分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2021高三英语人教版一轮课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:515414
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:87KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021高三英语人教版一轮课时提能练11 必修3UNIT 1FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析 2021 英语 人教版 一轮 课时 提能练 11 必修 UNIT
    资源描述:

    1、课时提能练(十一)必修3Unit 1Festivals around the world课时作业A:基础层面.语境语法填空AI have the greatest 1.admiration (admire) for my grandfather, who still feels 2.energetic (energy) and enthusiastic about his job. He works for a nature reserve, enjoying the fun of playing with wildlife. He holds on fast to the 3.belief

    2、(believe) that a funfilled, 4.independent (independence) life equals happiness. Last Sunday, my family members gathered together in 5.celebration (celebrate) of his 70th birthday. Upon our 6.arrival (arrive) at his cottage, I asked him for 7.permission (permit) to have a close look at some wild anim

    3、als. He agreed, but he himself kept me company all the way, 8.obviously (obvious) trying to make sure of my safety.BIm looking forward 9.to visiting my hometown again, the sight of which reminds me 10.of my childhood. At that time, we small kids used to play in our neighborhood. We would play tricks

    4、 11.on one another when silly things took place. On important festivals, we dressed ourselves 12.up and together with adults turned 13.up at parties, enjoying big meals. We would have great fun setting 14.off firecrackers. We would also stay up very late playing hideandseek where there stood a large

    5、 marble tower built 15.in memory of Buddha.CWhile I was seated on the sofa 16.watching (watch) TV, I heard a young couple 17.quarrelling (quarrel) loud next door. I hurried to see what was happening. Things went like this. The couple were meant 18.to spend (spend) their holidays abroad. The husband

    6、liked Italy 19.while the wife preferred France. It was obvious 20.that they were both very stubborn and neither wanted to give in. While I was willing to help, I found it difficult to persuade them to change their minds. So the quarrel went on.语境短文改错根据P7课文内容,对下面材料进行修改。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单

    7、词的增加、删除或修改。Zhin, who was the granddaughter of the Goddess of Heaven visited to the earth secret. While in earth she fall in love with the herd boy Niulang. Before the Goddess of Heaven knew that her granddaughter was married with a human, she became very angry and made the weaving girl return to Hea

    8、ven. Finding that Zhin was heartbroken, her grandmother final decided to let the couple across the Milky Way to meet once a year. People in China hope that the weather will fine on that day, because whether it is raining, it means that Zhin is weeping and the couple wont be able to meet.答案Zhin, who

    9、was the granddaughter of the Goddess of Heaven visited the earth . While earth she in love with the herd boy Niulang. the Goddess of Heaven knew that her granddaughter was married a human, she became very angry and made the weaving girl return to Heaven. Finding that Zhin was heartbroken, her grandm

    10、other decided to let the couple the Milky Way to meet once a year. People in China hope that the weather will fine on that day, because it is raining, it means that Zhin is weeping and the couple wont be able to meet.根据提示补全句子1(2018全国卷)总之,在中国你要入乡随俗。我的确希望你在朋友家玩得开心。In brief, do as the Chinese do when i

    11、n China. I do hope you will have great fun at your friends home.2做完所有的工作后,我们竖起了布告牌提醒人们保护这些树木。(remind)After getting the work done, we put up a board reminding people to protect the trees. (分词作定语)After getting the work done, we put up a board which/that reminds people to protect the trees. (定语从句)3那个女孩

    12、高兴时,不是唱歌就是跳舞。(either . or .)When the girl is happy, she either sings or dances4很明显,在今天的世界, 甚至以后的世界,中国将发挥它的影响力。It is obvious that China will make a difference in the world today and tomorrow.5趁着现在还年轻,我们必须刻苦学习,获得更多的知识。(while引导时间状语从句)We must work hard to gain more knowledge while we are young课时作业B:能力层面

    13、.阅读理解A(2019山西六校第二次阶段性测试)World Environment Day is celebrated annually on June 5th and was created to inspire people around the globe to take an active part in environmental protection and learn more about ways we can help to guarantee the future of our planet is safe.The very first World Environment

    14、Day took place in 1974,established by the United Nations General Assembly on the first day of the Stockholm Conference on the Human Environment that took place in 1972.Each year the United Nations pick a theme and a host city where anyone who is concerned about the environment can talk about environ

    15、mental topics with others,followed by different kinds of exhibits to promote environmental awareness.Environmentalists,academics and scientists come together to bring new ideas on the table concerning the environment.The 2018 World Environment Day is hosted by India,and the theme is Beat Plastic Pol

    16、lution.It urges people to explore and choose supportable alternatives like paper or cloth bags to reduce the production and use of disposable plastic,which makes up 10% of all of the waste.Even though the United Nations pick a specific host city every year,people around the world still celebrate Wor

    17、ld Environment Day in their hometowns with parades(游行),concerts,cleaning up and tree planting and all kinds of green actions to work towards having a beautiful planet and battling pollution.World Environment Day is not a public holiday,so you wont be getting the day off work or school,but if you wan

    18、t to celebrate,why not bring it to the attention of your parents,friends,colleagues or classmates?World Environment Day is all about working together to take action for the planet,so try to get everyone you know interested in helping do something.Things as small as making sure people have a way to r

    19、ecycle can make a difference.You could also try beautifying your neighborhood by planting gardens,learn about green foods,raise money for a local wildlife conservation group or simply learn about the effects of different products on the earth.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界环境日的由来和情况,呼吁全员行动起来帮助保护地球。1Why is

    20、World Environment Day set up?ATo make people know more about nature.BTo ask people to help to protect the globe.CTo warn people of the danger of air pollution.DTo encourage people to plan the earths future.B细节理解题。从第一段中的“to inspire people around the globe to take an active part in environmental prote

    21、ction and learn more about ways we can help to guarantee the future of our planet is safe”可以看出,世界环境日的目的是鼓励人们积极参与环境保护并学会很多方法来帮助确保地球将来的安全,故选B。2What do people do on World Environment Day?ADecide a host city.BHold a theme party.CDiscuss environmental ideas.DShow some plastic products.C细节理解题。从第二段中的“where

    22、 anyone who is concerned about the environment can talk about environmental topics with others”以及“Environmentalists,academics and scientists come together to bring new ideas on the table concerning the environment”可以看出,人们主要是在这一天讨论环境问题。3Which of the following words is the closest in meaning to “dispo

    23、sable” in Paragraph 3?AHighcost.BPoorquality.CSecondhand.DSingleuse.D词义猜测题。从第三段中的“Beat Plastic Pollution”可以看出,2018年的主题是“塑战速决”,再结合画线词前面的“It urges people to explore and choose supportable alternatives like paper or cloth bags”和后面的“which makes up 10% of all of the waste”可知,“disposable plastic”造成大量资源浪费,

    24、所以“一次性的”符合语境,故选D项。4Whats the main idea of the last paragraph?AEvery bit of effort counts.BDoing is better than saying.CMany hands make light work.DNothing is impossible to a willing heart.A段落大意题。根据最后一段的内容可知,世界环境日不是公共节日,所以人们不放假。但如果你想庆祝的话,为何不让你周围的人关注它。所以最后一段主要是讲每个人都可以从身边小事做起,行动起来保护地球,每个人的微小努力都很重要,故选A项

    25、。Doing is better than saying“行胜于言”;Many hands make light work“众人拾柴火焰高”;Nothing is impossible to a willing heart“有志者事竟成”。B(2019济南市模拟)We humans love to stare into our smart devices. We gaze for hoursabout 10 hours and 39 minutes a dayat our computers, smartphones, tablets and televisions. Is all this

    26、staring bad for us? It might be, mainly because as we stare at our devices we are exposing ourselves to blue light.Blue light is a type of electromagnetic (电磁的) radiation with a very short wavelength that produces a high amount of energy. While its true that light can damage our eyes under certain c

    27、ircumstances, theres no scientific evidence suggesting that blue light is harmful to our eyes. But many people still think it is, which is why bluelightblocking glasses are so popular. So do the glasses work?“Everyone is very concerned that blue light may be causing damage to the eye, but theres no

    28、evidence that it may be causing serious damage,” Dr. Rahul Khurana, clinical spokesman for the American Academy of Ophthalmology, told Business Insider.Blue light exposure is nothing new. In fact, the sun is the largest source of blue light. Moreover, blue light is also present in LED light. But if

    29、blue light isnt harmful, then why are we constantly rubbing our eyes when were looking at our screens? The answer is eyestrain (眼疲劳): More than 60 percent of people experience eye problems associated with digital eyestrain. And blue light, it seems, isnt the cause. Instead, our eyes are so strained

    30、because most of us blink less when we stare at our digital devices. So if eyestrain is the issue, bluelightblocking glasses are probably of little use.【语篇解读】该文主要探讨了蓝光是否对我们的眼睛有害的问题。5What do we know about blue light?AIt is a kind of nuclear radiation.BIt has the shortest wavelength.CIt may come from e

    31、lectronic devices.DIt consumes a great deal of energy.C推理判断题。根据第一段最后一句“It might be, mainly because as we stare at our devices we are exposing ourselves to blue light”可推知,电子设备会发出蓝光。6What causes the popularity of bluelightblocking glasses?AEvidence of their benefits to eyes.BBelief in blue lights harm

    32、ful effect.CWidespread use of smart devices.DScientific understanding of blue light.B细节理解题。根据第二段中的“theres no scientific evidence suggesting that blue light is harmful to our eyes. But many people still think it is, which is why bluelightblocking glasses are so popular”可知,防蓝光眼镜流行的原因是人们认为蓝光会对眼睛有害。7Wha

    33、t can be inferred from Paragraph 4?ABlue light exposure is hardly avoidable.BEye problems are not easy to deal with.CBlue light may connect with tired eyes.DRubbing eyes makes people strained.A推理判断题。根据第四段的前三句“Blue light exposure is nothing new. In fact, the sun is the largest source of blue light. M

    34、oreover, blue light is also present in LED light”可知,阳光是蓝光最大的来源,而且蓝光也存在LED灯中。由此可推知,接触蓝光几乎是不可避免的。8According to the text, wearing bluelightblocking glasses may be AtiringBharmfulCuselessDbeneficialC细节理解题。根据最后一段最后一句“So if eyestrain is the issue, bluelightblocking glasses are probably of little use”可知,戴防

    35、蓝光眼镜可能是没有用处的。.完形填空(2019大连市一模)Being jobless for the last three months, I am upset nowadays. My son has lost his 1 from a good school and he might have to go to a less qualified school. I have moved from a spacious(宽敞的) apartment to a small one in order to 2 my living expenses. My wife has built extra

    36、 stress. On top of that ,my fatherinlaw 3 a week ago, which has added fuel to fire, 4 our family into a more terrible state.In these circumstances I have two mental 5 : either to feel upset and keep losing my peace of mind, or 6 my negative thoughts with super mental powers about selfconfidence and

    37、consistency, and 7 applying for new jobs with positive attitude.I choose the second option because I believe that the pain I am 8 today will build up my 9 . My strengths will then increase my confidence and make me a(n) 10 man one day. I understand that good and bad stages are part of 11 . While goo

    38、d times make me happy, bad times 12 the “inner” me.Two months later, 13 , I have finally landed a job which is very exciting and offers a nice salary. Time has healed my wifes mental stress 14 the death of her father. My son has already been accepted by another good school because the admissions for

    39、 new academic year were still 15 !As I am back on the track of normal life, I can 16 say that the most important things that helped me 17 the crisis(危机) were my consistent character of patience, and 18 attitude towards life. So, while I wish you all the best life can 19 you, I would highly recommend

    40、 taking the same attitude towards life 20 you are trapped in any of such situations.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要通过讲述作者成功应对困境的故事启迪读者要一直保持积极的生活态度。1A.admissionBbenefitCdiplomaDpermissionA根据该句中的“he might have to go to a less qualified school”可推知,作者的儿子失去了进入好学校的资格,与下文中的“My son has already been accepted by another go

    41、od school because the admissions for new academic year were still !”呼应。2A.shareBreduceCbreakDraiseB根据上文可知,作者失业三个月,为了缩减生活开支作者从宽敞的公寓搬到了较小的公寓。3A.showed upBset offCfell downDpassed awayD根据下文“Time has healed my wifes mental stress the death of her father”可知,作者妻子的父亲过世了。pass away“去世”。4A.puttingBfindingCfor

    42、mingDliftingA根据语境可知,作者的岳父一周前去世了,这使作者一家处于更糟糕的状态,put“使处于(某状态或情况)”符合语境。5A.problemsBconcernsCchoicesDactivitiesC根据空后的“either to feel upset.or my negative thoughts”可推知,作者面对这种困境,有两种选择,与下文中的“I choose the second option”呼应。6A.linkBreplaceCmixDexchangeB固定搭配replace.with.意为“用替代”,与空前的“keep”形成对比,故选B。7A.regretBsto

    43、pCkeepDriskC根据下文中的“I have finally landed a job”可推知,作者也可以保持积极的态度,继续申请新的职位。keep“继续”。8A.practicingBsufferingCproducingDrelievingB根据语境可知,作者选择以积极的态度继续申请新的工作,因为作者相信他现在遭受的痛苦将增强他的毅力(character)。9A.intelligenceBbodyCcharacterDreputationC参见上题解析。10A.carefulBhardworkingCeasygoingDsuccessfulD根据上文作者失去工作,儿子不能进入好的学校

    44、,岳父去世等一堆糟心的事,并结合该句“My strengths will then increase my confidence and make me a(n) man one day”可推知,作者相信自己有一天会成功。11A.lifeBwealthCtimeDhealthA根据语境并结合常识可知,作者明白好和坏都是生活的一部分,与下文中的“As I am back on the track of normal life”呼应。12A.hideBdestroyCstrengthenDkillC根据该段第一句并结合语境可推知,艰难的时光会让作者韬光养晦,积蓄力量。13A.desperately

    45、BunwillinglyChopefullyDfortunatelyD根据语境可知,两个月后,作者幸运地找到了一份称心的工作。14A.regardless ofBdue toCinstead ofDapart fromB根据语境可知,前后句表示逻辑上的因果关系,前果后因。due to“由于”符合语境。15A.occupiedBemptyCopenDclosedC根据语境可知,新学年入学申请依然开放,因此作者的儿子被另一所好学校录取。16A.disappointedlyBsurprisedlyCdeliberatelyDconfidentlyD根据上文中的“My strengths will t

    46、hen increase my confidence”可推知,在生活恢复正常的情况下,作者信心满满。17A.fightBmeetCchangeDdelayA根据上文可知,作者战胜了困境,渡过了危机,生活重新步入正轨。18A.generalBpositiveCfriendlyDhonestB根据上文中的“applying for new jobs with positive attitude”并结合语境可推知,作者始终如一的坚毅性格和积极的生活态度帮助作者渡过了生活中的危机。19A.offerBexpectCmanageDsendA根据语境可知,作者祝愿人们万事如意。offer“给予”符合语境。20A.as ifBin thatCnow thatDin caseD根据语境可知,作者极力建议人们如果陷入像这样的境地,也以相同的态度面对生活。in case“如果,假使”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高三英语人教版一轮课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-515414.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1