2021届高考英语二轮复习 每日一练14(完型填空 短文填空 阅读理解)(含解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮复习 每日一练14完型填空 短文填空 阅读理解含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 每日 14 填空 短文 阅读 理解 解析
- 资源描述:
-
1、每日一练14 Im not sure which is more frightened, me 1 the female gorilla(大猩猩) that suddenly appears out of nowhere. Im walking on 2 path in the forest in the Central African Republic. Unexpectedly, Im face-to-face with the gorilla, who begins 3 at the top of her lungs. That makes her baby scream, and th
2、en a 400-pound male appears. He screams the loudest of all. The noise 4 (shake) the trees as the male beats his chest and charges toward me. I quickly lower 5 (I), ducking my head to avoid looking 6 (direct) into his eyes so he doesnt feel challenged. My name is Mireya Mayor. Im a scientist 7 studie
3、s animals such as apes and monkeys. I was searching 8 these three western lowland gorillas Id been observing. No one had seen them for hours, and my colleagues and I were worried. When the gorillas and I frightened each other, I was just glad 9 (find) them alive. True to a gorillas unaggressive natu
4、re, the huge animal meant me no real harm. He was just saying: “Im king of this forest, and here is your reminder!” Once his message 10 (deliver), he allowed me to stay and watch. Every animal sleeps, but the reason for this has remained foggy. When lab rats are not allowed to sleep, they die within
5、 a month. 11 One idea is that sleep helps us strengthen new memories. 12 We know that, while awake, fresh memories are recorded by reinforcing (加强) connections between brain cells, but the memory processes that take place while we sleep have been unclear. Support is growing for a theory that sleep e
6、volves(逐步形成) so that connections between neurons(神经元) in the brain can be weakened overnight, making room for fresh memories to form the next day. 13 Now we have the most direct evidence yet that he is right. 14 The synapses in the mice taken at the end of a period of sleep were 18 per cent smaller
7、than those taken before sleep, showing that the connections between neurons weaken while sleeping. If Tononis theory is right, it would explain why, when we miss a nights sleep, we find it harder the next day to concentrate and learn new information our brains may have smaller room for new experienc
8、es. Their research also suggests how we may build lasting memories over time even though the synapses become thinner. The team discovered that some synapses seem to be protected and stayed the same size. 15 “You keep what matters,” Tononi says.A. We should also try to sleep well the night before.B.
9、Its as if the brain is preserving its most important memories.C. Similarly, when people go for a few days without sleeping, they get sick.D. The processes take place to stop our brains becoming loaded with memories.E. Thats why students do better in tests if they get a chance to sleep after learning
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454989.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
河北省抚宁县第六中学高二语文(人教版)必修五课件:第五课《滕王阁序》第二课时.ppt
