2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 1 SCIENCE AND SCIENTISTS 单元素养提升 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材英语人教版选择性必修二浙江专用练习:UNIT 1SCIENCE AND SCIENTISTS 单元素养提升 WORD版含解析 2021 2022 新教材 英语 人教版 选择性
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养提升(一) Unit 1. 单句语法填空1. When things go wrong, all of us naturally feel disappointed and frustrated(frustrate). 2. All blood products are now treated to prevent any infection(infect). 3. It is believed that life quality is closely linke
2、d(link)to surrounding environment. 4. In the film, a plain young girl was transformed (transform)into a star. 5. The number of poor men is on the decrease as the economy is growing. 6. Forecasters say the storms may not be as bad as they initially(initial) predicted. 7. We should show respect for so
3、ldiers who died in defence (defend)of the country in the Chinas War of Liberation. 8. The special class is made up of some gifted (gift) children in the art. 9. Its easy to find fault with the work in any jobs. 10. The film vividly (vivid) reflects the life of the present-day college students. . 选词填
4、空once and for all, subscribe to, thanks to, break out, in charge of, come down, above all, be to blame, attend to, trace back to1. It is time we dealt with the issue once and for all. 2. The history of paper-cutting can trace back to 1, 500 years ago. 3. I subscribed to some English magazines to imp
5、rove my English last year. 4. They had escaped to America shortly before war broke out in 1939. 5. Thanks to my teachers guidance, I made rapid progress in my English. 6. Above all, you should develop a good habit of eating and take exercise regularly. 7. Most of people thought that it was the young
6、 man who was to blame for the accident. 8. The company wanted to appoint an experienced man to be in charge of the department. 9. Unfortunately, he came down with a severe disease and couldnt carry on with the project. 10. Medical workers attended to the patients carefully who were infected with the
7、 deadly germs. . 完成句子1. He is so humorous, responsible and selfless that I respect and love him very much. 他是如此幽默, 负责和无私, 我非常尊重他爱他。2. We can set out early so that well have more time to read and select books. 我们可以早点出发, 以便有更多的时间阅读和挑选书籍。3. I need a new passport so I will have to have my photograph tak
8、en. 我需要一本新护照, 所以我得照张相。4. This decision is likely to make a lot of people upset. 这项决定很可能会使许多人不快。5. He admired the way she had coped with life. 他钦佩她应对生活的方式。6. She teaches us not only how to gain knowledge but also how to be a good person. 她不仅教给我们如何学习知识, 而且还教给我们如何做一个好人。7. When completed, the museum wil
9、l be open to the public next year. 完工之后, 这个博物馆明年将对公众开放。8. Exposed to light, potatoes will turn green. 马铃薯在光的照射下会变成绿色。. 阅读理解A(2021长沙高二检测)Rodney Smith is a man with a task. The Bermuda native is in the midst of a trip that will take him to every state in the nation, mowing lawns(修理草坪). Five years ago,
10、 Smith came across a senior man mowing his lawn and stopped to help. “When I came across the elderly man, my life changed, ”he said. After that, Smith went on to create the Raising Men Lawn Care Service (RMLCS) to mow lawns for the elderly, disabled, single moms and former soldiers free of charge. A
11、s part of providing free yard work, the organization teaches children about serving their communities and lawn mower safety. A key component of RMLCS is its 50-yard challenge, which sets a goal for children nationwide to mow 50 lawns for free in their community. When a kid signs up for the challenge
12、, the group sends him or her a white shirt with the Raising Men logo(标识), shades and ear protection. The participants receive a different colored shirt after every 10th lawn they mow. When they have completed the task for 50 yards, they receive a special visit from Smith or someone from RMLCS. They
13、give the volunteer a new lawnmower, free of charge, and cut other lawns with them. Since this challenge started in 2016, 12 kids have already completed the challenge. And both boys and girls are part of it. At present they have 130 kids nationwide taking part in this challenge, including 7 in Bermud
14、a and the U. K. and one in Canada. So it is spreading worldwide. Even the Queen of England took notice the governor of Bermuda presented Smith with an award last year on behalf of her. It was also last year that Smith came up with the 50 States 50 Lawns campaign. Now, in 2018, hes on the road again.
15、 【文章大意】本文是一篇说明文。史密斯创建了名为(RMLCS) 的组织来免费为老人、残疾人、单身母亲和退伍军人修剪草坪。1. What is the purpose of the Raising Men Lawn Care Service? A. Educate children to work hard. B. Offer free lawn cutting service. C. Make lawnmowers of high quality. D. Train professional lawn mowing workers. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“to create
16、 the Raising Men Lawn Care Service (RMLCS) to mow lawns for the elderly, disabled, single moms and former soldiers free of charge. ”可知史密斯创建了RMLCS来免费为老人、残疾人、单身母亲和退伍军人修剪草坪。故选B。2. What indicates a child completing the 50-yard challenge? A. A visit to RMLCS. B. The Raising Men logo. C. A white shirt and
17、 ear protection. D. A new lawnmower from RMLCS. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段中最后两句可知当这些孩子完成修剪50片草坪的任务时, 史密斯或RMLCS的其他人会对他们进行一次特别的拜访。他们会给这些孩子一台新的割草机, 并一起修剪草坪。这说明一个小孩如果收到一台RMLCS送的新的割草机意味着他/她完成了修建50片草坪的任务。故选D。3. Why is the Queen of England mentioned? A. To praise the queen for her care. B. To prove Smith is respec
18、ted by everyone. C. To show Smiths behavior got recognized. D. To introduce where Smiths motivation came from. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段中最后一句可知这项挑战在全世界传播开来。甚至英国女王也注意到了百慕大州长去年代表她给史密斯颁奖。女王的奖励意味着一种肯定, 由此推断作者提到英国女王是为了说明史密斯的行为受到了认可。故选C。4. What can be the best title for the text? A. Mow Lawns in Order to TravelB
19、. Lawn Mowing a New TrendC. Choose Mowing Lawns to HelpD. SmithA Man Loves Mowing Lawns【解析】选C。标题归纳题。全文主要讲了史密斯创建了这个组织来免费为老人、残疾人、单身母亲和退伍军人修剪草坪, 并发起修剪50片草坪的挑战来鼓励孩子为社区免费修剪草坪。因此C项(选择修剪草坪来帮助他人)最适合做全文的标题。故选C。BRole models are powerful. No matter what stage of life youre at, its good to have someone who enco
20、urages you to be the best version of yourself. Recent winners of national commendations mean we have a wider range of possible role models. As part of the celebration of the 70th anniversary of the founding of the Peoples Republic of China (PRC), President Xi signed a presidential decree (主席令) on Se
21、pt. 17 to award 42 people the Medal of the Republic, the Friendship Medal and national honorary titles, China Daily reported. Recipients come from various backgrounds, including scientists, lawmakers, educators, artists, model workers and six non-Chinese individuals. All have made big contributions
22、to the nations construction and development. Chinese scientist Tu Youyou is one of the eight who were awarded the Medal of the Republic. Tu, who won the 2015 Nobel Prize for her discovery of the malaria drug artemisinin (青蒿素), is the first Chinese citizen to win a Nobel Prize in Physiology or Medici
23、ne. She has saved millions of lives worldwide. She has also made important scientific innovation in traditional Chinese medicine. “It is my dream that Chinese medicine will help us conquer life-threatening diseases worldwide and that people across the globe will enjoy its benefits, ” Tu once wrote i
24、n the science journal Nature Medicine. Tu is not the only one who has given her life to the countrys development. Nan Rendong, before his death in 2017, led the research and development of Chinas Five-hundred-meter Aperture Spherical Telescope, the worlds largest radio telescope. He worked on the pr
25、oject for more than 20 years. The facility he designed helps humans search for extraterrestrial civilizations (地外文明) and marked a Chinese technological milestone. His contributions to Chinese astronomy earned him the title “the Peoples Scientist. ”Thanks to the great efforts made by these heroic fig
26、ures, we can live in a prosperous and peaceful country. Hopefully these role models can also light the way for future nation building. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要是介绍一些获得国家表彰的人, 他们是国人学习的榜样。5. Whats the main purpose of the article? A. To express thanks to national heroes. B. To tell readers what makes a good
27、role model. C. To describe the national honorary titles awarded recently. D. To introduce some of the people who won national awards. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第二段最后两句可知获奖者来自不同的背景, 包括科学家, 立法者, 教育工作者, 艺术家, 劳动模范以及六位外籍人士。他们都为国家的建设和发展做出了巨大贡献。可推知这篇文章的主要目的是介绍一些获得国家级奖项的人。故选D。6. What do we know about Tu Youyou? A. S
28、he is the only woman to be awarded the Medal of the Republic. B. She won a Nobel Prize for her discovery of artemisinin 2017. C. She has helped millions of people around the world defeat malaria. D. She has helped traditional Chinese medicine gain popularity worldwide. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段最后两句可知她拯救了全世
29、界数百万人的生命。她还在中医药方面做出了重要的科学创新。可推知, 屠呦呦帮助世界各地数百万人战胜了疟疾。故选C。7. Nan Rendong was awarded for his contributions in the field of . A. medicineB. agricultureC. astronomyD. education【解析】选C。推理判断题。根据倒数第二段第二句2017年去世前, 南仁东领导了中国500米口径球面射电望远镜的研发工作, 这是世界上最大的射电望远镜。又根据倒数第二段最后一句可知他对中国天文学的贡献为他赢得了“人民科学家”的称号。可推知, 南仁东因其在天文
30、学领域的贡献而获奖。故选C。. 阅读填句(2021济宁高二检测)When youre meeting someone for the first time, youre eager to make a good impression. Your body language can make a great difference. Shake hands firmlyWeak handshakes can make you seem shy and anything but confident. 1. You wont impress anyone by giving them a painfu
31、l hand. 2Stand up straight, but dont tighten up, or you may look nervous. Make sure to check your posture and straighten up as needed. Keep a suitable amount of eye contact3. Not only are you paying attention, but youre interested as well. Whenever there is a natural pause in the conversation, you f
32、eel free to casually glance at something else. Eye contact is good, but non-stop staring can be a little unsettling! Nod and smile when appropriateTry nodding three times to show that youre really absorbing what he is saying. When it comes to smiling, 4! If you turn up the corners of your mouth but
33、your eyes remain neutral (中性的, 无感情的), you could leave a bad impression. Laugh genuinelyEven if youre in a formal setting, if he has clearly said something that was intended to encourage a laugh, laugh! Show him that you have a sense of humor, and youre listening to what he is saying. 5, laughter is
34、a great way to help you look cheerful. A. Keep your posture relaxedB. make sure it reaches your eyesC. keep your feet close togetherD. This applies to both sitting and standingE. If youre in a worrying or nervous situationF. Your handshake should be firm but not too tightG. It is important to keep e
35、ye contact in a conversation【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了第一次见面时给人留下好的印象的五种方法。1. 【解析】选F。根据空前一句可知软弱的握手会让你看起来很害羞, 一点也不自信。句中handshakes对应到F选项Your handshake should be firm but not too tight “握手要坚定, 但不要太紧”代入文中符合语境。故选F。2. 【解析】选A。本空为本段小标题, 再根据本段内容站直了, 但不要绷紧, 否则你可能看起来很紧张。确保检查你的姿势, 并根据需要整理。可推知主要强调要保持姿势放松。A项Keep your po
36、sture relaxed, 符合语境。故选A。3. 【解析】选G。根据本段小标题Keep a suitable amount of eye contact(保持适当的眼神交流)中eye contact可对应到G选项“It is important to keep eye contact in a conversation(在谈话中保持眼神交流是很重要的)”, 符合语境。故选G。4. 【解析】选B。根据空后一句可知如果你翘起嘴角, 但眼睛看起来没有感情波动, 可能会给人留下不好的印象。可推知微笑要直达眼睛, 故B选项make sure it reaches your eyes “确保它到达你的
37、眼睛”符合语境。故选B。5. 【解析】选E。根据空后一句可知笑是让你看起来快乐的好方法。可推知如果你正处于焦虑或紧张的状态, 笑是让你看起来快乐的好方法。E项If youre in a worrying or nervous situation, 符合语境。故选E。. 完形填空(2021镇江高二检测)Nearly everyone I meet comments on my bright pink hair. I love it too and feel more 1 than ever before. Although I have my own hair now, it was the p
38、ink wig(假发) I wore during breast cancer treatment that 2 the way I look. Losing my hair made me realize how 3 it is to have access to a decent(得体的)wig. I was 31 when my life changed forever. With a high-pressure job in HR and a(n)4 social life, my days were busy. One day, I started to get great pain
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459375.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022四年级数学下册 第七单元 三角形、平行四边形和梯形第8课时多边形的内角和教学课件 苏教版.pptx
