分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2020高考英语新课标地区专用版提分大二轮提分练:题型组合练(三) WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:453960
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:28.68KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020高考英语新课标地区专用版提分大二轮提分练:题型组合练三 WORD版含解析 2020 高考 英语 新课 地区 专用版 提分大 二轮 提分练 题型 组合 WORD 解析
    资源描述:

    1、题型组合练(三).阅读理解AWhen I first met George,I was in my early 30s,seeking a creative outlet(出路) unrelated to boring housework and raising little ones.My children,then aged three and five,were just entering kindergarten and school life.At 65,George had recently retired and was seeking a rewarding hobby.For

    2、 both of us,painting was “it” and we met at a local painting class.Thus began a friendship that was to last until the day he died.George arrived in Australia as an immigrant from Britain with his wife and two children.He worked hard,played hard,and had an opinion about everything.He adored his wife,

    3、his family,and his friends.A slim and energetic man,George took pride in his fitness and walked three kilometres every day.As the only male in a painting class full of women,George ruled the roost and we were his hens.He adored his singular role and looked after his brood(一窝雏鸡) with the same attenti

    4、on he gave to everything.He took to painting with great passion(热情),even transforming the spare bedroom into a studio.A studio!His painting equipment was comprehensive.Ever practical,George housed many of these items in a red metal tool box.After the completion of the course,we still kept in touch.O

    5、ne day when George was about 80 years old,he asked me to come to his house.George explained that he was giving up painting because of his illness and he gave away all his “stuff” to me.I still use much of his equipment today.The most treasured thing is the red tool box.The original shop sticker is s

    6、till firmly in place although the price has long since worn off.But thats all right because to my mind friendship is beyond price.1Why did the author go to painting class?ATo enjoy school life again.BTo make some new friends.CTo accompany her children.DTo do something interesting.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“

    7、seeking a creative outlet(出路) unrelated to boring housework and raising little ones”可知,“我”厌倦了做家务和带孩子,想做点事来调剂枯燥的生活,所以选择去学画画。2What might the author think of George?AReliable and caring.BProud and sensitive.CTalented and honest.DSmart and adventurous.答案A解析推理判断题。根据第二段中的“He adored his wife,his family,and

    8、 his friends.”和第三段中的“He adored his singular role and looked after his brood(一窝雏鸡) with the same attention he gave to everything.”可推知,乔治是一个值得信赖的、体贴人的人。3What is the best title for the text?AThe Red Tool BoxBA Friend Is a Second SelfCHave Fun in Painting ClassesDAn Old Mans Life After Retirement答案A解析标题

    9、归纳题。本文主要讲述了“我”和乔治的友谊,而“红色工具箱”正是我们的友情信物,故A项作标题最佳。BWhen people find themselves in difficult conflicts,they often turn to mediation(调解)Mediators are advised to listen attentively,avoid favoring the ideas of one party,and make both sides feel at ease.Surprisingly,new research that my colleagues and I co

    10、nducted suggests that,to effectively help people settle their conflicts,mediators should adopt a hostile(敌对的) attitude rather than a calming one.A hostile mediator,we find,brings better results than a nice one.Why would adding more negativity(消极性) to an already hostile situation prove beneficial?Con

    11、sider how parents typically react when they cant get their children to stop quarreling:“I dont care who started itboth of you,go to your rooms!”At first sight,a calm mediator seems likely to be more effective.But as anyone with brothers or sisters knows,parents seemingly unsympathetic treatment of t

    12、he situation can have an unusual effect.Children who moments before were troubling each other suddenly become more reasonable due to their unkind parents.In our research,we created situations in which pairs of negotiators were part of a heated conflict.In some cases,the mediator had a “nice” approac

    13、hcalm and polite.In others,he was hostileaggressive and somewhat rude.Across different types of conflicts,we found that negotiators were more willing and able to reach an agreement in the presence of a hostile mediator than in the presence of a nice one.The main result of the test is not that hostil

    14、ity pays off.In fact,recent research has documented the social costs of negative behavior.For example,being the target of rude behavior reduces peoples performance on a variety of tasks.Other research shows the social benefits of positive behavior.People are more likely to close deals and become fut

    15、ure business partners.Even with the widespread social benefits of positive behavior and costs of negative behavior,hostility can pay off in certain situations.4What can we learn about parents settlement of conflicts in Paragraph 2?AIts calming and wise.BIts arbitrary but effective.CIts commonly adop

    16、ted.DIt harms family relationship.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“I dont care who started itboth of you,go to your rooms”“parents seemingly unsympathetic treatment of the situation can have an unusual effect.Children.become more reasonable due to their unkind parents”可知,第二段中提到的父母的方法虽然有些武断,但是对解决孩子之间的矛盾很有效。5Which

    17、best describes the authors attitude in the text?AConcerned. BDoubtful.CObjective. DPositive.答案C解析观点态度题。作者在第二、三段讨论了调解者采取敌对态度的这种消极行为的作用和力量,同时在第四段也指出了积极行为的好处以及消极行为的代价。所以作者的态度是客观的。故选C。6What could be the best title of the text?AThe Significance of Effective MediationBThe Costs of Negative BehaviorCThe Be

    18、nefits of Positive BehaviorDThe Surprising Power of Hostility答案D解析标题归纳题。通读全文可知,作者主要介绍了调解者采取敌对态度会带来出乎意料的结果,所以The Surprising Power of Hostility作文章的标题最佳。CWhen was the last time something important slipped your mind?Maybe it was the answer to a test question,the name of an acquaintance or where you left

    19、 your keys.Fortunately,memory can be improved so they wont happen that often.Peoples memory has much to do with training and practice.Applying effective means will help improve your memory so that you can access everything you learn whenever you need it.When students want to prepare for a test,they

    20、often try to study by simply reading over the material again,copying notes,etc.But these methods of remembering are not always helpful.People remember more when actively taking part in their learning rather than passively receiving it.One great way to do this is to test yourself on the material.Come

    21、 up with questions about the topic,and try to answer them without looking at your notes.It also helps to try to summarize the material in different ways.You could diagram the information,or you could write your own outline.The more you use the information,the more likely you are to remember it.When

    22、I was 8,I began learning to play the flute(长笛),and my music instructor said that its better to practice for five minutes a day,seven days a week,than for two hours on one day.The same goes for remembering information.The more you spread out the time you spend reviewing information,the more likely yo

    23、u are to remember it.A psychologist named Hermann Ebbinghaus made an important discovery about memory and forgetting.He found that people tend to forget information in a regular pattern.They forget the most information shortly after learning it.The rate at which they forget then slows down over time

    24、.Every time people review the information,it causes them to forget less of itwhich means they remember more.So it is vital to review things you want to remember shortly after learning them.Over time,you can review them less and less frequently.语篇解读本文是一篇说明文,介绍了一些帮助加强记忆,让信息在脑海中长时间不被忘记的方法。7What would h

    25、appen if something slipped your mind?AYou let your mind wander.BYou think of the answer to a question.CYou fail to remember certain information.DYou keep a persons name in mind.答案C解析推理判断题。根据第一段中的“Maybe it was the answer to a test question,the name of an acquaintance or where you left your keys.Fortu

    26、nately,memory can be improved so they wont happen that often.”可推知,slip ones mind的意思是“(某事)被(某人)忘记”,故选C项。8How does the author support his viewpoints in Paragraphs 2 & 3?ABy making a comparison.BBy giving a summary.CBy conducting experiments.DBy offering examples.答案D解析写作手法题。根据第二、三段内容可知,作者先以学生为考试做准备采用的记

    27、忆方法为例,引出积极参与学习过程可以加强记忆,紧接着第三段指出参与学习过程的具体方法,其中列举了用图表显示信息和写提纲的方法,故选D项。9What is the authors story in Paragraph 4 used to show?APractice makes perfect.BRepeated revision is important.CIts vital to insist on what you are fond of.DEfforts play a key part in learning.答案B解析细节理解题。根据第四段中的“The more you spread

    28、out the time you spend reviewing information,the more likely you are to remember it.”可知,作者描述自己学习长笛的经验是为了强调你把花在复习信息上的时间越分散开,越是有规律地频繁复习,你就越有可能记住它,即反复复习很重要。10What is the text mainly about?AAn explanation of Ebbinghauss theory.BA description of the learning process.CThe approaches to improving memory.DT

    29、he relationship between time and memory.答案C解析主旨大意题。本文主要介绍了强化记忆的三种方法:积极参与学习过程、反复复习、及时复习,故C项最能概括文章大意。.七选五With time and experience,most adults know that not getting enough sleep can be harmful to themselves.Too bad,teens dont see that connection so clearly.Its up to parents to convey the importance of

    30、sleeping enough. 11 Play up the positives.Sometimes it helps to point out the benefits that come with changing a behavior.In this case,not only will quality sleep help teens focus better in school and feel happier overall,but it can improve the appearance of their skin. 12 Lay stress on consistency.

    31、A lot of teenagers,and even grownups,think they can spend less time on shuteye during the week if they make up for it on the weekend.Not true.An extra hour or two of sleep on Saturday and Sunday can do us more harm than good. 13 As a result,it is hard to fall asleep at the appropriate time on Sunday

    32、 evening.Give the hard facts. 14 Thats why its so important to explain what it feels like to be too tired to get behind the wheel.Promise your teen that he can always call you to pick him up no matter where he is or what time it is,if hes too sleepy to drive. 15 Sleep isnt as fun as texting with fri

    33、ends and it seems less necessary than cramming for an exam.Help your teen view sleep as a priority(优先事项) by making it one in your own life as well.Set up a family charging station for electronic devices outside of the bedrooms,so phones can be powered up overnight without tempting(引诱) anyone to chec

    34、k messages.Leave your own devices there when you go to bed.Rarely is anything so important that it cant wait until after a good nights sleep.ALead by example.BSet aside quality family time.CThese four tips will show you how.DIt disturbs a persons internal body clock.EIt is important for us to realiz

    35、e the importance of a good sleep.FIts reported that one out of five traffic accidents involves a sleepy driver.GIt also keeps them from getting sick and helps them keep a healthy weight.语篇解读本文是一篇说明文。作为一名家长,如何让自己的孩子拥有足够的睡眠呢?对此,作者提出了一些有用的建议。11答案C解析根据空前的“Its up to parents to convey.”及下文提出的四条建议可知,C项“这四条建议将会告诉你如何做”承上启下,符合语境。12答案G解析根据第二段的内容可知,这一段主要讲述足够的睡眠给孩子们带来的好处。故G项“它还让他们远离疾病,并帮助他们保持健康的体重”与上文衔接紧密。13答案D解析根据本空后的内容可知,D项符合语境。14答案F解析根据本段的主题“Give the hard facts.”以及空后面一句的内容可知,F项符合语境。15答案A解析本空是本段的主题句,应是祈使句。再结合本段的大意可以确定,本段讲述的是家长要以身作则。故A项符合语境。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020高考英语新课标地区专用版提分大二轮提分练:题型组合练(三) WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453960.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1