安徽省宿州市十三所重点中学2020-2021学年高二上学期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省宿州市十三所重点中学2020-2021学年高二上学期期中联考英语试题 WORD版含解析 安徽省 宿州市 十三 重
- 资源描述:
-
1、宿州市十三所重点中学20202021学年度第一学期期中质量检测高二英语试卷第一部分 听力第一节(共5小题)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What probably is the woman?A. A teacher. B. A doctor. C. A shop assistant.2. How long can the books be kept at most with a library card?A. Two weeks. B. Three w
2、eeks. C. Ten weeks.3. What will the weather be like tomorrow?A. Rainy. B. Cloudy. C. Clear.4. What does the woman say about the cinema?A. Wonderful. B. Interesting. C. Relaxing.5. How does the man lose weight?A. By lifting weights.B. By drinking less beer.C. By working in the gym.第二节(共15小题)听下面5段对话或独
3、白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers talking about?A. A football match. B. A tennis match. C. A weekend plan.7. When will the woman go to the mans place?A. At about 1:30. B. At about 2:00. C. At abou
4、t 2:30.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why is the man not going home?A He is busy. B. He lacks money. C. He wants to travel.9. What will the man probably do?A. Hold parties.B. Visit the womans home.C. Invite the woman to his home.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does the conversation take place?A. At home. B. In the la
5、b. C. In the classroom.11. When did the woman begin to learn Spanish?A. In high school.B. At the university.C. After she moved to Europe.12. What helped the woman most in learning Spanish and French?A. Studying in the university.B. Traveling in Spain and France.C. Watching TV or listening to the rad
6、io.听第9段材料,回答第13至16题。13. How long has the man been cooking?A. Since he was a kid.B. For the last 20 years.C. Since he was 20 years old.14. What does the man think important about making friends?A. Language.B. Eating together.C. Having something in common.15. According to the man, where would be a goo
7、d place to eat beef?A. The US. B. Finland C. China.16. What does the man probably use in his dishes?A. Expensive spices. B. Local ingredients. C. Complicated sauces.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why was 911 chosen as an emergency number?A. The numbers were lucky.B. It was easy to memorize.C. It had been use
8、d for many years.18. When was the first 911 call created?A. In 1968. B. In 1986. C. In 1999.19. What is the emergency number in Britain?A. 911. B. 999. C. 119.20. In what cases can you call 911?A. When your fingers get burnt.B. When you want to make a joke.C. When you want to see what might happen.第
9、二部分 阅读理解第一节(共15小题)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOnline Fire Safety ClassNATIONALLY RECOGNIZEDThis online Fire Safety Class has been designed to present topics relevant to the Occupational Safety and Health Administration (OSHA) training requirement.EASILY ACCESSIBLEOur Fire Safety Class is 100%
10、online and self-paced, which allows you to start and stop at any time and as often as necessary to adjust your schedule.The course can also be taken on any device that has access to the Internet:Desktop computersLaptop computersTabletsSmart phonesYou can even start on one device and continue on anot
11、her!GUARANTEED (保证) ACCEPTANCEYour Fire Safety Class certificate (证书) comes backed by a 100% money-back guarantee. If your certificate is not accepted for any reason, contact us and let us know. We will refund you the full price of the course.LOWEST PRICE GUARANTEEStarting at only $25, we offer the
12、lowest price with absolutely no hidden fees; guaranteed!Course durationTotal priceStart now1 hour$25Start your I-hour course now3 hour$35Start your 3-hour course now5 hour$40Start your 5-hour course nowThe buying process is straightforward and simple: you never need to speak with a salesperson and y
13、ou can register and get started right now entirely on your own.1. Where can you take the class?A. On TV.B. On the radio.C. On computers.D. On any phone.2. If you take the 5-hour class and you fail it, how much would you pay?A. $0B. $25C. $35D. $403. Which of the following statements is true?A. You c
14、an take the class only on a fixed device.B. You can get your money back if you get the certificate.C. You should contact a salesman before buying the course.D. You can suit your own learning process while taking the class【答案】1. C 2. D 3. D【解析】这是一篇应用文。文章介绍了一个网络消防安全课程的一些基本情况。【1题详解】细节理解题。根据文章标题“Online
15、Fire Safety Class”和第一段“This online Fire Safety Class has been designed to present”可知,因为是网络课程,你可以在电脑上上这门课程。故选C。【2题详解】细节理解题。根据价格表格中的Course duration(课程持续时间) 5 hour和Total price(总价格) $40可知,如果你上了5个小时的课却挂科了,需支付40美元。故选D。【3题详解】细节理解题。根据第四行“Our Fire Safety Class is 100% online and self-paced, which allows you
16、to start and stop at any time and as often as necessary to adjust your schedule.(我们的消防安全课程是100%在线和自我进度,这允许您开始和停止在任何时间,并经常作为必要的调整您的时间表)”可知,选项A. You can take the class only on a fixed device.(你只能在固定设备上上课)错误,选项D. You can suit your own learning process while taking the class.(你可以根据自己的学习过程选择合适的课程)正确;根据GU
17、ARANTEED(保证) ACCEPTANCE 中“If your certificate is not accepted for any reason, contact us and let us know. We will refund you the full price of the course.(如果您的证书因任何原因不被接受,请与我们联系并让我们知道。我们将全额退还您的课程费用)”可知,选项B. You can get your money back if you get the certificate.(如果您拿到证书,就可以拿回您的钱)错误;根据最后一行“you never
18、need to speak with a salesperson(你永远不需要和销售人员交谈)”可知,选项C. You should contact a salesman before buying the course.(你应该在购买课程之前联系一下销售人员)错误;由此可知,选项D描述正确。故选D。BIm ready said Alyssa Carson, a 17-year-old astronaut-in-training from Baton Rouge, Louisiana. For her, riding the most aggressive roller coaster in
19、the park is not a big deal. If all goes according to her plans, NASA will send her to Mars in 2033, making her the first human to step foot on the planet. She will spend two to three years doing something on it, such as growing food, performing science experiments, and searching for signs of life. S
20、hes devoted her entire life to preparing for this journey.Her love for space started when she was 3 years old and watched a cartoon called The Backyardigans. Five animal pals go on imaginary adventures in their backyard including in one part, a mission to Mars. I thought This red planet is so cool,
21、she said, I started watching videos of rovers landing on Mars. At 7, her father took her to space camp in Huntsville, Alabama. I got to see a life-size rocket. She cherished the rocket so much that she returned 18 times. At the age of 12, she became the fist person in history to attend all three NAS
22、A space camps in Huntsville, Alabama; Quebec, Canada; and Izmir, Turkey.At first she mastered the basics of space and how humans have explored it throughout time. As she got older she simulated(模拟)missions, trying to reach a destination in gravity-free, weightless zones.When she was 9, she met NASA
23、astronaut Sandra Magnus. The experienced explorer told her she was her age when she decided to go to space. At that moment Alyssa knew her love of space was not a passing hobby. I did the same thing as other kids, like switching my mind about careers, wanting to be a teacher or the president one day
24、, she said. But the way I always thought about it was I would become an astronaut, go to Mars, come back, and then be a teacher or the president. 4. What made Alyssa start her space dream?A. Her joy at a cartoon.B. Her love for the rocket.C. Her visit to a space camp.D. Her devotion to the journey.5
25、. What do we know about Alyssa?A. She is the first human to land on Mars.B. She loves performing science experiments.C. She makes full preparations for the mission.D She has great interest in riding roller coasters.6. What do Alyssas words in the last paragraph show?A. Career choice inspires her to
26、work hard.B. Space dreams give her a clear direction.C. Space travel brings her material rewards.D. Space experiences encourage her to look for new jobs.7. Where can we probably read this passage?A. In a health report.B. In a news magazine.C. In a travel guide book.D. In a science fiction【答案】4. A 5.
27、 C 6. B 7. B【解析】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了将第一个登上火星的宇航员Alyssa Carson。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段“Her love for space started when she was 3 years old and watched a cartoon called The Backyardigans. Five animal pals go on imaginary adventures in their backyard including in one part, a mission to Mars. I thought This re
28、d planet is so cool, she said, I started watching videos of rovers landing on Mars. (她对太空的热爱始于3岁时,她看了一部名为后院奇缘的动画片。五个动物朋友在他们的后院进行想象的冒险,其中一部分,火星任务。“我觉得这个红色星球太酷了,”她说,“我开始看漫游者在火星上着陆的视频。”)”可知,看动画片时的乐趣让Alyssa Carson开始了她的太空梦。故选A。【5题详解】细节理解题。根据文章第一段“Shes devoted her entire life to preparing for this journey
29、. (她的一生都在为这次旅行做准备。)”可知,Alyssa Carson为这次任务做了充分的准备。故选C。【6题详解】推理判断题。根据文章最后一段“At that moment Alyssa knew her love of space was not a passing hobby. I did the same thing as other kids, like switching my mind about careers, wanting to be a teacher or the president one day, she said. But the way I always t
30、hought about it was I would become an astronaut, go to Mars, come back, and then be a teacher or the president. (在那一刻,Alyssa知道她对太空的热爱不是一时的爱好。她说:“我和其他孩子做了同样的事情,比如改变职业想法,想有一天成为一名教师或总统。”“但我以前的想法是,我要成为一名宇航员,去火星,然后回来,然后成为一名教师或总统。”)”可知,Alyssa的目标非常明确一定要登上太空,一切要为太空梦让路,也就是说,太空梦给了她一个明确的方向。故选B。【7题详解】推理判断题。根据全文
31、内容可知,文章主要介绍了将第一个登上火星的宇航员Alyssa Carson。所以本文是一篇人物介绍,从而推断出,我们最有可能在新闻杂志上读到本文。故选B。CSmart phones have been blamed for everything from taking drivers attention from driving to keeping people on the sofa scrolling(滚屏)videos. But the smart phone that seems to be everywhere could just easily increase physical
32、 activity if it pushes its owners buttons in the right way.New research shows that making social connections(人际关系)through activity-tracking apps gets people to move more. And another study on the Pokemon Go phenomenon shows that the smart phone games got players to take thousands more steps than usu
33、al. Together, the studies show the potential(潜在性)of smart phones to push a range of people to be more active.People who linked with friends on the activity-tracking app increase their steps by 400 a day on average, compared with people who made no social connections, according to Tim Althoff and two
34、 other computer scientists at Stanford University. Such opinions show the possibilities of smart phones and games to help with one of the most stubborn public health problems-that even people who want to be active have trouble staying active.An NBA videogame, for example, will give players extra pow
35、ers in the game if they reach a step goal in real life. The app Zomies, Run! uses audio stories to push people to run more.Still, there is room for growth: Only about 4% of all health apps use gamification, such as point-scoring or competition, according to a study published in October in BMJ Open.
36、Gamification is actually quite closely linked with behavior change techniques, says Dr. Elizabeth Ann Edwards, the studys lead author.8. What does the underlined part in Paragraph 1 probably mean?A. Impress successfully.B. List completely.C. Direct professionally.D. Function properly.9. How does the
37、 author prove the benefits of smart phones?A. By listing some research results.B. By raising some potential questions.C. By analyzing some health problems.D. By explaining some social connections.10. According to the text, who are more likely to exercise more?A. People who play smart phone games.B.
38、People who watch videos on the sofa.C. People who make no social connections.D. People who have trouble staying active.11. What is the purpose of the last paragraph?A. To summarize the previous paragraphs.B. To provide some advice for the readers.C. To introduce a new topic for discussion.D. To add
39、more information about the topic.【答案】8. D 9. A 10. A 11. D【解析】这是一篇说明文。文章讲述了,智能手机在许多方面受到人们的谴责,但智能手机运用恰当的话,还是有利于人们的锻炼的,比如Pokemon Go智能手机游戏让玩家比平时多走了数千步,而Zomies, Run! 使用音频故事推动人们跑得更多或跑得更快。【8题详解】词句猜测题。由第二段中的“And another study on the Pokemon Go phenomenon shows that the smart phone games got players to take
40、 thousands more steps than usual. ” 另一项关于“口袋妖怪”现象的研究表明,智能手机游戏让玩家比平时多走了几千步。所以判断出,似乎无处不在的智能手机只要按对了主人的按键,就很容易增加体力活动。),可知只要按对了主人的按键,智能手机就可以增加体力活动,即增强(人身体的)功能,physical activity if it pushes its owners buttons in the right way在此处意为“Function properly”。故选D项。【9题详解】推理判断题。由第二段“New research shows that making so
41、cial connections(人际关系)through activity-tracking apps gets people to move more. And another study on the Pokemon Go phenomenon shows that the smart phone games got players to take thousands more steps than usual. Together, the studies show the potential(潜在性)of smart phones to push a range of people t
42、o be more active.”(新的研究表明,通过活动跟踪应用程序建立社交关系可以让人们活动得更多。另一项关于“Pokemon Go”现象的研究表明,智能手机游戏让玩家比平时多走了几千步。这些研究共同表明,智能手机有可能促使一些人变得更加活跃。),可知作者通过列举一些研究成果证明智能手机的好处。故选A项。【10题详解】推理判断题。由第二段中的“And another study on the Pokemon Go phenomenon shows that the smart phone games got players to take thousands more steps tha
43、n usual.”(另一项关于“Pokemon Go”现象的研究表明,智能手机游戏让玩家比平时多走了几千步。)和第四段中的“An NBA videogame, for example, will give players extra powers in the game if they reach a step goal in real life. The app Zomies, Run! uses audio stories to push people to run more.”(例如,一个NBA的电子游戏,如果玩家在现实生活中达到了一个阶段性的目标,就会在游戏中赋予他们额外的力量。应用程
44、序“僵尸,快跑!”使用音频故事来推动人们跑得更多。),可知,Pokemon Go智能手机游戏让玩家比平时多走了几千步,在“Zomies, Run!”中如果玩家想在游戏中有额外的力量,玩家需要在现实生活中跑到一定阶段,说明玩智能手机游戏的人更容易锻炼。故选A项。【11题详解】推理判断题。由最后一段“Still, there is room for growth: Only about 4% of all health apps use gamification, such as point-scoring or competition, according to a study publishe
45、d in October in BMJ Open. Gamification is actually quite closely linked with behavior change techniques, says Dr. Elizabeth Ann Edwards, the studys lead author.”(尽管如此,仍有增长的空间:根据10月份发表在BMJ Open上的一项研究,只有约4%的健康应用程序使用“游戏化”,如积分或竞争。“游戏化实际上与行为改变技术有着非常密切的联系,”该研究的主要作者Elizabeth Ann Edwards博士说。),可知本段讲述了健康应用程序“
46、游戏化”的情况,添加有关主题的更多信息。故选D项。DScientists say they have found out a chemical produced by locusts(蝗虫)that causes the insects to join together in huge swarms(群).On their own, locusts are mostly harmless. But in large swarms, they can be extremely destructive. The new finding could lead to new methods to pr
47、event locusts from joining swarms to destroy huge areas of crops.A recent study published in Nature identifies a pheromone believed to be responsible for the insects swarming behavior. A pheromone is a chemical item produced by an animal that influences the behavior of another animal of the same kin
48、d.The pheromone, known as 4VA, was found in the worlds most widespread kind of locust, the migratory locust. It powerfully drew locusts of both sexes and all ages, the research found. And it was produced when as few as four to five locusts came together.Lead researcher Le Kang is with the Chinese Ac
49、ademy of Sciences Institute of Zoology. He told Reuters news agency that migratory locusts are so widespread and dangerous, they representa serious threat to agriculture worldwide. Kang said further research will be needed to find out if 4VA exists in other species, such as the desert locust.Kang sa
50、id a chemical could be developed to block 4VAs effects to prevent swarming. A man-made version of the pheromone might also be developed to attract locusts into traps to be killed. Locusts could also be developed with genetic changes that would not react to 4VA, Kang added. Such locusts could be sent
51、 to the wild to build wild non-swarming populations.Leslie Vosshall, head of Rockefeller Universitys Laboratory of Neurogenetics and Behavior in New York, said one of the most exciting developments would be finding a chemical that could block the reception of 4VA. She noted that there are still seve
52、ral unknowns about the research. These include whether 4VA is the only cause of swarm formation, and whether other locust species respond similarly to the chemical.12. What is the new finding of the study?A. New methods could be used to stop locusts.B. Locusts do not cause much damage on their own.C
53、. A large number of locusts can destroy the crops terribly.D Locusts swarm because of a chemical produced by themselves.13. What can we learn about the pheromone?A. It only exists in the migratory locust.B. It is made at least in groups of forty.C. It is to blame for the locusts swarming.D. It affec
54、ts the behavior of other animals.14. What is Leslies attitude toward the prevention of the locusts swarming?A. Pessimistic.B. Optimistic.C. Subjective.D. Objective.15. Which can be a suitable title of this passage?A. Can we kill locusts?B. How do locusts destroy crops?C. How do locusts get swarmed?D
55、. Can we control the locusts damaging?【答案】12. D 13. C 14. D 15. C【解析】本文是一篇科普说明文,讲述了科学家们发现了蝗虫自身产生的4VA这一物质能够让它们成群结队地聚在一起。【12题详解】细节理解题。根据第一段“Scientists say they have found out a chemical produced by locusts that causes the insects to join together in huge swarms (科学家们说他们发现了蝗虫产生的一种化学物质,这种化学物质能使蝗虫成群结队地聚集
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-455339.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
