山西省大同市2020届高三英语下学期3月模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 大同市 2020 届高三 英语 下学 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省大同市2020届高三英语下学期3月模拟考试试题(含解析)第卷(共100分)第二部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABull Run Regional ParkThus family- friendly park is around 30 miles from the District. Bull Run is a history fans delight:It provides access to the nearly 20-mile Occoqua
2、n Trail, which was used during the war. The trail is one of many hiking options on the 1,500-acre grounds. Each cabin($85 to $95 per night) accommodates six people and offers such luxuries(奢华)as electricity, heat and swing.Savage River LodgeSavage River Lodge-about three hour drive from the District
3、- specializes in a solid roof and a side of luxury. Savage River is surrounded by more than 700 acres of thick forest, and popular activities include fly-fishing. biking, hiking and cross -country skiing. Cabins start at $250 per night.Cherry Hill ParkGiven its proximity (邻近) to the District, this f
4、amily-owned campground is particularly appealing to visitors who are traveling to the area via recreational vehicle. It also offers buses to the subway and organizes sightseeing tours as well as daily educational sessions. Guests can play mini golf, go fishing, or hit the basketball court. Cabins st
5、art at $99 per night.Maple Tree CampgroundMaple Tree Campground is about a 90-minute drive from the District. Come to this campground for natures evening show: It always has really pretty sunsets. While theres no electricity, guests can use a wood stove for heat and cooking. Field tent sites start a
6、t $8 per night and tree cottages $65 per night1. Whats the minimum cost for a group of 10 to stay at Bull Run Regional Park for one night?A. $85.B. $95C. $170D. $8502. Which tour spot is suitable for people traveling by public transport?A. Cherry Hill Park.B. Savage River Lodge.C. Bull Run Regional
7、Park.D. Maple Tree Campground.3. The passage most probably appeals to those who are .A. planning a business tripB. seeking a weekend getawayC. fond of online shoppingD. interested in geography study【答案】1. C 2. A 3. B【解析】【分析】本文为说明文。主要介绍了四个度假的旅游景点。【1题详解】细节理解题。根据“Bull Run Regional Park”部分中的“Each cabin(
8、$85 to $95 per night) accommodates six people ”可知,每间客房(小屋) 每晚85至95美元不等,可容纳6人。那么一个10人团,要用两间,即至少85X2=170美元。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Cherry Hill Park部分中的“Given its proximity (邻近) to the District, this family-owned campground is particularly appealing to visitors who are traveling to the area via recreational
9、vehicle. It also offers buses to the subway and ” 对于其邻近地区,这个家庭营地特别吸引那些通过休闲娱乐车前往该地区的游客。它还提供通往地铁的巴士,。由此可知,Cherry Hill Park旅游点适合乘坐公共交通工具的人,故选A。【3题详解】推理判断题。本文主要介绍了四个有关旅游景点的情况。因此本文主要是吸引旅游或度假的人。分析选项:A. planning a business trip计划出差的人;B. seeking a weekend getaway周末外出度假的人;C. fond of online shopping喜欢网上购物的人;D
10、. interested in geography study对地理学习感兴趣的人。可知,B项(周末寻找度假的人)符合题意,故选B。【点睛】新闻广告类材料是高考的热门考题。其文句简练,信息量大,句式使用简单,表达方式多样,但阅读这类题目也是有规律可循的。此类文章主要考查学生提取信息和处理信息的能力。既注重特定细节的筛选、类比、综合,又注重推理判断题的考查。此类文章多是细节理解题。细节题的破解一般采用寻读法,即先看试题,再读文章。对有关信息进行快速定位,再将相关信息进行整合、甄别、分析、对比,有根有据地排除干扰项,选出正确答案。此法加强了阅读的针对性,提高了做题的准确率,节省了宝贵的时间。如第1
11、小题根据题干“Whats the minimum cost for a group of 10 to stay at Bull Run Regional Park for one night?”定位于“Bull Run Regional Park”部分中的“Each cabin($85 to $95 per night) accommodates six people ”可知,每间客房(小屋) 每晚85至95美元不等,可容纳6人。那么一个10人团,要用两间,即至少85X2=170美元。故选C。BThe new garbage sorting regulation has taken effec
12、t in Shanghai starting July 1. Many citizens are still confused about the classification of the four different types of trash. Thankfully, authorities have released an official guideline to clarify the new rules.The guideline, published by the Shanghai Greenery and Public Sanitation Bureau, provides
13、 a rather clear definition on the four kinds of waste: recyclable waste, hazardous (有害的) waste, household food waste and residual (剩余的) waste.Hazardous waste, as the name suggests, includes assorted poisonous materials like used batteries, light bulbs, out-of-date medicines, paint and pesticides.Hou
14、sehold food waste, which is translated to “wet trash” in Chinese,refers to food leftovers, rotten food, pet food, fruit peels, remains of TCM herbs (中药) and flowers.Paper, plastic, glass, metal and textiles (纺织品) are counted as recyclable waste.The definition of residual waste is a little confusing.
15、 Anything that is not listed above belongs in this category.As specific as the new guideline is, residents still have a hard time sorting trash correctly and are finding it challenging to memorize them all. For instance, both plastic bottles and bubble tea or coffee cups are plastic materials. Howev
16、er, the former falls to the category of recyclable waste and the latter belongs to residual waste. To save the hassle, some netizens have come up with their own ways to sort trash.“We should do this from a pigs angle,” commented one netizen. “Those edible (可食用的) for pigs are household food waste. Th
17、ose even pigs dont want to eat are residual waste. If a pig consumes something and dies of it, then something must be hazardous waste. Those which can be sold and the money we gain can be used to purchase pigs are recyclable waste.” The new regulation has gone into effect on July 1. Those who do not
18、 sort their trash properly will be fined RMB200.4. What do the old thrown-away sweaters belong to?A. Residual waste.B. Hazardous waste.C. Recyclable waste.D. Household food waste.5. What does “wet trash” have in common?A. They are completely wet.B. They all come from plants.C. They can give off bad
19、smell.D. They can break up easily.6. What is the tone of the netizen?A. Humorous.B. Serious.C. Delightful.D. Uncertain.7. What is the main idea of the text?A. Shanghai bans four sorts of garbage.B. Shanghai launches garbage sorting enforcement.C. Citizens in Shanghai still question garbage sorting.D
20、. Citizens in Shanghai welcome the garbage sorting policy.【答案】4. C 5. D 6. A 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了上海执行新的垃圾分类规定,并对垃圾分类给出了官方解释。【4题详解】推理判断题。根据文章第五段的Paper, plastic, glass, metal and textiles (纺织品) are counted as recyclable waste.(纸,塑料,玻璃,铁制品和纺织品都属于可回收垃圾)可知,纺织品属于可回收垃圾,扔掉的旧毛衣属于纺织品,故它是可回收垃圾。C. Recycl
21、able waste. (可回收垃圾)符合以上推测,故选C项。【5题详解】推理判断题。根据文章第四段的Household food waste, which is translated to “wet trash” in Chinese,refers to food leftovers, rotten food, pet food, fruit peels, remains of TCM herbs (中药) and flowers.(家庭食物垃圾,中文也叫湿垃圾,是指食物剩余,腐烂的食品,宠物食品,水果皮,中药残余和花等)可推测,湿垃圾有一个共同特征容易降解。D. They can brea
22、k up easily.(它们容易降解)符合以上推测,故选D项。【6题详解】推理判断题。根据文章最后一段的We should do this from a pigs angle,” commented one netizen. “Those edible (可食用的) for pigs are household food waste. Those even pigs dont want to eat are residual waste. If a pig consumes something and dies of it, then something must be hazardous
23、waste. Those which can be sold and the money we gain can be used to purchase pigs are recyclable waste.(一位网友说,我们可以从猪的角度来做这件事,猪可以食用的是家庭食物垃圾;那些猪都不吃的是残余物;如果一头猪吃了什么东西死了,那些东西一定是有害垃圾;那些可以卖掉赚钱卖猪的是可回收垃圾)可以看出该网友很幽默。故选A项。【7题详解】主旨大意题。这是一篇说明文,其主旨一般在首段或者尾段。根据本文的主要内容,尤其是第一段的The new garbage sorting regulation has
24、taken effect in Shanghai starting July 1. (新的垃圾分类规定已定于7月1日在上海生效)和Thankfully, authorities have released an official guideline to clarify the new rules.(值得庆幸的是,当局已经发布了一份官方指南来澄清这些新规定)可知,本文主要讲述上海执行新的垃圾分类标准。B. Shanghai launches garbage sorting enforcement.(上海实行垃圾分类执法)可以概括本文主旨,故选B项。【点睛】第4小题考查主旨大意题。说明文和议论文
25、的主旨大意一般体现在首段或者尾段。以本篇为例:根据文章第一段的The new garbage sorting regulation has taken effect in Shanghai starting July 1.和Thankfully, authorities have released an official guideline to clarify the new rules.可知,本文主要讲述上海执行新的垃圾分类标准,并且官方对垃圾分类做出了解释。故B. Shanghai launches garbage sorting enforcement.(上海实行垃圾分类执法)可以概括
26、本文主旨。CIn the old days, when you had to drive to a movie theater of to to a video store to get some entertainment, it was easy to see how your actions could have an impact om the environment.You were hopping into your war, driving across town and coughing out emissions(排放)and using gas all the way.Bu
27、t now that were used to staying at home and streaming movies, we might get a little cocky. After all ,were just picking up our phones or maybe turning on the TV. Youre welcome.Mother Nature.Not so fast, says a recent report from the French-based Shit Project. Watching a half-hour show would lead to
28、3.5 pounds of CO2 emissions. Thats like driving 3.9 miles. According to Climate Crisis: The Unsustainable Use of Online Video, digital technologies are responsible for 4% of greenhouse gas emissions, and that energy use is increasing by 9% a year. Stored in data centers, videos are transferred to ou
29、r terminals such as computers, smart phones, etc. via networks: all these processes require electricity whose production consumes resources and usually involves CO2 emissions.In the European Union, the Eureca project lead scientist, Rabih Bashroush, calculated that 5 billion downloads and streams of
30、 the song Despacito consumed as much electricity as the countries of Chad, Guinea-Bissau, Somalia, Sierra Leone and the Central African Republic used in a single year.Streaming is only expected to increase as we become more attached to our devices. Online video use is expected to account for 80%of a
31、ll internet traffic by 2022 according to CISCO. By then, about 60% of the worlds population will be online.Youre probably not going to give up your streaming services, but there are things you con do to help lessen the impact of your online use.Here are some tips:Disable autoplay for video on social
32、 media.Stream over Wi-Fi, not mobile networks.Watch on the smallest screen you can.Dont use high-definition(高清)video on devices.8. It can be inferred from paragraph 2 that people think .A. they should welcome Mother NatureB. watching movies at home is more funC. it is inconvenient to drive to a movi
33、e theaterD. streaming at home avoids possible emissions9. We may learn from the text that .A. 3.9 miles may produce 3.5 pounds of CO2B. digital technologies account for 4% of electricity useC. Online video use makes up 80% of all internet trafficD. 60% of the worlds population watch videos online10.
34、 Why are the five countries mentioned in paragraph 4?A. To praise their energy-efficient practice.B. To prove the poverty of the five countriesC. To stress the popularity of the song “Despacito”D. To show the high energy use of downloads and streams11. How can people help to save energy when streami
35、ng?A. Use high-definition videos.B. Turn off video autoplayC. Stream over mobile networks.D. Watch movies on bigger screens.【答案】8. D 9. A 10. D 11. B【解析】本文为说明文。以前,我们开车去看电影或购物,会排放二氧化碳,消费自然资源。而现在我们习惯了在家里看流媒体电影,避免了排放二氧化碳。但是看自媒体会消耗能源,排放二氧化碳。有报告说,下载和流媒体能耗非常高。文章提供了如何在使用流媒体时尽可能地减少在线时间节约能源的方法。【8题详解】推理判断题。第一
36、段In the old days, when you had to drive to a movie theater or to a video store to get some entertainment, it was easy to see how your actions could have an impact om the environment.driving across town and coughing out emissions(排放)and using gas all the way.中提出:以前我们开车去看电影或买东西时很容易对环境造成影响,不仅增加排放,还消费自然
37、资源。第二段承接上文说“But now that were used to staying at home and streaming movies,.Youre welcome. Mother Nature”而现在人们习惯在家里利用流媒体上看电影,也就不用开车去外面,就避免了排放。 分析选项可知,家庭流媒体避免了可能的气体排放。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段“Watching a half-hour show would lead to 3.5 pounds of CO2 emissions. Thats like driving 3.9 miles. digital techn
38、ologies are responsible for 4% of greenhouse gas emissions,” 看半小时的节目要排放3.5磅的二氧化碳。这相当于开车3.9英里排放。数字技术造成了4%的温室气体排放。可知A项(3.9英里可能会产生3.5磅的二氧化碳)是正确。而B项(数字技术占用电量的4%)是错误的。倒数第二段“Online video use is expected to account for 80%of all internet traffic by 2022 according to CISCO. By then, about 60% of the worlds
39、population will be online.”到2022年,在线视频的使用预计将占所有互联网流量的80%。届时,全球约60%的人口会上网。可知,C和D项的内容是在2022年才会发生,把未做当成已发生的。故C和D是错误的。故A是正确。【10题详解】推理判断题。根据第四段提及这五个国家的前面内容“In the European Union, the Eureca project lead scientist, Rabih Bashroush, calculated that 5 billion downloads and streams of the song Despacito cons
40、umed as much electricity as the countries of Chad, Guinea-Bissau, Somalia, Sierra Leone and the Central African Republic used in a single year.” 在欧盟,欧洲经委会项目首席科学家拉比巴什鲁什计算出,Despacito歌曲的50亿次下载和流媒体消耗的电力相当于乍得、几内亚比绍、索马里、塞拉利昂和中非共和国等国一年使用的电力。由此推断出的这五个国家是来说明下载和流媒体的能耗非常高。故选D。【11题详解】细节理解题。倒数第二段提出“Youre probabl
41、y not going to give up your streaming services, but there are things you can do to help lessen the impact of your online use.” 你可能不会放弃流媒体服务,但你可以做一些事情来帮助减少在线造成的影响。接着提出四点节省能源的忠告“Here are some tips: Disable auto play for video on social media.;Stream over Wi-Fi, not mobile networks;Watch on the smalles
42、t screen you can;Dont use high-definition video on devices.”可知,所给的四点节能的忠告为:在社交媒体上禁用视频自动播放功能;通过Wi-Fi传输,而不是移动网络;尽量用最小的屏幕观看;不要使用高清视频设备。由此可知B项(关闭自动播放功能)符合节省能源的第2点的要求(在社交媒体上禁用视频自动播放功能)。可知B项符合题意,故选B。DAs they reach school age, about 90 percent of children will have experienced a condition in which fluid (液
43、体) fills the middle ear, muffling (使模糊) sound and sometimes causing infection. The fluid usually clears on its own, but if not, it can lead to a painful ear infection called acute otitis (中耳炎) media. In some cases the fluid can persist for more than a year, causing hearing loss during this period, a
44、nd slowing down their development of language and social skills.Diagnosis usually requires a visit to a specialistbut researchers have now developed an app that detects this fluid just as accurately, with only a smartphone and a paper funnel (漏斗).Doctors typically detect the problem by peering into
45、the ear for a visual assessment. Yet, this method has only a 50 percent accuracy rate. “Right now, if you bring your child to a pediatrician, or to any urgent care family doctor, the way they look at whether or not theres fluid in the middle ear is by looking at the eardrum,” says Sharat Raju, a sur
46、geon in the department of head and neck surgery at the University of Washington.For a cheaper and more accessible alternative, researchers at the University of Washington turned to smartphones. First the user follows a template to cut and tape a piece of paper into a funnel, which can be placed betw
47、een a smartphone and the patients ear. Next the app plays a chirping sound through the phones speaker; the sound waves bounce off the eardrum and hit the phones microphone, where they register and are analyzed by the app. An eardrum with fluid behind it will vibrate (振动) differently than if the midd
48、le ear is full of air, as it normally is.To develop the app, the researchers first played chirps for patients with and without fluid in their ears. They recorded the echoes (回音), which indicate the eardrums mobility. Then they used a machine learning model to classify the returning sound waves, dete
49、rmining which audio characteristics indicated a normal ear and which suggested the presence of fluid. Once they tested the app on 98 children, ranging from 18 months to 17 years old, at Seattle Childrens Hospital. It correctly detected fluid in 85 percent of cases, and correctly identified fluid-fre
50、e ears in 82 percent.The researchers are currently trying to get FDA approval for the app, and have founded a company to commercialize it. They hope to make it available by the end of the year, to help parents track childrens ear health at home.12. What do we know about the fluid from the first para
51、graph?A. It is mostly part of childrens growth.B. It is unavoidable for any child.C. It is a permanent physical condition.D. It is beyond any medical means.13. What does the underlined word “pediatrician” refer to in Paragraph 3?A. A hospital.B. A specialist.C. A relative.D. An app.14. What is the f
52、ourth paragraph mainly about?A. The application of the app.B. The causes of the kids ear problem.C. The purpose of developing the app.D. The experiment of the smartphone.15. What do the researchers expect of the app?A. It will upgrade the medical technology.B. It will hit the market in the near futu
53、re.C. It will help children do better academically.D. It will save doctors medical operations.【答案】12. A 13. B 14. A 15. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一款检测孩子中耳是否有液体的手机app即将面世,该应用会让中耳液体检查更便宜、更准确。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段的As they reach school age, about 90 percent of children will have experienced a condition in which
54、fluid (液体) fills the middle ear, muffling (使模糊) sound and sometimes causing infection.(当他们到了上学的年龄,90%的孩子都会经历中耳被液体填充的情况,这种情况会使听到的声音模糊,有时会造成感染)可知,中耳被液体填充是绝大多数孩子成长中都会经历的,即是孩子成长的一部分。A. It is mostly part of childrens growth.(它几乎是孩子成长的一部分)符合以上说法,故选A项。【13题详解】词义猜测题。根据划线部分所在句子“Right now, if you bring your ch
55、ild to a pediatrician, or to any urgent care family doctor, the way they look at whether or not theres fluid in the middle ear is by looking at the eardrum,” says Sharat Raju,可知,现在如果你带孩子去pediatrician或者任何紧急护理的家庭医生处去,他们都是通过观察耳膜来判断孩子的中耳是否有液体。结合句意可知,pediatrician和家庭医生属于同类,故推测pediatrician是儿科医生。B. A specia
56、list.(一个专家医师)符合以上推测,故选B项。【14题详解】主旨大意题。根据文章第四段的First the user follows a template to cut and tape a piece of paper into a funnel, which can be placed between a smartphone and the patients ear. Next the app plays a chirping sound through the phones speaker; the sound waves bounce off the eardrum and hi
57、t the phones microphone, where they register and are analyzed by the app.(首先,用户按照模板将一张纸剪下来放到漏斗里,并把漏斗放在智能手机和病人耳朵之间的;然后,该程序通过手机扬声器播放一种啾啾声,声波从耳膜反弹并击中手机的麦克风,在那里它们显示并被应用程序分析)可知,本段主要讲述了检测中耳液app的应用。A. The application of the app.(该app的应用)符合以上说法,故选A项。【15题详解】细节理解题。根据文章最后一段的The researchers are currently trying
58、 to get FDA approval for the app, and have founded a company to commercialize it. They hope to make it available by the end of the year,(研究人员目前正在试图获得FDA对该程序的批准,并已经成立了公司将其商业化,他们希望在今年年底推出这项应用)可知,该app有望在今年年底面向市场。B. It will hit the market in the near future.(它会在不久的将来面向市场)符合以上说法,故选B项。第二节(共5小题:每小题3分,满分15分
59、)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Put on new set of gasses for a new viewToday I visited San Franciscos modern-art museum. I was there to see a new exhibit about spaceflight._16_I like to “visit” this particular painting every time I go to the museum not only because it evokes(唤起)strong feel
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
