2021-2022新教材高中英语 课时检测11 Unit 3 The Internet Period 3(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材高中英语 课时检测11 Unit The Internet Period 3含解析新人教版必修第二册 2021 2022 新教材 高中英语 课时 检测 11 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 3Period 3. 阅读理解AFacebook was running my life. But what killed Facebook for me was when I posted a photo, and five minutes later my son asked me how many “likes” it had got. His question was a wake-up call. “Likes” are signs of acceptance and approval(赞同). I had forgotten that acceptance and app
2、roval need to come from within and had unknowingly set him a bad example. Before absorbed in Facebook, I spent a lot more time reading books and magazines. I checked in with friends through texts, emails and phone calls. To set a healthier example to my son, I deactivated my Facebook account. Id bee
3、n in the habit of checking Facebook many times a day, so I had to come up with some new habits. I carried a novel and a crossword puzzle book around with me. I rediscovered knitting. I started taking yoga classes. I started to remember a few things. My body is fine just the way it is. I have friends
4、 who will help me out when Im in trouble, and I will help them out. I do my best to be a good mother, and our son is happy and healthy. We are very lucky to be able to afford two vacations a year. I stopped looking at the world through my cellphone. I felt completely present in the moment. The break
5、 left me feeling better about myself, my family, my home and my life. After a few weeks, I returned to Facebook. Now I look at the photos of my friends kids growing up and treasure how social media allow me to keep in touch with family. I no longer have the desire to post updates often. It is not an
6、 addiction(上瘾) any more. 【语篇概述】本文为记叙文, 讲述作者沉迷于Facebook, 儿子突然提出的问题使她意识到自己的行为为儿子树立了一个坏的榜样, 她下决心不再使用Facebook。经过数周之后, 她意识到社交媒体是与家人联系的一种重要方式, 但是要合理使用。1. What made the author begin to realize she should do something to control her time on Facebook?A. Her poor health. B. Her sons question. C. Her not recei
7、ving “likes”. D. Her mothers phone call. 【解析】选B。 细节理解题。由第一段中的“. . . and five minutes later my son asked me how many “likes” it had got. His question was a wake-up call. ”可知, 儿子的问题给作者敲响了警钟, 她应该控制使用Facebook的时间了。2. The underlined word “deactivated” in Paragraph 4 probably means _. A. to closeB. to upda
8、teC. to keepD. to check【解析】选A。 词义猜测题。根据第四段中“To set a healthier example to my son, I deactivated my Facebook account. ”及第五段可知, 为了给儿子树立更健康的榜样, 作者下定决心关闭Facebook账户。3. What did the author do to change her life?A. She traveled around a lot for a year. B. She developed some healthy habits. C. She tried to
9、make money for her holidays. D. She went to the gym as often as she could. 【解析】选B。细节理解题。根据第五段中“I had to come up with some new habits. I carried a novel and a crossword puzzle book around with me. I rediscovered knitting. I started taking yoga classes”可知, 作者养成了一些好的习惯来改变她的生活, 包括看小说和做填字游戏, 编织和上瑜伽课等。4.
10、What did the author think of her break from Facebook?A. It was good for her eyes. B. It stopped her getting news. C. It distanced her from her friends. D. It gave her time to find beauty in life. 【解析】选D。细节理解题。由文章倒数第三段中的“I stopped looking at the world through my cellphone. I felt completely present i
11、n the moment. The break left me feeling better about myself, my family, my home and my life. ”可知, 作者不再使用手机上的社交媒体之后, 她对自己、家庭和生活有了新的认识, 发现了生活的美。5. What is the authors attitude toward social media?A. She supports them completely. B. She is strongly against them. C. She thinks they are useful but should
12、nt be overused. D. She thinks they are not harmful at all. 【解析】选C。推理判断题。根据倒数第二段中的“After a few weeks, I returned to Facebook. Now I look at the photos of my friends kids growing up and treasure how social media allow me to keep in touch with family. I no longer have the desire to post updates often.
13、”可知, 作者养成一些健康习惯后, 重新再去看Facebook, 她又有了新的认识, 社交媒体使自己与家人保持联系, 但合理使用为宜。BThe sun is going to expand into the orbit of Mercury according to scientific calculations, which will result in the entire Earth catching on fire. Who will save the world?This imaginative tale is at the heart of the latest Chinese s
14、ci-fi movie The Wandering Earth. Unlike many American space-themed films where the solution to a disaster Earth faces is always fleeing (逃离) the planet in spaceships, this time were taking the Earth with us. The film, which has made it the countrys most successful film of all time, has offered a dif
15、ferent and more ambitious idea. The “ambition” didnt come from nowhere. For thousands of years, “homeland” has had a soft spot in the hearts and minds of Chinese people. One old idiom that shows a strong feeling that Chinese people have had for their homeland is “luo ye gui gen”, which means returni
16、ng to ones homeland in old age, like fallen leaves returning to the roots of their tree. “What is Chinese sci-fi?” Guo Fan, the films director, said in an interview. “A vehicle that really expresses our cultural and spiritual core (核 心 ) can be called Chinese sci-fi. Otherwise, were just following o
17、thers and telling the same Hollywood stories. ”And the makers of The Wandering Earth may have chosen the best time to tell its Chinese sci-fi story. The film was released on Feb 5, the first day of Chinese New Year. It was a time when many people had just made the hard journey back to their hometown
18、s. So to them, there is only one possible way to tell the story: Earth goes wherever humans go, because its our home. 【语篇概述】本文是介绍科幻类电影, 中国最新科幻电影流浪地球的核心。与许多美国太空主题电影不同, 在这些电影中, 地球面临灾难时的解决方案总是乘坐宇宙飞船逃离地球, 而流浪地球中的解决方法是和地球一起逃离, 这和以前的观点是不同的。6. The main purpose of the opening paragraph is to_. A. give a bri
19、ef account of the filmB. warn people of the coming threatC. explore ways to avoid the disasterD. introduce the topic of the passage【解析】选D。推理判断题。引入第一段的目的是导入话题“which will result in the entire Earth catching on fire. Who will save the world?” 故选D。7. The underlined phrase “a different and more ambitious
20、 idea” refers to_. A. fleeing the Earth in spaceshipsB. bringing in huge successC. filling the gap in Chinese sci-fi moviesD. helping Earth make its escape【解析】选D。句意猜测题。根据“This imaginative tale is at the heart of the latest Chinese sci-fi movie The Wandering Earth. Unlike many American space-themed f
21、ilms where the solution to a disaster Earth faces is always fleeing the planet in spaceships, this time were taking the Earth with us. ”这个充满想象力的故事是中国最新科幻电影流浪地球的核心。与许多美国太空主题电影不同, 在这些电影中, 地球面临灾难时的解决方案总是乘坐宇宙飞船逃离地球, 而这次我们要把地球带上。不同的观点就是helping Earth make its escape帮着地球一起逃离。故选D。8. Which of the following i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459657.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
