2021-2022学年高中英语北师大版必修5作业:模块综合检测 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语北师大版必修5作业:模块综合检测 WORD版含解析 2021 2022 学年 高中英语 北师大 必修 作业 模块 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合检测.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AMini Book Excerpts (节选)BiographyWhen Salinger learned that a car park was to be built on the land,the middleaged writer was shocked and quickly bought the neighboring area to protect it.The townspeople never forgot the rescue and came to help their most famous neighbor
2、.JD.Salinger:A Life by Kenneth Slawenski (Random House,$27)Mystery“Youre a smart boy.Bennys death was no accident,and youre the only one who saw it happen.Do you think the murderer should get away with it?” The boy was staring stubbornly at his lap again.A thought suddenly occurred to Annika,“Did yo
3、u.You recognized the man in the car,didnt you?”The boy hesitated,twisting his fingers.“Maybe,”he said quietly.Red Wolf by Liza Marklund (Atria Books,$25.99)Short StoriesShe wants to say to him what she has learned,none of it in class.Some women are born stupid,and some women are too smart for their
4、own good.Some women are born to give,and some women only know how to take.Some women learn who they want to be from their mothers,some who they dont want to be.Some mothers suffer so their daughters wont.Some mothers love so their daughters wont.You Are Free by Danzy Senna (Riverhead Books,$15)Humor
5、Do your kids like to have fun?Come to Fun Times!Do you like to watch your kids having fun?Bring them to Fun Times!Fun Timess “amusement cycling” is the most fun you can have in the United States right now.Why spend thousands of dollars flying to Disney World when you can spend less than half to that
6、 within a days drive in most cities?Deliriously Happy:And Other Bad Thoughts by Larry Doyle (Ecco,$14.99)【语篇解读】本文向读者推荐了几种不同类型的书,并分别作了简要介绍。1What did Salinger do for his town?AHe built a car park.BHe tried to protect its land.CHe wrote some good novels.DHe rescued many townspeople.B细节理解题。根据Biography中的
7、“When Salinger learned that a car park was to be built on the land,the middleaged writer was shocked and quickly bought the neighboring area to protect it.”可知,Salinger尽力保护他的城镇的土地。故选B。2The book You Are Free is mainly about .Asmart childrenBhappy daughtersCdifferent womenDsuffering mothersC细节理解题。根据Sho
8、rt Stories中的“Some women are born stupid,and some women are too smart for their own good.Some women are born to give,and some women only know how to take.Some women learn who they want to be from their mothers,some who they dont want to be.”可知,这是一本介绍性格各异的女性的书。故选C。3Which book should readers choose,if
9、they want to know something about Fun Times?ARed Wolf.BYou Are Free.CJ.D.Salinger:A Life.DDeliriously Happy:And Other Bad Thoughts.D细节理解题。根据Humor中的“Bring them to Fun Times!Fun Timess amusement cycling is the most fun you can have in the United States right now.Deliriously Happy:And Other Bad Thought
10、s by Larry Doyle (Ecco,$14.99)”可知,如果你想了解Fun Times,应该选择Deliriously Happy:And Other Bad Thoughts。故选D。BLondoners are great readers. They buy large numbers of newspapers,magazines and booksespecially paperbacks (平装书),which are still cheap in spite of everincreasing rises in the costs of printing.They st
11、ill continue to buy “proper” books,too,printed on good paper.There are many streets in London containing shops which specialize in bookselling.Perhaps the best known of these is Charing Cross Road in the very heart of London. Here bookshops of all sorts and sizes are to be found,from the celebrated
12、one which is said to be “the biggest bookshop in the world” to the tiny,dusty little places which seem to have been left over from Dickens time.Some of these shops stock,or will make efforts to get,any kind of book,but many of them specialize in secondhand books,in art books,in foreign books,in book
13、s on economics,politics or any other subjects about which books may be written.One shop in this area specializes only in books about ballet.Although it may be the most convenient place for Londoners to buy books,Chafing Cross Road is not the cheapest.For really cheap secondhand books,collectors must
14、 venture off the beaten track,to Farringdon Road,in the East Central district of London.Here there is nothing so impressive as bookshops.The booksellers come along each morning and put lots of books onto small handcarts (手推车) which line the streets.The collectors,some professionals and some amateurs
15、 (业余爱好者),who have been waiting for them, run quickly towards the books.In places like this one can still,occasionally,pick up for a few pence an old book that may be worth many pounds.【语篇解读】伦敦人酷爱读书。本文介绍了在伦敦能买书的一些地方。4“Londoners are great readers” means that .ALondoners are great because they read a l
16、otBthere are a great number of readers in LondonCLondoners are readers who read only great booksDLondoners read a lotD句意理解题。根据文章大意及第一段中的“They buy large numbers of newspapers,magazines and books”可以推断出伦敦人喜欢阅读。故D项正确。5According to this passage,Charing Cross Road .Ais in the suburbs of LondonBis famous f
17、or its bookshopsCcontains various kinds of shopsDis the busiest street in LondonB细节理解题。根据第二段中的一、二句“There are many streets in.in the very heart of London.”可知B项正确。6In this passage,what does the underlined part “venture off the beaten track” mean?ABuy books in a most busy street.BMove away from a busy
18、street.CWaste time looking for books.DTake a risk of losing ones life.B词义猜测题。由下文语境可知,在伦敦东部沿街有很多书商把书放在手推车上卖,在那儿花几便士就能买到价值很多英镑的书。也就是说要想买便宜的二手书,需要从繁忙的街道到僻静的地方,故B项正确。7The best topic for this passage is “ ”Abookshops in LondonBthe biggest bookshop in the worldCCharing Cross RoadDbuying books in LondonA主旨
19、大意题。通读全文可知,文章主要讲述的是伦敦的书店,从出名的书店到街边小推车,故A项正确。CArtist Federico Uribe is known for his creative style in transforming everyday objects into works of art:colorful shoelaces,pencils,etc. His latest medium (媒介)?Bullet (子弹) shells.The lifesize animal sculptures and brightly colored landscapes represent the
20、 Colombianborn artists belief of our ability to turn destruction (毁灭) and death into peace and beauty.“Im trying to make beauty out of these testimonies (证明) of death,” he says.“There are all these ugly memories related to these objects and I am trying to make something that makes people find beauty
21、 in pain.”Growing up in a country badly affected by war,Uribe,who now lives in Miami,Florida,says death has always been an inspiration to him. Behind each bullet shell,which he buys from a metal recycling company,is a sad story.He says what he wants to do is create beauty out of these collections of
22、 ugly stories.The bullet collection is now on display at the Add son Gallery in New York.Gallery director,Adam Adelson,says visitors are fascinated by Uribes works.“Its something they clearly have never seen before in their entire lives,”he explains.“Its not just the novelty of the media.Its not jus
23、t the fact that this is made out of bullet shells.You realize that they are done so well.”To some visitors,the bullet animals are a reminder of the horrors (恐怖) of war.To others,the exhibit is about hunting.And to visitors who care much about the environment,its a statement about protecting endanger
24、ed animals. Whatever their understandings are,Federico Uribe is pleased that his art is speaking to so many people.【语篇解读】艺术家Federico Uribe用见证死亡的物品创造出精美的艺术作品。8Whats the feature of Federico Uribes latest works of art?AThey are made of everyday objects.BThey are created for daily use.CThey are related
25、to sad stories.DThey are in dark colors to represent death.C细节理解题。根据第一段“His latest medium(媒介)?Bullet(子弹) shells.”可知,他用来创作的最新媒介是子弹壳。根据第二段最后两句可知,他说:“我正试着用这些死亡的见证创造美好”。“这些物品都与可怕的记忆有关”。根据第三段“Behind each bullet shell.is a sad story.”可知,每一颗子弹壳背后都是一个悲伤的故事。由此可知,Federico Uribe最新用子弹壳创作的艺术品与悲伤的故事相关联。9The artis
26、t has got his inspiration from .Athe environment he grew up inBthe many storybooks he read in his childhoodChis work experience in a metal recycling companyDhis travel experiences around the worldA细节理解题。根据第三段前两句可知,成长于一个受战争影响严重的国家,目前住在佛罗里达州迈阿密市的Uribe说,死亡一直都是他的一个灵感。由此可知,这位艺术家在他成长的战争环境中见证了死亡,从中获得了灵感。10
27、How does Adam Adelson comment on Uribes works?ATheyre the best works he has ever seen.BTheyre fine art with the quality of novelty.CThe media are environmentfriendly.DThey clearly show the true nature of beauty.B细节理解题。根据倒数第二段“Its something they clearly have never seen before in their entire lives.Yo
28、u realize that they are done so well.”可知,Adam Adelson解释说:“显然那是他们一生都没有见过的作品。”“不仅仅是媒介的新颖。也不仅仅是因为这是用子弹壳制作的。你会发现它们制作得很精美。”由此可知,Adam Adelson认为Uribe的作品是精美的艺术,并具有新颖性。11Federico Uribe is pleased that his works .A.sell wellBare highly praisedCcan be displayed at the Adelson GalleryDsend messages to many peop
29、leD细节理解题。根据文章最后一句“Whatever their understandings are,Federico Uribe is pleased that his art is speaking to so many people.”可知,不管他们(参观者对作品)有怎样的理解,Federico Uribe都很高兴他的艺术在给这么多人提醒。由此可知,Federico Uribe很高兴他的作品向很多人传递信息(启示)。DA robot has been used to operate on soft tissue (软组织) for the first time.This isnt a
30、human controlled machine.The robot operates all by itself,according to a computer program.The study was performed on a pig,rather than a human being. The machine is called the Smart Tissue Autonomous Robot. The robot is equipped with a 3D camera and can see nearinfrared (近红外) wavelengths. This enabl
31、es the robot to visualize scenes of parts of the operation in its system more clearly than a person is possible to see.In the study,marks in bright colors were placed at different places on a pigs guts (内脏) and the robot was programmed to focus on these areas only. The required operation was an inte
32、stinal anastomosis (肠吻合术),where two intestines are sewn (缝合) together.While the use of robots for medical use is not new,the actions of a robot without humans control are groundbreaking.The only downside,so far,is the time.The operation took 50 minutes to complete,which is far longer than that done
33、by humans.The robot has been used in a study at the Childrens National Medical Center in Washington DC. The results,according to lead researcher Peter Kim,were better than those of a real doctor.A review article titled “Supervised autonomous robotic soft tissue surgery” describing the technology has
34、 been published in the journal “Science Translational Medicine”While the operation has been relatively basic,medical technologists behind the project expect that within two or three years the robot will be able to perform daily operations,such as removing a damaged part of the guts.【语篇解读】本文介绍了一个可以完全
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-456823.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级下册语文课件-第二单元 11 黄道婆(语文S版) (共19张PPT).ppt
