“超级全能生”2021届高三全国卷地区5月联考试题(甲卷) 英语 试题(含听力) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- “超级全能生”2021届高三全国卷地区5月联考试题甲卷 英语 试题含听力 WORD版含解析 超级 全能 2021 届高三 全国卷 地区 联考 试题 听力 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、“超级全能生”2021高考全国卷地区5月联考甲卷英语注意事项:1.本试题卷共8页,满分150分,考试时间120分钟。2.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡的相应位置。3.全部答案在答题卡上完成,答在本试题卷上无效。4.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。5.考试结束后,将本试题卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话
2、后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. At a bank.B. At a McDonald.C. At a dinning hall.【答案】A【解析】【原文】W: Good morning, can I h
3、elp you?M: Good morning. Is Mr. Smith available? Id like to open a bank account.W: Oh, sorry. Now its lunch time. He may be in the dinning hall or at nearby McDonald. Please wait in his office on the second floor.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Which fruit does the man probably like?A. Strawberries.B. Apples.C
4、. Bananas.【答案】B【解析】【原文】W: So are there any fruits you dont like?M: I dont like strawberries actually because they are too soft. So usually, I dont want to eat this kind of fruit.W: Oh well, I love strawberries. I love strawberries and bananas. Theyre very good.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speak
5、ers mainly talking about?A. The mans curiosity about Tai Chi.B The womans attitude to Tai Chi.C. The womans feeling of practicing Tai Chi.【答案】C【解析】【原文】M: After you do Tai Chi, do you feel tired?W: I feel quite energetic actually. I dont really feel tired, but I feel that my mind is very relaxed and
6、focused and that Im very motivated to do whatever I need to for the rest of the day.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】On whose farm did the woman ride horses?A. The mans friends.B. The mans relatives.C. The womans friends.【答案】C【解析】【原文】M: Monica, have you ever actually lived on a farm? Did you like it?W: I havent
7、 lived on a farm as such, but Ive visited family friends who have lived on farms, where I loved riding horses when I was young.M: Sounds great.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did the woman gain at Cub camp?A. First-aid knowledge.B. Outdoor survival skills.C. Self-protection awareness.【答案】B【解析】【原文】W: At Cu
8、b camp, we would learn how to swim, look for eatable foods and tell directions through the sun.M: Great. Did you learn how to start fire without matches?W: Yeah, we did. Wed use two sticks, rub them together and start a fire.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听
9、每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How is the man going to get more money?A. By working overtime.B. By asking his parents for some.C. By borrowing some from the woman.7. Whats the womans attitude to the mans idea?A. Unclear.B. Opposed.C. D
10、oubtful.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】M: I would like to earn more as I need a lot of money to buy a new computer and a smartphone.W: And how would you do that?M: Ill try to pick up as much extra work as I can.W: What about your studies? How would you manage your time?M: Well, I dont know yet. I might consid
11、er taking fewer courses next term.W: I wouldnt do that if I were you. You should make your studies the first priority.M: Youre right. Thanks for your advice, Lucy. Ill think about it.W: Dont mention it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What are the speakers discussing?A. Where to go.B. When to l
12、eave.C. What to wear.9. What will the speakers do in the evening?A. Attend a party.B. Go to the church.C. Dress up for dinner.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】M: Are you going to wear this new dress?W: Yes, I am. Why?M: Im thinking what I should wear to the wedding ceremony.W: I think a waistcoat looks very sma
13、rt for attending a wedding. Do you have one?M: Yes, I do. I also have a matching tie. Look, here it is.W: That looks very smart. I think you should wear that.M: Sounds good.W: Are you taking a change of clothes for the party in the evening?M: Yes, Ive packed some smart casual clothes for the evening
14、.W: Me, too. Its already nine oclock. Are you ready to go? M: Just about ready. Thanks for your help. Lets go to the church.W: Youre welcome. Lets go.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. How long has the baby been born?A. For two days.B. For three days.C. For six clays.11. Whats the womans fathers
15、 name?A. James.B. Michael.C. Richard.12. What did the health visitor say to the woman?A. Raising new babies was exhausting.B. She did a good job in looking after the baby.C. Things will get better as the new baby grows.【答案】10. B 11. A 12. B【解析】【原文】W: Come in.M: Youre looking well. When did you get h
16、ome from hospital?W: Two days ago. The new arrival is finally having a sleep.M: Oh, isnt he tiny? He is only three days old. How much does he weigh?W: His birth weight was 6 pounds but the weight drops a little after birth then gradually it is regained.M: Have you chosen a name yet?W: Yes, he is Mic
17、hael James.M: Thats a lovely name. Are they family names?W: Yes, my father was called James but I chose the name Michael while his father preferred Richard.M: Does Michael sleep well?W: He wakes up every three or four hours demanding a feed.M: You wont be getting much sleep!W: No, Tm not.M: New babi
18、es can be exhausting but as time passes, things will get better.W: The health visitor called yesterday and she was greatly encouraging me. She said I was handling it really well.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13 Where does the woman usually go shopping?A. In online stores.B. In the corner shops.
19、C. In the shopping malls.14. What does the mans mother often give him as a gift?A. A new computer.B. A new mobile phone.C. Underwear and socks.15. What does the woman waste money on besides clothes?A. Traveling.B. Eating out.C. Cooking.16. Whats the probable relationship between the speakers?A. Stra
20、ngers.B. Colleagues.C. Couples.【答案】13. C 14. C 15. A 16. B【解析】【原文】M: Sara, its time for a break. Have a cup of coffee and lets talk about something. Do you waste money on anything?W: I waste money on buying clothes.M: Ah, do you buy things online?W: No, I dont. I usually go into the shopping malls t
21、o shop, not in the corner shops.M: I dont spend much money on clothes. My mom usually buys underwear and socks as my birthday gifts.W: Wow! Sounds like youre an easy person to give a present to.M: Yes, for clothes. However, I waste money on electronics and those things are expensive. I usually buy a
22、 new computer every year. I have four computers, five mobile phones and an iPad now in my house.W: Wow! You must have wasted quite a lot of money. For me, I waste money on traveling. Every year, I take about one or two trips to different countries.M: Yeah, traveling is expensive, but I buy my ticket
23、s online and its cheaper. Another way of wasting money for me is eating out almost every day.W: I usually get bored if I eat out too often. Im fond of cooking.M: Ah, thats interesting. So, where you save money, I waste money. You have to teach me your tricks.W: Please teach me how to get cheap trave
24、l tickets.M: Its a deal.W: Thanks.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What would the mans father do for him?A. Build a dream house.B. Work his art into the house.C. Draw up the plans of his house.18. Why would the man like to take part in the construction?A. To decorate the house with his artworks.
25、B. To build the house as good as it can be.C. To enjoy the satisfaction of owning the house.19. What did the man do before?A. A designer.B. A head chef.C. A journalist.20. Which kitchen supply is the mans favourite?A. A restaurant-style dishwasher.B. A household refrigerator.C. An industrial sink.【答
26、案】17. C 18. C 19. B 20. A【解析】【原文】Well, Ive thought a lot about my dream house and designing it. Actually, thats the kind of work that my father does, so he said he could draw the plans up for me. But Ive done a lot of art and I really want to work my art into the house.So the living room, I would li
27、ke there to be kind of a decoration around the outside of the room where I actually do the art myself. I used to do a lot of construction when I was younger, and so I would really like to take part in the process so that I have a kind of sense of ownership with the house that Ive really built a part
28、 of that.The kitchen, I want it to be a very large space and next to a room that has a lot of media so that you can kind of pay attention to things or watch courses and recipes while youve cooking, following your favorite chefs or cooking channels. Id like a really big industrial refrigerator and a
29、huge island that I can work with, as well as a massive sink for cleaning things.I used to work at a restaurant as a head chef and I loved the dishwasher best there because it was so quick and easy. So I would like a restaurant-style dishwasher in my kitchen, too.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满
30、分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AGardens are a welcome gift from the natural world. Here are several places where beauty is blooming(盛开):Longwood Gardens, Kennett Square, PennsylvaniaFamilies are encouraged to explore this Pennsylvania gem(珍奇之地). Kids may want to search for the
31、dozens of unusual animal statues that can be found throughout the garden. Different in size, shape and color, some are more than 100 years old. Youll also find an entire garden area designed for the art of cutting trees and bushes into different shapes. Desert Botanical Garden, Phoenix, ArizonaHidde
32、n within the red landscape of Papago Park, the Desert Botanical Garden hosts one of the worlds finest collections of desert plants. The garden is home to rare, threatened and endangered plant species from around the world. Families enjoy the magical Butterfly Pavilion where beautiful winged creature
33、s, native to the Southwest, gently stay on young visitors. Brooklyn Botanic Garden, Brooklyn, New YorkDuring the best of times, toddler(幼儿)discovery, tree detective and family weekend programs combine to make this an outstanding place to inspire young naturalists. The expanded Discovery Garden, crea
34、ted for the youngest garden guests, provides hands-on opportunities to study plant and animal life. Dont miss the unique beauty of the Japanese Hill-and-Pond Garden, for which the Brooklyn Botanic Garden is noted. Magnolia Plantation, Charleston, South CarolinaSee camellias, daffodils, azaleas and s
35、cores of other species in bloom within Americas oldest public garden. Founded in 1676 and open for visitors since 1870, the expansive and historic plantation is home to the last large-scale Romantic Garden left in the United States. Kids will love the petting zoo and nature enter, where they can get
36、 friendly with white tail deer, pygmy goats and other small creatures.21. What can be seen in Longwood Gardens?A. Oldest trees.B. Rare animals.C. Desert plants.D. Animal statues.22. What is the Brooklyn Botanic Garden known for?A. The Discovery Garden.B. The Japanese Hill-and-Pond Garden.C. The magi
37、cal Butterfly Pavilion.D. The last large-scale Romantic Garden.23. When was Magnolia Plantation open to the public?A. In the 1670s.B. Before 1870.C. About 151 years ago.D. Since 200 years ago.【答案】21. D 22. B 23. C【解析】【分析】本文是说明文,介绍了三个美不胜收的花园。【21题详解】细节理解题。根据第二自然段“Kids may want to search for the dozens
38、 of unusual animal statues that can be found throughout the garden. (孩子们可能想要在花园里寻找几十个不同寻常的动物雕像)”可知,在Longwood Gardens可以看到动物雕像。故选D项。【22题详解】细节理解题。根据第四自然段“Dont miss the unique beauty of the Japanese Hill-and-Pond Garden, for which the Brooklyn Botanic Garden is noted. (不要错过日本山塘花园的独特之美,布鲁克林植物园因其闻名)”可知,Br
39、ooklyn Botanic Garden因the Japanese Hill-and-Pond Garden而闻名。故选B项。【23题详解】细节理解题。根据第五自然段“Founded in 1676 and open for visitors since 1870, the expansive and historic plantation is home to the last large-scale Romantic Garden left in the United States. (建于1676年,自1870年以来对游客开放,广阔而历史悠久的种植园是美国最后一个大型浪漫花园)”可知,
40、Magnolia Plantation从1870对游客开放至今,已经有151年了。故选C项。BIn June, 11-year-old Nigerian ballet dancer Anthony Mmesoma Madu was filmed barefoot, spinning and leaping gracefully in the air and landing in concrete, rain puddles (水坑). Just a few short months later, he has become an Internet star and gained a famou
41、s scholarship in America.Madu thought he was being recorded for a study session by his ballet instructor, instead, the short video of him practicing his moves was posted on social media and has been shared widely across the world, with some of his fans including Hollywood actors Cynthia Erivo and Vi
42、ola Davis.His dancing also caught the attention of Cynthia Harvey, the artistic director of the ABT Jacqueline Kennedy Onassis School of Dance in New York. Harvey was so impressed by his talent that she tracked him down and offered him a scholarship with the American Ballet Theatre where he will att
43、end a summer school in 2021. Madu says his interest in ballet developed after watching Barbie in the 12 Dancing Princesses, a 2006 cartoon about 12 princesses who share a passion for the dance. When I was watching the cartoon, I told my mum that I want to do ballet. he said.He eventually got the cha
44、nce to learn the dance after relocating to Ojo, a suburb (郊区) of Lagos with his mother, where they met Daniel Owoseni Ajala, founder of the Leap of Dance Academy. Ajala founded the dance academy in 2017 and has been teaching ballet for free to children who are unable to pay for a dance education sin
45、ce then.When the self-taught instructor learned of Madus desire to dance, he said he encouraged Madus mother to let him sign up. It was during one of their sessions that he recorded Madus dance video, but he never imagined that it would circulate rapidly. The video wasnt something we imagined to com
46、e out the way it did. It was just something that was supposed to show corrections of movements. It was bigger than I imagined, and I started getting calls. Celebrities were posting us, he said.24. What can we know about Anthony Mmesoma Madu?A. He decided to apply for a scholarship.B. He became one o
47、f Viola Davis big fans.C. He posted his short video on social media.D. He impressed many people by his dancing.25. When did Madu show interest in ballet?A. After attending a dance academy.B. After moving to a suburb of Lagos.C. After watching a lively cartoon.D. After meeting Daniel Owoseni Ajala.26
48、. How can we describe Daniel Owoseni Ajala?A. Demanding but sympathetic.B. Warm-hearted and respectable.C. Stubborn but generous.D. Creative and outstanding.27. Which can be a suitable title for the text?A. A Non-profit Dance AcademyB. A Wonderful Dance PerformanceC. A Self-taught Ballet InstructorD
49、. An 11-year-old Nigerian Ballet Boy【答案】24. D 25. C 26. B 27. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。讲述了11岁的尼日利亚芭蕾舞演员Anthony Mmesoma Madu被拍到光着脚,在空中优雅地旋转跳跃,最后落在混凝土和雨坑中。短短几个月后,他就成为了网络明星,并在美国获得了一份著名的奖学金。【24题详解】推理判断题。根据第一段“In June, 11-year-old Nigerian ballet dancer Anthony Mmesoma Madu was filmed barefoot, spinning and leap
50、ing gracefully in the air and landing in concrete, rain puddles (水坑). (今年6月,11岁的尼日利亚芭蕾舞演员Anthony Mmesoma Madu被拍到光着脚,在空中优雅地旋转跳跃,最后落在混凝土和雨坑中)”及第二段“the short video of him practicing his moves was posted on social media and has been shared widely across the world, with some of his fans including Hollywo
51、od actors Cynthia Erivo and Viola Davis. (他练习动作的短视频被发布在社交媒体上,在世界各地被广泛分享,包括好莱坞演员Cynthia Erivo和Viola Davis在内的一些粉丝)”可知,他的跳芭蕾的视频很打动人心,给好多人留下深刻印象,被广为分享。故选D项。【25题详解】细节理解题。根据第四段“Madu says his interest in ballet developed after watching Barbie in the 12 Dancing Princesses, a 2006 cartoon about 12 princesses
52、 who share a passion for the dance.(Madu说,他对芭蕾的兴趣是在2006年看了12位跳舞的公主中的芭比之后发展起来的,这是一部关于12位公主都热爱舞蹈的卡通片)”可知,他是看完一部生动的关于芭蕾舞的卡通片之后,对芭蕾舞产生兴趣。故选C项。【26题详解】推理判断题。根据第五段“where they met Daniel Owoseni Ajala, founder of the Leap of Dance Academy. Ajala founded the dance academy in 2017 and has been teaching ballet
53、 for free to children who are unable to pay for a dance education since then. (在那里他们遇到了舞蹈学院的创始人Daniel Owoseni Ajala。Ajala于2017年创办了这所舞蹈学院,从那时起就一直在为无力支付舞蹈教育费用的孩子们免费教授芭蕾舞)”及第六段“When the self-taught instructor learned of Madus desire to dance, he said he encouraged Madus mother to let him sign up.(这位自学成
54、才的教练说,当他得知玛杜想要跳舞时,他鼓励Madu的母亲让他报名)”可知,这位教练免费为付不起学费的孩子教授舞蹈,建议Madu报名,还分享Madu的练习视频。由此可知,Daniel Owoseni Ajala是一个热心的、值得人们敬重的人。故选B项。【27题详解】主旨大意题。根据第一段“In June, 11-year-old Nigerian ballet dancer Anthony Mmesoma Madu was filmed barefoot, spinning and leaping gracefully in the air and landing in concrete, ra
55、in puddles (水坑). Just a few short months later, he has become an Internet star and gained a famous scholarship in America.(今年6月,11岁的尼日利亚芭蕾舞演员安东尼姆梅索玛短短几个月后,他就成为了网络明星,并在美国获得了一份著名的奖学金)”可知,这是一篇新闻类文章,主要报道这个11岁小男孩生活条件恶劣,为舞蹈而着迷,他的一段练习视频感动了很多人,小男孩是本文主角。由此可知,An 11-year-old Nigerian Ballet Boy(11岁的尼日利亚芭蕾舞男孩)适
56、合作本文标题。故选D项。CYou may want to bring honey the next time you have a cold, a study says. Thats because honey has been shown to provide better cough relief than some over-the-counter drugs, Oxford University researchers said in findings published in BMJ Evidence-Based Medicine.Honey is more effective th
57、an usual care choices for improving upper respiratory tract infection(呼吸道感染)symptoms, particularly reducing cough frequency and cough severity, the scientists said in the findings.Researchers said they reviewed 14 past studies about upper respiratory tract infections, also known as common colds. Sym
58、ptoms can include runny or stuffy nose, sneezing, sore throat and coughing, according to the Centers for Disease Control and Prevention(CDC).Four of the studies examined comparisons between honey and diphenhydramine, an antihistamine that can be used to relieve coughs, according to the U. S. governm
59、ent. Its sold at U. S. drugstores under several brand names and is combined with other ingredients(成分)in some cold medicines.In their findings, Oxford scientists said honey was significantly better than diphenhydramine at improving cough symptoms. The results came from studies that included 385 part
60、icipants, data show. But honey was not significantly better at cough relief when compared to another class of medicines, called dextromethorphan, according to a review of two studies with a combined 137 patients. Dextromethorphan is used to suppress(抑制)coughs.Anyone sick with a cold should talk to a
61、 druggist or doctor about the best medicines for them, according to health officials. Over-the-counter medicines may provide temporary relief of symptoms, but they will not cure your illness, the CDC said on its website.The CDC includes honey on its list of possible ways to suppress coughs. Other ti
62、ps for feeling better from a cold include getting enough rest, breathing in steam and using saline spray, according to the CDC.28. Whats the authors purpose in writing this text?A. To prove honey may relieve cough more effectively.B. To inform the readers how to better prevent colds.C. To make a com
63、parison between honey and medicines.D. To give a description of symptoms of common colds.29. What does the underlined word diphenhydramine in Paragraph 4 refer to?A. A cold symptom.B. A sort of sweet food.C. A kind of cold medicine.D. A brand name of medicine.30. What can we infer from CDCs advice?A
64、. Honey is a safer choice for relief of cold symptoms.B. Breathing in steam is a better way to suppress coughs.C. Honey doesnt work for all the patients with a cold.D. Over-the-counter medicines are a waste of money.31. From which is the text probably taken?A. A news report.B. A guidebook.C. A medic
65、ine textbook.D. A science fiction.【答案】28. A 29. C 30. C 31. A【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要报道了牛津大学的研究人员发现蜂蜜比某些非处方药更能缓解咳嗽。【28题详解】推理判断题。根据文章第一段第二句“Thats because honey has been shown to provide better cough relief than some over-the-counter drugs, Oxford University researchers said in findings published in BMJ
66、Evidence-Based Medicine.(牛津大学的研究人员在英国医学杂志基于证据的医学上发表的研究结果中称,这是因为蜂蜜比一些非处方药更能缓解咳嗽)”可知,文章主要介绍了牛津大学的研究人员发现蜂蜜比某些非处方药更能缓解咳嗽。结合下文的实验介绍可推知,作者写本文的目的是证明蜂蜜能更有效地缓解咳嗽。故选A。【29题详解】词句猜测题。根据第四段中的“an antihistamine that can be used to relieve coughs, according to the U. S. government. Its sold at U. S. drugstores under
67、 several brand names and is combined with other ingredients(成分)in some cold medicines(一种抗组胺药,可以用来缓解咳嗽,根据美国政府的说法。这种药在美国的药店以几种品牌出售,并与其他成分混合在一些感冒药中)”可知,这是一种可被用来缓解咳嗽的抗组胺剂。它在美国药店以多种品牌名称被销售,与其他成分混合用于一些感冒药中。由此可推知,diphenhydramine应指的是一种感冒药。故选C。【30题详解】推理判断题。根据最后一段“The CDC includes honey on its list of possibl
68、e ways to suppress coughs. Other tips for feeling better from a cold include getting enough rest, breathing in steam and using saline spray, according to the CDC.(美国疾病控制与预防中心将蜂蜜列入了抑制咳嗽的可能方法清单。据美国疾病控制与预防中心称,其他让感冒后感觉更好的方法包括充分休息、吸入蒸汽和使用盐水喷雾)”可知,疾病防治中心将蜂蜜列为一种抑制咳嗽的可行方式。从感冒中得到缓解的其他方式包括得到充分的休息、吸入蒸汽和使用盐水喷雾。
69、由此可推知,蜂蜜不是对所有的感冒患者都有效。故选C。【31题详解】推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍了牛津大学的研究人员发现蜂蜜比某些非处方药更能缓解咳嗽。由此可推知,这篇文章可能摘自一篇新闻报道。故选A。DA report has warned of a “destructive” decline in freshwater fish, with nearly a third threatened by extinction. Conservation groups said 80 species were known to have gone extinct, 16 in the la
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-456904.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
