2021-2022新教材英语人教版必修第二册练习:UNIT 5 MUSIC 单元形成性评价 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材英语人教版必修第二册练习:UNIT MUSIC 单元形成性评价 WORD版含解析 2021 2022 新教材 英
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元形成性评价(五)Unit 5(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: I m from Atlanta, but I live in New York now. What about you? M: I m f
2、rom Chicago. Now I also live in New York. 1. Where does the man live now? A. Atlanta. B. Chicago. C. New York. 答案: CText 2M: Hello. I m calling about the two-bedroom apartment you advertised in the newspaper. W: Sorry, it is not available now. There is only a one-bedroom apartment left. You can come
3、 and have a look at 3: 00 pm today if you re interested. 2. What is available now? A. A one-bedroom apartment. B. A two-bedroom apartment. C. A three-bedroom apartment. 答案: AText 3W: I m sorry I m so late. Something is wrong with my car, so I had to come by bus. M: Why didn t you ask Linda for a lif
4、t? She drove here about half an hour ago. 3. How did the woman get there? A. In her car. B. By bus. C. In Linda s car. 答案: BText 4W: OK, John. How much do you pay for electricity and telephone services? M: My electricity bill is about 30 dollars a month, and my telephone bill is usually 20 dollars m
5、ore than that a month. 4. How much does the man usually pay for telephone services? A. 20 dollars a month. B. 30 dollars a month. C. 50 dollars a month. 答案: CText 5W: Do you happen to know what s on after the news? M: I think it s an old movie. But if you re not interested in it, you can watch the f
6、ashion show on Channel 6. 5. What are the two speakers talking about? A. An old movie. B. TV programs. C. A fashion show. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: What t
7、ime do you usually have breakfast? M: Around 7: 00 am. But lately I ve been having trouble getting up in the morning, so I ve been eating breakfast at 8: 00 am or 9: 00 am. W: When did you have breakfast today? M: I got up very early today, so I had breakfast at 7: 00 am as usual. What about you? W:
8、 To be frank, I hardly ever have breakfast. This is a bad habit and I want to break it. M: Surely you should. 6. What time did the man have breakfast today? A. At 7: 00 am. B. At 8: 00 am. C. At 9: 00 am. 答案: A7. What will the woman do? A. Have breakfast earlier. B. Start having breakfast. C. Break
9、all her bad habits. 答案: B听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: Hey, wake up, sleepy head. M: I fell asleep. Are we there? W: Yes, we finally make it to Disney World. We are in the parking lot. It might not be a bad idea to have a quick lunch and start our journey. M: I couldn t wait to go to Epcot. W: Epcot shou
10、ld be put on the list of “To Dos”, but I ve heard that Epcot is really sweet at night. M: It sounds reasonable. What about the indoor roller coaster? It s thrilling! I m dying for it. W: Oh, no. I m afraid it would be really scary especially when it is totally in the dark. M: Ugh. Then we might find
11、 a hotel and get checked in before lunch. W: I can t agree more. 8. Where are the speakers now? A. In Disney World. B. In the parking lot. C. In Epcot. 答案: B9. When will the two speakers probably go to Epcot? A. Right now. B. After lunch. C. At night. 答案: C10. What are the two speakers going to do f
12、irst? A. Get checked in. _B. Find a parking lot. C. Ride the roller coaster. 答案: A听第8段材料, 回答第1113题。Text 8W: Did you go to Mary s birthday party last Friday? M: I had planned to, but then my mother became ill. I had to take her to the hospital and take care of her. So I didn t go. W: I m so sorry to
13、hear that. How is your mother now? M: It wasn t serious. She took a good rest at home and now she is totally fine. W: That s great. So have you finished your Christmas shopping? M:Almost. I got a sweater for my brother and a warm coat for my mother. But I can t seem to find anything for my sister. W
14、: I think your sister might want a new dress for Tina s birthday party next weekSo why not buy her a new dress? M:That s a good idea. Thank you so much. 11. Why didn t the man go to Mary s birthday party? A. He hadn t planned to. B. He suddenly became ill. C. He had to do something else. 答案: C12. Wh
15、at has the man bought for his mother? A. A sweater. B. A coat. C. A dress. 答案: B13. How does the man react after hearing the woman s suggestion? A. He decides to follow it. B. He shows no interest. C. He is very surprised. 答案: A听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M: Hello, Lisa, I heard you re leaving? W: Oh, ye
16、s. I ve booked the flight ticket And it s time for me to go back to Australia. M: Well, how long have you been in the US? W: I came here at the beginning of the year before last year. So it s almost two years now. M: Did you enjoy your stay here? W: SureI enjoyed my work here. I ve learned a lot abo
17、ut American culture. And I ve made so many great friends here. I ll always miss you, guys. M: We ll miss you, too. So when are you leaving? W:I m off this Saturday. There are only three days left. M: So soon? Why are you in such a rush? W: I really miss my family. I just want to go back and see them
18、 as soon as possible. M: I totally understand. I d like to invite you to dinner before you go. What about tomorrow? W: I ll say goodbye to some other friends tomorrow. What about the day after tomorrow? M: OK. 14. What do we know about the woman? A. She is returning to Australia. B. She is going to
19、enjoy a long holiday. C. She has been in the US for three years. 答案: A15. What was the woman mainly doing in the US? A. Studying. B. Working. C. Travelling. 答案: B16. What day is it probably today? A. Wednesday. B. Thursday. C. Friday. 答案: A17. When will the two speakers have dinner together? A. Toni
20、ght. B. Tomorrow. C. The day after tomorrow. 答案: C听第10段材料, 回答第1820题。Text 10I ll tell you about my father s side of the family. My father, Joseph Brown, is one of four brothers.The eldest is my Uncle Keith, and he married Elsie down in England, and they had two daughters, Ruth and Helen, so those are
21、 two of my cousins. My father is next, and my father married my mother Susan. I have a brother and his wife is called Diana, and they have a daughter, my niece Alison. My father s next brother is my Uncle Arthur. When Arthur was young, he went off to India, where he married Kay, an Indian lady. They
22、 have two sons, Jeff and Alan. Then the youngest of my father s brothers is my Uncle John, who lives in America. His wife is Kate, and they have two children as well, a son and a daughter, Stuart and Tina, so those are my other two cousins. 18. Who is older than the speaker s father? A. John. B. Kei
23、th. C. Arthur. 答案: B19. What relation is Alison to the speaker? A. His sister. B. His wife. C. His niece. 答案: C20. Where does Kate live? A. In America. B. In India. C. In England. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021北京高一检测)Rave-on! How about le
24、arning new skills on the guitar, drums and keyboard by video? Follow the touch-screen instructions to find lessons on each instrument, or search for a song to practice playing along to. Try our Professional Selection, with video clips of band members who will explain the techniques that make their r
25、ecordings so individual. Show-in-a-day! Be a star singer or dancer for the day in a one-time-only special performance! Experts in international music and dance styles will train you, and costumes provided for the performance help create a really special, individual show. Get your friends and family
26、to come and see you perform, as no videoing or photography is allowed. Archived ImagesWant to find out about a new band, or just want more information about an old favourite? Visit our collection to find out facts and figures, or see the actual possessions of famous bands and musicians you are inter
27、ested in. You can actually get to touch things worn on stage at major rock and pop events, and there are plenty of other concert souvenirs. Rhythm-studioGet your body moving in the studio and learn to move to rhythms and sounds from the past to now, including Soul and Disco. Learn your steps from ou
28、r professional onscreen dance instructor, then watch your performance and become the star in your own video recording which you can take away! 【文章大意】本文为一篇应用文, 主要介绍了四个可以学习音乐和舞蹈的地方。21. James likes collecting information about his favourite bands, which will he choose? A. Rave-on! B. Show-in-a-day! C.
29、Archived Images. D. Rhythm-studio. 【解析】选C。细节理解题。根据Archived Images部分第一句Want to find out about a new band, or just want more information about an old favourite? (想了解一个新乐队, 还是只想了解一个旧乐队的更多信息? )可知在Archived Images这里可以给大家提供许多关于乐队的信息。故选C。22. In what way is Rhythm-studio different from Show-in-a-day? A. Rhyt
30、hm-studio offers free gifts from musicians. B. Rhythm-studio has experts to teach face to face. C. Rhythm-studio allows people to bring videos home. D. Rhythm-studio gets family members to enjoy the shows. 【解析】选C。推理判断题。根据Rhythm-studio最后一句. . . become the star in your own video recording which you ca
31、n take away! (成为你自己的录像中的明星, 并且你可以带走自己的录像! )可知Rhythm-studio允许拍照和录像, 还能带走录像。故选C。23. Where can you most probably read the above information? A. In a newspaper. B. In a report. C. In a science magazine. D. In a travel brochure. 【解析】选A。推理判断题。这篇文章主要介绍了四个可以学习音乐和舞蹈的地方。由此我们可以推断出是在给这四个地方做宣传, 所以A项In a newspape
32、r(在一份报纸中)符合题意。故选A。B(2021襄阳高一检测)Barcelona s opera house has celebrated its reopening to the public since the coronavirus pandemic (新冠疫情) put the world into a huge horror, but their opening night had an unusual audience. For its first concert, the theater refused the usual crowd of people and instead
33、packed the house with plants. Yes, that s correct. All 2, 292 seats at the Gran Teatre del Liceu were occupied by leafy green plants. The idea was put forward by conceptual artist Eugeno Ampudia and was broadcast live on the theater s website. These lucky ficus trees, palms, and Swiss cheese plantsw
34、hich were brought in by local nurseries (苗圃) got the pleasure of hearing Puccini s Crisantemi performed by the UceLi Quartet string musical group. Ampudia hopes that his idea and the work will inspire people to think more deeply about their relationship with nature and the concept of sustainability
35、(持续性). “We are at the end of an era and that means that we have to change certain patterns, ” he shares. “We don t live in the same world as 90 days ago, and this means we have to reflect on everything that we do. ”As plants can respond to different vibrations (震动) caused by music, they certainly we
36、ren t a passive audienceeven if they weren t able to give applause. Now that the concert is over, each plant will be given to a different frontline healthcare worker who helped guide the country through its battle with the coronavirus. The moving concert is a continuation of the Liceu s mission to c
37、reate a dialogue between music and the visual arts. Pictures and a video of the performance taken by Ampudia will now become part of La Caixa contemporary (当代的) art collection. 【文章大意】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了自新冠疫情以来, 巴塞罗那歌剧院重新对公众开放, 但其首演之夜是给不寻常的观众绿叶植物演奏的。24. What was the special part of the concert? A. It h
38、ad only 2, 292 seats. B. It made the world fall in horror. C. It gave plants opportunities to enjoy music. D. It welcomed audience with plants to come. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段最后一句可知, 这些幸运的榕树、棕榈树和瑞士绳状藤都是由当地的苗圃引进的有幸聆听了由尤塞里四重奏乐团演奏普契尼的菊花曲。可推知, 音乐会听众是植物, 所以音乐会最特别的部分是给了植物享受音乐的机会。故选C。25. Who gave the idea that
39、the seats were occupied by leafy green plants? A. Barcelona. B. Eugeno Ampudia. C. The Gran Teatre del Liceu. D. The Uceli Quartet. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第二段第一句可知, 这个想法是由概念艺术家Eugeno Ampudia提出的, 并在剧院网站上进行了现场直播。因此, 是概念艺术家Eugeno Ampudia提出绿叶植物作观众的想法。故选B。26. Which statement may Eugeno Ampudia agree with? A. W
40、e didn t do very well in dealing with nature. B. The healthcare workers were more important. C. The plants should have the equal rights. D. We did everything in a wrong way. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第三段可知, Eugeno Ampudia认为人们要深入地思考人与自然的关系, 从而推断出Ampudia认为我们在与自然相处方面做得不是很好。故选A。27. In which part of a magazine ca
41、n this text be read? A. Daily Hero. B. Teens Life. C. Art Around the World. D. Animals and Plants. 【解析】选C。推理判断题。根据全文内容, 文章主要介绍的是音乐与艺术。从而推断出, 该文章可能选自杂志的“世界各地的艺术”部分。故选C。C(2021合肥高一检测)A musical, School of Rock, which is played at the Winter Garden Theatre, is based on the 2003 hit movie starring Jack Bl
42、ack and opens on Broadway(百老汇). “The central message of the story, ” the show s composer, Andrew Lloyd Webber, said recently, “is about the driving force of music. ” Lloyd Webber, who is behind such Broadway hits as Phantom of the Opera and Cats, runs a music education foundation. He is allowing sch
43、ools to license the musical while it s still on Broadway. School of Rock tells the story of Dewey Finn, an ambitious rock star played by Alex Brightman. When Finn s musical career hits a dead end, he gets a job as a teacher. While in the classroom, he encourages his fifth graders to form a rock band
44、. All of the actors play their own instruments during the performance. “If you say that you can do it, and you work hard enough, then you can do it, ” said Evie Dolan, who learned to play bass for the role of Katie. While the musical is very similar to the movie, lyricist Glenn Slater added new song
45、s, including You re in the Band and Stick It to the Man. “I really love You re in the Band, ” said the musical s director, Laurence Connor, “I love that moment when the audience sees the children pick up their instruments for the first time and really play, and find rock music for the first time. ”B
46、obby Mackenzie, who plays Tomika, said that the experience of expressing herself through music has been a pleasing one. When asked what advice she has for ambitious musicians, she said, “If it is really what you want to do, go for it. Work as hard as you can. ”【文章大意】这是一篇新闻报道。文章介绍了音乐剧摇滚学校的故事梗概以及演职人员的
47、情况和他们对作曲、演出过程、和故事内容的介绍, 该音乐剧主要体现了对音乐的执着与追求。28. What is the central message of the story about? A. The driving force of music. B. The development direction of Broadway. C. The music composers interest. D. The school education of music. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第二段“The central message of the story. . . is abo
48、ut the driving force of music. ”可知, 这个故事的主要信息是关于音乐的驱动力。故选A。29. What was Alex Brightman? A. A rock star. B. A teacher. C. An actor. D. A director. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第三段第一句可知, 摇滚学校讲述了由亚历克斯布莱曼扮演的野心勃勃的摇滚明星杜威芬恩的故事。可推知, 亚历克斯布莱曼是一位演员, 故选C。30. Who played Tomika in the musical School of Rock? A. Dewey Finn. B
49、. Evie Dolan. C. Laurence Connor. D. Bobby Mackenzie. 【解析】选D。细节理解题。根据文章最后一段第一句可知, Tomika这一角色的扮演者Bobby Mackenzie说, 通过音乐来表达自己是一次令人愉快的经历。可知, Tomika是由Bobby Mackenzie来扮演的。故选D。31. What could be the best title for this text? A. Phantom of the OperaB. School of RockC. You re in the BandD. Stick It to the Ma
50、n【解析】选B。主旨大意题。根据开篇点题“A musical, School of Rock, which is played. . . ”以及文章内容来看, 主要讲的是音乐剧School of Rock 的故事内容以及相关演职人员的情况。故选B。D(2021青岛高一检测)It s a really good idea to visit colleges before you apply because their websites can all look and sound the same. Nothing will give you the sense of what it will
51、actually be like to live on a college campus (校园) like visiting and seeing for yourself the dorms, classrooms and athletic equipment (器材) and, of course, the students. It seems a little crazy once senior year hits to find the time to visit college campuses, and it can also be pricey if the schools y
52、ou are applying to happen to be more than a car ride away. But keep in mind that you are making a decision about the next four years of your life, and do all the research you can to make sure you are making the right one. There s no excuse not to visit the schools in your local area. In fact, a lot
53、of college applications even ask if you have visited campus, and obviously, if you live across the country that won t be as much of a possibility, but if you live nearby, go check it out! If campus visits aren t going to happen before you apply, at the very least you should find some time between ap
54、plying and getting your acceptance letters to visit the schools you d like to attend. It can save you a lot of heartache if you rule out now the things that you don t like about certain campuses, things that you wouldn t know unless you actually visit. Now, if time and money are making it impossible
55、, then check out the online college fairs at College Week Live. It s a chance to chat online with admissions (招生) officers, students, and college counselors (顾问), and it won t cost you a penny! You can register (注册) for its online college fair at collegeweeklive. com. While visiting an online colleg
56、e fair can t take the place of an actual campus visit, it can be a very useful tool that along with all your other research will help you make a wise decision about which colleges you d like to attend. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要讲述了学生到申请的大学参观访问的必要性。32. What does the writer intend to do by writing this text?
57、 A. To call on students to visit colleges for pleasure. B. To make people know how to apply for colleges. C. To give advice to students who are to apply for colleges. D. To explain what kind of colleges are good ones. 【解析】选C。推理判断题。根据文章第一段及全文内容可知, 文章主要讲述了学生到申请的大学参观访问的必要性。所以作者写此文是为申请大学的学生提供建议。故选C。33.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459337.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
