2020-2021学年高中英语 阶段综合检测4(含解析)外研版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 阶段综合检测4含解析外研版选修6 2020 2021 学年 高中英语 阶段 综合 检测 解析 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(四).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AWhen it comes to family holidays in Australia,most people look to hot spots such as Sydney or the Gold Coast.However,Perth makes for a strong competitor,with plenty of museums and theme parks(主题公园) to keep the kids entertained,as well as historic sites and botanical
2、 gardens.To give you a travel guide,we take a look at the best things to see and do in Perth.Kings ParkLocated in the heart of Perths business district,the foursquarekilometre park is perfect for spending an afternoon and making the most of the sunny weather.Here youll find plenty of picnic spots,pl
3、ay areas for little ones,and a host of activities and things to see.However,if you only visit one thing,make it the parks impressive botanical gardens where youll find colourful plants.Bibbulmun TrackHikers(徒步旅行者),this ones for you!This track is one of the worlds great long distance walks.Along the
4、way you can expect amazing scenery,comfortable campsites,and a host of exciting widlife and plants to look out for.Perth MintYou can discover a centurys worth of metals(金属) from gold to silver and even CocaCola bottle caps her.There are plenty of activities too from a live gold pouring session(期) th
5、at you can watch to countless exhibition.Perth ZooThe unusual creatures at the Perth Zoo are sure to keep small childrens attention!Giraffes,lions.elephants and monkeys are just some of the wildlife living in the zoo,which focuses on protecting various species.【语篇解读】本文是应用文。文章介绍了澳大利亚珀斯适合家庭度假的几个地方。1Wh
6、at do we know about Kings Park?AIt is in the hot spot Perth.BIt is a good place for a picnic.CIt is perfect for longdistance walking.DIt is home to various plants and animals.B细节理解题。根据Kings Park部分中的“Here youll find plenty of picnic spots”可知答案。2What do the Bibbulmun Track and Perth Zoo have in common
7、?AThey have a lot of wildlife.BThey house large exhibitions.CThey are in a business centre.DThey are noted for campsites.A细节理解题。根据Bibbulmun Track部分中的“a host of exciting wildlife”和Perth Zoo部分中的“Giraffes,lions,elephants and monkeys are just some of the wildlife living in the zoo”可知,这两个地方的共同点是都有许多野生生物。
8、3What is the purpose of this text?ATo introduce Australia.BTo celebrate some events.CTo attract visitors to Perth.DTo announce new activities.C写作目的题。本文介绍了珀斯的几个旅游景点,目的是吸引游客到该地旅行。BIt is quite apparent that competition surrounds every aspect of human life whether in the United States or the Amazon Rain
9、 Forest.Without it we would not have grown into primates(灵长类动物)Or we would probably still be struggling to sharpen a bronze tool while crawling around on four legs in search of meat.Without competition,Columbus wouldnt have discovered America and Edison would never have invented the light bulb.Frien
10、dship,like all relationships between two people,involves competition.It isnt competition in a traditional sense because there are no goals to be scored and no prize at stake.Perhaps the ecological definitionthe simultaneous(同时的)demand by two or more organisms for limited environmental resources,such
11、 as nutrients,living space,or lightbetter explains it.As in nature,high school life is governed by a set of laws,similar to a shortened version of Darwins theory of evolution,overpopulation,and competition.There is an abundance of high school students and to distinguish them,ranking and categorizing
12、 take place.In high school,friendships learn to coexist with competition even though at times the relationship is rough.In fact,in some circumstances,competition is too much of a burden for a friendship to bear,causing it to fall apart.College admission is the final high school objective.Four years
13、of hard work is to achieve good grades,and a students fate is determined not only by these achievements,but by the records of thousands of other seniors trying to achieve a similar recognition.Nevertheless,by necessity,competition between students exists in all aspects of high school life.It sets an
14、d improves the standards in everything from sports to schoolwork.A healthy,friendly competition can have only benefits,but when it becomes too fierce,jealousy(妒忌)can tear friendships apart.Yet,despite all this,without competition,we would be lost.【语篇解读】竞争,对人的发展和社会进步有促进作用。同样地,学校的同学之间,朋友之间也存在着竞争。4The
15、ecological definition mainly explains Ahow friends compete with each otherBwhat competition exactly isCwhat the result of competition isDhow to win the competitionB细节理解题。根据第二段最后一句:“Perhaps the ecological definitionthe simultaneous(同时的)demand by two or more organisms for limited environmental resourc
16、es,such as nutrients,living space,or lightbetter explains it.”可知,作者认为竞争是两个或多个生物体对有限的环境资源的同时的需求。5According to the writer,what causes the high school students to compete?AFriendship is a burden for them.BThe number of them is too large.CThey know the laws of nature well.DThey are divided into differen
17、t groups.B细节理解题。根据第三段:“.similar to a shortened version of Darwins theory of evolution,overpopulation,and competition.”以及“There is an abundance of high school students and to distinguish them,ranking and categorizing take place.”可知,作者认为学生过多的数量是造成他们竞争的原因。6Which best describes the relationship of frien
18、dship and competition?ACompetition is harmful to friendship.BCompetition is a result of lost friendships.CFriendship is always based on competition.DThe degree of competition is vital to friendship.D推理判断题。根据最后一段倒数第二句:“A healthy,friendly competition can have only benefits,but when it becomes too fier
19、ce,jealousy(妒忌)can tear friendships apart.”可知,在竞争中把握好度,是至关重要的。7What can we know from the passage?AThe results of competition are out of control.BCompetition becomes fiercer in high school.CCompetition is certain to happen at schools.DFriendship is not as important as competition at schools.C推理判断题。根据
20、第三段第一句:“As in nature,high school life is governed by a set of laws,similar to a shortened version of Darwins theory of evolution,overpopulation,and competition.”可推出竞争在学校中是不可避免的。CThere is a heated argument in New York on the effectiveness of using celebrities in advertising campaigns.Those in favour
21、insist on the considerable benefit celebrities bring to a company;those against fear that consumers(消费者) are suffering from overexposure(曝光过度) to the stars,known in the field as “celebrity fatigue(疲劳)”The use of celebrities in advertising is hardly newJudy Garland and Joan Crawford were signed up by
22、 Max Factor in the 1930s and 1940s.For a long time after that celebrities avoided appearing in advertising so they could remain mysterious.That all changed when advertisers started offering big money to Hollywood stars in the 80s and 90s.Gwyneth Paltrow was signed by Estee Lauder and Charlize Theron
23、 became a spokeswoman(代言人) for Christian Dior.Nicole Kidman starred in what is possible the most expensive TV advertisement in history:a twominute ad for Chanel No.5 perfume costing a reported $33 million dollars.Catherine ZetaJones became the US face of the mobile phone company TMobile.However,Loui
24、s Vuitton has returned to professional models after using actresses such as Jennifer Lopez and Uma Thurman.TMobile has switched to a new campaign using unknown “men on the street” instead of using celebrities.It appears that the stars are losing their selling power.“Ten years ago,having a celebrity
25、in your ad would make it more attractive,”says Robert Thompson of Syracuse University.“Now there are so many celebrities on so many magazines all the time.”It is clear that consumers are becoming increasingly resistant to celebrity marketers.Perhaps the Hollywood actors and actresses of the 50s and
26、60s were right after all.【语篇解读】本文是议论文。随着时间的推移,大众对广告商使用明星做广告代言的态度发生了变化。8Why did celebrities refuse to appear in advertisements between the 1950s and 1970s?AThey wanted to stay secret.BThey hoped to become Hollywood stars.CThey werent satisfied with the low pay.DThey didnt expect to draw peoples atten
27、tion.A细节理解题。根据第二段中的“For a long time after that celebrities avoided appearing in advertising so they could remain mysterious.”可知,许多明星拒绝出现在广告中是为了让自己在公众面前保持一种神秘感。9Several stars are mentioned in Paragraph 3 to show .Astars were very welcomed by advertisersBcompanies always changed their spokesmenCadvert
28、ising campaigns were highly competitiveDHollywood stars earned a large amount of moneyA推理判断题。根据第三段中对许多明星为产品做代言的描述可知,广告商很喜欢用明星做代言。10What can we infer from Paragraph 4?AStars have strong selling power.BFewer celebrities are used in advertising now.CAdvertising campaigns are getting underway now.DProfe
29、ssional models used to appear in advertisements.B推理判断题。根据第四段中对两家国际品牌不再使用明星做代言的描述及“the stars are losing their selling power”可知,用明星做代言的潮流已经过去。11What do Thompsons words suggest?AStars serve as models for common people.BMagazines should keep up with the times.CConsumers are losing interest in stars pres
30、ently.DHaving stars in advertisements can increase their value.C推理判断题。根据最后一段中Thompson的话可知,现在明星的过度曝光导致消费者已经对他们代言的广告失去了兴趣。DI think the most profound(深远的)influence in my life was my father.He was an inventor and a scientist with an inquisitive(好奇的)mind.He loved and was greatly stimulated by the beauty
31、and the design he found in nature.Once he was asked how he got the idea for his invention,the silencer.He answered,“By watching the way water behaved when it went down a drain.”This simple statement opened up for me the ideas which led to a firm belief that human intelligence needs no bounds.I belie
32、ve that through the use of our intelligence we will move progressively closer to an understanding of man and of the universe around us and that this knowledge will bring a closer harmony between man and his surroundings.And then,this way lies the chance to make the world a better place to live.Then
33、I remember sitting with him on his boat one night in early September.He was deeply interested in astronomy and the stars were brilliant.He led my mind into unforgettable speculation(思索)as we explored the great beauty of that night.I think from this I came to understand that there must be law and ord
34、er in our universe.There is design.Humans can observe.Humans can learn to understand.Finally,humans can apply.The secret is to apply in the interests of the common good.It is not for one or a few but for all people.My mother and father each had an acute social conscience.They believed that because g
35、ood fortune had given them better than average opportunities,they had a duty to perform in their communities.From this,no doubt,came my own conviction(主张)that I must give more than I receive and that a satisfactory life must be measured by its usefulness to others.I learned that each one of us has a
36、 right to his beliefs.From this understanding,I moved into the belief that people everywhere must learn how to work together for the common purpose of the improvement of human beings.【语篇解读】作者在父亲的影响下,了解到自然界中存在着许多的真理,这些真理往往对人有意义深远的启发。12According to Paragraph 1,the writers father Awas really interested
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
