山西省2012高考英语二轮复习专题训练:阅读理解(27).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 2012 高考 英语 二轮 复习 专题 训练 阅读 理解 27
- 资源描述:
-
1、山西省2012高考英语二轮复习专题训练:阅读理解(27)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。AI have been a music fan ever since I was a little kid. It must have been my eldest brother who brought me to the world of music, which later in my life became the source of happiness and sadness. My brother liked to play the
2、dizi, a very traditional musical instrument which was very popular in the 1970s. Greatly influenced by his enthusiasm to music, I learned to play the dizi in my spare time.Do you know what the most popular form of culture was in the 1970s? The so-called model dramas, that is, Modern revolutionary Be
3、ijing opera, which were officially formed during the Cultural Revolution. Their materials were from the communist activities or related subjects. From morning till night, you would hear them broadcast over and over again. Frankly speaking, model dramas served as my guide to music to some extent(程度)b
4、ecause the music was really wonderfully made.Later I met my desk-mate, who was then also a music lover. Having much in common, we soon became good friends. Very often we listened to the radio, learned new songs and then sang them on our way home. I still remember one day in class we even put our rad
5、io beneath the surface of our desk and kept our ears close to it, listening to the pop songs of that time with the teacher giving his lesson in front. Does it shock you? At the beginning of the 1980s, films were very much popular with young people and the songs in them would soon become the hits. At
6、 the same time, many film stars like Liu Xiaoqing, Chen Chong captured the hearts of us late 1960s generation.I spent my high school days in the world of music and continued my passion for music in my spare time in my following years.1. The author of the passage began his musical hobby with . A. Bei
7、jing opera B. radio broadcast C. films D. dizi2. The author is probably in his . A. 30s B. 40s C. 50s D. 60s3. The author writes this passage . A. to tell readers how he began his musical hobby B. to tell readers about Beijing opera C. to tell readers something about his teacher D. to recall his lif
8、e of his childhood and middle schoolBDuring the 20th century there has been a great change in the lives of women. A woman marrying at the end of the 19th century probably has been in her middle 20s and would be likely to have seven or eight children. By the time the youngest was 15, the mother would
9、 have been in her early 50s and would expect to live a further 20 years, during which chance and health made it hard for her to get paid work.Today women marry younger and have fewer children. Usually a womans youngest child will be 15 when she is 45 and she can be expected to live another 35 years
10、and is likely to get paid work until 60.This important change in womens life has only recently begun to have its full effect on womens economic position. Even a few years ago most girls left school and took a fulltime job. However, when they married they usually left work at once and never returned
11、to it. Today the school-leaving age is 16, many girls stay at school after that age, and though women marry younger, more married women stay at work at least until shortly before their first child is born. Many more return to work later. Such changes have led to a new relationship in marriage, with
12、the husband accepting a greater share of the duties of family life.4. We learn from this passage that in the 19th century . A. there were more children in the world than there are today B. women spent a greater part of their lives raising C. there were more women in poor health than there are today
13、D. women married younger than they do today5. One reason why a married woman of today may take a job is that . A. she is young when her children can look after themselves B. she is obliged to help her husband support the family C. she feels lonely at home when her children grow up D. she hopes to ch
14、ange the world a bit6. Many girls are now likely to . A. give up their jobs after they get married B. leave school as soon as they can C. marry early so that they can get better jobs D. continue working until they are going to have a baby7. Now a husband probably . A. plays a greater part in doing h
15、ousework B. does almost all of the housework C. feels unhappy about his wifes going out to work D. takes a part-time job so as to help at homeCTens of thousands of travelers from around the world pelted each other with tonnes (公吨) of tomatoes on Wednesday in a festival in the eastern Spanish town of
16、 Bunol.The one-hour bloodless battle, known as the Tomatina, left the town awash in a sea of tomato pulp(果肉). The local government brought in some 100 tonnes of ripe tomatoes on trucks for the about 40,000 tourists who visited the town of just 9,000 local people for the yearly festival, which has ta
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022届高三人教版语文一轮复习课件:第一部分 专题六 第二节 鉴赏语言和表达技巧 .pptx
