分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 3 THE INTERNET PERIOD 4 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:459349
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:12
  • 大小:47.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT THE INTERNETPERIOD WORD版含解析 2021 2022 新教材
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 十二Unit 3Period 4. 阅读理解ATired of all the pushing in supermarkets? Fed up with waiting in endless lines to pay for what you have bought? Angry at wasting time in traffic jams only to find no parking spaces when you eventually arrive

    2、at the store? If this is you, then online shopping is the answer to your dreams of trouble-free shopping, isnt it?Attractive as it sounds, online shopping brings its own challenges. Here are a few things to bear in mind when browsing (浏览) various websites. The claim made by online sites is that shop

    3、ping online is a safe and secure way to make purchases. The evidence challenges this. In any case, you only have to be the victim of fraud (诈骗) once to experience all the problems that come with this form of stealing. Use only sites that have a trusted history and an excellent reputation. Another pr

    4、oblem is the appearance of items in reality is often quite different from what you see on your computer screen. This might not be a problem if you are buying washing up powder but could be a major disappointment when that beautiful blue dress you ordered turns up in green. Also, product descriptions

    5、 are sometimes simply untrue. Perhaps the wisest plan is to purchase items where design and color are not essential to customer satisfaction. Some even argue that online shopping indirectly contributes to global warming. Yes, your car can stay parked but how are online goods delivered? Often by some

    6、 large trucks pouring out carbon monoxide and adding to our already serious traffic problems. You are also by now becoming increasingly annoyed (烦恼) by the fact that the delivery is late and you have wasted the leave from work you have taken to receive it!There is no doubt that online shopping has i

    7、ts benefits. However, perhaps it is not as wonderful as some of its supporters claim it to be. 【语篇概述】本文为说明文。主要介绍网上购物的一些弊端。1. The author lists several questions in Para. 1 to_. A. support online shoppingB. collect answers from readersC. introduce the topic of the passageD. show his dislike of going s

    8、hopping【解析】选C。推理判断题。作者在开头用了三个疑问句, 然后自己给出回答。作者这样写的目的是吸引读者的兴趣, 从而向读者介绍要讨论的话题, 即引入本文的话题。2. What can we learn about online shopping from Para. 3?A. We shouldnt believe product descriptions easily. B. Its normal for a blue dress to change into green. C. Its usually wise for us to buy colorful products. D

    9、. Product appearances are sometimes not good. 【解析】选A。细节理解题。从第三段中Another problem is the appearance of items in reality is often quite different from what you see on your computer screen及 product descriptions are sometimes simply untrue. 可知, 作者建议消费者不要轻易相信网上的产品描述。3. The author agrees with the fact that

    10、_. A. customers are never satisfied with productsB. online shopping is a safe way to make purchasesC. delivery delay often makes online shoppers unhappyD. online shopping has nothing to do with global warming【解析】选C。细节理解题。由文章第四段的最后一句可知, 网购的东西不能按约定的时间送到这也会让顾客很生气的。4. What is the authors attitude toward

    11、s online shopping?A. Very popular. B. A wise choice. C. A waste of time. D. Not trouble-free. 【解析】选D。观点态度题。最后一段的段意:毫无疑问, 网上购物有它的好处。然而, 也许它并不像它的一些支持者所声称的那样美好。作者对网购给出了一个客观的评价, 网购也不是“没有麻烦”的。BFacebook users may feel socially successful in cyberspace but they are more likely to perform poorly in exams, a

    12、ccording to a new research into the academic impact of the social networking website. About 83% of British 16 to 24-year-olds are thought to use social networking sites such as Facebook, MySpace and Bebo (视频博客), to keep in touch with friends and organize their social lives. “Our study shows people w

    13、ho spend more time on Facebook spend less time studying, ”said Aryn Karpinski, a researcher in the education department at Ohio State University. “Every generation has its distractions, but I think Facebook is a unique phenomenon. ”Karpinski and a colleague questioned 219 US undergraduates and gradu

    14、ates about their study practices and general Internet use, as well as their specific use of Facebook. They found that 65% of Facebook users accessed their account daily (刷新个人主页), usually checking it several times to see if they had received new messages. The amount of time spent on Facebook at each

    15、log-in varied from just a few minutes to more than an hour. The Ohio report shows that students who used Facebook had a“significantly”lower grade point averagethe marking system used in US universitiesthan those who did not use the site. “It is the equivalent of the difference between getting an A a

    16、nd a B, ”said Karpinski, who will present her findings this week to the annual meeting of the American Educational Research Association. 【语篇概述】本文是一篇说明文。一项针对社交网站学术影响力的新研究显示, Facebook用户在网络空间可能会感到社交成功, 但他们在考试中表现不佳的可能性更大。5. According to the passage we know that most present students like to get in touch

    17、 with their friends by _. A. sending short messagesB. chatting onlineC. Facebook siteD. sending emails【解析】选B。细节理解题。根据第二段的内容可知, 大多数学生通过社交网站与朋友取得联系。故选B。6. The study shows that compared to ones who avoid websites, the school results of the students who use social networking sites are _. A. the equivale

    18、nt of the difference between getting an A and a BB. not less grades in all studiesC. more ambitious to succeed in their studiesD. just the same【解析】选A。细节理解题。根据第一段“perform poorly in exams”和尾段“It is the equivalent of the difference between getting an A and a B, ”可知, 通过社交网站与朋友联系的学生的成绩要低于不上网的学生, 其成绩差异就相当

    19、于获得A与B的差别。故选A。7. Researchers survey aimed at students on the following EXCEPT _. A. their study practicesB. their general Internet useC. their specific use of FacebookD. their habits of living【解析】选D。细节理解题。根据文章第四段内容可知, Karpinski和同事对美国219名本科生和研究生的学业、网络使用习惯以及使用Facebook的情况进行了调查, 而没有提到学生的生活习惯问题。故选 D。. 完形

    20、填空Occasionally, I long to be lost in a “memory meal”, biting into one of the nostalgic(怀旧的) foods I enjoyed as a child. As a vegetarian, some tasty treats like fried bacon is no longer my 1, but old memories die hard. One day, after a meal of locally grown organic food, I found myself 2 something fa

    21、tty, crisp bacon. Back then, it came 3 into our household. When it did, it was an event. I would excitedly stand in the kitchen, watching mum complete the4work with a strong woody scent. When it was ready, I always slowly took every 5 of the little fatty curls and wanted more. It would be months bef

    22、ore the next bacon 6 entered our household. I had not tasted bacon in years, but the moment I7 my desire for it, my partner Ron, began8the grocery stores in the town for the best “fake bacon” that could bring us back to the carefree eating of our childhoods. How could he cook that soy so it would9th

    23、e tastes of our younger years? 10, Ron did the next morning. After Ron11 the bacon to me as if he were handing me a priceless treasure, I closed my eyes and took a big bite. The soy actually smelled and tasted like 12. I thought of my late parents. My mother was never a morning person, but she13to t

    24、he cooking occasion when bacon was on the menu. My father wanted to be a DJ but took a salesmans job so he could provide us with this14 luxury. Suddenly I realized it didnt matter whether I was eating pork or soy: the15themselves were just delicious. 【语篇概述】本文为夹叙夹议文。作者通过对童年时代难得的美食, “培根肉”的回忆和渴望, 表达了对童

    25、年生活的怀念和对父母为家庭幸福所付出牺牲的感激。1. A. optionB. exceptionC. conclusionD. condition【解析】选A。option 选择; exception 例外; conclusion 结论; condition 条件, 情况。由前文的 As a vegetarian可知, 作者是一个素食主义者, 她是不会吃肉的, 故此句句意:作为一个素食者, 像油炸培根这样的美食不再是我的选择。故选A。2. A. expectingB. resisting C. cooking D. handling 【解析】选A。expecting 期待; resisting

    26、 抵制; cooking 烹饪; handling处理, 对付。 从上句的but old memories die hard. 及下文的but the moment I _my desire for it, my partner Ron. . . 可知, 作者非常想念童年时吃过的美食。句意:有一天, 在吃了一顿当地出产的有机食品后, 我发现自己在期待一些肥美、酥脆的培根。故选A。3. A. frequently B. rarely C. roughlyD. thoroughly 【解析】选B。frequently 经常地, 频繁地; rarely 难得, 很少; roughly 大体上, 粗略

    27、地; thoroughly 彻底地;完全地。从本段中的When it did, it was an event及It would be months before the next bacon _entered our household. 可知, 作者小时家境并不富裕, 因此难得吃上一次培根肉, 故选B。4. A. mouth-watering B. eye-catching C. heartbreaking D. time-consuming 【解析】选A。mouth-watering 令人垂涎的; eye-catching 引人注目的; heartbreaking 令人心碎的; time

    28、-consuming 耗时的。从下文的When it was ready, I always slowly took every _of the little fatty curls and wanted more可知, 作者非常渴望这道美食, 故选A。5. A. step B. grab C. ideaD. bite【解析】选D。 step 台阶, 步骤;grab抓住; idea 想法, 主意; bite 咬, a bite of something 咬一口。句意:当它被做好后, 我总是慢慢地咬一口肥美的肉卷, 并且想要更多。故选D。 6. A. studyB. treatC. dealD.

    29、 purchase 【解析】选B。study 学习, 研究;treat 款待, 难得的享受; deal 交易;purchase 购买。句意:几个月后, 我们家才会有下一次培根大餐。故选B。7. A. forgotB. distracted C. mentionedD. reflected【解析】选C。forgot 忘记; distracted 注意力分散, 精力不集中;mentioned 提到; reflected 反映, 反射。当我提到我对培根的渴望, 我的丈夫Ron就开始跑遍镇上的所有杂货店来寻找最好的能使我们想起无忧无虑的童年时代的“假培根”。故选C。8. A. adoptingB. b

    30、uying C. combing D. heading 【解析】选C。adopting 采纳, 收养; buying 购买; combing 仔细搜索, 搜寻; heading 朝向前。在本句中的_ the grocery stores in the town for the best “fake bacon”意为“跑遍镇上所有的杂货店来寻找最好的假培根。”9. A. shift B. hide C. influence D. resemble 【解析】选D。shift 改变; hide 隐藏, 躲藏; influence 影响; resemble 类似, 看起来像。句意:他怎么烹饪这种豆制品

    31、使它会类似于我们童年时候所吃过的那种被认为是极好的东西呢?故选D。10. A. Incredibly B. Probably C. ConstantlyD. Practically 【解析】选A。incredibly 难以置信地;probably 可能地; constantly 连续不断地;practically 实际上地。从下段的语境可知, 作者认为丈夫特别成功, 做出了自己想要的那种童年的味道, 句意:令人难以置信的是, 第二天早晨Ron真的做到了。故选A。11. A. threw B. preservedC. selected D. presented 【解析】选D。threw 扔; p

    32、reserved 保护;selected 选择;presented 把交给。 句意:在Ron像递给我一个无价之宝一样把“培根”交到我手上后, 我闭上眼睛咬了一大口。故选D。12. A. fruit B. baconC. vegetable D. sugar【解析】选B。fruit 水果; bacon 培根; vegetable 蔬菜; sugar 糖。文章主题描述的是作者对小时吃培根的回忆, 由此语境可知, 句意:这豆制品确实闻起来尝起来就像培根。故选B。13. A. roseB. failed C. objected D. meant 【解析】选A。rose 起床; failed 失败; o

    33、bjected 反对; meant 打算做。由前句的My mother was never a morning person, 可知, 妈妈从来不是一个喜欢早起的人, 但是当食谱上有培根时, 她就早早起床来为这个难得的时候准备。14. A. usual B. regular C. occasionalD. normal 【解析】选C。usual 通常的; regular 有规律的, 经常的; occasional 偶尔的;normal 正常的。由上文可知, 这一家人家境并不是那么殷实, 所以吃培根也是一种奢侈, 只能偶尔吃一次, 故选C。15. A. attempts B. memoriesC

    34、. benefits D. offers 【解析】选B。attempts 尝试, 企图; memories 回忆, 记忆; benefits 好处, 益处; offer 提议, 出价。句意:我忽然意识到我吃的是培根还是豆制品都不重要, 这种回忆本身就很美好。故选B。. 书面表达在日常生活中, 移动支付(mobile payment)已经越来越普遍。请根据下面的要点提示, 以“The Popular Mobile Payment”为题, 写一篇短文, 介绍移动支付的好处。要点如下:1. 节省付款时间;2. 避免收到或流通假币(fake cash);3. 与信用卡相比, 不会泄漏卡片信息, 更安全

    35、。注意:1. 词数80个左右;2. 可适当增加细节, 以使行文连贯, 不要逐条翻译;3. 开头已为你写好, 不计入总词数。The Popular Mobile PaymentThe mobile payment is becoming more and more popular in our daily life. _【参考范文】The Popular Mobile PaymentThe mobile payment is becoming more and more popular in our daily life. You can see mobile payment everywher

    36、e in China as it benefits customers a lot. Firstly, it saves peoples time to pay bills. In the early days, both customers and cashiers need to count the money. But now the cashier can just scan the QR code and the bill will be paid. Secondly, people dont have to worry about getting the fake cash without paper money. Last, it is securer than paying with credit card since you dont have to reveal your card information or any personal details. I am sure that with the development of new applications, our life will be much convenient. 关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 3 THE INTERNET PERIOD 4 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459349.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1