tables and facilities for the disabled are provided.Please contact park headquarters for more information.Trails Adventure seekers will enjoy hiki
15、ng,mountain biking and horseback riding on the parks popular trail system.More than 17 miles of challenging and rough single track trails follow the ridges,steep hillsides and stream valleys in the park.These trails are also excellent gateways for wildlife viewing,bird watching and general nature ap
16、preciation.Please respect the rights of nearby private property owners by using only blazed(有路标的)trails.Remember that the park is a natural area with certain dangers,such as poison ivy,slippery trail surfaces,insects,etc.You are responsible for having the necessary skills,knowledge and equipment for
17、 a safe visit.Discover History Along the Trail Enter another time as you explore Patapscos trails.Layer upon layer of history tells the story of mans interaction with nature.Native Americans hunted,gathered and fished here for centuries.In the 1700s,the valley became one of the earliest sites for Am
18、ericas Industrial Revolution.Early settlers cut down trees for charcoal used to fire iron furnaces(熔炉)The rivers current was dammed and channeled to power iron,paper,grain and textile mills(纺织厂)Towns and tobacco farms were established throughout the valley.【语篇解读】本文是一篇旅游指南,主要介绍了美国 Patapsco Valley Sta
19、te Park 的一些主要景点。5The following are all names of plants except Adogwoods Bredbuds Ceastern hemlocks Dgreen herons D 细节理解题。根据Wildlife and Nature Appreciation 中的“Throughout spring and fall,dogwoods,maples,redbuds.eastern hemlocks are impressive.”及“Along the banks of the river.”可知,dogwoods,redbuds 和 eas
20、tern hemlocks 都是植物名称,而green herons 不是植物名称。故选 D 项。6Which of the following is forbidden to fish at Lost Lake?AA pupil in grade six.BA 30yearold woman without disability.CAn old man in his seventies.DA person in a wheelchair.B 细节理解题。根据 Fishing 中的第二段第一句可知,16 岁以下的孩子和 62 岁以上的老人才可以参加该项活动,排除选项 A 和 C;由该段第二句“
21、This area is also designed for anglers with disabilities.”可知,爱好垂钓的残疾人也可以参与,故排除 D 项。B 项为“没有残疾的 30 岁女人”,既不符合年龄限制,也不是残疾人,故不能参加此活动。故选B 项。7While walking along the trails,tourists are reminded to Afeed the birds they meet Bvisit some private buildings Cpay attention to selfprotection Dprotect the natural
22、environment C 细节理解题。根据 Trails 中最后一句“You are responsible.a safe visit.”可知,旅游时要具备一些必要的技巧、知识和装备以确保安全。故 C 项正确。C For the past two years,villagers of a small village in Kazakhstan have been suffering from a mysterious and quite serious disease.Its been called the sleeping sickness,which makes the patients
23、 fall into a deep sleep,sometimes lasting for days.And when they wake up,they often suffer from headaches,dizziness(眩晕)and memory loss.Health experts have carried out many tests on the local air and soil,but so far they have failed to explain the disease.The mayor of Kalachi has been encouraging peo
24、ple to move out of the village forever.It looks quite strange as a matter of fact because it is a very remote area(偏远地区)In this area,there is an old town.And right next to this town there is a small village,which is hit by the sleeping sickness.And in fact thats a very tidy,clean and beautiful villa
25、ge but that is where the patients live.Does some kind of radiation(辐射)cause the sickness?There is no clear answer.The scientists are completely baffled by the cause of it.Scientists have found some increased levels of radiation in the area,but they do say that they arent above safe levels.And whats
26、been happening to people?They sleep for several days and they simply just dont wake up.Theyre suffering from all kinds of influences such as dizziness,memory loss,and the clearest effect we can see is that people simply fall asleep suddenly.For example,one patient I spoke to was riding his motorbike
27、 and he simply fell asleep and woke up several days later in hospital with no memory of what had happened.And this has affected around 120 people in the village,some of them more than once,and that is about a quarter of the population of the village.【语篇解读】在过去的两年中,哈萨克斯坦一个小村庄的村民们都染上了一种不可思议又相当严重的病,人们都叫
28、它昏睡症。8About the sleeping sickness,the mayor Ais improving the environment there Bis doing research about its harms Cis asking people to leave the village Dhas sent many scientists to help the people C 细节理解题。根据第一段“The mayor of Kalachi has been encouraging people to move out of the village forever.”可知
29、,卡拉奇的市长一直在鼓励居民永久性地迁出村庄。9 The underlined word“baffled”in the third paragraph most probably means Afrightened Bconfused Cpleased Dshocked B 词义猜测题。根据第三段“There is no clear answer.Scientists have found some increased levels of radiation in the area,but they do say that they arent above safe levels.”可知,科学
30、家们检测到这个地区所受的一些辐射程度要高于其他地区,但又明确表示辐射程度并未超过允许数值,对此发病原因应该是令科学家们非常困惑的。10The whole population of the Kazakh village should be about A120 people B240 people C360 people D480 people D 推理判断题。根据最后一段“And this has affected around 120 people in the village,some of them more than once,and that is about a quarter
31、of the population of the village.”可知,村里 120 口人都被这种病困扰,而该发病人数占全村人口的四分之一。由此可推断该村村民大约有 480 人。11The passage is intended to introduce AKazakhs poor life Ba strange disease Ca Kazakh village Da kindhearted mayor B 主旨大意题。本文主要介绍昏睡症的发病区、病症及可能性的原因,由此可推断全文旨在介绍该病。D Your first level of defense is to use throwawa
32、y email addresses.The idea is to give everyone a different email address.That way if someone starts spamming(发垃圾邮件),you just delete his email address and immediately stop his spam.If you have your own web hosting account,this is extremely easy to do.Each email address you give out will be an alias(化
33、名)and the email received will be forwarded to your main email account.Now heres the 2cent catch.Each message you send or receive,each file you attach or receive will cost you 2 cents.Is it worth 2 cents to escape spam,viruses and junk mail?I think so.I use Eyes Only EMail as my only method of commun
34、ication now.I just tell my friends my account name and we communicate just like we did on the public network,except now we feel safe and secure.Actually,some reliable webbased email services like Yahoo have already provided a pretty good spam protection.But it is not enough.To make it work effective
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
浙江省湖州市2019-2020学年高二下学期期末调研测试历史试题 图片版 扫描版含答案.pdf
