山东省临沂市罗庄区2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 临沂市 罗庄区 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省临沂市罗庄区2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)。考试时间120分钟,满分150。注意事项:1答第I卷前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、考号和科类填写在答题卡和试卷规定的位置上。2第I卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应
2、位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the woman drinking?A. Coffee with sugar. B. Coffee with cream. C. Coffee with milk.2. How does Ray feel?A. Disappointed. B. Satisfied. C. Excited.3. Whats the relationship between the speakers?A. Dentist and patient. B. Classmates. C. Teacher a
3、nd student.4. What is the woman looking for?A. Drinks. B. Vegetables. C. Potato chips.5. Why is Lucy having Friday off from school?A. Because of the school trip.B. Because of the building repairs.C. Because of her fathers birthday.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选
4、出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题6 What are the speakers celebrating?A. Independence Day. B. Christmas Day. C. New Years Day.7. Where does the conversation take place?A. On the street. B. In a living room. C. In a restaurant.听第7段材料,回答第8至10题。8.
5、 Where is the house located?A. Near the city. B. In the town center. C. In the countryside9. Which activity does the man like?A. Spending time in the city.B. Driving on the highway.C. Going outdoors.10. What does the house have?A. A small backyard. B. An old kitchen. C. Three bedrooms.听第8段材料,回答第11至1
6、3题11. How long does the course last?A. 7 weeks. B. 9 weeks. C. 10 weeks.12. How much should the woman pay if she signs up for it now?A. 550 dollars. B. 600 dollars. C. 650 dollars.13. What will the woman bring to the first class?A. The money. B. Her personal record. C. The application form.听第9段材料,回答
7、第14至17题14. What will the woman do?A. Do the shopping. B. Clean the house. C. Go to the airport.15. Who is coming to the speakers house over the holiday?A. Their parents. B. Their grandparents. C. Their aunt and uncle.16. What do the speakers have enough?A. Eggs. B. Cereal(谷类食品). C. Milk.17. What doe
8、s the man remind the woman to do in the end?A. Pick up dessert. B. Buy some vegetables. C. Get some meat.听第10段材料,回答第18至20题。18. Who is the game mostly designed for?A. People who like to solve puzzles.B. People who like games with luck.C. People who like to play against each other.19. How many people
9、can play the game?A. Four or less. B. Four to eight. C. Over twenty.20. What is unique about the game?A. You can play it for free.B. You can only play it once.C. You will never know the answers.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASand Safari Arts Festival 20
10、20Date: 14 February1 March, 2020Price: FreeAddress: Surfers Paradise, Gold CoastOnce upon a time, in the magical Surfers Paradise, 15 world-famous artists turned a famous beach into a wonderful place of large sculptures(雕塑). Running over 17 days from mid-February to early March, the Sand Safari Arts
11、 Festival (SSAF) now brings together art installations(现代雕塑装置), larger than life art pieces and sand sculptures.In 2020, the main subject of the festival fairy-tale (童话) classics. Visitors can watch the sculptures take form between Friday, 14 February and Sunday, 16 February, with the SSAF Award pre
12、sentation to take place at 5: 30 pm on 16 February. For the rest of the festival, the public can vote on the Peoples Choice Award by making a gold coin donation, with the winner to be announced publicly on Saturday, 29 February.The festival will provide a host of public art and entertainment in addi
13、tion to the sand sculptures. American artists Joseph Burgess and Joshua Wilkinson will present“The Harps(竖琴) of the City”, eight giant harps hand-carved from wood, each with a different sound, while local artists Clayton Blake and Courtenay McCue will take over the beach with their sculptures inspir
14、ed by sea animals.During the festival people can go to the Artist Plaza, a centre where all kinds of artworks are shown and visitors can buy their favourite art pieces, and The Castle of Ever After, which offers readings, live music, games, and a chance for people to get their hands dirty and create
15、 their own sand art.The festival will take place at Surfers Paradise beach and along Cavill Mall. After the festival, why not go to enjoy delicious food, check out the markets, play a round of mini golf or explore the unknown?1. Which of the following can enter the competition held by the festival?A
16、. Artworks on nature.B. “The Harps of the City”.C. Sand sculptures of fairy-tale characters.D. Clayton Blakes wooden sculptures.2. When will the best sculpture chosen by visitors be made public?A. On 29 February.B. On 16 February.C. On 14 February.D. On 1 March.3. What can visitors do in the Artist
17、plaza?A. Meet famous artists.B. Enjoy public concerts.C. Make sand sculptures.D. Buy some artworks.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了2020年Safari沙滩艺术节的一些情况,介绍了举办日期、价格、地址和节日活动等信息。【1题详解】细节理解题。根据第一段中Once upon a time, in the magical Surfers Paradise, 15 world-famous artists turned a famous beach into
18、a wonderful place of large sculptures(雕塑).可知从前,在这个神奇的冲浪者天堂里,15名世界著名的艺术家将一个著名的海滩变成了一个存放大型雕塑的美妙地方。以及第二段中In 2020, the main subject of the festival fairy-tale (童话) classics.可知2020年,节日主题为童话经典。由此可知,C选项“童话人物沙雕”可以参加艺术节举办的比赛。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第二段中For the rest of the festival, the public can vote on the Peopl
19、es Choice Award by making a gold coin donation, with the winner to be announced publicly on Saturday, 29 February.可知在余下的时间里,公众可以通过捐赠金币的方式来投票选出“人民选择奖”,获奖者将于2月29日(星期六)公布。由此可知,游客选出的最佳雕塑会在2月29日公开。故选A。【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段中During the festival people can go to the Artist Plaza, a centre where all kinds of a
20、rtworks are shown and visitors can buy their favourite art pieces可知在节日期间,人们可以去艺术家广场,一个展示各种艺术品的中心,游客可以买到他们最喜欢的艺术品由此可知,游客在艺术家广场可以买一些艺术品。故选D。BI teach online and have been doing so for years .I understand the value of traditional face-to-face course offerings for certain courses and certain subjects. I
21、doubt an online course in chemistry can ever be as effective (有效的) as a face-to-face course held in a lab. Fortunately, I teach writing, and the Internet is an effective place for teaching subjects that call for careful reading and discussion.It is true that there are things I cannot do in my classe
22、s on the Internet. It is also true, however, that there are things I cannot do in my classes held in traditional classrooms. So the question we should ask is: What works better or worse in face-to-face classes rather than in online courses, and vice versa(反之亦然)?One of the things I value most in my o
23、nline classes is the necessity for everyone to take part in order to show their presence. In my face-to-face classes, a student can sit quietly and appear to be engaged in(积极参与) the discussion without ever offering a thought or opinion. Online, I consider a student who sits quietly but who does not
24、join in the discussion to be simply not present. Further, students in face-to-face classes who are too shy or who are talked over by quicker and louder voices have the chance to take part in an online discussion.When I teach online, my students and I can be inside or outside and we can sit wherever
25、and however we want. In Michigan, where a winter storm can make going to campus dangerous or even impossible, the ability to learn in class from the comfort of wherever you live is a big advantage. When the weather is not nice, I often teach while sitting in a local coffee shop. When the weather is
26、nice, I often teach while sitting in my backyard.I agree that online education is not a “recipe (秘诀)for personal success.” Then again, Im not sure traditional face-to-face education is such a recipe, either.4. What does the author think of online courses and traditional courses?A. Chemistry courses
27、can be done online.B. Online courses are more popular.C. Traditional courses are more helpful.D. Both have their advantages.5. How can shy students benefit from online discussion?A. They can do a better job than louder students.B. They can sit quietly to listen to others opinions.C. They can think i
28、ndependently and take an active part.D. They can appear to be engaged in online discussion.6. Which advantage of online teaching is mentioned in Paragraph 4?A. It is much safer.B. It is less affected by weather.C. It is more comfortable.D. It happens anytime.7. What would be the best title for the t
29、ext?A. Why I teach online.B. I m online.C. A recipe for success.D. A new teaching style.【答案】4. D 5. C 6. B 7. A【解析】这是一篇议论文。短文以作者自己的教学经历对比了传统教学和网络教学的优缺点,更侧重于强调网络教学的优势。但是作者同意网络教育并不是个人成功的“秘方”,传统的面对面教学也不是“良方”。【4题详解】细节理解题。根据第二段“It is true that there are things I cannot do in my classes on the Internet. I
30、t is also true, however, that there are things I cannot do in my classes held in traditional classrooms.” 可知,确实有些事情我不能在网络课堂上做。然而,在传统的课堂上,有些事情是我做不到的。所以作者认为传统课程和网络课程都有自己的优势。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第三段“In my face-to-face classes, a student can sit quietly and appear to be engaged in(积极参与) the discussion wit
31、hout ever offering a thought or opinion. Online, I consider a student who sits quietly but who does not join in the discussion to be simply not present.”可知,在我面对面的课堂上,一个学生可以安静地坐着,看起来像是在参与讨论,却从不提出任何想法或意见。在网络课堂中,我认为一个安静地坐着不参加讨论的学生根本就不存在。由此可知,在网络课堂中,害羞的孩子可以独立思考,积极参与。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据第四段“In Michigan, w
32、here a winter storm can make going to campus dangerous or even impossible, the ability to learn in class from the comfort of wherever you live is a big advantage. When the weather is not nice, I often teach while sitting in a local coffee shop. When the weather is nice, I often teach while sitting i
33、n my backyard.”可知,在密歇根州,一场冬季暴风雪会让上学变得很危险,甚至是不可能上学,无论你住在哪里,在舒适的环境中,在课堂上学习的能力是一个很大的优势。 当天气不好的时候,我经常坐在当地的咖啡店里给学生上网课。 天气好的时候,我经常坐在后院给学生上网课。由此可知,第四段提到了网络教学的优点是网络教学受天气影响较小。故选B项。【7题详解】主旨大意题。短文以作者自己网络的教学经历对比了传统教学和网络教学的优缺点。更侧重于强调网络教学的优势。但是作者同意网络教育并不是个人成功的“秘方”,传统的面对面教学也不是“良方”。所以短文的最佳标题为“我为什么要网络教学”。故选A项。CThe A
34、pollo Programme was set up by NASA, the US space agency, to land a man on the Moon by the end of the 1960s. Once this had been achieved by Apollo 11in 1969, other Moon missions didnt create the same level of public excitement. The Apollo 13 astronauts were Fred Haise, Jim Lovell and Jack Swigert. Lo
35、vell later told the BBC that people were getting bored of the Moon. When the astronauts filmed a message to Earth after 55 hours of space flight, none of the major TV channels in the US took time to show it live.Nine minutes after filming the message to Earth, one of the ships two oxygen tanks explo
36、ded. Swigert got in touch with mission control, which was in the city of Houston in Texas, US, and said, “Houston, weve had a problem here.” The explosion meant that the astronauts would no longer be able to land on the Moon. Instead, the goal was simply to get back to Earth alive. The crew used the
37、 lunar module as a lifeboat.By now, Apollo 13 had drawn the worlds attention, Millions of people watched television on17 April to see whether the astronauts would get back to Earth. There were fears that damage to the command module might mean that the parachutes needed for landing wouldnt work. To
38、make matters worse, for four minutes. Mission control lost connection with the astronauts. Luckily, the astronauts landed safely in the Pacific Ocean.NASA referred to Apollo 13 as a “successful failure”. It didnt complete its original mission, but the calm and quick thinking of the astronauts and mi
39、ssion control experts prevented a disaster. The tanks were redesigned and a third one added to future spacecraft as backup, to make sure that such an accident never happened again. In 1995, the events of Apollo /3 were made into a hit film starring Tom Hanks.8. What was peoples attitude towards Apol
40、lo 13 at first?A. They were interested in it.B. They were tired of it.C. They were excited about it.D. They were uncertain about it.9. What was wrong with Apollo 13?A. One of its oxygen tanks blew up.B. It went in the wrong direction.C. It lost its connection with Earth completely.D. One of its astr
41、onauts didnt operate it properly.10. Why was Apollo 13 called a “successful failure”?A. It caused a lot of loss but created a lot of business value as well.B. It didnt attract much attention but landed on Earth safely.C. It didnt finish its task but a disaster was avoided.D. It was ruined but speede
42、d up space exploration.11. What is this text mainly about?A. The history of space exploration.B. A discussion about space exploration.C. The big events of the Apollo programme.D. An introduction to a space survival incident.【答案】8. B 9. A 10. C 11. D【解析】这是一篇记叙文。文章记叙了执行登月任务的阿波罗13号一开始没有得到人们的关注,直到在拍摄到向地
43、球发出的信息9分钟后,飞船上两个氧气罐中的一个发生爆炸。阿波罗13号因此吸引了全世界的注意力,数百万人在4月17日观看电视,幸好最终宇航员们安全降落在太平洋上。美国宇航局称阿波罗13号是一次“成功的失败”。【8题详解】推理判断题。根据第一段中Lovell later told the BBC that people were getting bored of the Moon. When the astronauts filmed a message to Earth after 55 hours of space flight, none of the major TV channels i
44、n the US took time to show it live.可知Lovell后来告诉BBC,人们对月球感到厌倦了。当宇航员在经过55小时的太空飞行后拍摄了一条给地球的信息时,美国的主要电视频道都没有花时间对其进行现场直播。由此可知,最初人们对阿波罗13号的态度是厌倦。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第二段中Nine minutes after filming the message to Earth, one of the ships two oxygen tanks (罐)exploded.可知在拍摄到向地球发出的信息9分钟后,飞船上两个氧气罐中的一个发生爆炸。由此可知,阿波罗
45、13号的一个氧气罐爆炸了。故选A。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中It didnt complete its original mission, but the calm and quick thinking of the astronauts and mission control experts prevented a disaster.可知它没有完成最初的任务,但由于宇航员和任务控制专家的冷静和快速思考,避免了一场灾难。由此可知,阿波罗13号被称为“成功的失败”,是因为它没有完成任务,但避免了一场灾难。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段NASA referred to
46、 Apollo 13 as a “successful failure”. It didnt complete its original mission, but the calm and quick thinking of the astronauts and mission control experts prevented a disaster. The tanks were redesigned and a third one added to future spacecraft as backup, to make sure that such an accident never h
47、appened again. In 1995, the events of Apollo /3 were made into a hit film starring Tom Hanks.可知美国宇航局称阿波罗13号是一次“成功的失败”。它没有完成最初的任务,但由于宇航员和任务控制专家的冷静和快速思考,避免了一场灾难。重新设计了燃料箱,并在未来的航天器中增加了第三个燃料箱作为备用,以确保这样的事故不再发生。1995年,阿波罗3号事件被改编成由Tom Hanks主演的热门电影。结合文章记叙了执行登月任务的阿波罗13号一开始没有得到人们的关注,直到在拍摄到向地球发出的信息9分钟后,飞船上两个氧气罐中
48、的一个发生爆炸。阿波罗13号因此吸引了全世界的注意力,数百万人在4月17日观看电视,幸好最终宇航员们安全降落在太平洋上。美国宇航局称阿波罗13号是一次“成功的失败”。由此可知,这篇文章的主要内容是介绍一次太空幸存事件。故选D。DIts said that every Irish “mammy” has her own way to cook Irish stew(炖菜). Simple but satisfying, it has fed the poor over centuries, which makes it a national dish.The ingredients tell t
49、he story. First up, theres the “spud”, as the Irish call the potato. First brought to Ireland in the 16th century, it was an unbelievable food, providing bumper crops that could be stored over the cold winter months. Soon, everyone was eating it for breakfast, lunch and tea.With the arrival of the s
50、pud, the population increased from one million to eight million in less than three centuries. But this dependence on the vegetable would prove disastrous when crops were struck by disease in the 1840s. The great famine(饥荒)that followed killed over a million people and forced millions more to run to
51、other countries. Its hard to believe that during the years of famine, Ireland continued to export huge quantities of food to Great Britain, its colonial master at the time.Today, Ireland is an independent nation. Nobody thinks about the potato famine as they enjoy their Irish stew but theres a bone-
52、deep awareness of the countrys long connection with the spud.Potatoes are all well and good, but the stew gets its taste from the meat. It used to be made with mutton as it was the only meat available to the poor. However, the only way to make it good enough to eat was to stew it in the pot for hour
53、s.Today, most people use lamb. However, this remains slightly traditional among purists, who also criticize(批评)the addition of ingredients like carrots, parsnips, thyme and supermarket-bought materials.12. Why was the potato called an unbelievable food in the 16th century?A. It could be accepted by
54、both the poor and the rich.B. It could be cooked into many delicious dishes.C. It could be kept for a long time.D. It could grow in winter in Ireland.13. What did the dependence on the potato lead to in the 1840s?A. The growing population.B. A very serious famine.C. A war between Ireland and Britain
55、.D. Millions of people rushing to Ireland.14. What is the most important step when cooking Irish stew?A. Stewing the dish for hours.B. Using enough potatoes.C. Picking up the high-quality lamb.D. Adding different kinds of ingredients.15. What is this text mainly about?A. Ways to cook Irish stew.B. T
56、he present situation of Irish stew.C. The importance of potatoes.D. An Irish national dish about potatoes.【答案】12. C 13. B 14. A 15. D【解析】这是一篇说明文。据说每个爱尔兰“奶妈”都有她自己做爱尔兰炖菜的方法。文章主要介绍了爱尔兰与土豆有关的国菜,土豆在历史上发挥的重要的影响和作用以及国菜的烹饪方法。【12题详解】细节理解题。根据第二段中First brought to Ireland in the 16th century, it was an unbeliev
57、able food, providing bumper crops that could be stored over the cold winter months.可知它在16世纪首次被带到爱尔兰,是一种令人难以置信的食物,可以提供大丰收的作物,可以储存到寒冷的冬天。由此可知,马铃薯在16世纪被称为不可思议的食物,因为它可以保存很长时间。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段中But this dependence on the vegetable would prove disastrous when crops were struck by disease in the 1840s
58、. The great famine(饥荒)that followed killed over a million people and forced millions more to run to other countries.可知但是,这种对蔬菜的依赖在19世纪40年代农作物遭受病害袭击时,却带来了灾难性的后果。随后发生的大饥荒导致100多万人死亡,并迫使数百万人逃往其他国家。由此可知,19世纪40年代对马铃薯的依赖导致了非常严重的饥荒。故选B。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二段中However, the only way to make it good enough to eat
59、 was to stew it in the pot for hours.可知然而,让它好吃的唯一方法是在锅里炖几个小时。由此可知,做爱尔兰炖菜最重要的步骤是炖好几个小时。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据第一段Its said that every Irish “mammy” has her own way to cook Irish stew(炖菜). Simple but satisfying, it has fed the poor over centuries, which makes it a national dish.可知据说每个爱尔兰“奶妈”都有她自己做爱尔兰炖菜的方法。
60、虽然简单但令人满意,几个世纪以来,它一直为穷人提供食物,这也使它成为一种民族美食。结合文章主要介绍了爱尔兰与土豆有关的国菜,土豆在历史上有重要的影响和作用和国菜的烹饪方法。由此可知,这篇文章的主要内容是和土豆有关的爱尔兰国菜。故选D。第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分)根据下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Children love to have pets, and having these furry animals in your family does good to children. Many studies have shown
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-457904.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
