2021-2022学年高中英语 Unit 4Wildlife protection 单元评价(含解析)新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Unit 4Wildlife protection 单元评价含解析新人教版必修2 2021 2022 学年 高中英语 Wildlife 单元 评价 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、单元形成性评价(四)Unit 4(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Good morning, Hank. It is wonderful to be back in England. M: Im so glad to see you again. Its over ten years now since we left uni
2、versity. 1. Whats the probable relationship between the two speakers? A. Old classmates. B. Travelers in England. C. Tourist and guide. 答案: AText 2M: Can I help you? W: Id like to order the machines we talked about yesterday. Can I have them within two days? M: Sure. Ill send them by air. 2. How wil
3、l the man send the machines? A. By ship. B. By truck. C. By air. 答案: CText 3W: Where are you going to plant the tree? By the front door? M: No, that would be silly. Itll grow too big. Im going to put it at the back of the garage. W: I thought it would be better right at the other end of the garden.
4、M: Oh, no. 3. Where is the man going to plant the tree? A. By the front door. B. At the back of the garage. C. At the other end of the garden. 答案: BText 4M: Im really angry at John. He never listens to me. W: Take it easy, Alan. Things will work out. 4. What does the woman advise Alan to do? A. Go o
5、ut to work. B. Listen carefully to John. C. Be calm and patient. 答案: CText 5W: Bob, are you going straight home after school today? M: No, I have a class until one oclock, and after that Im going to spend a couple of hours at the library before going home. 5. When is the man going home? A. In the ev
6、ening. B. At noon. C. In the afternoon. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: What did you do last night? Did you work all night? W: I did do some work, but I watched
7、 a bit of TV, too. M: I watched a great football game on TV last night. Did you watch it? W: No, I didnt. I dont like football. M: Then what did you see? W: I saw the end of a film. It was quite good, actually. Its a pity I missed the beginning. But I know the story was written by Shakespeare. It wa
8、s about a boy and a girl who fell in love with each other, but their families were fighting against each other. M: You mean Romeo and Juliet? W: Yes, thats right. 6. What did the man do last night? A. He worked all night. B. He watched a football game on TV. C. He read a story by Shakespeare. 答案: B7
9、. How much of the film did the woman see? A. The beginning. B. The end. C. The whole film. 答案: B听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: So, how did it go? M: Better than I had expected. W: Didnt I tell you that you were more fit for the job than others? M: My education is OK. But I dont have the experience of work
10、ing on a project like this. My knowledge is mostly theoretical. That is why I am not so sure about getting this job. W: I think what matters is that you have the ability to use your knowledge in your work. M: I hope my interviewers feel that way. W: Dont you think they do? M: I dont know. All of the
11、m are experts in this field. W: Dont worry. I am sure they should call you. 8. Why is the man not certain of the job? A. His education is not enough. B. Others are more suitable than him. C. He does not have enough work experience. 答案: C9. According to the woman, what is important for work? A. The a
12、bility to put knowledge to practical use. B. Good knowledge with work experience. C. Strong will and hard work. 答案: A10. What is the mans opinion about the interviewers? A. They have good experience. B. They are experts in the field. C. They are knowledgeable but proud. 答案: B听第8段材料, 回答第1113题。Text 8M
13、: Did you see the list of books for this course? W: Yes, Dr. Downs said he expected us to have the first five on the list.He is going to discuss them in detail. M: Are you going to buy them? W: I dont know. These books are expensive. And I dont have a lot of money with me. M: How about sharing them
14、with me? W: Sounds good. M: Lets do this. I will buy three and you buy two of them. W:I would rather do it this way: we pay fifty-fifty now. And at the end of the course you can take the books you find more interesting and I will take the ones I like. M: What if we both like the same books? W: Come
15、on, we are not going to argue over that. Are we? M: I was just joking. Its definitely a better idea. W: Then lets get the books as soon as possible. 11. What are the speakers mainly talking about? A. Buying books for their course. B. The money needed for the books. C. Sharing the books with each oth
16、er. 答案: A12. Why does Dr. Downs want his students to have these five books? A. These books are not expensive. B. He wants his students to read more. C. He wants to discuss them in detail. 答案: C13. How does the woman plan to solve the problems about the books? A. She buys three and the man buys two.
17、B. She pays the man fifty dollars for sharing. C. They will share the total amount for the books. 答案: C听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M: Good morning, Lucy. Can I help you? W: Good morning, sir. Id like to talk with you about my studies for a minute, if you may. M: Certainly, come in and have a seat. W: Tha
18、nk you. I have a record of my studies from last year. Would you like to see it? M: Yes, let me see it now. You are studying mathematics, arent you? W: Yes, I am.But Id like to apply for their admission to the engineering college next year. M: I see. Have you asked your parents for their advice about
19、 this? W: Yes, I have. They think it is a good idea. M: Well, your record here has been very good. I dont think you will have much trouble. W: I hope not. Anyway, I am going to apply.And Id like to ask you to write a recommendation for me, if it is not too much trouble. M: No trouble at all. Id be g
20、lad to do it. Is there anything else? W: No, sir, I think that is all. Thank you very much. 14. What is the probable relationship between the speakers? A. Colleagues. B. Father and daughter. C. Teacher and student. 答案: C15. What subject does the woman like to apply for next year? A. Economics. B. En
21、gineering. C. Science. 答案: B16. Whats the purpose of the woman talking with the man? A. For a good record of her studies this year. B. For a recommendation of him. C. To get some advice about the recommendation. 答案: B17. What do the womans parents think of her idea? A. It is a good idea. B. It is a
22、bad idea. C. It has nothing to do with them. 答案: A听第10段材料, 回答第1820题。Text 10Above 3, 000 people swam across a river in Guangdong Province in a move to make people more aware of environmental protection for the major waterway in south China. The swimmers including teenagers and elders in their 60s, cr
23、ossed the 450-meter-wide section of the Pearl River in Guangzhou. The local authority organized the swimming activity to show the pollution treatment achievement on the countrys third longest river, and make people more aware of environmental protection. A 62-year-old swimmer said the water quality
24、had been improved in recent years and now could match the cleanness when he swam in the river in his childhood. A mass crossing of the river was once held in the 1970s, but for many years since then, it had been impossible for a large group of people to swim across it because of heavy industrial pol
25、lution. Guangdong government has spent tens of millions of dollars controlling the pollution by shutting down or moving heavily polluting factories. 18. Who organized the swimming activity? A. The local authority. B. The Tourism Agency. C. The Sports Center. 答案: A19. Why did they organize the swimmi
26、ng activity? A. To make people more aware of environmental protection. B. To get ready for a swimming competition. C. To celebrate the Dragon Boat Festival. 答案: A20. What can we know from the 62-year-old swimmer? A. The river isnt as clean as it was several years ago. B. The river was very clean whe
27、n he was a child. C. He often goes swimming in the river. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。A(2021成都高一检测)If you love animals, chances are that youve been to several zoos or aquariums(水族馆), and you may have even planned a family getaway around a new zoo
28、. If youre looking for some suggestions, the online review community TripAdvisor recently made a list of Americas top 10 zoos. You might be surprised that some of the nations most popular zoos are located in small or mid-size cities around the country. The following are four of these top zoos. Henry
29、 Doorly Zoo in OmahaNever heard of Henry Doorly Zoo? TripAdvisor reviewers didnt just rank(排列) it No. 1 in the country; they ranked it the No. 1 zoo in the world. There are kinds of interesting activities and programs in this zoo and its aquarium. You wont be disappointed if you visit it. San Diego
30、Zoo in San DiegoConsidered by many people to be a special zoo, San Diego Zoo supports the concept(概念) of open-air, cageless shows that re-create natural animal environments, with different animal species(物种) living side by side. If you want to know how animals live naturally in the wild, dont miss i
31、t. St. Louis Zoo in St. LouisIt began as a single show during the 1904 Worlds Fair(世博会). Now it has grown to be St. Louis Zoo with over 700 different animal species. If youve got little ones, dont miss this childrens zoo. Memphis Zoo in MemphisThis zoo has a history of over one hundred years. It is
32、home to more than 3, 500 animals representing over 500 different species, including the Giant Panda. In 2008, Memphis Zoo was chosen to be the No. 1 zoo in the US on TripAdvisor. 【文章大意】本文是一则广告。主要介绍了四家顶级动物园。21. According to the passage, we know that Henry Doorly Zoo . A. is the largest zoo in the wor
33、ldB. sits in a small cityC. has an aquarium in itD. is always the No. 1 zoo in America【解析】选C。细节理解题。根据There are kinds of interesting activities and programs in this zoo and its aquarium. 可知, Henry Doorly动物园里面有个水族馆。故选C。22. Why is San Diego Zoo considered to be special? A. It is free for the public. B.
34、 Animals are not kept in cages there. C. People can get close to wild animals there. D. It has the highest number of animal species. 【解析】选B。细节理解题。根据If you want to know how animals live naturally in the wild, dont miss it. 可知, 圣地亚哥动物园的动物不关在笼子里。故选B。23. Which zoo is the best choice for your kids to vis
35、it? A. Henry Doorly Zoo. B. San Diego Zoo. C. St. Louis Zoo. D. Memphis Zoo. 【解析】选C。细节理解题。根据If youve got little ones, dont miss this childrens zoo. 可知, St. Louis Zoo是个儿童动物园, 最适合孩子们。故选C。BOne morning a deer rushed into a courtyard where a little boy was playing. The deer hooked the boys clothing with
36、its antlers (角). This scared the little boy so much that he let out a loud cry which brought his mother running out to see what was happening. She came out just in time and saw the deer running off towards the mountains with her little boy. The mother was so afraid! She ran after the deer as fast as
37、 she could and not too far away she found her son sitting on the grass safely. Seeing his mother, the little boy laughed and reached out his arms to her. His mother held him tight. She was so happy that she cried. She hurried back with her dear son. When she got home, she was amazed at what she saw.
38、 The huge tree behind her house had fallen down while she was out running after the deer. The whole house was destroyed under the trees great weight. Then the mother remembered the day about a year before when a deer fleeing from a hurt had run into her house. She felt sorry for the frightened deer,
39、 so she covered it with some cloth and let it return to the forest. The deer seemed to understand that she had saved its life. When leaving, it kept bowing its head to her as if it were thanking her for her kindness. She never imagined that the deer could remember her help. It somehow knew the tree
40、was going to fall and kill her and her son, so it came back to save them. When the mother remembered all this, she said, “Saving the life of another is the same as saving the life of your own. ”【文章大意】这是一篇记叙文。文章介绍了曾经被母亲救的一只鹿为了感恩而救了母子两人的故事。24. The mother ran out of the house because . A. The boy was c
41、ryingB. The boy was runningC. The deer was comingD. The deer was escaping【解析】选A。细节理解题。根据第一段中This scared the little boy so much that he let out a loud cry which brought his mother running out to see what was happening. 可知, 这把小男孩吓了一大跳, 他大叫了一声, 他的妈妈赶紧跑出来看看发生了什么事。由此可知, 小孩的叫声让母亲跑出了屋。25. What happened whi
42、le the mother was running after the deer? A. The deer hurt her son. B. The house disappeared. C. The house was destroyed. D. The huge tree was cut down. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中The huge tree behind her house had fallen down while she was out running after the deer. The whole house was destroyed under the
43、 trees great weight可知, 她出去追赶鹿时, 房子后面的大树倒了。房子被毁了。26. Why did the deer save their lives? A. They were close friends. B. The mother once saved its life. C. The deer once visited their house. D. The mother drove away the hunter. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段中Then the mother remembered the day about a year before w
44、hen a deer fleeing from a hurt had run into her house. She felt sorry for the frightened deer, so she covered it with some cloth and let it return to the forest. 可知, 母亲想起了大约一年前的一天, 一只受伤的鹿跑进了她的房子。她为这只受惊的鹿感到难过, 于是用一块布把它盖住, 让它回到森林里去。由此可知, 以前母亲救过这只鹿, 这只鹿为了报恩而救了母子两人。27. What is the purpose of the passage
45、? A. To protect animals. B. To blame the hunter. C. To praise the mothers bravery. D. To encourage people to do good deeds. 【解析】选D。推理判断题。文章介绍了一只曾经被母亲救的鹿为了感恩而救了母子两人的故事。文章的目的是鼓励大家做好事。故选D。【方法技巧】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上, 做出一定的推理判断, 从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话, 也可能是某几句话, 所以, 推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一
46、步推出的答案, 即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合归纳。推理判断题的题干中通常含infer, suggest, imply, conclude, indicate等标志性词语。本篇第26小题, 根据第三段Then the mother remembered the day about a year before when a deer fleeing from a hurt had run into her house. She felt sorry for the frightened deer, so she covered it with some cloth and let
47、 it return to the forest. 可知, 母亲想起了大约一年前的一天, 一只受伤的鹿跑进了她的房子。她为这只受惊的鹿感到难过, 于是用一块布把它盖住, 让它回到森林里去。由此可知, 以前母亲救过这只鹿, 这只鹿为了报恩而救了母子两人。故选B。CScientists say only enlarging the worlds nature reserves to help protect plants and animals may be useless. The main reason is that levels of human activity are rising i
48、n and around the nature reserves. In fact, recognizing spaces as protected areas is not reducing human activity there. The researchers found that a lack of money to pay for land conservation (保护) is affecting conservation efforts. And it is a lack of communication between people who live in protecte
49、d natural areas and outsiders. About 17 percent of the world is within protected areas, including the national parks, nature reserves and wilderness areas. Protected areas are important for supporting environments with many different kinds of plants and animals. The researchers again found increasin
50、g human activity in most protected areas in every country. However, they said that human activity appeared to be more of a problem in nations with fewer roads and lower life standards on the Human Development Index (指数). The index uses information about life length, education and earnings to grade c
51、ountries on human development. Across the northern Australia, protected areas often proved effective at slowing human activity when compared with unprotected areas. But in South America, Southeast Asia and African countries, pressure from human activity inside protected areas was higher. Experts say
52、 governments need to provide fund support to help protected areas. Simply recognizing a place as a protected area cant be the beginning and the end of a conservation effort. Working with local people to take efforts is also important. If theyre not partners in the protected areas, then wildlife cons
53、ervation is much more difficult. 【文章大意】本文是议论文。作者提出了“只扩大世界自然保护区以帮助保护植物和动物可能毫无用处”的观点, 政府还应该有足够的资金支持, 需要当地人的共同参与, 才能真正使保护区发挥作用。28. What are protected areas mainly affected by according to the text? A. Human activity. B. Climate change. C. Population growth. D. Environmental pollution. 【解析】选A。细节理解题。根据第一
54、段中“The main reason is that levels of human activity are rising in and around the nature reserves. In fact, recognizing spaces as protected areas is not reducing human activity there(主要原因是自然保护区内和周围的人类活动水平正在上升。事实上, 划定某个地方为保护区并不能减少那里的人类活动)”可知, 保护区主要是受到人类活动的影响。29. Whats the Human Development Index used
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-456352.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《课时讲练通》2017-2018学年高中数学(人教A版)必修一配套课件:1-1-3-1并集、交集 .ppt
