宁夏银川市第二中学2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏 银川市 第二 中学 2021 2022 学年 英语 下学 期中考试 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、银川二中2021-2022学年第二学期高一年级期中考试英语试题注意事项:1. 本试卷共两卷,满分120分。考试时间为120分钟。2. 答案写在答题卡上的指定位置。考试结束后,交回答题卡。第卷(选择题,共70分)第一部分 听力(共20小题;每小题1分,满分20分)第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒中的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman do when she gets a cold?A. Go to the doc
2、tors. B. Drink tea with lemon. C. Take medicine.2. What time is it by the mans watch?A. 2:20. B. 2:30. C. 2:40.3. Where is the mans mobile phone probably?A. In his car. B. In his bag. C. In the restaurant.4. Where does the conversation probably take place?A. At home. B. At an office. C. At a store.5
3、. What are the speakers talking about ?A. A baby. B. A happy day. C. A shopping place.第二节 (共15小题;每小题1分, 满分 15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6. What will the man do this Saturday?A. Buy a pet. B. Go to
4、a zoo. C. Take his pet to a competition.7. What does the man think of Jims snake?A. Funny. B. Dangerous. C. Frightening.听第7段材料, 回答第8、9题。8. When was the course supposed to start?A. At 11:00 a.m. B. At 2:00 p.m. C. At 3:30 p.m.9. What does the man ask the woman to do?A. Have lunch with the whole group
5、.B. Do more listening activities.C. Make full preparations.听第 8段材料, 回答第10至12 题。10. How many guests will attend the party?A. Ten. B. Seven. C. Three.11. Why cant Mary attend the party?A. She has to work overtime.B. She has been to her friends.C. She has to deal with something else.12. What did Peter
6、bring to the womans house?A. The music. B. The wine. C. The artwork.听第9段材料, 回答第 13至16 题。13. What was the man doing when his mother took the picture?A. Having coffee. B. Doing some shopping. C. Trying on glasses.14. Why was the man excited at the cafe?A. He drank the most delicious coffee.B. He took
7、a picture of Johnny Depp.C. He saw Johnny Deep.15. Where did the womans family watch a baseball game?A. In Toronto. B. In Ottawa. C. In Paris.16. What made the womans father take the picture?A. Her bear clothes.B. Her facial expression.C. Her love for her younger brother.听第 10段材料, 回答第17至 20题。17. Wha
8、t did the speaker see on the third day?A. Birds. B. Zebras. C. Elephants.18. Why did the speaker think it was worth climbing to the top of Thompsons Falls?A. There was a dance party.B. The waterfall was of real beauty.C. There was a perfect place to have a picnic.19. What did the speaker do on the s
9、ixth day?A. She visited a village. B. She stayed at Masai Mara. C. She went to see Lake Nakuru.20. How many days did the speaker spend touring around Kenya?A. Six. B. Seven. C. Eight.二、阅读理解(共20小题,每小题1.5分,满分30分)第一节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AALL NEW!REPTILE PETTING ZOOat
10、the Oak Park Nature CenterKids! Are you tired of Mom or Dad dragging you to the same old petting zoos where (if youre lucky) you might get to touch a little rabbit or goat?Mom or Dad! Are you tired of hearing your kids complain about how animals in the same old petting zoos are boring?Consider This:
11、The fact is that most mammals are boringly warm furry and come in a limited range of dull colors. Reptiles, on the other hand, are cold-blooded and covered with scale (鳞) of attractive colors, from bright green to bright red to dark purple-red. Some, like the chameleon can even CHANGE colors. Did yo
12、u ever see a rabbit with scales and a purple tongue almost as long as its body? NO! In our zoo, you can see pet skink (小蜥蜴), snakes, bearded dragons and other attractive creatures! Learn what these reptiles eat and how they care for their babies, which ones live in the desert and which live in wetla
13、nds, which ones are meat-eaters and which are vegetarians, which ones are deadly poisonous and which are not.So Remember:If youre bored with furry animals like rabbits.Then the place for YOU is the Reptile Petting Zoo!Bring the WHOLE family Grandpa, Grandma, Cousin Irene, even baby Joe! Theres somet
14、hing for EVERYONE!1. People might like the animals in a reptile petting zoo because they are _.A. warm and furryB. frightening and dangerousC. lovely and friendlyD. special and interesting2. What can we learn from paragraph 3?A. A trip to the zoo can be an educational experience.B. Reptiles are quit
15、e different from mammals.C. A visitor to the zoo can care for baby reptiles.D. Reptiles come in a limited range of colors.3. What youve read is most probably a(n) _.A. noticeB. advertisementC. news reportD. book review【答案】1. D 2. A 3. B【解析】【导语】本文是一篇应用文,主要介绍的是爬行动物园的相关信息。【1题详解】推理判断题。根据Consider This:部分
16、的“The fact is that most mammals are boringly warm furry and come in a limited range of dull colors. Reptiles, on the other hand, are cold-blooded and covered with scale (鳞) of attractive colors, from bright green to bright red to dark purple-red. Some, like the chameleon can even CHANGE colors. Did
17、you ever see a rabbit with scales and a purple tongue almost as long as its body? NO! In our zoo, you can see pet skink (小蜥蜴), snakes, bearded dragons and other attractive creatures!(事实上,大多数哺乳动物都是温暖的毛茸茸的,而且只有少数暗淡的颜色。另一方面,爬行动物是冷血动物,身上覆盖着大量吸引人的颜色,从亮绿色到亮红色再到深紫红色。有些动物,比如变色龙,甚至可以变色。你见过有鳞的兔子吗?紫色的舌头几乎和它的身体
18、一样长。不!在我们的动物园里,你可以看到宠物石龙子、蛇、大胡子龙和其他迷人的动物!)”可知,人们可能喜欢爬行动物园的动物,因为它们是特别的,有趣的。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第三段的“Learn what these reptiles eat and how they care for their babies, which ones live in the desert and which live in wetlands, which ones are meat-eaters and which are vegetarians, which ones are deadly poi
19、sonous and which are not.(了解这些爬行动物吃什么,如何照顾自己的孩子,哪些生活在沙漠,哪些生活在湿地,哪些是食肉动物,哪些是素食者,哪些有毒,哪些没有)”可知,去动物园旅行可以是一次有教育意义的经历。故选A。【3题详解】推理判断题。根据So Remember:部分的“If youre bored with furry animals like rabbits.Then the place for YOU is the Reptile Petting Zoo!Bring the WHOLE family Grandpa, Grandma, Cousin Irene, e
20、ven baby Joe! Theres something for EVERYONE!(如果你厌倦了毛茸茸的动物,比如兔子那么,适合你的地方是爬行动物园!带上全家人爷爷、奶奶、表妹艾琳,甚至婴儿Joe!每个人都有适合自己的东西!)”可知,本文是一则广告,所做介绍主要是吸引人们前往爬行动物园参观。故选B。BNearly seven years ago, I hitchhiked (搭顺风车) across Canada. Frankly, it was rather boring. But it gave me some understanding of the beauty of human
21、ity.The difference between boredom and excitement on the road is quite obvious. For hours on end, you may be standing at the side of a highway, watching faces go by. You get all sorts of looks when youre hitchhiking. People ignore you, smile at you, wave or use their hands to signal that theyre unab
22、le to pick you up. Often, truckers pick you up.Once, I was dropped off in front of an elderly woman. She said her car had broken down and that her husband was on his way with a tow truck (拖车). Later, she and her husband offered to bring me back to their place for lunch. I happily agreed. Our communi
23、cation became a funny event of translations. I could not figure out what her husband was saying. He spoke English, but his dialect made it almost impossible for me to understand. Every time he spoke to me, Id have to say, “Im sorry, what did you say?” Then his wife would step in to translate.When I
24、explained I was hitchhiking for fun, they were both amazed and impressed. Then, a look of understanding appeared on the womans face. “Oh!” she said. “You remind me of that guy, whats his name.” She thought hard for a couple of minutes, then: “Terry Fox!”The flow of randomness (随机) and the constant i
25、mpermanence (无常) was what I enjoyed about hitchhiking. We have non-stop social interactions that are deeply authentic but so finite only in a short time. A person becomes an important part of our life for an hour or two and then he or she disappears. The beauty of strangers being so open about their
26、 lives never gets old and they paint a picture of harmony in this country.4. What does the author intend to show in Paragraph 2?A. Truckers arent willing to pick up passers-by.B. Waiting for a lift isnt always a pleasant experience.C. Hitchhikers tend to be looked down upon.D. People gesture to hitc
27、hhikers in the same way.5. How was the communication between the author and the tow trucker?A. It went smoothly.B. It was boring.C. It sounded silly.D. It was difficult.6. What can we infer about “Terry Fox”?A. He was a young trucker.B. He often helped hitchhikers.C. He hitchhiked for travelling.D.
28、He looked like the author.7. What does the underlined word “finite” in the last paragraph mean?A. Different.B. Independent.C. Limited.D. Disturbing.【答案】4. B 5. D 6. C 7. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文。本文主要讲述了作者是一个搭顺风车旅行的人,他在这个过程中体会很多也得到很多,并且向我们简述了一个在路上的小故事以及他的心得。【4题详解】推理判断题。根据第二段中“The contrast between boredom an
29、d excitement on the road is quite striking.(无聊和兴奋之间的对比是相当明显的)”首先表明在旅途中无聊和兴奋之间的对比是很明显的,然后介绍了在路上等车的情景,可推知,作者主要想说明旅途中等待搭便车并不总是令人愉快的经历。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第三段“He spoke English, but his dialect made it almost impossible for me to understand. Every time he spoke to me, Id have to say, “Im sorry, what did yo
30、u say?” Then his wife would step in to translate.(他说英语,但他的方言我几乎听不懂。每次他跟我说话,我都会说,“对不起,你刚才说了什么?”然后他的妻子会插手翻译)”可知,作者听不懂那个男人说的话,每次都要靠他的妻子来翻译,由此推断他们之间的交流很费劲。故选D。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段“When I explained I was hitchhiking coast-to-coast for fun, they were both amazed and impressed(当我解释说我是为了好玩而搭便车从一个海岸到另一个海岸时,他们
31、都很惊讶,也给我留下了深刻的印象)”可知,当作者说自己是为了好玩而搭车旅行时,那个妇女脸上露出恍然大悟的神情,然后想起了Terry Fox,由此推断这个人也曾和作者做过同样的事搭车旅行。故选C。【7题详解】词句猜测题。画线词上文“The flow of randomness and the constant impermanence was what I enjoyed about hitchhiking.(随机的流动和持续的无常是我喜欢搭便车的原因)”提到:搭顺风车途中人和事物的流动是变化无常的,这也是作者喜欢的方面。画线词下文“A person becomes an important p
32、art of our life for an hour or two and then he or she disappears.(一个人成为我们生活中重要的一部分,持续了一两个小时,然后他或她就消失了。 )”提到,作者在搭顺风车途中遇到的人成为他生命中的重要部分,停留了一两个小时然后就消失了。因此他们之间的交流是真实的,却又如此,由此可知画线词意思为“有限的”,故选C。CThe COVID-19 has changed every aspect of our lives, including our eating habits. Comfort food was made for times
33、 like these, and it seems the healthy-food trend that took root in recent years is reversing (彻底转变), at least for the time being. Shopping habits have changed. To be in favor of old processed foods like frozen pizza, hot cakes and canned spaghetti, convenience foods with long shelf life are designed
34、.No judgment here. Money is tight in many families, and busy parents are putting breakfast, lunch and dinner on the table in between video conference meetings. Besides, convenience foods are engineered to taste good and make us feel good (at least in the short term).But you might want to save room f
35、or something green on your plate, if you can find it at the store. Thats because a growing body of research is showing that our food choices dont just affect our shapes. What we eat also may affect our mood and behaviorand not in the “I cant believe I ate a dozen cookies in one sitting” sort of way.
36、 Indeed, there may be something in the food were eating (or not eating) thats influencing our state of mind.The emerging(新兴的) field of nutritional psychology states that modern Western diets have contributed to increased rates of mental illness, particularly depression and anxiety. Diets that follow
37、 a Mediterranean pattern of eatingwith a lot of fruits, vegetables, whole grains, nuts, beans, fish and olive oilhave been connected with lower rates of depression. A diet change of just a few weeks has been found to change moods.As a third of all Americans are reporting that the coronavirus pandemi
38、c has done harm to their mental health, we might need nutritious food more than ever.8. Why are convenience foods with long shelf life designed?A. To change shopping habits.B. To change the taste of food.C. To show the healthy food.D. To meet customers shopping habits.9. What does the research menti
39、oned in paragraph 3 tell us?A. Cookies is a kind of food you like while sitting.B. Food choices may influence our mood.C. A growing body needs proper sports.D. Busy work can make you feel depressed.10. How does the author like the Mediterranean eating diet?A. Its beneficial to health.B. It includes
40、too much fat.C. It may cause mental illness.D. Its connected with higher rates of depression.11. Which of the following can be the best title for the text?A. Can healthy food provide relief?B. Do food choices affect our shapes?C. What can contribute to mental illness?D. How can we beat the COVID-19?
41、【答案】8. D 9. B 10. A 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。新冠状病毒已经改变了我们生活的方方面面,包括我们的饮食习惯。一些方便的,安慰食物应运而生。越来越多的研究表明,我们的食物选择不仅仅影响身体健康,还会严重影响我们的精神健康。地中海饮食模式有益于健康。三分之一的美国人报告说,冠状病毒大流行对他们的精神健康造成了伤害,我们可能比以往任何时候都更需要营养食品。【8题详解】细节理解题。根据第一段“Shopping habits have changed. To be in favor of old processed foods like frozen pizza, ho
42、t cakes and canned spaghetti, convenience foods with long shelf life are designed.”可知,购物习惯改变了。为了支持冷冻披萨、热蛋糕和罐装意大利面等老式加工食品,设计了保质期长的方便食品。由此可知,设计保质期较长的方便食品是为了满足顾客的购物习惯。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第三段“Thats because a growing body of research is showing that our food choices dont just affect our shapes. What we ea
43、t also may affect our mood and behavior”可知,那是因为越来越多的研究表明,我们的食物选择不仅影响我们的体型。我们吃什么也会影响我们的情绪和行为。由此可知,第3段提到的研究告诉我们食物的选择可能会影响我们的情绪。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Diets that follow a Mediterranean pattern of eatingwith a lot of fruits, vegetables, whole grains, nuts, beans, fish and olive oilhave been connected
44、 with lower rates of depression. A diet change of just a few weeks has been found to change moods.”可知,遵循地中海饮食模式,多吃水果、蔬菜、全谷类、坚果、豆类、鱼类和橄榄油,与抑郁症发病率较低有关。人们发现,仅仅几周的饮食改变就能改变情绪。由此判断出,作者认为地中海饮食模式有益于健康。故选A项。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“The COVID-19 has changed every aspect of our lives, including our eating habits. Co
45、mfort food was made for times like these, and it seems the healthy-food trend that took root in recent years is reversing (彻底转变), at least for the time being.”可知,新冠状病毒改变了我们生活的方方面面,包括我们的饮食习惯。安慰食物就是为这种时代而生的,而近年来生根发芽的健康食品趋势似乎正在逆转,至少目前是这样。以及短文介绍了越来越多的研究表明,我们的食物选择不仅仅影响身体健康,还会严重影响我们的精神健康。地中海饮食模式有益于健康。三分之一
46、的美国人报告说,冠状病毒大流行对他们的精神健康造成了伤害,我们可能比以往任何时候都更需要营养食品。由此可知,“健康食品能提供安慰吗?”为短文最佳标题。故选A项。DDo you ever get the feeling that youre being watched? Well, you might be right.According to a study published in Nature on June 23, astronomers have found that 1,715 stars have had a direct view of Earth since humans ha
47、ve been here.The team looked at 331,312 stars within 326 light-years of Earth, with each light-year equaling 9.4 trillion (万亿) kilometers. Out of all those stars, only 1,715 of them could see Earth within last 5,000 years, with an extra 319 stars that will be able to see us in the next 5,000 years.“
48、When I look up at the sky, it looks a little bit friendlier because its like, maybe somebody is waving,” said Lisa Kaltenegger, director of the Carl Sagan Institute at Cornell University, US, and the studys lead writer.If a planet circling around one of those 1,715 stars is home to advanced life, th
49、ey could easily see that there is life here because of the oxygen on earth. If that didnt give it away, then the radio waves we have sent out into space would also be a sign. In fact, human-made radio waves have already travelled through 75 of the closest stars on Kalteneggers list.Why havent we hea
50、rd from anyone yet, then?It takes a long time for messages to travel between star system. By the time a message could be received, that advanced civilization (文明) would probably not exist anymore.Alan Boss, a scientist at the Carnegie Institution for Science in the US who wasnt part of the study, wr
51、ote in an email that this long time would limit the chances for different life to exchange “emails and TikTork videos”.“So we should not expect aliens (外星人) to show up anytime soon,” Boss said.12. How many stars will be able to see us in the next 5,000 years?A. 319.B. 1,715.C. 1,396D. 2,03413. How d
52、id Lisa Kaltenegger feel when he looked up at the sky?A. Nervous.B. Pleasant.C. Frustrated.D. Painful.14. What does the underlined word “that” in paragraph 5 refer to?A. The oxygen on earth.B. Advanced life.C. A planet circling around one of those 1,715 stars.D. Human-made radio waves.15. What is th
53、e writing purpose of the text?A. To discuss if there is advanced life on other stars.B. To present the new findings published in a study.C. To raise readers interest in aliens.D. To explain how messages travel between different star systems.【答案】12. D 13. B 14. A 15. B【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要讲的是根据6月23日发表在
54、自然杂志上的一项研究,天文学家发现,自从人类出现以来,有1715颗恒星可以直接看到地球。【12题详解】细节理解题。根据第三段的“Out of all those stars, only 1,715 of them could see Earth within last 5,000 years, with an extra 319 stars that will be able to see us in the next 5,000 years.(在所有这些恒星中,只有1715颗能在过去5000年内看到地球,还有319颗能在未来5000年内看到我们)”可知,在未来的5000年里能看到我们的恒星的
55、数量是1715+319=2034。故选D。13题详解】推理判断题。根据第四段的“When I look up at the sky, it looks a little bit friendlier because its like, maybe somebody is waving(当我抬头看天空的时候,它看起来有点友好,因为好像有人在挥手)”可知,当Lisa Kaltenegger仰望天空时,他感觉很愉快。故选B。【14题详解】词句猜测题。根据第五段的“If a planet circling around one of those 1,715 stars is home to advan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-460266.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022春七年级数学下册 期末提分练案 第1讲 整式的乘除第4课时素养训练 整体思想在整式乘法运算中的应用习题课件(新版)北师大版.ppt
