山西省大同市平城中学校2020-2021学年高一上学期10月月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省大同市平城中学校2020-2021学年高一上学期10月月考英语试卷 WORD版含解析 山西省 大同市 平城中 学校 2020 2021 学年 上学 10 月月 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年山西省大同市平城中学校高一上学期10月月考英语试卷第一部分阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。ASummer job offersRed Lemon shop Assistants(售货员)We are looking for shop assistants for the summer. If you are a social person and good at salesmanship, we want you to join our team. Good cond
2、itions. Perfect for students.Phone 0151-897-6643 for information about how to apply.Cinerama CinemasWe need people to work evenings and at the weekend. Responsibilities include checking tickets and selling popcorn and soft drinks. Watch the latest films . free! Join our young and friendly team!Phone
3、 0161-754-6022 for more information about wages (工资)and conditions.US Au PairsEver wanted to visit California? Are you patient, caring and good with kids? Work as an au pair in Los Angeles this summer. Free food and accommodation(食宿).Phone 0121-077, 2001 for information about how to get application
4、forms(申请表).Are You Mad About Sport?Would you like to spend all summer teaching sport to people from around the world? Then come and work at our international sports camp Sports Star Camp!Phone 0191-121-5533 for information about how to get and where to send application forms, etc.1. Which number can
5、 you call if you want to get a job that provides free films?A. 0151-897-6643.B. 0161-754-6022.C. 0121-077-2001.D. 0191-121-5533.2. What can we learn about a job as a US au pair?A. It is a high-paid job.B. It is perfect for kids.C. It offers job-related training.D. It requires somebody with patience.
6、3. Who would be most interested in working for Sports Star Camp?A. Jill, who dreams of being a sports star.B. Jack, who wants to become a sports coach.C. Joe, who expects to travel around the world.D. Jim, who loves to take part in sports competitions.【答案】1. B 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文广告。广告介绍了四份暑假工作。
7、【1题详解】细节理解题。由Cinerama Cinemas第一段第三句“Watch the latest films . free!”( 看最新的电影免费的!)和第二段段第一句“Phone 0161-754-6022 for more information about wages (工资)and conditions.”( 拨打电话0161-754-6022咨询关于工资的更多信息和条件)可知,如果你想得到一个免费看电影的工作就拨打电话0161-754-6022。故选B项。【2题详解】推理判断题。由US Au Pairs第一段第二三句“Are you patient, caring and g
8、ood with kids? Work as an au pair in Los Angeles this summer.”( 你有耐心,有爱心,和孩子相处得好吗?今年夏天在洛杉矶做互惠生。)可知,互惠生工作需要有耐心的人,故选D项。【3题详解】推理判断题。由Are You Mad About Sport?第一段中第一二句“Would you like to spend all summer teaching sport to people from around the world? Then come and work at our international sports camp Sp
9、orts Star Camp!”( 你愿意花整个夏天向世界各地的人教授体育吗?那就来我们的国际运动训练营工作吧!)可知,想成为体育教练的Jack.对在体育明星训练营工作最感兴趣。故选B。B“Good morning,” the new teacher said.“Im Ernesto Flores, your teacher for fifth grade.” In all his years in school, Julio had never heard a teacher use his or her first name.Of course, the students always f
10、ound out what they were, but it was up to the students to discover this information for themselves.“Now Id like to find out who you are, said Mr.Flores.He began to call the roll(点名),starting with the boys.Julio shook his head.Teachers always began with the girls.“Julio Sanchez,” called Mr.Flores, pr
11、onouncing it Hulio.That was the correct way to say the name in Spanish.Several kids laughed.They had never heard Julios name pronounced without the J.MrFlores looked up from the roll book.“Isnt that how you say your name?” he asked Julio.“Or do you prefer Julio with a J?”“At home, they call me Hulio
12、.But at school everyone calls me Julio,” Julio said.“Do you like two pronunciations of your name?” asked the teacher.“Its a good Spanish name and you should be proud of it.”Julio smiled.“I know,” he said, “but it doesnt matter to me.”“Are you sure?” asked Mr.Flores.“Your name is a very important par
13、t of you.”Julio thought for a moment.“Okay,” he said.“From now on, everyone please call me Hulio.Puerto Rico,where I was born, used to be a Spanish colony(殖民地).”“Thats right,” said Mr.Flores.“Can you tell us something about Puerto Rico?”“I came here when I was only eight months old.I dont remember a
14、nything,” Julio replied.“I think you can interview your parents instead,” Mr.Flores said.Julio nodded.It would be fun to learn more about the place where he had been born.Julio had to admit(承认)that Mr.Flores was creative and interesting.4. Why did Julio shake his head?A. The new teacher was a man.B.
15、 The new teacher used his full name.C. The new teacher started the roll with the boys.D. The new teacher asked him a question.5. Why did some kids laugh?A. They didnt like Spanish.B. They found that Julio had a funny name.C. They thought the teacher had made a mistake in pronunciation.D. They didnt
16、expect Julios name to be called first.6. What would Julio probably do after school?A. Discover more information about his new teacher.B. Learn how to pronounce his name correctly.C. Use the new name his new teacher gave to him.D. Find out more about his birthplace.7. In Julios mind, what kind of tea
17、cher was Mr.Flores?A. Strict.B. Proud.C. Hard-workingD. Different.【答案】4. C 5. C 6. D 7. D【解析】【分析】本文为一篇记叙文,讲述了Julio的名字一直被念错,直到新老师Mr. Flores的出现,不仅让他正确朗读自己的西班牙语名字,也告诉他要去了解更多关于自己出生地信息的故事。【详解】1.细节理解题。根据文章第二段关键句“He began to call the roll,starting with the boys.Julio shook his head.Teachers always began wi
18、th the girls.”(他开始点名,从男生开始。 胡里奥摇了摇头。 老师总是从女生开始。)可知,Julio摇头是因为新老师从男生开始点名了。故选C项。2.细节理解题。根据文章第四段关键句“Several kids laughed.They had never heard Julios name pronounced without the J.”(几个孩子都笑了。 他们从来没有听过胡里奥的名字不带J的发音。)可知,孩子们笑是因为他们认为老师在发音上犯了错误。故选C项。3.推理判断题。根据文章倒数第二段“Julio nodded.It would be fun to learn more
19、about the place where he had been born.”(胡里奥点点头。 更多地了解他出生的地方会很有趣。)可知,Julio也许在放学后会了解更多关于他出生地的信息。故选D项。4.推理判断题。根据文章最后一段关键句“Julio had to admit that Mr.Flores was creative and interesting.”(胡里奥不得不承认弗洛雷斯先生很有创造力,也很有趣。)可知,Julio认为Mr. Flores是与众不同的。故选D项。CMy son was entering Grade 1. He was a bit nervous becaus
20、e he knew his best friend would not be in his new class. I explained to him that even though his best friend would not be in his class, he would still have some of his old classmates.On the first day of school when the class list was posted, I was shocked! My son had zero former classmates in his cl
21、ass. None. Not one.How could this happen?I asked my friend who works with the Hamilton Wentworth District School Board. She explained, “ Many largely populated schools often shuffle ( 弄 混 ) the kids around each year to encourage new friendships.”If schools are actively trying to place two best frien
22、ds in different classes simply to shake things up, I think it is a blunderI was lucky enough to attend the same primary school all the way through. It was a small class and our group of students moved through each grade together. We felt like brothers and sisters. It was wonderful.While it may be go
23、od to shake things up a bit in the older grades, it seems almost cruel ( 残忍的) to separate good friends in the younger grades without good cause.One mom named Karen says that her son is always starting a new grade without any close friends. At first, she thought it was a good idea. Then she realized
24、one thingher son does not have a “best friend”,which makes her pretty worried. In fact, she thinks that he does not have any close friends because his classmates are always changing.Part of a schools responsibility (责任) is to provide a safe and comfortable space for children to learn and grow. If th
25、at environment is always changingcausing terrible resultsperhaps it is time to rethink this practice.8. How did the author bring up the topic?A. By telling a story.B. By using other peoples words.C. By making comparisons.D. By showing research findings.9. What does the underlined word “blunder” in P
26、aragraph 5 probably mean?A. Progress.B. Reason.C. Mistake.D. Failure.10. Why did the author mention her own primary school experience?A. To prove that smaller classes are better.B. To discuss the importance of good friends.C. To explain how friendships are developed at school.D. To show the advantag
27、e of having familiar classmates.11. Whats Karens attitude toward the practice of her sons school?A. She supports it.B. She is against it.C. She isnt interested in it.D. She is uncertain about it.【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。作者以儿子上一年级所在班里没有一个好朋友和老同学的故事,探讨了学校对孩子们熟悉的朋友和同学分到不同的班级的做法是错误的,不利
28、于孩子的成长。【8题详解】细节理解题。根据本文第一段“My son was entering Grade 1. He was a bit nervous because he knew his best friend would not be in his new class. I explained to him that even though his best friend would not be in his class, he would still have some of his old classmates.(我儿子正在上一年级。他有点紧张,因为他知道他最好的朋友不会上新班。
29、我向他解释说,即使他最好的朋友不会和他在一个班上,他仍会有一些老同学。)”可知,作者以自己儿子班级里既没有自己的好朋友也没有老同学这个故事(story)为例,提出本文的话题,他认为学校不应该这样做,故A项“By telling a story(通过讲一个故事)”符合题意,故选A项。【9题详解】词义猜测题。结合下文第七段“it seems almost cruel to separate good friends in the younger grades without good cause(但是在没有正当理由的情况下把低年级的好朋友分开似乎是残忍的。)”,以及本文最后“perhaps it
30、is time to rethink this practice.(也许是时候重新考虑这种做法了)”可知,如果学校积极尝试把两个最好的朋友安排在不同的班级,只是为了让事情发生变化,我认为这是一个错误,由此推知,划线词所在句意为“我认为这是一个错误”, 即划线词与C选项“Mistake (错误)”意思接近。故选C项。【10题详解】推理判断题。根据第六段“It was a small class and our group of students moved through each grade together. We felt like brothers and sisters. It was
31、 wonderful(那是一个小班,我们班的学生一起走过每一个年级。我们感觉像兄弟姐妹。太棒了)”, 结合文中最后一段“Part of a schools responsibility is to provide a safe and comfortable space for children to learn and grow(学校的责任之一是为孩子们提供一个安全舒适的学习和成长空间)” 可知,作者上小学时与他班级的同学一直在同一个班集体里,同学们之间互相熟悉(familiar)。他认为,在熟悉的班集体里,能让孩子有安全感,有利于他们的成长。 因此D选项“To show the advan
32、tage of having familiar classmates(以展示有熟悉的同学的优势)”符合推测,故选D项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段.Part of a schools responsibility (责任) is to provide a safe and comfortable space for children to learn and grow. If that environment is always changingcausing terrible resultsperhaps it is time to rethink this practice.学校
33、的责任之一是为孩子们提供一个安全舒适的学习和成长空间。如果环境总是在变化,导致可怕的结果,也许是时候重新考虑这种做法了。由此判断出她对儿子所在学校的做法持反对的态度,因此B项“She is against it.(她反对)”符合题意,故选B项。DMy first day in high school will never be forgotten.When I got to the classroom in the morning, I saw that Mr.Brown had already put our names on our tables.After walking a few s
34、teps, I saw my name on the table right in the middle of the classroom.Walking up to my table, my heart sang.“It would be great to sit there.I could see everything easily,” I thought to myself.A while later, the other students entered one by one and took their own seats.And then Mr.Brown started talk
35、ing.He showed us his classroom rules and tried to explain them.All of a sudden, a student called Tony started singing loudly.All the while he moved his body to the music.His deskmate Josh couldnt understand why he was doing these things.Then he stood up and talked to Mr.Brown, “I dont want to sit wi
36、th this strange guy.Can I swap seats with someone else in this room, please?”Mr.Brown didnt answer his question directly.He stopped what he was doing and turned on his computer.Then he showed us some pictures about autistic(患自闭症的)kids.He explained that autistic kids have little self-control.They see
37、m to do things that are beyond(超出)everyone elses understanding.However, they can do many other great things, in the field of art or music for example.Then he told us that Tony was not good at maths, but loved songs.“He can sing thousands of songs.Whats more surprising is that he can remember all the
38、 words without any mistakes.” In the end, Mr.Brown added that although autistic kids were different, they should be loved.Since that first day in high school, I became Mr.Browns admirer(崇拜者).I was pretty sure Mr.Brown would get all of us on the right track(轨道).12. How did the author feel seeing his
39、table?A. ExcitedB. SafeC. ProudD. Unhappy13. What did Mr.Brown do in the class first?A He introduced Tony.B. He explained the classroom rules.C. He got his computer ready.D. He showed some pictures.14. In what way was Tony special?A. He acted politely.B. He was understanding.C. He had a mathematical
40、 mind.D. He knew music very well.15. What does the author think of Mr.Brown?A. Hes off the right track.B. He can make a great teacher.C. He has too many admirers.D. He is too different to be loved.【答案】12 A 13. B 14. D 15. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者第一天来到学校时发生的故事。【12题详解】推理判断题。根据第一段“After walking a few
41、steps, I saw my name on the table right in the middle of the classroom. Walking up to my table, my heart sang. “It would be great to sit there. I could see everything easily,” I thought to myself.(走了几步后,我看到了我的名字在教室中央的桌子上。走到我的桌子前,我的心在歌唱,我心想“坐在这里太好了。我可以轻易看清所有的东西”)”可知,作者在看到自己的桌子时是兴奋的,故选择A项。【13题详解】细节理解题
42、。根据第二段“And then Mr. Brown started talking. He showed us his classroom rules and tried to explain them.(然后布朗先生开始讲话。他向我们展示了他的课堂规则,并试图解释它们)”可知,布郎先生在课上首先做的是展示并解释课堂规则,故选择B项。【14题详解】细节理解题。根据第三段“Then he told us that Tony was not good at maths, but loved songs. “He can sing thousands of songs. Whats more sur
43、prising is that he can remember all the words without any mistakes.”(然后他告诉我们托尼不擅长数学,但他喜欢歌曲。“他会唱数千首歌曲。令人惊奇的是他能记住所有歌的歌词而不出任何错误”)”可知,托尼很懂音乐,故选择D项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“Since that first day in high school, I became Mr.Browns admirer(崇拜者).I was pretty sure Mr.Brown would get all of us on the right track(轨道
44、).(从高中第一天起,我就成了布郎先生的崇拜者。我非常确定布郎先生会让我们所有人都走上正确的轨道)”可知,布朗先生可以成为一个伟大的老师,故选择B项。第二节(共5小题;每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Every year, thousands of students choose to study in another country for a semester, the summer, or a year. Studying overseas can be an exciting experience for man
45、y people.Why do you study overseas?Living in another country can help you to learn a language, and about another culture. You will see the world in a new way, and learn more about yourself. _16_ Many companies today want employees who speak a second language, or have experienced living or working in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-515151.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
