2021-2022新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection 单元形成性评价(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材高中英语 Unit Wildlife Protection 单元形成性评价含解析新人教版必修第二册 2021 2022 新教材 高中英语 单元 形成 评价 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、单元形成性评价(二)Unit 2 (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: We already have a sofa. I think it s a good one. W: I don t like it. It s brown, but the curtains are green and the floor is light
2、blue. They don t match well. 1. What s the color of the sofa? A. Green. B. Light blue. C. Brown. 答案: CText 2M: I need to take some medicine. I think I got a cold. W: Well, you might want to drink some water first. I haven t seen you have anything to drink all day, even while we were having lunch. 2.
3、 What does the woman advise the man to do? A. Eat some food. B. Take some medicine. C. Drink some water. 答案: CText 3M: Miss Green, Tom can t come to work this afternoon. He was injured in an accident and he s in the hospital now. W: Oh, poor Tom. Let s go and see him when our work is done. 3. Where
4、does the conversation take place? A. In an office. B. In Tom s home. C. In a hospital. 答案: AText 4M: My mother s coming to visit. W: Oh, no! I ve got to get ready! She s going to tell me that everything s a mess! Let s see. . . I have to do the laundry, clean the floors, wash the windows, bake some
5、bread and. . . 4. How does the woman sound? A. Nervous. B. Sad. C. Angry. 答案: AText 5M: I m so tired! I ve been up late studying for the physics exam for the last two nights. W: I have, too. We should probably go to bed early tonight, though, since the exam is tomorrow. It s important to get a rest
6、and eat a good breakfast before taking a test. 5. What are the speakers mainly discussing? A. Their exam schedules. B. Their recent sleep habits. C. Their physics exam results. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小
7、题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hi, Nina! Can you tell me about the class trip? I wasn t at school for Mrs Green s lesson this morning. W: OK, Tom. Well, it s to the Science Museum. M: Great! What will we see there? W: We re going to a special exhibition about birds. But there are l
8、ots of other things to see too. M: Cool! How much is it? W: The ticket for the exhibition is only three pounds, but we have to pay twelve pounds each to include lunch and the bus. M: I see. Thanks. 6. What s the probable relationship between the speakers? A. Classmates. B. Guide and tourist. C. Teac
9、her and student. 答案: A7. How much will the man pay for the trip? A. 3. B. 9. C. 15. 答案: C听第7段材料, 回答第810题。Text 7M: Hi, Cathy. How are you doing? W: I m well, thanks, Paul. How are you? M: I m fine. I m just calling to get some directions from the airport for when I come to meet you next week. W: OK,
10、well . . . when you arrive, there is a taxi stand straight outside. It is probably your best choice in terms of getting to my office from the airport. There is a bus as well which costs you only $5. M: OK, but you d recommend a taxi, would you? W: Yeah. M: OK, and how much do you think that would co
11、st? W: About $20. And it should take you more than 30 minutes to get to the office. M: So I will have plenty of time to make our three-o clock meeting, then. W: Oh, yes. M: Great! Thanks very much. Bye! W: No worries. Look forward to seeing you. 8. Why does the man call the woman? A. To get some dir
12、ections to her office. B. To confirm the meeting place. C. To ask her to pick him up. 答案: A9. How much does it cost the man by taxi? A. About $5. B. About $20. C. About $30. 答案: B10. What time will the speakers have a meeting? A. At 2: 30. B. At 3: 00. C. At 3: 30. 答案: B听第8段材料, 回答第1113题。Text 8W: Wel
13、l, I see you have got your books, George. But are you reading?Looks like you are just coloring. M: I am marking the important parts of the book. The colors are for different things. W: Like what? M: Main ideas are yellow, important details to remember are pink,and the light green is for difficult id
14、eas. W: This seems like a lot of activities. Aren t you wasting your time? M: I don t think so, Mom. I ll read it all tonight, I ll listen to it tomorrow, and then when it s time to study, I will already know most of the information. W: In my day, we just read the book and tried to remember the info
15、rmation. M: The teacher told us the importance of active reading and it s the best way to learn whatever speed you choose. W: I see. And what s this notebook for? M: That s for taking notes. W: What kind of things do you write down? M: Sometimes I write a summary. On this page, I write down question
16、s. And of course, I have another page where I write down new words. 11. What does the woman think George is doing? A. Reading. B. Coloring. C. Writing. 答案: B12. Why are some of the texts marked in light green? A. They are difficult. B. They are main ideas. C. They are important details. 答案: A13. Why
17、 is active reading useful for George? A. It helps students learn new words. B. It shows students what they already know. C. It helps students learn at their own speed. 答案: C听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M: Excuse me, madam? W: Yes, sir. How can I help you? M:I m a guest in Room 115. I have some free time t
18、his afternoon, so I want to go to see a park, a museum, or something like that. What would you suggest? W: Uh. . .Central Park on a sunny day like today is nice. M: Central Park? Don t the clubs play baseball there? W: That s right.In fact, they have a game there at 3: 00. If you want to see a museu
19、m about natural history, I think American Museum of Natural History is worth a visit. It is next to the park. M: Great. How do I get there? W:Go north one block and take the subway. Nothing gets you in or out of Central Park faster than it. M: Well,the game starts in one hour, so I d better go now.
20、Thanks for your help. W: Have a good time! 14. Where does the conversation take place? A. In a park. B. At a hotel. C. In the street. 答案: B15. What is the weather like today? A. Sunny. B. Rainy. C. Cloudy. 答案: A16. How will the man probably go to Central Park? A. By bus. B. By taxi. C. By subway. 答案
21、: C17. What time is it probably now? A. 2: 00 p. m. B. 3: 00 p. m. C. 4: 00 p. m. 答案: A听第10段材料, 回答第1820题。Text 10This is an announcement from the headmaster s office. This is an earthquake safety exercise. I repeat, this is an earthquake safety exercise. Students, please take cover under your desks a
22、nd use your arms to protect your head. Do not move until your teachers tell you to. Teachers, make sure all classroom doors are not locked and nothing is blocking the doors. You ll need to make sure that all students are paying attention and doing everything correctly like what we ve been practicing
23、, Teachers, please try to keep your students as calm as possible. You can use the yellow radios in your desks to communicate with me and other teachers if necessary. No one is allowed to leave the classrooms for any reason until the alarm has stopped. Once you hear that the bell has stopped, line up
24、 quickly and walk outside to the playground. Make sure that you stay with your class at all times. Once we are all outside, I will make another announcement, and we can then return to our normal activities. 18. What is happening at the school? A. A fire. B. A safety exercise. C. An earthquake. 答案: B
25、19. What should teachers do? A. Set the alarm. B. Keep the students calm. C. Lock all classroom doors. 答案: B20. When should students return to their normal activities? A. Once the bell stops. B. At the end of the day. C. After the second announcement. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37
26、. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021成都高一检测)If you love animals, chances are that you ve been to several zoos or aquariums(水族馆), and you may have even planned a family getaway around a new zoo. If you re looking for some suggestions, the online review community TripAdvisor recently made a lis
27、t of America s top 10 zoos. You might be surprised that some of the nation s most popular zoos are located in small or mid-size cities around the country. The following are four of these top zoos. Henry Doorly Zoo in OmahaNever heard of Henry Doorly Zoo? TripAdvisor reviewers didn t just rank(排列) it
28、 No. 1 in the country; they ranked it the No. 1 zoo in the world. There are kinds of interesting activities and programs in this zoo and its aquarium. You won t be disappointed if you visit it. San Diego Zoo in San DiegoConsidered by many people to be a special zoo, San Diego Zoo supports the concep
29、t(概念) of open-air, cageless shows that re-create natural animal environments, with different animal species(物种) living side by side. If you want to know how animals live naturally in the wild, don t miss it. St. Louis Zoo in St. LouisIt began as a single show during the 1904 World s Fair(世博会). Now i
30、t has grown to be St. Louis Zoo with over 700 different animal species. If you ve got little ones, don t miss this children s zoo. Memphis Zoo in MemphisThis zoo has a history of over one hundred years. It is home to more than 3, 500 animals representing over 500 different species, including the Gia
31、nt Panda. In 2008, Memphis Zoo was chosen to be the No. 1 zoo in the US on TripAdvisor. 【文章大意】本文是一则广告。主要介绍了四家顶级动物园。21. According to the passage, we know that Henry Doorly Zoo . A. is the largest zoo in the worldB. sits in a small cityC. has an aquarium in itD. is always the No. 1 zoo in America【解析】选
32、C。细节理解题。根据There are kinds of interesting activities and programs in this zoo and its aquarium. 可知, Henry Doorly动物园里面有个水族馆。故选C。22. Why is San Diego Zoo considered to be special? A. It is free for the public. B. Animals are not kept in cages there. C. People can get close to wild animals there. D. It
33、has the highest number of animal species. 【解析】选B。细节理解题。根据If you want to know how animals live naturally in the wild, don t miss it. 可知, 圣地亚哥动物园的动物不关在笼子里。故选B。23. Which zoo is the best choice for your kids to visit? A. Henry Doorly Zoo. B. San Diego Zoo. C. St. Louis Zoo. D. Memphis Zoo. 【解析】选C。细节理解题。
34、根据If you ve got little ones, don t miss this children s zoo. 可知, St. Louis Zoo是个儿童动物园, 最适合孩子们。故选C。B(2021南昌高一检测)A small insect is getting a lot of attention in the United States. The rusty patched bumblebee (大黄蜂) is the first of its species to be declared endangered in the lower 48 states meaning eve
35、ry state except Alaska and Hawaii. The rusty patched bumblebee is named for a rust-colored line on its back. The U. S. Fish and Wildlife Service announced this month it was adding the bee to its endangered species list. The insects are “on the brink of extinction, ” according to the service. It said
36、 the bees were once found in 28 states. But there now are only small populations remaining in 13 states. The government agency will make a plan to help the dying bees recover. The agency said that such a plan might help other insects, like butterflies. U. S. officials think land owners can take smal
37、l steps to help the rusty patched bumblebee. They say land owners can be friendlier towards bees by using native plants in their gardens. The insects directly fertilize many kinds of fruit and vegetable crops. And they fertilize grain crops used to feed cattle and milk cows. It costs billions of dol
38、lars to duplicate the job the bees do for free. Land owners are also being urged to cut back on their use of pesticide products. The officials also suggest that gardeners leave their plants alone at the end of the summer instead of cutting them. That way, the bees will have a place to live over the
39、winter. The Fish and Wildlife Service says the rusty patched bumblebee was added to the endangered species list partly because of habitat loss. Other reasons were disease, pesticides and climate change. Officials are worried that other bees will suffer, too. Another species of bees in Hawaii is also
40、 endangered. 【文章大意】这是一篇说明文。文章阐明了在美国濒临灭绝的锈迹大黄蜂的情况, 倡导采取保护措施, 并说明了灭绝的原因。24. How many states declared the rusty patched bumblebee endangered? A. 13. B. 28. C. 48. D. 50. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段第二句可知, 锈迹大黄蜂是48个州中第一个被宣布为濒临灭绝的物种, 这意味着除了阿拉斯加和夏威夷以外的每一个州都是如此。故选C。25. Which one is harmful to the rusty patched bumbl
41、ebee? A. Planting native plants. B. Reducing the use of pesticide products. C. Leaving plants alone. D. Cutting out plants regularly. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段最后两句可知, 官员们还建议园丁们在夏末的时候不要去修剪它们, 而是让它们自己生长。这样, 蜜蜂就有地方过冬了。由此推知, 定期修剪植物对锈迹大黄蜂是有害的。故选D。26. What can we know about the rusty patched bumblebee according
42、to the text? A. All the states declared it as endangered species. B. It is named for a rust-colored line on its belly. C. It is beneficial to land owners. D. It is endangered mainly because of habitat loss. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段可知, 这些昆虫直接给许多水果和蔬菜作物施肥, 它们还为用作喂牛和奶牛的谷物作物施肥, 人工复制蜜蜂这些免费的工作要花费数十亿美元。由此推知, 锈迹大
43、黄蜂对土地的主人是有益的。故选C。27. What s the best title for the passage? A. Bumblebee added to U. S. endangered species listB. Why bumblebee is on the brink of extinctionC. Take steps to help bumblebeeD. The benefits of protecting bumblebee【解析】选A。主旨大意题。纵观全文可知, 本文说的是锈迹大黄蜂被列入濒危物种名单及相关情况。由此可知, A项(被列入美国濒危物种名单的大黄蜂)适合
44、作为本文最佳标题。故选A。C(2021南昌高一检测)On Saturday 24 August 1918, it was raining cats and dogs and thundering over a city called Sunderland on the northeast coast of England. The storm lasted for only about ten minutes. People were surprised to see that it was not just rainwater falling from the sky. There were
45、 fish falling down, too! People came out to find out what was happening. They could not believe their own eyes. There were thousands of fishsand eelslying on the ground. They were about seven centimeters long, and all were frozen solid. Sand eels swim together in large groups, often in sandy water,
46、and are often found in large numbers in the North Sea, which reaches out to the east of Sunderland. How was it possible for these sand eels to fall from the sky and land on Sunderland? Scientists believed the heavy thunderstorm that afternoon may have caused a waterspout. Waterspouts can be formed w
47、hen strong winds move quickly in a circle over water. They are so powerful; anything less than one meter in length can be taken into them and forced into the clouds. The clouds carry whatever has been taken into them for long distances sometimes over 150 kilometers. It s very cold up there and every
48、thing soon freezes solid. For hundreds of years there have been reports of small animals being taken into the sky through waterspouts. In 2009, dead tadpoles rained down on the city of Nanao in Japan. In 2012, fifty kilos of prawns fell from the sky over Sri Lanka. In 2017, fish fell on the coastal
49、city of Tampico In Mexico. It must be a very strange experience to see fish raining down on you. It would probably hurt if one fell on your head! With climate change, global warming and many reports of terrible natural disasters, will the time ever come when it may really begin to rain cats and dogs
50、? 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了一种名为“水龙卷”的自然现象, 会将任何长度小于一米的物质带到很远的地方有时会超过150千米。介绍了其形成的原因以及和其有关的天上降下鱼虾等历史事件。28. What was the rain like on 24 August 1918? A. It was very heavy. B. It fell around England. C. It lasted quite a long time. D. It caused many human deaths. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段第一句可知, 1918年8月24日星期六, 雨下得
51、很大, 在英格兰东北海岸一个叫桑德兰的城市上空轰鸣。rain cats and dogs 表示“倾盆大雨”, 故选A。29. What do we know about the sand eels that landed on Sunderland? A. They were few in number. B. They came in different sizes. C. They were still alive when landing. D. They probably came from the North Sea. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段第一句可知, 沙鳗经常成群结
52、队地在沙质水域中游动, 经常大量出现在一直延伸到桑德兰东部的北海。所以, 降落在桑德兰的沙鳗可能来自北海。故选D。30. What does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to? A. Clouds. B. Waterspouts. C. Strong winds. D. The waters of the sea. 【解析】选B。代词指代题。根据第三段可知, 科学家认为那天下午的大雷雨可能造成了水龙卷。当强风在水面上快速旋转时, 就会形成水龙卷。水龙卷非常强大, 任何长度小于一米的东西都可以被带进水龙卷里并被带进云里。这里一直
53、在描写水龙卷的形成, 故them指代“水龙卷”。故选B。31. In the end, what does the author probably care most about? A. Our health. B. Our environment. C. The wild animals. D. The news reports. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段最后一句可知, 随着气候变化、全球变暖和许多可怕的自然灾害的报道, 真有一天会开始下起“猫”与“狗”的雨吗? 可推知, 最后, 作者最关心的可能是我们的环境。故选B。DMore than 100 scientists from
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459624.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
22届九师联盟核心模拟卷(上)新高考-语文答案1.pdf
