2020-2021学年高中英语 阶段综合检测3(含解析)外研版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 阶段综合检测3含解析外研版选修6 2020 2021 学年 高中英语 阶段 综合 检测 解析 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)ADOGS DRIVE CARAuckland, New ZealandAfter two months of learning, Monty, and Porter were able to drive an automobile around a racetrack. “We wanted to prove how smart rescue dogs are,” animal behaviorist Mark Vette says. Vette first used voice commands and treats to
2、teach the dogs how to turn a steering wheel and how to change gears(换档)The dogs ride only accelerated up to 7.5 miles an hour,and trainers could stop the auto using a remote control.GOLDEN ZEBRAKailuaKona, HawaiiZoethe zebras markings are special. The animal has white and golden stripes. Zoes appear
3、ance resulted from a rare condition called amelanosis (黑素缺失症). Her body doesnt make enough melanin, a substance in an animals skin and hair cells that produces color. “Only 25 other golden zebras are known to exist in the world,”says Anngoody, who runs the wildlife refuge where Zoe lives. In the wil
4、d, life may be difficult for animals with amelanosis because predators(捕食性动物) can easily spot them. But Zoe is protected at her refuge.COCKATOO MAKES TOOLSVienna, AustriaWhen Figaro, a cockatoo, spots food lying just out of reach from his cage, he builds a tiny wooden tool to sweep the tasty prize i
5、n his way.The bird first revealed his talent when a stone he was playing with rolled out of his cage. The cockatoo couldnt reach the stone. So he flew away and returned with a small branch, slipping it through the fence to slide the stone toward him.Wondering if he would do it again, scientists plac
6、ed a nut exactly where the stone had been. This time, Figaro pulled out a small piece of wood in his cage and dragged the nut toward him.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了三种令人惊讶的动物,它们是能够开车的狗、长着金色条纹的斑马和善于制造工具的鹦鹉。1If Zoe is set free in the wild, she will Ameet no natural predatorsBnot get along with other zebrasCma
7、nage to make enough melaninDbe easily found for her appearanceD细节理解题。根据第二部分的“The animal has white and golden stripes.Zoes appearance resulted from a rare condition called amelanosis(黑素缺失症)”和“In the wild,life may be difficult for animals with amelanosis because predators(捕食性动物) can easily spot them.”
8、可知,由于黑素缺失症,Zoe身上有金色和白色条纹,如果她在野外,捕食性动物很容易发现她,故D项正确。根据第二部分的“Zoes appearance resulted from a rare condition called amelanosis(黑素缺乏症)Her body doesnt make enough melanin”可知,C项错误;B项文中没有提及。2Whats special about Figaro?AHe is particular about his food.BHe is extremely fond of stones.CHe is good at drawing su
9、pport from outside forces.DHe can tell the difference between stones and nuts.C推理判断题。根据第三部分的“When Figaro,a cockatoo,spots food lying just out of reach from his cage,he builds a tiny wooden tool to sweep the tasty prize in his way.”可知,这种鹦鹉可以自制小工具;据此可以判断,这种鹦鹉的特别之处是善于利用外部的东西来满足自己的需要,故C项正确。3What is the
10、text mainly about?AAmazing animals.BWays to help animals.CAnimals unique talents.DTips on training animals.A主旨大意题。通读全文并根据小标题“DOGS DRIVE CAR”“GOLDEN ZEBRA”和“COCKATOO MAKES TOOLS”可知,本文主要讲了三种令人惊讶的动物,故选A。BWhile waiting to pick up a friend at the airport,I had one of those life changing experiences.While
11、 waiting,I noticed a man coming toward me carrying two bags.He stopped right next to me to greet his family.First,he greeted his youngest son as he laid down his bags.They gave each other a long and loving hug.I heard the father say,“Its so good to see you,son.I missed you so much!”His son smiled so
12、mewhat shyly,and replied softly,“Me too,Dad!”Then the man stood up,looked at his oldest son and said,“Youre already quite the young man.I love you very much!”They too hugged a most loving hug.His son said nothing.No reply was necessary.While this was happening,a baby girl was squirming(蠕动) excitedly
13、 in her mothers arms.The man said,“Hi,baby!”as he gently took the child from her mother.He quickly kissed her face all over and then held her close to his chest.After several moments,he handed his daughter to his oldest son and declared,“Ive saved the best for last!”and gave his wife the longest,dee
14、pest kiss I ever remember seeing.He looked at her eyes for several seconds and then quietly said,“I love you so much!”For an instant,they reminded me of newlyweds(新婚夫妇) but I knew they couldnt be.I was puzzled for a moment,then realized how totally I was lost in the wonderful show of unconditional l
15、ove not more than an arms length away from me.I was surprised to hear my own voice nervously ask,“Wow!How long have you two been married?”“Fourteen years.”he replied without leaving his eyes from his wifes face.“Then,how long have you been away?”The man finally looked at me,still giving his joyous s
16、mile and told me,“Two whole days!”【语篇解读】文章叙述了作者在机场见到的才分别两天的家人见面时温暖的场面。这一见闻对作者有很大的启发。4The author got the life changing experience while Ahelping carry bags for passengersBchatting with his friend at the airportCbeing about to take the plane on businessDwaiting to pick up his friend at the airportD细节理
17、解题。由第一段“While waiting to pick up a friend at the airport,I had one of those life changing experiences.”可知,作者当时在机场等着接朋友。5While seeing the man greet his family members,the author Awas moved by the loving scene at onceBwas puzzled about the strange manner of the manCwas curious about how long the fathe
18、r has been awayDfelt uncomfortable at the mans way of greeting family members in publicC细节理解题。由最后一段可知作者当时纳闷他们到底分别多久了,以至于出现这种如此热烈的相见场面。6When the author heard the answer “Two whole days!”,he would most probably feel AhappyBpeacefulCsurprisedDashamedC推理判断题。由前文可知作者看到如此热烈的相见场面,想当然地就认为他们肯定分别很久了。听到只分别了两天的回
19、答时作者应该感到非常诧异。7The last paragraph is missing,and if you are the author,how would you like to end it?ATo end it with the authors puzzlement.BTo end it with the events influence on the author.CTo end it with the differences in greeting in different cultures.DTo end it with other similar stories the aut
20、hor had before.B推理判断题。由文章第一段“life changing experiences”可知,接下来要写作者的感悟。CA musician who was born without arms is being recognized for his greatest guitarplaying skills in a short documentary video which shows him playing the instrument with his feet.Mark Goffeney,coming form San Diego,who is known as“B
21、ig Toe”because of how he plays the guitar,shows how he became a talented performer despite his disability in the inspiring video.“I first took up the instrument when I was nine,after my father brought home a beatup guitar with only four strings.My first guitar came from somewhere like a landfill(垃圾场
22、),”says Mark,who adds that he became“serious” about becoming a musician at the age of 12.Mark devoted every waking hour to searching his town and trying to put a band together,but ran into obstacles(障碍) because of his disability.Therefore,he started his own rock band,called Wicked Misfit,and began b
23、ooking gigs(特约演奏) in California.Things were difficult professionally for Mark because of his disability.But everything changed when he started playing music from the heart.“When I stopped chasing this fantasy dream of being a rock star and just started playing music to make whatever milk money I cou
24、ld to support my family,thats when everything started feeling good and working out for me,”he shares.Today,Mark performs with his band,Big Toe,and also busks(卖艺) in California,where he makes quite good money donated by passersby.In 2000,Mark starred in Fox Televisions Emmynominated commercial Feet,i
25、n which a man who loves following sports on Foxs website is seen doing everything with this feetincluding changing his babys diaper(尿布)The amusing advertisement ran during the Super Bowl in both 2000 and 2001.【语篇解读】本文为记叙文。文章介绍了美国一位身残志坚的音乐家靠自己的双脚,演奏出动人的音乐,谱写了不平凡的人生。8Mark Goffeney is known as“Big Toe”
26、 Abecause his toes are much biggerBbecause of the way he plays the guitarCbecause he makes a living by his toesDbecause of the influence of his performanceB细节理解题。根据第二段中的“Mark Goffeney,coming from San Diego,who is known as“Big Toe” because of how he plays the guitar”可知选B项。9When did Mark Goffeney deci
27、de to turn into a musician?AAt the age of 9.BAt the age of 12.CIn his 20s.DIn his 30s.B细节理解题。根据第三段中的“says Mark,who adds that he became“serious” about becoming a musician at the age of 12”可知选B项。10Why did Mark start his own rock band?ABecause his effort to put a band together failed.BBecause he believ
28、ed that his band had a bright future.CBecause few people saw the potential of his band.DBecause people in California invited him to perform.A推理判断题。根据第四段中的“Mark devoted every waking hour to searching his town and trying to put a band together,but ran into obstacles(障碍) because of his disability.There
29、fore,he started his own rock band”可知,A项恰当。11When seeing Marks performance in California,passersby were Ashocked and curiousBapproving and generousCguilty but kindheartedDeasygoing but calmB推理判断题。由第七段“Today,Mark performs with his band,Big Toe,and also busks(卖艺) in California,where he makes quite good
30、 money donated by passersby.”判断过路人具有同情心和爱心。DTo adjust (使适应) your baby to the world,educating him is your main assignment.How will you educate him? What role will he play in the world?According to Darwins theory of evolution of the species, we are a competitive species and one survives by adapting it
31、self biologically to various environments through various ways.Competition was a resource useful for the progress of society and for the survival of human beings.Today, however, the challenges are different.The 21st century is a computer science age, but there are environmental imbalances, deaths of
32、 thousands of children every day by starvation and countless epidemics (流行病)Therefore, it is important that the philosophy of preparing our children for competition and power be replaced by one of preparing them for love and cooperation (合作)The earth is a unique (独一无二的) home to us all.The ecological
33、 balance has to be pursued (追求) and this pursuit shows the internal balance of each living being.We must educate our children so that they want to protect nature and thus to protect the opportunity to make themselves more powerful and able in society.Our children have to learn that we dont need to p
34、ractice actions that benefit only our homeland while all other countries are destroyed.The destruction of other countries and lives leads to the impossibility of the future existence of the place we call home.It imbalances the ecosystem and shades the hope of a better future.We would not show hate t
35、o a flower, grabbing it and throwing it to the floor and stepping on it.It would be foolish!But we are insensitive to the sight of a homeless person thrown to the ground and pretend its not our problem!Competition has led us to a state of total insensibility!Therefore, we must teach our children tha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
