《原创》《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破53.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 阅读理解特训:3真2模含解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家【KS5U原创】阅读理解特训:3真2模含解析2014届高三英语二轮突破53阅读理解(共20小题;每题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。AThe baby elephant Ishanga was lying in the bushes, scared, starving, and struggling to breathe. Until just a few days before, she had been with her mother, walking through the
2、sweeping grasslands of Tsavo National Park in the African country of Kenya.The babys mother was killed, most likely by a poacher. On Wednesday, November 17,2010, an anti-poaching team was removing the deadly wire traps that poachers set throughout the park. Luckily, a member of the team spotted the
3、baby and rushed to help her.Suddenly, a lion sprang from the bushes and clamped its mouth around her neck. One person managed to pull out his gun and fire shots in the air. The shocked lion released the baby and backed away.Now the weakened baby had a grave wound on her neck. About 300 miles north o
4、f Tsavo is a place that helps baby elephants. Over the years, the orphanage(孤儿院)has raised 130 elephants and successfully released them back into the wild.After a tense wait and a plane ride, the babys rescuers made it to the orphanage. The medical staff worked frantically to treat her wound. She wa
5、s scared and wild. She screamed, and wouldnt let any humans get near her, refusing to eat or drink.After two hours of intense medical care, Ishanga awoke and slowly struggled to her feet. Two keepers and a veterinarian had been with her all night. They were relieved that she seemed to be recovering.
6、The next day, though Ishanga remained weak, her keepers introduced her to some of the other 14 young elephants living at the orphanage. The keepers stood back as the other elephants extended their trunk in friendly greetings. The older elephants led Ishanga around, giving her a tour of her new home.
7、Over the past year, Ishangas wounds have healed. She has made many friends. Itll be up to Ishanga to decide when shes ready to leave the orphanage. Returning to the wild is a long process that can take more than 10 years. For now, she is in no rush to leave this extraordinary community of elephants
8、and humans. Ishanga has a long, happy life ahead of her.26.The underlined word “poacher” in paragraph 2 probably means_.A. someone who hunts illegallyB. someone who protects wild animalsC. someone who is an elephant keeper D. someone who works in the park【答案】A【解析】词义猜测题。根据an anti-poaching team was re
9、moving the deadly wire traps that poachers set throughout the park.一个反盗猎团队移除致命陷阱,偷猎者设置的陷阱在整个公园。anti-poaching team反盗猎团队,故推测poacher是非法偷猎者,故选A。27.When the baby elephant was saved by the team, she was_.A. badly ill B. very dangerous C. deadD. badly wounded【答案】D【解析】细节理解题。根据Now the weakened baby had a gra
10、ve wound on her neck.小象被救时脖子处严重受伤,故选D。28.The baby elephant was sent to _by plane.A, hospital B. Nature C. the orphanage D. National Park【答案】C【解析】细节理解题。根据After a tense wait and a plane ride, the babys rescuers made it to the orphanage.用飞机把小象运到孤儿院进行救助,故选C。29.According to the passage, we can know that_
11、.A.Ishanga is eager to leave the community after recoveringB.the anti-poaching team shot the lion and saved IshangaC.it will probably take Ishanga a long time to return to the natureD.a year later, Ishanga still didnt adapt to living in the orphanage【答案】C【解析】推理判断题。根据Returning to the wild is a long p
12、rocess that can take more than 10 years.对于Ishanga来说回归自然是一个漫长的时间,故选C。30.The passage is mainly about _.A.the rescue of a baby elephantB.the importance of animal protectionC.a brief introduction to the elephant orphanageD.a story about poachers and an anti-poaching team【答案】A【解析】主旨大意题。根据短文的内容可知主要叙述了拯救小象
13、的过程,故选A。BDave Bruno works as an online marketing manager. Several years ago, one weekend Bruno and his family did a major house cleanup and then donated several bags of unneeded items to the local Goodwill store. “After all were done, I looked around and realized that I still had too much stuff”, sa
14、ys Bruno, “It occurred to me that maybe I wanted to lead a simple life but in reality I behaved differently.” That realization prompted the 39-year-old father of three to try an experiment, “The 100 Thing Challenge”.With the goal of breaking free of what he calls a “bad habit of consumerismBruno was
15、 determined to live for one year with just 100 personal items. He cut down his possessions to 94 items, including a Bible, laptop, guitar, wedding ring, car and clothes. He created some guidelines for the experiment since his wife and daughters did not participate-family-shared and household items d
16、id not count as personal items. He also grouped together some basic things such as underwear and socks. Bruno began blogging about his new lifestyle and eventually wrote a book, The 100 Thing Challenge: How I Got Rid of Almost Everything, Remade My Life, and Regained My Soul.Since completing the exp
17、eriment, Bruno has continued to live by the motto: reduce, refuse, and rearrange and maintains just 110 personal things. “ Nearly three years of living with a minimal amount of personal possessions, Im no longer in the habit of consuming for the sake of consumption(消费),” he wrote in his blog last we
18、ek, “That has freed me up for all sorts of better endeavors than shoppinglike spending time with family and writing a book and planning for business opportunities.”Brunos project has also inspired others to live minimally, many of whom post their own 100 Thing Challenge updates on YouTube. “The real
19、ity is that the 100 Thing Challenge is surprisingly easy”, says Bruno, “ I m not saying there were no challenges or disappointments. I miss some things, but not that much. Frankly, its far easier to live with less stuff than with excessive trash.”31.What does the underlined sentence mean in Paragrap
20、h 1?A.Bruno regretted to have an easy life.B.Bruno had a special behavior in reality,C.Bruno and his family led a happy life.D.Bruno would have liked a life with fewer items.【答案】D【解析】句意猜测题。根据下文The 100 Thing Challenge可知Bruno想用更少的东西在日常生活中,故选D。32.The things were included in Brunos 94 items EXCEPT _.A.s
21、ocks B. a Bible C. cookers D. a wedding ring【答案】C Ks5u【解析】细节理解题。根据He cut down his possessions to 94 items, including a Bible, laptop, guitar, wedding ring, car and clothes.只有炊具没有提到,故选C。33.It can be inferred in the last paragraph that _.A.it is less possible for people to live simplyB.Bruno met some
22、difficulties in the experimentC.many people were inspired to update their blogsD.getting rid of the habit of over-consumption is easy【答案】B【解析】推理判断题。根据I m not saying there were no challenges or disappointments可知Bruno在实验中也遇到了一些困难,故选B。34.What can we learn from the passage?A.Bruno hasnt blogged for a lo
23、ng time. B. Unneeded things should be thrown away.C.Bruno has succeeded in the experiment. D. The family show interest in the experiment.【答案】C【解析】推理判断题。根据Brunos project has also inspired others to live minimally可推知有人愿意去效仿这说明Bruno的实验成功了,故选C。Ks5u35.What is the best title for the passage?A.Live with 10
24、0 Things B. Defeat 100 Challenges in LifeC.Survive by Your MottoD. Consume for Consumptions Sake【答案】A【解析】标题归纳题。根据短文的内容主要叙述了Bruno做实验用100项的生活用品.来进行简朴的生活,故选A。CThe United States is faced with serious traffic problems. Too many cars travel on the freeways to and from the city. This heavy traffic causes d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
