分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型山东省博兴第—中学2021-2022学年高一实验班夏令营结营考试英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:460255
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:13
  • 大小:71.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省博兴第中学2021-2022学年高一实验班夏令营结营考试英语试题 WORD版含解析 山东省 博兴 中学 2021 2022 学年 实验 夏令营 考试 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、高一实验部第一次质量检测注意:选择题的答案涂到答题卡上,非选择题答案写到答题纸上。考试结束后将答题卡和答题纸一起上交。第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。APersonal RobotMake your parents and teachers happy!Are you having problems finishing your homework on time? Do you avoid tidying your room until your mom shouts at

    2、 you? You dont need to worry if you buy a Mr. Helping Hand personal robot. Mr. H can be programmed to organize your homework. Your own personal robot will follow you around, putting away books and objects that you have left on the floor or bed.Mr. H also has these features: weighs only 500 grams, in

    3、cludes long-lasting batteries, comes with a 5-year guarantee, remembers simple instructions.Originally sold for $ 499 NOW ONLY $ 299!WATCH CONTROLThis is a watch that James Bond would be proud to wear!This is NOT a watch for ordinary people! Your electronic PENGO WATCH CONTROL acts as a remote contr

    4、ol for TVs and videos.gives you a daily weather forecastreminds you when to hand in your homeworksets off a silent warning alarm when parents or teachers are nearBesides, your PENGO WATCH CONTROL will always tell you the time accurately!Originally sold for $199 NOW ONLY $99!For further information,

    5、click here.1. With help from a Mr. H, you can _.A. finish your homework on timeB. stop using batteriesC. remember your teachers instructionsD. get your room tidied on your way home2. A PENGO WATCH CONTROL can help you to _.A repair your TVB. organize your homeworkC. know what the weather is likeD. b

    6、e a James Bond3. You can get your Mr. H for _.A. $299B. $499C. $199D. $99【答案】1. A 2. C 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章向我们介绍了Personal Robot和Watch Control两款产品并分别介绍了它们的功能。【1题详解】细节理解题。根据Personal Robot部分关键句“Are you having problems finishing your homework on time?”和“You dont need to worry if you buy a Mr. Helping

    7、Hand personal robot.”可知,如果你在按时完成作业上有问题,买一个Mr. H你就不需要担心了。由此可知,在Mr. H的帮助下,你能够按时完成你的作业。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据WATCH CONTROL部分关键句“gives you a daily weather forecast”可知,PENGO WATCH CONTROL会给你每天的天气预报。由此可知,PENGO WATCH CONTROL可以帮助你了解天气情况。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据Personal Robot部分关键句“Originally sold for $ 499 NOW ONLY

    8、$ 299!”可知,购买Mr. H原价499美元,现在只需要299美元。故选A项。BThe cultures of the East and the West are really different from each other a lot. This is because the culture systems are two separate ones on the whole.The origin (起源) of the Eastern culture is mainly from two countries: China and India. Both of the two cul

    9、tures are developed by rivers the Yellow River in China and the Hindu River in India. They helped the two cultures develop for centuries and form their own styles.When the two mother rivers gave birth to the Eastern culture, another famous culture was up on the Mesopotamian Plain the Mesopotamian Ci

    10、vilization. This civilization later on developed into the cultures of Ancient Greece and Ancient Rome. And these two are well-known as the base of the European culture. Like the Chinese culture, the European culture also crossed waters. When the British settled down in America, their culture went wi

    11、th them over the Atlantic Ocean. So the American culture doesnt have much difference from the European culture.At the same time, some other differences add to the cultural differences. Take the language system for example. In the East, most languages belong to the pictographic (象形) language while th

    12、e western languages are mostly based on the Latin system. Other causes like human race differences count as well. But whats more, due to the far distance and the steep areas between the East and the west, the two cultures seldom communicate until recent centuries. So they grew up totally in their ow

    13、n ways with almost no interference from the other.The differences are everywhere. They are obvious and make peoples ways of thinking and their views of the world different. But different cultures make the world of 21st century more colorful. The cultural difference should not be the obstacle (障碍) to

    14、 the civilization of human being. It ought to be the driving force of our going farther.4. What is the text mainly about?A. The origin of cultures.B. Culture differences.C. Language systems.D. Colorful world.5. Why is the American culture similar to the European culture?A. Both of the two cultures h

    15、ave a very long history.B. They have the same mother rivers as the Chinese culture.C. The early settlers from Britain brought their culture to America.D. Both the British and the American live along the coast of the Atlantic Ocean.6. Which of the following can replace the underlined word “interferen

    16、ce” in paragraph4?A. differenceB. influenceC. confidenceD. environment7. Where is the passage most likely from?A. A diary.B. A magazine.C. A novel.D. A guidebook.【答案】4. B 5. C 6. B 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文。东西方文化不同,这是因为文化体统在整体上是独立的。东方文化源自于中国和印度,而西方文化源自于古希腊罗马。语言等也造就了文化差异。【4题详解】主旨大意题。由第一段中的“The cultures of

    17、the East and the West are really different from each other a lot. This is because the culture systems are two separate ones on the whole.”可知,东西方文化不同,这是因为文化体统在整体上是独立的。所以文章是关于文化差异的。故选B项。【5题详解】细节理解题。由第三段“When the British settled down in America, their culture went with them over the Atlantic Ocean. So

    18、the American culture doesnt have much difference from the European culture.”可知,在英国人在美国定居时,英国的文化随之来到大西洋。因此美国文化与欧洲文化没有太大差异。所以,美国文化与欧洲文化相似是因为早期来自英国的定居者将他们的文化带到了美国。故选C项。【6题详解】词义猜测题。由第四段“due to the far distance and the steep areas between the East and the west, the two cultures seldom communicate until r

    19、ecent centuries.”可知,由于距离远和和东西方间的峭壁区域,两种文化在最近几个世纪以前很少交流。因此,交流少就不会对彼此产生影响,就各自以自己的方式成长。所以interference在语境中做“影响”解,故选B项。【7题详解】推理判断题。由第一段中的“The cultures of the East and the West are really different from each other a lot. This is because the culture systems are two separate ones on the whole.”可知,东西方文化不同,这是

    20、因为文化体统在整体上是独立的。所以文章是关于文化差异的。这样的文章可能在杂志上出现,故选B项。COne devoted man is helping to make sure that children with poor living conditions wont go hungry during the school day.Marys Meals, an organization founded in 2002 by Scottish farmer Magnus Macfarlane- Barrow, provides needy kids in 12 countries with f

    21、ree meals at school each weekday. The groups aim is to ensure that students have food in their stomachs so they can better fix their attention on the study in class. Macfarlane-Barrow, who runs Marys Meals on his fathers farm, told CNN that the entire operation started with a conversation he had wit

    22、h a teen living in a poor state. He said, “In 2002, I was in Malawi during a year of terribly short of food, and I met this familythe father had died, and the mother was dying with her six children around her. I began talking to her oldest child, Edward, who was about 14, and asked him, What are you

    23、r hopes? And he said, Id like to have enough food to eat, and Id like to go to school one day” And that was it. In its first year, the group fed 200 children in need. Since that time, it has made rapid progress. Last month, Marys Meals fed more than one million children every school day. That was 5

    24、million meals every week. “The million is amazingly important, but we are far from satisfied. Our works just beginning. Weve proved that this works, and now weve just thinking about the next child,” said Macfarlane-Barrow. He and the group recently celebrated the achievement in Malawi, where the pro

    25、gram began. So far, the program has had very good results. In Malawi, schools that carried out the Marys Meals program saw a 24 percent increase in the number of new students within the first six months.8. Why did Macfarlane-Barrow found Marys Meals?A. He hoped to provide free food for poor families

    26、.B. He expected to teach children how to help others.C. He wanted to make children free of hunger in class.D. He wished to become well-known by helping others.9. What made Macfarlane-Barrow have the idea to start Marys Meals?A The success of helping a needy kid.B. The conversation with a poor child.

    27、C. The terribly short of food in Malawi.D. The poor living conditions of schools.10. What can we learn from the last two paragraphs?A. Schools in Malawi are popular.B. No children suffer from hunger now.C. Marys Meals program has been very successful.D. Macfarlane-Barrow is satisfied with the presen

    28、t result.11. What can be the best title for the text?A. Edwards Dream Came into RealityB. Marys Meals Program Shocked the WorldC. Malawi Gets Away from Being Short of FoodD. A Farmer Feeds One Million Kids Every School Day【答案】8 C 9. B 10. C 11. D【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,主要讲的是苏格兰农民马格努斯麦克法兰-巴罗(Magnus Macfarl

    29、ane- Barrow)于2002年创立的“玛丽的膳食”组织,在每个工作日为12个国家的贫困儿童在学校提供免费膳食。【8题详解】推理判断题。根据第二段的“The groups aim is to ensure that students have food in their stomachs so they can better fix their attention on the study in class”(该组织的目的是确保学生们的胃里有食物,这样他们就能更好地在课堂上集中注意力学习)可知,麦克法兰-巴罗创办玛丽的膳食是因为他想让孩子们在课堂上免于饥饿,故选C。【9题详解】细节理解题。

    30、 根据第三段的“Macfarlane-Barrow, who runs Marys Meals on his fathers farm, told CNN that the entire operation started with a conversation he had with a teen living in a poor state”(麦克法兰-巴罗(Macfarlane-Barrow)在父亲的农场经营玛丽的膳食(Mary s Meals),他告诉CNN,整个行动始于他与一个生活在贫穷州的青少年的一次谈话)可知,和一个可怜的孩子的对话让麦克法兰-巴罗产生了创办玛丽的膳食的想法,故选

    31、B。【10题详解】推理判断题。根据最后一段的“He and the group recently celebrated the achievement in Malawi, where the program began. So far, the program has had very good results. In Malawi, schools that carried out the Marys Meals program saw a 24 percent increase in the number of new students within the first six mont

    32、hs.”(他和该组织最近在马拉维庆祝了这一成就,马拉维是该项目的发源地。到目前为止,这个项目已经取得了很好的效果。在马拉维,实施“玛丽一日三餐”计划的学校在头六个月内新生人数增加了24%)可推知, 玛丽的膳食计划非常成功,故选C。【11题详解】主旨大意题。本文主要讲的是苏格兰农民马格努斯麦克法兰-巴罗(Magnus Macfarlane- Barrow)于2002年创立的“玛丽的膳食”组织,在每个工作日为12个国家的贫困儿童在学校提供免费膳食,因此D选项A Farmer Feeds One Million Kids Every School Day(一个农民每天养活一百万孩子)可概括全文主题,

    33、可作为最好的题目,故选D。DOnline, English has become a common language for users from around the world. In the process, the language itself is changing. There are now thought to be some 4.5 billion web pages worldwide. Some language experts predict that within 10 years English will occupy the internet but in fo

    34、rms very different to what we accept and recognize as English today.Thats because people who speak English as a second language already outnumber native speakers. And increasingly, they use it to communicate with other non-native speakers, particularly on the internet where less attention is paid to

    35、 grammar and spelling and users dont have to worry about their accent (口音).Users of Facebook already socialize in a number of different “Englishes” including Indian English, Spanish English and Korean English. While these different styles have long existed within their cultures, theyre now expanding

    36、 and coming online. Technology companies are introducing newly-developed English words with products aimed at enabling users to add words that are not already in the English dictionary. And most large companies have English websites, while smaller businesses are learning that they need a common lang

    37、uage English to reach global customers.The increasing popularity of the internet allows more languages to develop quickly.“Most people actually speak several languages its less common to only speak one,” says Mr. Munro. “English has taken its place as the worlds common language, but its not pushing

    38、out other languages.” Instead, other languages are pushing their way into English, and in the process creating something new.12. What does the text mainly talk about?A. English is a common language around the world.B. There are now many different language styles.C. English language is developing wit

    39、h the Internet.D Smaller businesses are learning a common language.13. Which of the following is NOT true about online communication?A. People need to spell exactly.B. Grammar is not so important.C. People do not care about their accent.D. Most English-speakers are not native speakers.14. What can w

    40、e infer from the text?A. We can only communicate online in English.B. Its impossible to find all the English words in the dictionary.C. Some technology companies start to publish English dictionaries.D. Smaller businesses are not allowed to have English websites.15. What can we learn from what Mr. M

    41、unro said?A. The other languages are enriching English.B. One cant live well without speaking several languages.C. English will become the only language in the world.D. Chinese used to be the worlds common language.【答案】12. C 13. A 14. B 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。英语在网上应用频繁,在这个过程中语言在改变,专家预测10年内,英语会在网上占主要地位

    42、,但形式会与现在的英语不同。【12题详解】主旨大意题。由第一段中的“Online, English has become a common language for users from around the world. In the process, the language itself is changing. There are now thought to be some 4.5 billion web pages worldwide. Some language experts predict that within 10 years English will occupy th

    43、e internet but in forms very different to what we accept and recognize as English today.”可知,在网上,英语成为世界范围内用户的普遍语言。在这个过程中,语言自己也在改变。现在有45亿网页。一些专家预测在10年内,英语会占据网络,但形式会与我们现在接受和认为的英语不同。由此可以推断出文章谈论的是英语随着网络的发展。故选C项。【13题详解】细节理解题。由第二段中的“And increasingly, they use it to communicate with other non-native speaker

    44、s, particularly on the internet where less attention is paid to grammar and spelling and users dont have to worry about their accent (口音).”可知,逐渐地,他们使用英语与非本地人交流,尤其是在网上,语法、拼写和口音都不必太在意。由此可以看出:网上交流时,人们不需要拼写完全正确也可以。故在网上交流错误时“人们需要准确拼写”与原文不符。故选A项。【14题详解】细节理解题。由第三段中的“Technology companies are introducing new

    45、ly-developed English words with products aimed at enabling users to add words that are not already in the English dictionary.”可知,因为产品,技术公司会介绍新发展的英语单词,这是为了用户能理解英语字典中没有的单词。所以,不可能在字典中查到所有的单词。故选B项。【15题详解】细节理解题。由最后一段中的“other languages are pushing their way into English, and in the process creating someth

    46、ing new.”可知,其他语言在进入英语,在这个过程中创造了一些新的东西。也就是说其他的语言与英语融合,丰富了英语,故选A项。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)阅读短文,从短文五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When I was in high school and college, I went to fast food restaurants pretty often. Even until today, fast food is a popular choice among students. So, what makes fast food r

    47、estaurants really popular year after year?The food is not very expensive. _16_So, it is good to get something tasty to eat and still have some money left for a movie later.Nowadays, many fast food restaurants open till late nights. _17_Most teenagers go there also because other boys and girls are th

    48、ere. It is fun to be there, as seen in fast food TV advertisements. It is cool._18_You can just order fries or you can also mix and match with plenty of choices, such as coke with French fries, sundae with apple pies, salad with burgers. And managers there will not stare at you for reading there for

    49、 hours if you just order French fries and a cup of coke._19_They can have group discussions of school projects, small talk and even birthday celebrations.You can try telling them some fast food is unhealthy, but I doubt if youngsters will listen. _20_Some of them go to a fast restaurant every week.

    50、The food there is cheap, delicious, and served fast.A. Fast food does not have to be bad for you.B. Many teenagers do not have much money.C. Fast food is still popular with many of them.D. At fast food restaurants, you choose what you want.E. Today, fast food restaurants are offering healthier food.

    51、F. A fast food restaurant is a good place for some activities for teenagers.G. So, these places are comfortable and safe to hang out during late nights.【答案】16. B 17. G 18. D 19. F 20. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要讲了让快餐店长期受欢迎的原因。【16题详解】空格前说“The food is not very expensive”(食物不是很贵),B选项Many teenagers do not have

    52、 much money(许多青少年没有很多钱)中的do not have much money和前面的not very expensive相一致,因此B选项切合题意,故选B。【17题详解】空格前说“Nowadays, many fast food restaurants open till late nights”(现在,许多快餐店营业到深夜),G选项So, these places are comfortable and safe to hang out during late nights(所以,在深夜闲逛时这些地方既舒适又安全)中的late nights和前面的late nights相一

    53、致,因此G选项切合题意,故选G。【18题详解】空格后说“You can just order fries or you can also mix and match with plenty of choices, such as coke with French fries, sundae with apple pies, salad with burgers”(你可以只点薯条,也可以把可乐和薯条搭配,圣代和苹果派搭配,沙拉和汉堡搭配),D选项“At fast food restaurants, you choose what you want.”(在快餐店,你可以选择你想要的)中choose

    54、 what you want和空格后的You can just order fries or you can also mix and match with plenty of choices相一致,因此D选项切合题意,故选D。【19题详解】空格后说“They can have group discussions of school projects, small talk and even birthday celebrations.”(他们可以就学校项目进行小组讨论,闲聊,甚至庆祝生日),F选项A fast food restaurant is a good place for some

    55、activities for teenagers(快餐店是青少年进行一些活动的好地方)中的some activities和后面的group discussions,small talk,birthday celebrations相一致,因此F选项切合题意,故选F。【20题详解】空格后说“Some of them go to a fast restaurant every week”(他们中的一些人每周去一家快餐店),说明快餐厅仍然很受青少年的欢迎,因此C选项Fast food is still popular with many of them(快餐在他们中仍然很受欢迎)切合题意,故选C。第二

    56、部分 语言知识运用(满分20分)第一节 完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白出的最佳选项。 Its March 12th. Li Li and Lin Tao are digging on a hill not far from their school. In China, people across the country plant trees_21_on this day.The idea of planting trees was first put forward in 1911 by Sun Zh

    57、ongshan, the great_22_in Chinas history. He said more trees were needed as a_23_against flood(洪水)and drought. In 1915, April 5th was named as Tree Planting Day. Then, in 1979, the day_24_to March 12th, to _25_the date on which Sun Zhongshan died.Everyone has heard of the Great Wall of China, says Li

    58、 Li. But have you heard of the Green Wall of China? Thats the biggest tree planting _26_of all. The Gobi Desert in the north of China was _27_every year. So in 1978, a tree planting project was started to _28_Gobi spreading. The government and local farmers have been planting millions of trees to bu

    59、ild a great green wall along the edge of the desert.Tree planting has become a tradition in China now, says Lin Tao. Almost everyone does it on March 12th. Many people also plant a tree on a _29_day. My parents planted a tree when started school. And my cousin planted _30_on his wedding (婚礼) day. We

    60、 do it for the environment and for ourselves.21. A. silentlyB. wiselyC. completelyD. actively22. A. artistB. engineerC. pioneerD. musician23. A. protectionB. positionC. preparationD. direction24. A. takenB. decidedC. changedD. given25. A. valueB. rememberC. expressD. admire26. A. researchB. surveyC.

    61、 projectD. success27. A. growingB. appearingC. losingD. happening28. A. keepB. haveC. helpD. stop29. A. differentB. specialC. basicD. simple30. A. oneB. thatC. itD. this【答案】21. D 22. C 23. A 24. C 25. B 26. C 27. A 28. D 29. B 30. A【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要讲了植树节来历和意义。【21题详解】考查副词词义辨析。句意:在中国,全国各地的人们都在这一天积极植

    62、树。A. silently安静地;B. wisely明智地;C. completely完全地;D. actively积极地。由前面的Li Li and Lin Tao are digging on a hill not far from their school(李丽和林涛在离学校不远的一座山上挖土)可知,全国各地的人们都在这一天积极植树,因此空格处为“积极地”,故选D。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:植树的想法最早是由中国历史上伟大的先驱孙中山在1911年提出的。A. artist艺术家;B. engineer工程师;C. pioneer先驱;D. musician音乐家。根据常识可知

    63、,孙中山是中国历史上伟大的先驱,因此空格处为“先驱”,故选C。【23题详解】考查名词词义辨析。 句意:他说,需要更多的树木来抵御洪水和干旱。A.protection保护; B.position位置;C. preparation准备;D.direction方向。由against flood(洪水)and drought可知,句子是说“需要更多的树木来抵御洪水和干旱”, 也就是免受洪水和干旱,protect against为固定短语,意为“使免受”,因此空格处为“protection”,故选A。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:1979年,为了纪念孙中山逝世,植树节改为3月12日。A.take

    64、n拿走;B.decided决定;C.changed改变;D.given给。1915年植树节是4月5号,后来是变为3月12日,故选C。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:1979年,为了纪念孙中山逝世,植树节改为3月12日。A. value重视;B. remember纪念;C. express表达;D. admire羡慕。the date on which Sun Zhongshan died意为“孙中山逝世的日子”,这是要纪念的,故选B。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:那是最大的植树项目。A. research研究;B. survey调查;C. project项目;D. success

    65、成功。Green Wall of China(中国的绿色长城)是一个植树项目,故选C。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:中国北方的戈壁沙漠每年都在扩大。A. growing发展;B. appearing出现; C. losing丢失; D. happening发生。由后面的So in 1978, a tree planting project was started to _8_ Gobi spreading可知,中国北方的戈壁沙漠每年都在扩大,因此空格处为“发展”,故选A。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:因此在1978年,一项植树计划开始了,以阻止戈壁蔓延。A. keep保持;B.

    66、 have有;C. help帮助;D. stop阻止。由a tree planting project was started to _8_ Gobi spreading可知,植树项目开始是为了阻止戈壁蔓延,故选D。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:许多人也在一个特殊的日子种树。A.different不同的;B. special特别的;C. basic基础的;D. simple简单的。由后文的My parents planted a tree when started school. And my cousin planted _10_ on his wedding (婚礼) day可知

    67、,许多人也在一个特殊的日子种树,故选B。【30题详解】考查代词词义辨析。句意:我表哥在他结婚那天种了一棵树。A. one一个;B. that那个;C. it它; D. this这个。此处指我表哥在他结婚那天种了一棵树,空格处用one指代可数名词tree,故选A。第二节 (共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下列短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。On the first day of my senior high, I _31_(wake) up early and got to my new school, eager to get to know it. How e

    68、xcited I was _32_ (explore) it! During my first class, Mr. Meng, our English teacher asked us to introduce _33_(we) one by one, and he went first, but I was _34_nervous to pay attention, wondering how I could make a good first _35_(impress). I was organizing my words when my turn came. _36_ (hear) m

    69、y self-introduction, everyone in my class started laughing, so I looked at them in panic. _37_, my teacher said, Nice to know we share the same name. Although I got _38_(embarrass), his words made me a lot more relaxed.Then, Mr. Meng explained that in senior high school life, we might sometimes be p

    70、ut under pressure by _39_(challenge) like that and it all depended on _40_we do. Finally, he told us to keep calm and be prepared so as to make good use of the time at senior high.【答案】31. woke 32. to explore 33. ourselves 34. too 35. impression 36. Hearing 37. However 38. embarrassed 39. challenges

    71、40. what【解析】【分析】本文是一篇记叙文,主要讲的是作者上高中的第一天的经历及老师给作者关于高中生活的建议。【31题详解】考查一般过去时。句意:在我高中的第一天,我很早就醒了,来到了我的新学校,渴望了解它。由On the first day of my senior high和通篇为一般过去时可知,本句为一般过去时,空格处用过去式,即woke。故填woke。【32题详解】考查不定式和固定短语。句意:我是多么兴奋地探索它!句子为how引导的感叹句, be excited to do sth.为固定短语,意为“对做感到兴奋”,因此空格处用不定式to explore,故填to explore

    72、。【33题详解】考查反身代词。句意:在我的第一节课上,我们的英语老师孟先生让我们一个一个地介绍自己,他先做,但我太紧张了,没有注意,不知道怎样才能给人留下良好的第一印象。根据句意老师是要我们做自我介绍,即介绍我们自己,因此空格处用反身代词ourselves。故填ourselves。【34题详解】考查固定搭配。句意:在我的第一节课上,我们的英语老师孟先生让我们一个一个地介绍自己,他先做,但我太紧张了,没有注意,不知道怎样才能给人留下良好的第一印象。But表转折,因此句子是说“我太紧张了,没有注意”,“太而不能”为固定短语tooto,因此空格处用too,故填too。【35题详解】考查名词。句意:在

    73、我的第一节课上,我们的英语老师孟先生让我们一个一个地介绍自己,他先做,但我太紧张了,没有注意,不知道怎样才能给人留下良好的第一印象。a good后用名词的单数形式,impress的名词为impression,意为“印象”,故填impression。【36题详解】考查现在分词。句意:听了我的自我介绍,班上的每个人都笑了起来,所以我惊慌地看着他们。分析句子结构可知,句中谓语为started,空格处需用非谓语动词,everyone和hear之间为主谓关系,因此空格处用现在分词表主动,在句中作状语,位于句首,首字母大写,故填Hearing。【37题详解】考查副词。句意:然而,我的老师说:“很高兴知道我

    74、们有相同的名字。”空格前的everyone in my class started laughing和空格后的my teacher said, Nice to know we share the same name.为转折关系,因此空格处用表转折的however,位于句首,首字母大写,故填However。【38题详解】考查形容词。句意:虽然我感到很尴尬,但他的话让我轻松多了。got为系动词,其后跟形容词作表语,修饰主语I应用ed结尾的形容词,即embarrassed,意为“尴尬的”,故填embarrassed。【39题详解】考查名词的复数。句意:然后,孟先生解释说,在高中生活中,我们有时可能会受到这样的挑战带来的压力,这完全取决于我们做什么。challenge意为“挑战”,是可数名词,前面无冠词,因此空格处用复数表泛指,故填challenges。【40题详解】考查宾语从句的引导词。句意:然后,孟先生解释说,在高中生活中,我们有时可能会受到这样的挑战带来的压力,这完全取决于我们做什么。depended on后为宾语从句,从句中缺少do的宾语,且指代事情,因此空格处用引导词what,故填what。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省博兴第—中学2021-2022学年高一实验班夏令营结营考试英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-460255.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1