2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:单元素养培优UNIT 1 ART WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:单元素养培优UNIT 1ART WORD版含解析 2021 2022 学年 英语 人教版 选修 练习 单元 素养 UNIT ART WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养培优(一) Unit 1. 用所给词的适当形式填空1. It is evident(evidence) that Jenny is happy, for she is smiling. 2. We have made a prediction(predict) that our grain output will be 10 times that of 1960. 3. Parents can express a preference(prefer) for th
2、e school their child attends. 4. She put the baby up for adoption(adopt). 5. Almost every one of us will be permanently(permanent) disabled at some point in life. 6. Above all, mans dearest possession(possess) is life, and it is given to him to live but once. 7. It is true that the dog is the most u
3、seful and faithful(faith) animal in the world. 8. An exhibition(exhibit) marking the 90th anniversary of the founding of our school is being put on in our school hall. 9. The life of a politician isnt appealing(appeal) for me. 10. They moved quickly and aggressively(aggressive) to protect consumers;
4、 as a result, they were thought highly of. . 选词填空by coincidence, concentrate on, figure out, as a consequence, a great deal, on the one hand, in the flesh, appeal to1. Father gave me 600 yuan last weekend. Then I spent 500 yuan on clothes and dinner, but I cant figure out where another 100 yuan has
5、gone. 2. The opening ceremony appealed to the audience all over China. 3. She looked very pale and seemed to have suffered a great deal. 4. My father smokes heavily; as a consequence, he coughs frequently. 5. If you concentrate on the project, you can finish it on time. 6. On the one hand, the proje
6、ct can help protect our environment; on the other hand, it can also bring us great benefit. 7. By coincidence, he met one of his friends when he was on business in Shanghai. 8. You look much younger in the flesh than in the photographs. . 完成句子1. 有些学生花费太多的时间在手机社交软件上, 这让老师和家长很担忧。(现在分词作状语)Some students
7、 spend too much time on mobile social apps, making their teachers and parents worried. 2. 我们隔壁住着一对外国夫妇, 他们看起来已经习惯了中国的生活了。(完全倒装)Next door to ours live a foreign couple, who seem to have settled into life in China. 3. 经过许多天的航行之后, 他们到达了如今被称为美洲的地方。(what从句)After many days voyage, they arrived in what is
8、called America now. 4. 开学了, 但是我越来越感觉到我是在异国他乡。(as if)School started, but I felt more and more as if I were in a foreign country. 5. 他已经完成了大部分工作。很明显他有能力提前完成工作。(evident)He has finished most of the work. It is evident that he has the ability to finish it ahead of time. . 阅读理解A(2021宁夏高二检测)A European Unio
9、n program is letting blind people experience famous paintings for the first time. It uses three dimensional (3-D) printing to re-create famous paintings so they can be touched. One painting printed with the new technology is Gustav Klimts “The Kiss”. It is a popular attraction at the Belvedere Museu
10、m in Vienna, Austria. The painting shows a man and a woman standing in a field filled with flowers. They are wearing gold robes and have their arms around each other. The man leans down to kiss the woman. Klimt finished the painting in 1908. Until now, people who had trouble seeing could not appreci
11、ate the artwork. But thanks to the reproduction they can touch the piece and feel the ridges and depressions. Andreas Reichinger started making 3-D versions of artwork in 2010. He said this reproduction was his most difficult project because the couples robes are so detailed. Dominika Raditsch is a
12、blind museum visitor. She touched the reproduction. As she moved her hands around it she said, “Exactly, can you see these? There are so many details. ” Raditsch said she can imagine what the original painting looks like when she touches the reproduction. “Its somehow round. You can feel it. It come
13、s with it. And in many places its so smooth. And then I think to myself: it probably shines too! ” Raditsch said. The Belvedere is not the only museum to have 3-D versions of its artwork. Some of the pieces at the Prado, in Madrid, Spain, have reproductions that can be touched. But the piece in Vien
14、na has one special part: it is made with widely available 3-D printing technology. That means one day, blind art fans anywhere in the world could download the source files and print the reproductions themselves. 【文章大意】本篇文章讲述了欧盟的一个项目使用3D打印技术重现名画, 旨在让盲人通过触摸去感受世界名画。1. What is “The kiss”? A. A European
15、Union project. B. A popular painting. C. A 3-D technology. D. A famous museum. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段前两句内容(古斯塔夫克里姆特的“The Kiss”就是使用这项新技术的一幅画。它在奥地利维也纳的美景宫博物馆很受欢迎。)可知, “The Kiss”是一幅很受欢迎的画。故选B。2. Why did Reichinger say this reproduction was difficult to finish? A. The painting was reproduced detailedly. B.
16、The original artwork was made in 1908. C. Blind art fans cant download the source. D. The 3-D technology is not available. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段最后一句内容(他说它是最难的一件复制品, 是因为那对恋人的长袍画得太细致了)可知, A项表述正确的。3. How did Raditsch feel when she first touched the reproduction? A. Awkward. B. Puzzled. C. Excited. D. Nerv
17、ous. 【解析】选C。推理判断题。第四段中Raditsch说的话中使用了问句和感叹句。从她的语气可推判出是激动的(excited)。故选C项。4. What is the best title for the text? A. A European Union Program for Museum VisitorsB. 3-D Printing Lets Blind Experience Famous PaintingC. How to Reproduce the World-famous PaintingsD. A Special Museum for Art Fans in Vienna
18、, Austria【解析】选B。标题归纳题。第一段是本篇文章的主题段: 欧盟的一个项目首次让盲人感受到了世界名画。该项目使用了3D打印技术重现名画, 让它们可以被触摸到。故B项“3D打印让盲人体验名画”作文章题目最适合。BPapercutting is a very special visual art of Chinese handicrafts. One saying is that it originated from the religious ceremony or offering sacrifices (供品). The ancient people cut papers int
19、o animals or people. They either buried them with the dead or burned them on the funerals, wishing that things that paper stands for could be with the dead. Later, they were used during festivals to decorate gates and windows. After hundreds of years development, now they have become a very popular
20、means of decoration among country folk, especially women. It is easy to learn about cutting a piece of paper but very difficult to master it with perfection. Beginners need only a knife and paper. For craftsmen, they need knives and gravers of various types to make complicated (复杂的) patterns. It can
21、 be one piece of paper or many pieces. Simple patterns can be cut with a knife. For complicated patterns, people first pasted the pattern on the paper and then used various kinds of knives to make it. No mistake can be made during the process otherwise the work would fail. Papercutting covers nearly
22、 all topics, from flowers, birds, animals, legendary people, figures in classic novels, to types of facial make-up in Peking opera. Papercutting has various styles in different parts of China. In the past, women living in the countryside gathered in their free time to make papercutting, which is a w
23、ay to judge their skillfulness. As society develops, fewer and fewer people learn this skill while there are some who still regard it as a profession. At present, there are factories and associations for papercutting in China. Exhibitions and exchanges are held regularly and books of this kind are p
24、ublished. Papercutting has changed from decoration to a kind of art. At the same time, papercutting also appears in cartoons, on stage, in magazines or in TV series. 【文章大意】剪纸是一种传统的手工艺术, 在过去人们把剪纸看作是装饰, 而现在它已成了一种艺术。5. Why did the ancient burn paper animals or people on the funerals? A. They wanted to
25、give them warmth. B. They wanted the dead to have enough food. C. They wanted the animals to accompany the dead. D. They wanted the dead to use them as decoration. 【解析】选C。细节理解题。根据“wishing that things that paper stands for could be with the dead. ”判断, 人们这样做的原因是想让这些纸动物和纸人陪伴着亡人。6. If a mistake is made
26、during the process, . A. you have to correct after you finish itB. youd better use some kind of knife to correct itC. all your work will be wastedD. it doesnt affect the result【解析】选C。细节理解题。根据“No mistake can be made during the process otherwise the work would fail. ”可知。7. From the passage we can infe
27、r that . A. it is very easy to become a papercutting artistB. it takes great patience and skill to make a perfect papercuttingC. papercutting is limited to some topicsD. people in different parts of China have similar styles【解析】选B。推理判断题。根据文章的第二段制作复杂的图案可看出, 剪纸的人需要有耐心, 并且要把剪纸做得完美还需要技巧。8. What can we l
28、earn from the last paragraph? A. More and more people regard papercutting as a profession. B. Papercutting is in danger of disappearing in the future. C. Papercutting is a way to judge a womans skill. D. As a kind of art, papercutting is still popular today. 【解析】选D。推理判断题。现在有剪纸艺术工厂和协会, 有展览和交流, 出版与剪纸有
29、关的书籍, 在卡通、舞台、电视剧中都有剪纸艺术, 由此推断剪纸现在仍然受欢迎。C(2021 重庆高二检测)To find an entrance to the deserted plant without being noticed, George Wilson sneaked around the fence, a bag on his back and his hands in his pockets. However, George thought twice when a guard dog appeared. “Im not afraid of the gatekeeperat le
30、ast I can try to persuade him. But a dog? Forget it. Ill find another way. ” While planning his special visit to the plant, the 25-year-old man did some research, but still failed to locate the entrance. George is among the thousands who are crazy about “taking adventures”, which they call urban exp
31、loration, or “urbex”. The aim is to explore structuresusually abandoned ruins or “hidden parts of the man-made environments”. One of the most common examples of urban exploration is venturing into abandoned structures, which usually include amusement parks, factories, power plants, missile silos, fa
32、llout shelters, hospitals, asylums, schools and houses. Urban explorers are interested in visiting such sites, as they can discover “other parts of a city” and get to understand its history from a different angle. George, who worked for a German company in New York for six months, said he enjoyed th
33、e contrast between the citys two sidesmodern and crowded, compared with old-fashioned and silentand wanted to learn more about the city during his short stay. George said that he was able to finally sneak in through another entrance, yet he was still asked to leave by a gatekeeper shortly after. But
34、 he then managed to get into a newly-built block, climbed to the top and took a picture of the factory ruins at sunset. “I will come back another day, ” he said. 【文章大意】这是一篇说明文。本文以George为例介绍了城市探险家, 他们热衷于参观废弃的建筑, 希望从不同的角度了解城市的历史。9. What does the underlined sentence imply in the second paragraph? A. Ge
35、orge wanted to learn more about the city. B. The gatekeeper prevented George from the entrance. C. George would find another way to the entrance to the deserted plant. D. George was frightened enough by the dog to abandon visiting the deserted plant. 【解析】选C。句意猜测题。根据画线部分上下文内容可推知, 画线句Forget it. 的暗含意思是
36、“算了吧(狗又没法交流), 还是另找一条路吧”。故选C。10. What do we know about George Wilson in the passage? A. He takes an interest in ancient buildings. B. He loves exploring natural environments. C. He gets to understand the citys history from a single angle. D. He managed to enter the deserted plant from another entranc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-457405.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
