安徽省安庆一中2020-2021学年高一上学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省安庆一中2020-2021学年高一上学期期中英语试题 WORD版含解析 安徽省 安庆 一中 2020 2021 学年 高一上 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020 2021 学年安庆一中高一上学期期中考试英语试卷(试卷满分150分,考试时间120分钟)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题
2、,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman probably do this evening?A. Watch a movie.B. Learn something.C. Look after her father.2. How many people eat together?A. 3. B. 4. C. 5.3. What do we know about the woman?A. She is good at cooking.B. S
3、he likes Chinese food much.C. She hasnt come to this restaurant.4. What are the speakers mainly talking about?A. A comment. B. A book. C. A new writer.5. Whom did the girl go to Scotland with?A. Her parents. B. Her cousin. C. Her classmate.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B
4、、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What did the man buy?A. A pumpkin. B. A lantern. C. A costume.7. How will the woman spend Halloween?A. Attend a party.B. Go on a holiday.C. Stay with her family.听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。8. How did
5、the man find the job interview?A. Competitive. B. Easy. C. Unimportant.9. What was the result of the job interview?A. The man failed.B. The man succeeded.C. The man hasnt got the result.10. What are the speakers going to do?A. Enjoy a meal. B. Go to a party. C. Have some drinks.听下面一段对话,回答第11至第13三个小题
6、。11. When will Flight 962 arrive?A. At 9:35. B. At 10:35. C. At 11:35.12. What caused the delay of Flight 962?A. Bad weather. B. Fuel shortage. C. Engine trouble.13. Where does Flight 962 make a scheduled stop?A. In Boston. B. In Chicago. C. In San Francisco.听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。14. Why does the gi
7、rl want to have a car?A. To be independent.B. To show her ability.C. To travel with her friends.15. What can we learn about the girls friends?A. They study hard. B. They dont work. C. They dont have cars.16. Why doesnt the man buy the girl a car now?A. He cant afford another car.B. He expects her to
8、 earn a car.C. He thinks she is too young to drive.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. How long were the flying hours?A. About 2 hours.B. About 3 hours.C. About 5 hours.18. Why did the speaker go to Miami to spend his holiday?A. It didnt cost too much.B. The view was unique.C. The weather was pleasant.19. Whe
9、re did the speaker eat breakfast?A. In the hotel room.B. In the dining hall.C. Outdoors close to the pool.20. When did the speaker go dancing?A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOur summer school offer
10、s you the chance to live and learn on our beautiful and historical campus in the heart of south-west London. You will earn credits by taking classes relating to your major or general education and have the opportunity to visit Londons world-class museums, libraries, parks and nightlife over a three-
11、 or six-week period during June and July.Course DescriptionEach 3-week session carries 20 UK credits. Students are welcome to attend one or two sessions. Students should choose several courses within the session that they would like to attend, as courses will run according to the needs of students.D
12、ates and Costs 2020Session 1Session 2Arrival dayThursday 11 JuneThursday 2 JulyClasses beginMonday 15 JuneMonday 6 JulyClasses endThursday 2 JulyThursday 23 JulyOne session: 2,100Two sessions: 3,840How to ApplyApply online at this linkApply before 1 MayWe welcome applicants (申请人) from students who m
13、eet the following requirements:Have a minimum 2.8 GPA (grade point average)Have finished high schoolBe 18 years old or olderAlong with a completed applicant form, you will be expected to submit (提交) your most recent grades and write a personal statement. You will also be asked to submit three module
14、 choices per session.If you have any questions, please email us at roehamptonabroadroehampton.ac.uk.1. How many UK credits does a student earn during two sessions?A. 20.B. 30.C. 40.D. 50.2. When can you apply for Session 2 classes?A. On 27 June.B. On 1 July.C. On 2 May.D. On 27 April.3. Which of the
15、 following is required of the applicants?A. AgeB. Social backgrounds.C. Nationality.D. Physical condition.【答案】1. C 2. D 3. A【解析】这是一篇应用文。文章介绍了一所大学的暑假课程。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的“Each 3-week session carries 20 UK credits.”(每3周课程有20个英国学分。)可知,一学期可以拿到20个学分,两个学期可以拿到40个学分。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据How to Apply下的“Apply
16、before 1 May”( 5月1日前申请)可知,所有课程的申请都必须在5月1日前完成。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据How to Apply下的“We welcome applicants (申请人) from students who meet the following requirements: Have a minimum 2.8 GPA (grade point average)/Have finished high school/Be 18 years old or older”(我们欢迎符合下列条件的学生申请:平均成绩至少为2.8/高中毕业了/ 18岁或以上),可知申
17、请人要满足以下几个方面的要求:学术成绩、教育学历和年龄。故选A项。BIn 2015, Chennai was destroyed by one of the worst floods in over a century, leaving thousands without food, water and supplies. During the flood, many heroes arose, one of whom was Santosh, a young man who owned a take-out restaurant in Chennai.When the first flood
18、 hit in November, he got a call from a company called Naga Rava. The company asked him to prepare 5,000 packets of food and give them to the flood victims. He, with his partners, took the order, cooked for 14 hours and delivered(递送) them. But that night, as they sat together discussing the event of
19、the day, they actually felt ashamed(羞愧). “Here was a man not even from Chennai and he was going out of his way to help the affected people. We, while living here, had not really done anything ourselves for our own people,” said Santosh later.He then began the groundwork for a collection to help cook
20、 more dishes. Little did he know that the November flood was just the beginning, and the real show was about to begin. The December flood affected them all. His own house got flooded and his family was trapped on the second floor. They lost phone connection and electricity. In spite of this, Santosh
21、 went back out into the flood, creating a kitchen and preparing food all by himself for the victims.He did not sleep for four days, taking a one-hour break every day as he kept on cooking. As word got out about this mans effort, others stepped out to join him. From children to the elderly, strangers
22、 came to help him in cooking, packing and transporting food. Up to 300 volunteers worked together to make it all happen. By the time the fourth day finally came to an end, Santosh and his team had prepared 170,000 food boxes and delivered them to people in need.4. What inspired Santosh to help the a
23、ffected people?A. A call for help.B. His cooking skills.C. An act of kindness of a stranger.D. The encouragement from his partners.5. What does “the real show” in the third paragraph refer to?A. The help and support.B. The severer flood.C. Santoshs family suffering.D. Santoshs cooking more food.6. W
24、hich of the following can best describe Santosh?A. Energetic and helpful.B. Determined and clever.C. Selfless and caring.D. Kind and wise.7. What is the best title for the text?A. Many Hands Make Light WorkB. Kindness Is Its Own RewardC. Major Floods Brought Challenges To PeopleD. A Man Cooked 170,0
25、00 Meals For The Affected【答案】4. C 5. B 6. C 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了在金奈发生一个多世纪以来最严重的洪灾期间,Santosh和一些好心人准备了170 000份盒饭救援灾区的故事。【4题详解】推理判断题。根据第二段的内容,“Here was a man not even from Chennai and he was going out of his way to help the affected people. We, while living here, had not really done anything ours
26、elves for our own people”(他不是一个Chennai的人,却特意地去帮助这些受影响的人。然而,我们这些居住在这里的人,却还没有为我们的人做任何事情)可知,是一个陌生人的善举激励Santosh帮助灾民。故选C。【5题详解】词句猜测题。根据第三段中的“Little did he know that the November flood was just the beginning, and the real show was about to begin. The December flood affected them all.”(他不知道11月份的洪水只是个开始,而真正
27、的表演才即将开始。12月份的洪水影响到了所有人)可知,12月份的洪水比11月份造成的后果严重,所以此处的“the real show”指的是12月更严重的洪水。故选B。【6题详解】推理判断题。根据全文内容可知,Santosh的家也遭受了洪水,但是他依然去帮助其他受灾的人们。这说明他无私且乐于助人。故选C。【7题详解】标题判断题。本文主要讲述了在金奈发生了严重的洪灾期间,Santosh和一些好心人准备了170 000份盒饭救援灾区的故事,所以D项适合作本文的标题。故选D。【点睛】CThirteen-year-old Kaylee has a lot of friends532, actually
28、, if you count up her online friends. And she spends a lot of time with them.But is it possible that Kaylees online friendships could be making her lonely? Thats what some experts believe. Connecting online is a great way to stay in touch, they say. However, some experts worry that many kids are so
29、busy connecting online that they might be missing out on true friendships.Could this be true? During your parents childhoods, connecting with friends usually meant spending time with them in the flesh. Kids played Scrabble around a table, not Words With Friends on their phones. When friends missed e
30、ach other, they picked up the telephone. Friends might even write letters to each other.Today, most communication takes place online. A typical teen sends 2,000 texts a month and spends more than 44 hours per week in front of a screen. Much of this time is spent on social media platforms(平台).In fact
31、, in many ways, online communication can make friendships stronger, “Theres definitely a positive influence. Kids can stay in constant contact, which means they can share more of their feelings with each other,” says Katie Davis, co-author of The App Generation.Other experts, however, warn that too
32、much online communication can get in the way of forming deep friendships. “If we are constantly checking in with our virtual words, we will have little time for our real-world friendships.” says Larry Rosen, a professor at California State University. Rosen also worries that todays kids might mistak
33、e the “friends” on the social media for true friends in life. However, in tough times, you dont need someone to like your picture or share your blogs. You need someone who will keep your secrets and hold your hand. You would like to talk face to face.8. What is the purpose of the first paragraph?A.
34、To summarize the text.B. To tell about true friends.C. To bring up a discussion.D. To encourage online friendship.9. What does the underlined part “in the flesh” mean in Paragraph 3?A. In any case.B. In person.C. In full measureD. In advance.10. What is Katies attitude towards online communication?A
35、. Worried.B. Unconcerned.C. Confused.D. Positive.11. What view does Rosen hold?A. Its wise to turn to friends online.B. Its easier to develop friendships in reality.C. Teenagers need focus on real-world friendships.D. Social media help people stay closely connected.【答案】8. C 9. B 10. D 11. C【解析】本文是一篇
36、议论文。现在的青少年把更多的时间用于网上交友,这样的现象让专家很担忧。专家认为青少年如果不断地关注虚拟世界,他们将几乎没有时间在现实世界建立真正的友谊。【8题详解】推理判断题。根据第一段“Thirteen-year-old Kaylee has a lot of friends 532, actually, if you count up her online friends. And she spends a lot of time with them.(13岁的凯莉有很多朋友事实上,如果你把她的网上朋友加起来,有532个。她花了很多时间和他们在一起。)”和第二段的“But is it po
37、ssible that Kaylees online friendships could be making her lonely?(但有没有可能她网络上的朋友让她感到孤独呢?)”可知,第一段阐述了在网络上有很多朋友的现象,而第二段就此现象提出了一个疑问。由此推知,第一段目的是提出一个讨论的话题,从而引出下文对于这个话题的讨论。故选C项。【9题详解】词义猜测题。根据画线短语前的“During your parents childhoods(在你们父母的童年时期)”和画线短语后的“Kids played Scrabble around a table, not Words With Friend
38、s on their phones.(孩子们围着桌子玩拼字游戏,而不是和朋友们用手机玩文字游戏。)”可知,在你父母的童年时期,与朋友相处通常意味着亲自花时间与他们在一起。孩子们围着桌子玩拼字游戏,而不是在手机上玩Words With Friends。由此推知,in the flesh意为“亲自”,故选B项。【10题详解】推理判断题。根据第五段中的“In fact, in many ways, online communication can make friendships stronger, Theres definitely a positive influence. Kids can s
39、tay in constant contact, which means they can share more of their feelings with each other (事实上,在很多方面,网上交流可以让友谊更加牢固。这绝对有积极的影响。孩子们可以经常联系,这意味着他们可以更多地分享彼此的感受。)” 可推知,Katie对网络交流持乐观态度。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据第六段中“Other experts, however, warn that too much online communication can get in the way of forming dee
40、p friendships. “If we are constantly checking in with our virtual words, we will have little time for our real-world friendships.” says Larry Rosen, a professor at California State University. Rosen also worries that todays kids might mistake the “friends” on the social media for true friends in lif
41、e. (然而,其他专家警告说,过多的网上交流可能会妨碍建立深厚的友谊。如果我们不断地使用虚拟世界的语言,我们就没有多少时间来处理现实世界中的友谊了。加州州立大学教授拉里罗森说。罗森还担心,现在的孩子可能会把社交媒体上的“朋友”误认为生活中真正的朋友。)”可知,如果我们不断关注我们的虚拟世界,我们将几乎没有时间留给现实世界的友谊。Rosen担心孩子们可能会把社交媒体上的朋友错当成生活中真正的朋友。由此推知,Rosen认为青少年需要关注现实世界的友谊。故选C项。DA young Dutch inventor is widening his effort to clean up floating(浮
42、动的) plastic from the Pacific Ocean. He has developed a floating device(设备) to trap plastic waste moving into rivers before it reaches the oceans.Boyan Slat was just 18 years old when he invented a system for catching waste in the ocean. He also founded an environmental group called “The Ocean Cleanu
43、p”. Its purpose is to develop the system. Last year, Slat showed the next step: a floating device called Interceptor. It removes plastic out of rivers. The device is powered by energy from the sun. “The 1,000 rivers are responsible for about 80% of plastic going into the worlds oceans,” said Slat. T
44、hree of the machines have already been used. Each machine costs about $ 775,660, but the cost might drop as production increases.Since they were used, the machines have been doing very well, collecting the plastic bottles and all the rubbish in the rivers. According to Slat, it is necessary to close
45、 “the tap”, which means preventing more plastic from reaching the ocean in the first place. He wanted to clean them all in the next five years. “This is not going to be easy, but if we do get this done, we could truly make our oceans again,” said Slat.The device is designed to be safe in rivers. Its
46、 nose is shaped to change directions to keep it away from larger floating things. It works by guiding plastic waste into an opening in the front of the device. The waste is then carried inside the machine where it is dropped into containers. The device sends a text message to local operators that ca
47、n come and empty it when it is full.12. What do we know about Interceptor?A. It is being under test.B. It can help sort waste.C. It needs solar power to work.D. It is mainly used in the oceans.13. What does “the tap” refer to in paragraph 3?A. The rivers.B. The machines.C. The oceans.D. The waste.14
48、. Whats the function of the devices nose?A. To empty the waste.B. To serve as containers.C. To ensure the devices safety.D. To send operators text messages.15. Where is the text most likely from?A. A diary.B. A guidebook.C. A novel.D. A magazine.【答案】12. C 13. A 14. C 15. D【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍荷兰年轻发明家发明
49、的一种移除河流中塑料垃圾的机器。【12题详解】细节理解题。从第二段中“The device is powered by energy from the sun.(这个装置是由太阳能驱动的。)”可知,这台设备的运行需要太阳能的支持。故选C项。【13题详解】词句猜测题。根据第三段“it is necessary to close the tap, which means preventing more plastic from reaching the ocean in the first place(关闭“水龙头”是有必要的,这意味着首先要防止更多的塑料流入海洋)” 可知,Slat认为如果减少河
50、里的垃圾,就能阻止垃圾进入海洋,此处close “the tap”是比喻说法,因此the tap指的是河流。故选A项。【14题详解】细节理解题。根据最后一段中的“The device is designed to be safe in rivers. Its nose is shaped to change directions to keep it away from larger floating things.(这个装置被设计成在河流中是安全的。它的探头形状可以改变方向,使它远离较大的漂浮物。)”可知,探头通过遇到较大漂浮物就改变方向的设计,可以让它避免被碰撞,从而确保它自身的安全。故选
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454142.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级科学上册 第二单元 溶解评估检测题(pdf) 教科版.pdf
