宁夏回族自治区银川一中2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏回族 自治区 银川 一中 2021 2022 学年 英语 下学 期中考试 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、银川一中2021-2022学年度(下)高一期中考试英语试卷(总分:150分; 考试时间:120分钟)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 作答时,务必将答案写在答题卡上。写在本试卷及草稿纸上无效。3. 考试结束后,交回答题卡。一、听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does this conversation take p
2、lace?A. In a classroom. B. In a hospital. C. In a museum.2. What does Jack want to do?A. Take fitness classes. B. Buy a pair of gym shoes. C. Change his work schedule.3. What are the speakers talking about?A. What to drink. B. Where to meet. C. When to leave.4. What is the relationship between the s
3、peakers?A. Colleagues. B. Classmates. C. Strangers.5. Why is Emily mentioned in the conversation?A. She might want a ticket. B. She is looking for the man. C. She has an extra ticket.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题
4、将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6至7题。6. How long did James run his business?A. 10 years. B. 13 years. C. 15 years.7. How does the woman feel about James situation?A. Embarrassed. B. Concerned. C. Disappointed.请听第7段材料,回答第8至10题。8. What has Kates mother decided to do?A. Return to school. B. Change he
5、r job. C. Retire from work.9. What did Kates mother study at college?A. Oil painting. B. Art history. C. Business administration.10. What is Kates attitude toward her mothers decision?A. Disapproving. B. Indifferent. C. Understanding.请听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the man doing?A. Chairing a meeting.
6、 B. Hosting a radio program. C. Conducting a job interview.12. What benefits Mary most in her job?A. Her wide reading. B. Her leaders guidance. C. Her friends help13. Who will Mary talk about next?A. Her teacher. B. Her father C. Her mother.请听第9段材料,回答第14至17题。14. Why does the man seldom do exercise?A
7、. He lacks motivation. B. He has a heart problem. C. He works all the time.15. What does Jacob Sattelmair probably do?A. Hes an athlete. B. Hes a researcher. C. Hes a journalist.16. Why does the woman speak of a study?A. To encourage the man.B. To recommend an exercise.C. To support her findings.17.
8、 How much time will the man probably spend exercising weekly?A. 300 minutes. B.150 minutes. C. 75 minutes.请听第10段材料,回答第17至20题。18. What did the scientists do to the road?A. They repaired it. B. They painted it. C. They blocked it19. Why are young birds drawn to the road surface?A. Its warm. B. Its bro
9、wn. C. Its smooth.20. What is the purpose of the scientists experiment?A. To keep the birds there for a whole year.B. To help students study the birds well.C. To prevent the birds from being killed.二、阅读理解:(每小题2分,共计40分)第一节:阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AIf you love animals, the chances are that yo
10、uve been to several zoos or aquariums and you may have even planned a family getaway around a new zoo. If you are looking for some suggestions, the online review community TripAdvisor recently made a list of Americas top 10 zoos. You might be surprised that some of the nations most popular zoos are
11、located in small or mid-sized cities around the country. The following are four of these top zoos.Henry Doorly Zoo in OmahaNever heard of Henry Doorly Zoo? TripAdvisor reviewers didnt just rank it No.1 in the country, they ranked it the No.1 zoo in the world. There are various kinds of interesting a
12、ctivities and programmes in this zoo and its aquarium. You wont be disappointed if you visit it.San Diego Zoo in San DiegoConsidered by many people to be a special zoo, San Diego Zoo supports the concept of open-air, cageless shows that re-create natural animal environments, with different animal sp
13、ecies living side by side. If you want to know how animals live naturally in the wild, dont miss it.Saint Louis Zoo in St. LouisIt began as a single show during the 1904 Worlds Fair. Now it has grown to be Saint Louis Zoo with over 700 different animal species. If youve got little ones, dont miss th
14、is Childrens zoo.Memphis Zoo in MemphisThis zoo has a history of over one hundred years. It is home to more than 3, 500 animals representing over 500 different species, including the Giant Panda. In 2008, Memphis Zoo was chosen to be the No.1 zoo in the US on TripAdvisor.1. According to the passage,
15、 we know that Henry Doorly Zoo _.A. has an aquarium in itB. sits in a small cityC. is the largest zoo in the worldD. has a history of over one hundred years2. Why is San Diego Zoo considered to be special?A. It is free for the publicB. Animals are not kept in cages thereC. People can get close to wi
16、ld animals thereD. It has the highest number of animal species3. Which zoo is the best choice for you and your kids to visit?A. Henry Doorly Zoo.B. San Diego ZooC. Saint Louis ZooD. Memphis Zoo【13题答案】【答案】1. A 2. B 3. C【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个动物园的情况。【1题详解】细节理解题。根据第二段中“There are various kinds of inte
17、resting activities and programmes in this zoo and its aquarium.(在这个动物园和水族馆里有各种各样有趣的活动和节目)”可知,亨利杜利动物园有一个水族馆。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三段中“Considered by many people to be a special zoo, San Diego Zoo supports the concept of open-air, cageless shows that re-create natural animal environments, with different a
18、nimal species living side by side.(许多人认为圣地亚哥动物园是一个特殊的动物园,它支持露天、无笼展示的概念,重现自然的动物环境,不同的动物物种生活在一起)”可知,圣地亚哥动物园被认为特别是因为动物不是关在笼子里。故选B。【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“If youve got little ones, dont miss this Childrens zoo.(如果你有小孩,不要错过这个儿童动物园)”可知,你和你的孩子去圣路易斯动物园最好。故选C。BI should not have dressed up. Obviously, no other f
19、ifth grader had felt driven to celebrate the first day of school via fancy clothing. So I stood out not just as a newcomer, but as an awkwardly dressed one. Scratching at black tights with the toe of my sneaker, I paused uncertainly in the doorway of the Writing Room.Pausing uncertainly, however, wa
20、s not the way of the world of Mr. Matthews. This red-haired, red-beard, red-faced man seemed to call wildly to me to enter. I walked over to a seat and in three minutes of casual observation was convinced that I had never known an adult like him. He laughed from his belly, moved his ears on request,
21、 and his face then turned even redder. His students loved him; it was evident from the way they greeted him to the way they relaxed when they entered his room.On the contrary, I was not relaxed. I was uninterested in writing. My only previous writing experience had been in cloth-covered books with m
22、ore room for pictures than print. I had no idea what to expect from a class that was just called “Writing”, but I was certain I wasnt going to like it.Yet Mr. Matthews spent that first class entertaining us. He told stories, jokes, and then ended the class early, making us have a rest. Our homework
23、to write about the best part of summer seemed almost an afterthought for him.However, I was seized by a desire to do my homework. It wasnt anything specific he had said in class that day, but the way he had acted. I wanted this man to like and approve of me, and the quickest way to earn this was thr
24、ough my writing.That night, despite having dealt with a word processor all of twice in my life, I wrote with passion. Proudly handing it in the next morning, I was sure it was the best thing Id ever written. For the rest of the year, this one-man audience inspired me to improve continuously. The fif
25、th grader would never have guessed that, six years later, writing would become a voluntary, daily activity, flowing from journals to emails to poetry workshops to newspapers.All because she wanted to win a crazy teachers favor!4. Why did the author hesitate to enter the Writing Room?A. Because she o
26、bserved her classroom carefully.B. Because she was overdressed for her first school day.C. Because she was laughed about her appearance at school.D. Because she made a new friend outside the Writing Room.5. What was the authors attitude towards writing before she entered Mr. Matthews classroom?A. Fa
27、vorable but not good at it.B. Uninterested and without experience.C. Relaxing and want to try.D. Proud and do a good job.6. What was the authors impression of Mr. Matthews?A. Shy and sensitive.B. Brave and smart.C. Strict and punctual.D. Funny and interesting.7. What mainly caused the author to work
28、 hard on her first writing homework?A. Her wish to impress her teacher.B. Her great future job goal.C. Her teachers encouragement.D. Her excellent writing skills.【47题答案】【答案】4. B 5. B 6. D 7. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章作者通过回忆在自己的写作生涯中对自己影响较大的一位老师Matthews先生。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“I should not have dressed up. Ob
29、viously, no other fifth grader had felt driven to celebrate the first day of school via fancy clothing. So I stood out not just as a newcomer, but as an awkwardly dressed one. Scratching at black tights with the toe of my sneaker, I paused uncertainly in the doorway of the Writing Room.(我真不应该打扮。显然,没
30、有其他五年级的学生觉得有动力通过花哨的服装来庆祝开学第一天。因此,我不仅作为一个新人,而且作为一个穿着笨拙的人脱颖而出。我用运动鞋的脚趾挠着黑色的紧身衣,迟疑地停在写作室的门口)”可知,作者第一天上学穿得过于张扬了,因此在写作室门口犹豫着进不进去。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第三段“On the contrary, I was not relaxed. I was uninterested in writing. My only previous writing experience had been in cloth-covered books with more room for
31、pictures than print. I had no idea what to expect from a class that was just called “Writing”, but I was certain I wasnt going to like it.(相反,我并不放松。我对写作不感兴趣。我之前唯一的写作经验是在布面书中,因为布面书的图片空间比印刷品大。我不知道对一门仅仅叫做“写作”的课程有什么期待,但我确定我不会喜欢它)”可知,作者在进入马修斯老师的教室之前,作者对写作的态度是不感兴趣和没有经验。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第四段“Yet Mr. Matthe
32、ws spent that first class entertaining us. He told stories, jokes, and then ended the class early, making us have a rest. (然而马修斯老师却用第一节课来让我们开心。他讲故事,讲笑话,然后提前下课,让我们休息一下)”可知,作者对马修斯老师的印象是有趣的。故选D。【7题详解】细节理解题。根据最后一段“All because she wanted to win a crazy teachers favor!(这一切都是因为她想赢得一个疯狂老师的青睐!)”可知,促使作者在第一次写作
33、作业中努力的是她希望给老师留下深刻印象。故选A。CDo American children still learn handwriting in school? In the age of the keyboard, some people seem to think handwriting lessons are on the way out. Ninety percent of teachers say they are required to teach handwriting. But studies have yet to answer the question of how wel
34、l they are teaching it. One study published this year found that about three out of every four teachers say they are not prepared to teach handwriting. Some teachers are teaching handwriting by providing instruction for 10 15 minutes a day, and then other teachers basically teach it for 60 70 minute
35、s a day which really is pretty much for handwriting.Many adults remember learning that way by copying letters over and over again. Todays thinking is that short periods of practice are better. Many experts also think handwriting should not be taught by itself. Instead, they say it should be used as
36、a way to get students to express ideas. After all, that is why we write.Handwriting involves two skills. One is legibility, which means forming the letters so they can be read. The other is fluency writing without having to think about it. Fluency continues to develop until high school. But not ever
37、yone masters these skills. Teachers commonly report that about one fourth of their kids have poor handwriting. Some people might think handwriting is not important any more because of computers and voice recognition programs.But Steve Graham at Vanderbilt University says word processing is rarely do
38、ne in elementary school, especially in the early years. American children traditionally first learn to print, and then to write in cursive, which connects the letters. But guess what we have learned? More than 75 per cent of students choose to print their essays on the test rather than write in curs
39、ive.8. What can we learn from Paragraph 1? _.A. Teaching handwriting is a basic requirement in the teaching jobB. Most teachers prefer to teach handwritingC. Teachers spend little time in teaching handwritingD. The keyboard has taken the place of the handwriting entirely9. Which of the following is
40、WRONG for traditional handwriting in the USA?A. The students are taught by practising for a long period.B. The letters are repeated many times.C. Handwriting includes two skills.D. To write in cursive is taught first.10. The best title for the passage is _.A. How to improve handwriting in schoolB. R
41、ight or wrong: the death of handwritingC. Handwriting involves two skillsD. Handwriting lessons are on the way out11. The authors attitude towards whether to still learn handwriting in school is_.A. negativeB. objectiveC. criticalD. unconcerned【811题答案】【答案】8. A 9. D 10. B 11. B【解析】【导语】本文是一篇议论文。文章讨论的是
42、在电子产品充斥各个角落的社会里,传统的书写应该怎样存在,是消亡还是保持?【8题详解】细节理解题。根据第一段“Ninety percent of teachers say they are required to teach handwriting. (90%的老师说他们被要求教书写)”可知,大部分教师被要求教书写,由此可知教书写是教师职业的基础要求。故选A。【9题详解】细节理解题。根据最后一段“American children traditionally first learn to print, and then to write in cursive, which connects th
43、e letters. (传统上,美国儿童先学习印刷体,然后用草书书写(手写体),手写体把字母连在一起)”可知,选项D“先教草书(手写体)”描述错误。故选D。【10题详解】主旨大意题。通读全文,根据第一段“Do American children still learn handwriting in school? In the age of the keyboard, some people seem to think handwriting lessons are on the way out. (美国孩子还在学校里学手写吗?在这个键盘时代,有些人似乎认为手写课已经过时了)”可知,有人认为在
44、键盘时代,书写过时了;结合最后一段“More than 75 per cent of students choose to print their essays on the test rather than write in cursive. (超过75%的学生选择打印论文而不是手写。)”可知,忽视手写教学带来的结果是大多数人选择打印而不再手写论文,这个结果对于手写来说是消极的,由此可知,这篇文章主要讲述的是忽视书写教学究竟是对还是错的问题,B项“忽视书写,是对还是错。”符合文章主旨,是最佳标题。故选B。【11题详解】推理判断题。通过阅读全文,根据第一段“Ninety percent of
45、teachers say they are required to teach handwriting. But studies have yet to answer the question of how well they are teaching it. One study published this year foundthat about three out of every four teachers say they are not prepared to teach handwriting. Some teachers are teaching handwriting by
46、providing instruction for 10 15 minutes a day, and then other teachers basically teach it for 60 70 minutes a day- which really is pretty much for handwriting.(90%的老师说他们被要求教书法。但研究还没有回答他们教得如何的问题。今年发表的一项研究发现,大约四分之三的教师说他们不准备教书法。一些老师每天教10 15分钟的书法,而其他老师基本上每天教60 70分钟基本上都是用来教书法的。)”可知。作者只是客观反映了学校中存在的一些事实,并没
47、有给出作者自己明确的态度。所以作者的态度是客观的。故选B。DOctober 15th is a Global Handwashing Day. Activities are planned in more than 20 countries to get millions of people in the developing world to wash their hands with soap. For example, donors will give 150,000 bars of soap to schools in Ethiopia.Experts say people aroun
48、d the world wash their hands, but very few use soap at so-called important moments. These include after using the toilet, after cleaning a baby and before touching food.Global Handwashing Day is the idea of the Public Private Partnership for Handwashing with Soap. Partners include the United Nations
49、 Childrens Fund, American government agencies, the World Bank and soap makers Unlever and Producer & Gamble. The organizers say all soap is equally effective at removing disease-causing germs.They say the correct way to wash is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap.
50、 Rub it into all areas, including under the fingernails. Rub for at least twenty seconds. Then rinse well under running water. Finally, dry your hands with a clean cloth or wave them in the air.The partnership for Handwashing says soap is important because it increases the time that people spend in
51、washing hands. Soap also helps to break up the dirt that holds most of the germs. And it usually leaves a pleasant smell. The Partnership for Handwashing also says washing with soap before eating or after using the toilet could save more lives than any vaccine or medicine. Handwashing could also pre
52、vent the spread of other disease. When people get germs on their hands, they can infect themselves by touching their eyes, noses or mouths. Then they can infect others.12. Whats the main purpose of this passage?A. To explore new ways of washing handsB. To find why washing hands carefully is so impor
53、tantC. To introduce hand washing is so important for it gets a day of its ownD. To teach readers if they want to live a longer life, wash their hands13. The word rinse in Paragraph 3 probably means _.A. to dry your handsB. to wash away the soapC. to rub your hands carefullyD. to clean your fingers14
54、. The last paragraph mainly tells us _.A. how to wash your hands correctlyB. why washing hands with soap is so importantC. the dangers of washing hands without soapD. when we should especially wash our hands with soap15. In which part of newspaper would you most probably read this passage?A. Medical
55、 careB. Public serviceC. Health reportD. Advertisement【1215题答案】【答案】12. C 13. B 14. B 15. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。10月15号是“世界洗手日”,这一天人们要提倡洗手用肥皂,并且要养成饭前便后洗手的好习惯。研究表明,洗手可以去除手上的细菌和病菌,减少传染病的发生几率;如果用肥皂的话,效果会更好。【12题详解】推理判断题。根据第一段中的“October 15th is the Global Handwashing Day.(10月15日是全球洗手日)”及下文介绍可知, 洗手是一件很重要的事,对于我们
56、也很有必要,所以专门设立了一天宣传洗手“世界洗手日”。即文章的目的是介绍洗手非常重要和“洗手日”。故选C。【13题详解】词句猜测题。根据上文“They say the correct way to wash is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap. Rub it into all areas, including under the fingernails. Rub for at least twenty seconds.(他们说,正确的洗手方法是用少量的水把你的手弄湿,然后用肥皂覆盖
57、。涂抹所有部位,包括指甲下面。揉搓至少20秒。然后用流动的水冲洗干净)”可知,上文中提到了在手上涂抹肥皂的注意事项,后面又说怎样弄干手,因此这里是怎样把手上的肥皂冲洗掉。由此推知,划线词rinse与to wash away the soap意思接近。故选B。【14题详解】主旨大意题。根据最后一段“The Partnership for Handwashing says soap is important because it increases the time that people spend in washing hands. Soap also helps to break up th
58、e dirt that holds most of the bacterium. And it usually leaves a pleasant smell. The Partnership for Handwashing also says washing with soap before eating or after using the toilet could save more lives than any vaccine or medicine. Hand washing could also prevent the spread of other diseases. When
59、people get bacterium on their hands, they can infect themselves by touching their eyes, noses or mouths. Then they can infect others.(洗手合作组织表示,肥皂很重要,因为它增加了人们洗手的时间。肥皂还有助于分解含有大部分细菌的污垢。而且通常会留下一股好闻的味道。洗手伙伴组织还表示,饭前或如厕后用肥皂洗手比任何疫苗或药物都能挽救更多的生命。洗手还可以防止其他疾病的传播。当人们手上有细菌时,他们可以通过触摸眼睛、鼻子或嘴巴来感染自己。然后它们会感染其他人)”可知,本段
60、主要讲述了为什么用肥皂洗手是如此重要,因为用肥皂洗手可以减少传染病的发病,效果好于用药物和疫苗。故选B。【15题详解】推理判断题。文章讲了怎样洗手、怎样正确的用肥皂洗手的问题,并提到了“世界洗手日”,因此应该刊登在健康报告一栏中。故选C。第二节 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。In high school, its important to stay healthy. _16_ How can you study well if you are sick? So you should pay attention to your health i
61、n order to study well in high school. In order to enjoy good health, you should have some good habits. Here are some tips for you.Drink water regularly every day. Some students dont like drinking water. They only drink water when they are extremely thirsty. _17_ You should drink water regularly so t
62、hat your body and brain can function well. Avoid sports drinks and soda when youre thirsty. They are not good for your health._18_ Some students dont eat three meals a day. No matter what happens, you shouldnt skip any meal of the day. Eating regularly helps keep your metabolism high and keeps your
63、energy up. Its especially important to eat a good breakfast every day with protein, carbohydrates, and fiber to set up your body for the day of activity. If you dont eat, how can you stay focused in class?Eat the right foods. Some students eat whatever they can get. This is wrong. _19_ Choose whole
64、grains like rice and wholewheat flour. Skip muffins, donuts, and other processed foods. Instead, choose whole grains, fruits and vegetables._20_ If you do that you can get distracted. Therefore, you may not pay attention to how much you are eating. You may eat too much. Eating too much harms your he
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459697.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
