山东省六校2020-2021学年高一英语阶段性联合考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 2020 2021 学年 英语 阶段性 联合 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省六校2020-2021学年高一英语阶段性联合考试试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力 (共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题
2、和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.15. C. 9.18.答案是B。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the man arrive at the party?A. At 7:30.B. At 8:00.C. At 8:30.【答案】C【解析】【原文】W: What time does the party start?M: It starts at 8 oclock. I think Ill arrive half an hour late because I have to work la
3、te today.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the man help the woman?A. By filling out the form for her.B. By telling her his personal information.C. By reading the information on the form.【答案】C【解析】【原文】W: Excuse me! Can you read out this form for me? Ive forgotten my glasses.M: Of course, maam. First, you
4、should write down your name and address, and then your telephone number.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman going to do?A. Pay for the shoes.B. Go to the shoe shop.C. Borrow money from the man.【答案】B【解析】【原文】W: Your shoes look really nice. How much did you get them for?M: They only cost me about fo
5、rty dollars.W: Im going to get a pair for my husband. Let me see if Ive got enough money.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the relationship between the speakers?A. Teacher and student.B. Doctor and patient.C. Classmates.【答案】C【解析】【原文】W: I didnt go to school yesterday because I was sick.M: Im sorry to hear
6、 that. Do you want the notes and homework from English class?W: That would be nice, thank you.M: No problem. I hope to see you at school tomorrow.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. What the mans hobby is.B. Whether the man learned drawing.C. When the man went to high school.
7、【答案】A【解析】【原文】W: Tell me, what do you enjoy doing in your spare time?M: I enjoy drawing.W: I didnt know you could draw.M: I learned back in high school.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小
8、题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What did Jena forget to do?A. Tell the woman about the mans call.B. Make an appointment with the man.C. Take her cell phone with her.7. What will the woman do on Saturday?A. Go and visit Jena.B. Have dinner with the man.C. Make a phone call to her sister.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】W
9、: Hello, Mary speaking.M: Hi, Mary. This is Jack. I called you yesterday, but you were not at home. Didnt your sister Jena tell you?W: No, she probably forgot. She is busy preparing for her exams these days.M: I tried your cell phone, but you didnt answer.W: Actually, I didnt have my cell phone with
10、 me. Anyway, what did you want to tell me?M: I wanted to invite you to dinner on Saturday. So do you have any plans then?W: No, not at all. See you then.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What do we know about the man?A. He is hard-working.B. He likes making things.C. He paid $50 for the bookcase
11、.9. What does the man do in the end?A. He tells a joke.B. He makes a future plan.C. He asks the woman for help.【答案】8. B 9. A【解析】【原文】W: Whats this supposed to be?M: Its my new bookcase. I just have to put it together.W: Why didnt you buy one which was ready?M: To begin with, I like making things.W: I
12、 know, but this is a lot of work. Is it worth it?M: Of course! I saved $50.W: Wow, I had no idea.M: You know what? The next thing I want to make is a car. Will you help me build it?W: What? Youre crazy!M: Relax. Im only kidding!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What are the speakers doing?A. Di
13、scussing their schedule.B. Packing for a journey.C. Deciding on a present.11. What does Jacques like doing?A. Swimming.B. Playing basketball.C. Reading books on modern art.12. What will the speakers most probably do next?A. Find a basketball.B. Leave home.C. Call a taxi.【答案】10. B 11. C 12. B【解析】【原文】
14、W: Jim, you did put the suncream in the case, didnt you?M: Yes, of course, Cindy. I think weve got everything. Oh, hang on. You have packed our swimming things, havent you?W: Sorry, I forgot. Ill do that now.M: We should take a present for Jacques, shouldnt we?W: Yes, we should, and I already though
15、t of that. I bought him a beautiful book on modern art. You know, he always buys books about that. Now, what about your basketball? You like playing basketball. Do you want to take it with you?M: Id rather just be by the pool, reading and swimming.W: Well, I want to go climbing with Jacques. You wou
16、ldnt mind, would you?M: Of course not! I might even come with you. Now, we should get going. Lets get everything into the car.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. When did the mans boss call Jeff?A. In the morning.B. In the afternoon.C. In the evening.14. How did Jeff explain everything?A. Over th
17、e phone.B. By e-mail.C. In person.15. Why didnt Jeff come to the office on Tuesday?A. He was sick.B. He was off the day.C. He was working somewhere else.16. How does the woman sound in the end?A. Excited.B. Angry.C. Surprised.【答案】13. A 14. B 15. C 16. C【解析】【原文】M: Josie, do you remember Jeff in my of
18、fice?W: Yeah. I have seen him before at your party, and you have told me something about him.M: He left last week.W: Left? Really? Do you know why?M: He didnt come in by Tuesday, so on Tuesday afternoon I called to see whether he was off the day or he was sick.W: And what did he say?M: No answer. I
19、talked to my boss, and it seems that he tried to call Jeff the morning before me. But he couldnt get through either.W: Strange.M: Anyway, by the end of the day, eff sent an e-mail explaining everything.W: An e-mail? So, why did he leave?M: Well, he found a new job last month, but he forgot to tell u
20、s about it.W: Youre joking! How can anyone do that?听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Why did the speaker go on the tour?A. It was the prize of a competition.B. John asked her to go with him.C. It was her travel plan.18. What did the speaker dislike about the hotel?A. The drinks.B. The food.C. The
21、 waiters.19. What did the speaker think of the trip to the museum?A. Disappointing.B. Amazing.C. Terrible.20. What did the speaker do in the second week?A. She rode an elephant.B. She went to the mountains.C. She relaxed in the hotel.【答案】17. A 18. B 19. A 20. C【解析】【原文】W: Well, my name is Cindy and r
22、ecently, Ive finished a tour which is not the type of thing Id usually go for. But because we won it, we didnt have to pay anything. We didnt get off to a good start, though, because the bus from the airport to the hotel was awful. It took ages. The trip was all-inclusive, so all drinks and meals we
23、re included in the price. The drinks were fantastic! The hotel food was either tasteless or too hot, but the waiters were all friendly and knowledgeable at least. John decided he wanted to take a trip to a museum, so I went along. Actually, I didnt really like it. It was pretty disappointing. I sure
24、ly preferred being near the ocean. The beach was amazing and I went there several times. In the second week, John went off on his own into the mountains, but I stayed in the hotel. I once tried going on an elephant ride, but it was terrible. Elephants frightened me, so I gave up. The two weeks went
25、by so quickly. We got back last night and, all in all, I think it was a great trip, really relaxing. Im so glad we entered the competition.第二部分 阅读(共两节,满42.5分)第一节 (共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AL. Bean Quad backpackIf you need a backpack that can carry large and small objects a
26、nd is comfortable to wear, this is the backpack for you. The reasonable price and customers 100% satisfaction makes this a great buy any way you look at it. While its not the most beautiful backpack on the planet, it does look nice at first sight.Kanken 15 backpackThis Kanken bag is a great choice f
27、or school kids of grade one to six or adults with narrow shoulders. Weighing under 450g, its easy and comfortable to carry this bag around. The simple design with a lot of eye-catching colors may have you fall in love with it at once.Timbuk2 Command backpackIf you want to safely carry your laptop an
28、d look stylish, the Timbuk2 Command backpack is the one for you. The soft back is made for a comfortable wearing experience. The clean coloring and lines of the bag may make you more “grown-up”.Amazon Basics backpackWith a lowest price among all these backpacks, the Amazon Basics backpack is a great
29、 choice for college students on a tight budget. There are tons of storage choices in this backpack, so its easy to forget exactly where you placed a certain object. It is a basic black backpack with a few designs and is never going to appear on a fashion T stage.21. What makes L. Bean Quad backpack
30、attractive?A. The color and the design.B. The cost and the public praise.C. The style and the quality.D. The lightweight and the simplicity.22. Which backpack might be the most suitable one for a Grade-3 student?A. L. Bean Quad backpack.B. Kanken 15 backpack.C. Timbuk2 Command backpack.D. Amazon Bas
31、ics backpack.23. Which of the following is an advantage of Amazon Basics backpack?A. Price.B. Fashion.C. Comfort.D. Storage.24. In which section of a newspaper can you probably find the passage?A News.B. Society.C. Business.D. Reviews.【答案】21. B 22. B 23. A 24. D【解析】本文是应用文,文章主要对四种书包进行介绍和评价。【21题详解】细节理
32、解题。由第一段 “The reasonable price and customers 100% satisfaction makes this a great buy any way you look at it.” 合理的价格和客户100%的满意度使这是一个伟大的购买,无论你如何去看它。可知该书包吸引人的点在于其价格及顾客满意度,故选B项。【22题详解】细节理解题。由第二段Kanken 15 backpack中的 “This Kanken bag is a great choice for school kids of grade one to six or adults with nar
33、row shoulders.”可知Kanken 15 backpac适合1至6年级的学生, 故选B项.【23题详解】细节理解题。由第四段 “With a lowest price among all these backpacks, the Amazon Basics backpack is a great choice for college students on a tight budget” 在所有这些背包中,亚马逊基本款背包的价格最低,对于预算紧张的大学生来说是一个不错的选择。可知价廉为该书包的优势,故选A项。【24题详解】推理判断题。该文章侧重于四种书包的评价,因此文章最可能的出处
34、是报纸的评论即Reviews部分,故选D项。BAfter 7 long years since the cute cat named Chebon went missing, there was little hope that it could be found. Robert probably already came to peace with the thought that he would never see his little friend again until he received a life-changing call. Clearly, a kind strange
35、r reached out to tell him that his beloved cat was safe and sound and couldnt wait to see him again!The cat went missing years ago, right before Robert was planning on moving from California to Ohio. The sad owner decided to give up his plans and stayed in California for the whole year looking for h
36、is missing friend, but in vain. “I remember at one point I was praying and I said, God, Ill do anything, just bring my Chebon back”, Robert said in a video posted on the Ventura County Animal Services. The cat seemed to have disappeared forever and Robert had no other choice than to move on.Then 7 y
37、ears later, a woman noticed a cat that looked ill, so she decided to catch the animal and take him to the vet (兽医). Luckily, the cat she found had a microchip (微型芯片), and in an instant, they knew who the owner of the 19-year-old cat was. Thats when Robert received a call saying that his cat was aliv
38、e.“I was afraid there was some kind of mistake,” Robert said in the reunion video. The man decided to ride on a plane and fly all the way from Los Angeles to see his old friend. After finally seeing the cat, Robert immediately recognized his cat and burst into tears. After all these years, the two f
39、riends were back together. The touching moment was recorded by the animal shelter and was quickly spread on the Internet, leaving so many people in tears.25. What happened to Chebon 7 years ago?A. It was ill.B. It was hurt in an accident.C. It was lost.D. It was taken to the animal shelter.26 What d
40、oes “in vain” mean in paragraph 2?A. without success.B. for no reason.C. in no time.D. at no cost.27. How did Robert feel when he received the call?A. Doubtful.B. Worried.C. Peaceful.D. Hopeless.28. What is the main idea of the passage?A. A video moved many people.B. A cat was saved by a woman.C. A
41、man reunited with his missing cat.D. A man kept looking for his cat for 7 years.【答案】25. C 26. A 27. A 28. C【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述Robert苦寻其宠物猫Chebon七年并最终得以团聚的感人故事。【25题详解】细节理解题。根据文章第一段“After 7 long years since the cute cat named Chebon went missing, there was little hope that it could be found.(这只名叫Chebo
42、n的可爱猫咪失踪7年之后,找到它的希望渺茫)”可知,Chebon于七年前走丢。故选C。【26题详解】词义猜测题。根据文章第二段“The cat seemed to have disappeared forever and Robert had no other choice than to move on.(那只猫似乎永远消失了,罗伯特别无选择,只能继续前进)”可知,Robert苦寻无果,所以“in vain”与“without success”意义相近,故选A。【27题详解】推理判断题。根据文章第四段“I was afraid there was some kind of mistake.(
43、我担心会出什么差错)”可推断,Robert 对改电话持怀疑态度。故选A。【28题详解】主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要讲述Robert苦寻其宠物猫Chebon七年并最终得以团聚的感人故事。故选C。CBinge-watching (追剧) your favorite TV series is bad for your brain. Dr. Randall Wright, based in Texas, said the need to watch episode (集) after episode has a similar influence on the brain to gambli
44、ng (赌博). Whats more, it often leads to social loneliness, snacking on junk food and a shortage of exercise and sleep, which, over time, is bad for the brain.When you let auto play start the next episode, you can find out what happens next and your brain receives good feedback, Dr. Wright wrote in an
45、 article. This right-away satisfaction is similar to gambling where even after a win, you are not satisfied and want to continue playing. With binge-watching, you are not satisfied with stopping after episode five and want to continue watching. This cycle coupled with the snacking and the long time
46、sitting can lead to unhealthy changes in your brain and body over time.Dr. Wright said, “Binge-watching itself is not bad. It becomes problematic when you are watching a third, fourth or fifth episode instead of doing healthy activities.” But he said it is possible to avoid the bad influence of bing
47、e-watching with four tips, including staying away from salty, fatty, calorific foods, exercising before a binge-watching, setting an alarm for sleep and balancing TV viewing with socializing.If you add these tips to your binge-watching practice, you can create lasting healthy habits and still enjoy
48、the now-and-then binge-watching time without hurting your brain.29. What might “it” in paragraph 1 refer to?A. Gambling.B. Binge-watching.C. TV series.D. Brain.30. In what way is binge-watching like gambling?A. The long time sitting.B. The changes of feeling.C. The snacking on junk food.D. The immed
49、iate satisfaction.31. What is paragraph 3 mainly about?A. The tips on how to develop a healthy lifestyle.B. The reasons why binge-watching is problematic.C. The ways to keep away from binge-watching.D. Dos and donts of binge-watching.32. What may be the best title of the passage?A. Ill Health: The R
50、esult of AddictionB. Healthy Habits: A Must of A Better LifeC. Binge-watching: A Killer of Your BrainD. TV-Viewing: Gradual Harm on Your Health【答案】29. B 30. D 31. D 32. C【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍追剧有害大脑及如何避免追剧带来的不良影响。【29题详解】词义猜测题。前文说到“Dr. Randall Wright, based in Texas, said the need to watch episode (集) a
51、fter episode has a similar influence on the brain to gambling (赌博). Whats more, it often leads to social loneliness,”可知,德克萨斯州的兰德尔赖特博士说,一集接一集地看电视对大脑的影响类似于赌博。后文紧接着说“更糟糕的是,它经常导致社交孤单感等不良影响”,所以it指的是追剧。故选B项。30题详解】细节理解题。由第二段“This right-away satisfaction is similar to gambling where even after a win, you ar
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
