2020-2021学年高中英语 阶段综合检测3(含解析)新人教版必修3 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 阶段综合检测3含解析新人教版必修3 2 2020 2021 学年 高中英语 阶段 综合 检测 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(三)第二部分阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。School activities for kids and teensJuly is a month of funfilled activities for kids and teens as long as you know where to find them.When you want some fun activities for July,consider these ideas happening in this
2、month.【语篇解读】本文主要介绍了四项活动的时间,消费价格,预定方式,地址及活动内容这五方面的信息。1Alec is strongly interested in space life.He may go to AMagic Class BScience with MeCThe Search for Life DSecret of the DragonC推理判断题。根据第二项活动内容介绍The Search for Life:Are We Alone? Note : Are we truly alone in space? Is there any life out there? Thes
3、e are the questions asked in this show.描述,可知选C。2John and his 10yearold twins want to watch Secret of the Dragon.How much should they pay?A7.40 B11.10C14.80 D23.20B计算题。根据第一项活动Cost:Adult: $ 7.40 Children (number 15 years): half 介绍,计算可知7.47.4/211.1,故选B。3What do the four activities have in common?AThey
4、can all be booked by phone.BThey happen in the same place.CThey are all weekend activities.DThey are all free.A推理判断题。根据这四条活动介绍,可知他们的共同点是都可以通过电话预定。BWhen we hear the word “pyramid”there is little doubt that Egyptand the desert come to mind.Did you know,however,that continents and oceans awayin what is
5、 today Central America and Mexico people also built pyramids? While they look somewhat different from the ones we see in Egypt,they also were built with great skill.The pyramids of Central America were built by the Mayan(玛雅) and Aztec(阿芝台克) peoples,as well as other smaller groups.Both Mayan and Azte
6、c cultures built pyramids for their gods.They thought that building higher pyramids would allow them to get close to heaven.These cultures believed that the gods were found in nature.One of the most important gods was the sun.Many of the pyramids were for their sun god.At the top of the pyramids the
7、y built temples to make the gods happier.However,pyramids were not used only for their gods.Before Europeans came to the area in the 1500s,many of the cultures of the Americas,such as the Mayan and Aztec,had much knowledge about mathematics and astrology.They thought that the night sky could be used
8、 as a mirror to explain many aspects of life,which is the reason why they studied it carefully.The temples on top of the pyramids were also used as places for watching the skies.The Mayans had a solid understanding of the movement of stars and planets.This helped them understand the seasons.They wer
9、e the first to create a 365day calendar.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了除了埃及,中美洲的玛雅人和阿芝台克人也建造了金字塔,他们建造金字塔是为了他们的神和研究天空。4Why did they build pyramids?AFor their king.BFor themselves.CFor their gods and to study the sky.DFor the moon.C细节理解题。根据第二段中的“Both Mayan and Aztec cultures built pyramids for their gods.”和第三段中的“T
10、he temples on top of the pyramids were also used as places for watching the skies.”可知,玛雅人和阿芝台克人建造金字塔是为了他们的神和研究天空,故C项正确。5Which of the following sentences is not true?ABefore Europeans came to the area,the Mayans and Aztecs had no knowledge about mathematics and astrology.BBuilding higher pyramids wou
11、ld allow the Mayans and Aztecs to get close to heaven.CMany of the pyramids were for the sun god.DThe Mayan and Aztec pyramids built look somewhat different from the ones built in Egypt.A细节理解题。根据第三段中的“Before Europeans came to the area in the 1500s,many of the cultures of the Americas,such as the May
12、an and Aztec,had much knowledge about mathematics and astrology.”可知,在欧洲人来到这里之前,玛雅人和阿芝台克人就对数学和占星学有一定的了解,故A项正确。6Where did people build pyramids besides Egypt ?AIn Central America. BIn Japan.CIn Egypt. DNot mentioned.A细节理解题。根据第一段中的“in what is today Central America and Mexico people also built pyramids?
13、”可知,除了埃及,中美洲的人也建造了金字塔,故A项正确。7Where can you find the passage?ANewspaper. BAdvertisement.CNovel. DMagazine.D文章出处题。通读全文可知,本文介绍了除了埃及,中美洲的玛雅人和阿芝台克人也建造了金字塔,他们建造金字塔是为了他们的神和研究天空,这一话题属于科学范畴,应该出自一本科学杂志,故D项正确。【解题策略】文章出处题需要根据文章内容判断文章话题所属的范畴,进而推断文章来源,例如本篇第4题,通读全文可知,除了埃及,中美洲的玛雅人和阿芝台克人也建造了金字塔,他们建造金字塔是为了他们的神和研究天空,这
14、一话题属于科学范畴,应该出自一本科学杂志而不是小说、广告或报纸。CTwentyfive years ago,most young Britons wanted a career in law,to be a doctor,or,if they were creative enough,to take up singing.But today,things stand differently.According to a survey by Tesco Mobile,a UK company,the “dream job” of young people aged between 16 and
15、25 in the UK is a video blogger,or “vlogger(视频博主)”The survey,carried out among 1,002 people,found that as much as 40 percent of them put vlogger as their number one choice on a list of ideal careers.This change is undoubtedly as a result of the Internet and social media.They have made it so much eas
16、ier to reach audience of the world,without having to enter a career in show business in the traditional way.In the past,the biggest stars were trained by the Hollywood studios; now,anyone with a computer camera can become a star.Vloggers are the big stars of today because they are normal people inte
17、racting with their fans about everyday life.However,what people see is only the bright side of being a vlogger and they fail to notice the fact that only those who are successful earn fame and fortune.For every success there are hundreds of others who never get off the starting line.There are the dr
18、eams that come true and the dreams that remain dreams forever.Although being vloggers is popular,some young people choose to follow careers that dont necessarily earn them fame,but allow them to make good use of the Internet to share their hobbies.Young Israeli David Leshaw,for example,runs a busine
19、ss called the Finishers Club.Its an online platform for runners to keep a record of their races.His job allows him to express his enthusiasm,and is always a learning experience.And thats enough for him.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要介绍了英国年轻人的梦想职业。8Why do more and more young Britons choose to be vloggers?AVlogger
20、s can earn little fame and money on the Internet.BThere is too much competition in the traditional show business.CThe Internet makes it convenient to become vloggers.DAnyone with a computer will surely become a star.C推理判断题。由第三段This change is undoubtedly as a result of the Internet and social media.T
21、hey have made it so much easier to reach audience of the world,without having to enter a career in show business in the traditional way.推断出互联网使成为vlogger变得很方便,故选C。9What can we infer from the fifth paragraph?AOnly a few vloggers can be successful.BA vlogger can not earn fame and fortune.CPeople often
22、see the bright side of being a vlogger.DDreams will always remain to be dreams.A推理判断题。由第五段For every success there are hundreds of others who never get off the starting line.There are the dreams that come true and the dreams that remain dreams forever.推知,只有几个视频博主可以成功,故选A。10What do young people like D
23、avid do on the Internet?ALearn from others.BBecome an online hit.CHold running races.DMix jobs with hobbies.D推理判断题。由最后一段Young Israeli David Leshaw,for example,runs a business called the Finishers Club.Its an online platform for runners to keep a record of their races.His job allows him to express hi
24、s enthusiasm,and is always a learning experience.And thats enough for him.可推知像David这样的年轻人把工作和业余爱好结合在一起,故选D。11What is the meaning of the underlined word,“fame” in the fifth paragraph?Abeing known or talked about by many peopleBbeing hatedCbeing wise and healthyDgetting a large sum of moneyA词义猜测题。划线词所
25、在的句子However,what people see is only the bright side of being a vlogger and they fail to notice the fact that only those who are successful earn fame and fortune.句意:然而,人们看到的只是作为一个vlogger的光明面,他们没有注意到,只有那些成功的人才能赚得名声和财富。划线的词应该和fortune并列,自然是“名声”的意思,故选A。DWhen an Indiana woman got an emergency call that he
26、r mother was in hospital,she knew she had no time to waste getting to her moms side in Montgomery,Alabama.As she pulled over to get gas about 170 miles from her destination,the woman reached for her purse.It wasnt there.In the flurry to get to her mothers side,shed left her handbag at home,along wit
27、h her wallet and phone.The woman felt totally at a loss.Desperate for help,she asked for help in a truck stop.Someone sent her up the road to Jim Olivers Smoke House,a restaurant known for its generosity.In fact,its even been nominated (提名) as one of the Nicest Places in America.In the parking lot o
28、f the restaurant,the woman broke down telling her story to the owner,James Oliver.He listened patiently,checking her car for an Indiana license plate and deciding whether he should believe her.To her astonishment,he handed her $200 in cash.In hopes of calming her down,Oliver offered her a meal,which
29、 she took to go so she could get back on the road.Handing hundreds of dollars over to a stranger might seem crazy to some people,but to Oliver,its common sense.He figured a tank of gas alone would cost $75 or so,and shed need more money for a motel room and food before she could work things out with
30、 her credit card.“I instinctively (本能地) went for $200,” he says.“I didnt think of getting it back.”The Smoke House has had a reputation for kindness ever since Olivers dad,the original owner,was in charge.In addition to helping travelers in need,Olivers father was involved in the community by helpin
31、g to establish a state park,daycare,medical center,and more.“Growing up,he instilled (灌输) in us to help other people,” says Oliver.The Smoke House might look like a business,but its a charity at heart.“When youve got food,you cant turn people away that need help,” says Oliver.【语篇解读】这是一篇新闻报道。短文报道了印第安
32、纳州的一名女士在最需要帮助的时候,被送到了吉姆奥利弗的The Smoke House,一家以慷慨著称的餐馆。事实上,它甚至被提名作为美国最好的地方之一。在那里她得到了吉姆奥利弗的慷慨帮助。曾是The Smoke House的主人吉姆奥利弗的父亲也帮助过很多人,并教育他的儿子吉姆奥利弗去帮助别人。12What can we conclude from the description of Jim Olivers Smoke House?AOliver must have helped countless people.BIt is one of the famous restaurants in
33、 America.CIt mainly sells various kinds of famous cigarettes.DOliver has been nominated as the Nicest Person in AmericaA推理判断题。由第二段“.Jim Olivers Smoke House,a restaurant known for its generosity”,第五段“The Smoke House has had a reputation for kindness ever since Olivers dad.”以及最后一段“The Smoke House migh
34、t look like a business,but its a charity at heart.”可知,吉姆奥利弗的Smoke House,一家以慷慨闻名的餐厅。自从奥利弗的父亲接管以来,Smoke House一直以仁慈著称。Smoke House可能看起来在从事商业活动,但其实是个慈善机构。Smoke House的主人是吉姆奥利弗,所以从对Smoke House的描述中能判断出吉姆奥利弗一定帮助过很多的人。13Why did James Oliver check the womans license plate?ATo decide whether the car is legal or
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454487.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
