《原创》新课标2015年高二英语暑假作业 4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 原创 原创新课标2015年高二英语暑假作业 新课 2015 年高 英语 暑假 作业
- 资源描述:
-
1、 新课标2015年高二英语暑假作业 4 (满分100分)第二部分 阅读理解(共两节,满分30分)第一节 (共4小题;每小题5分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。So great is our passion for doing things for ourselves that we are being increasingly less dependent on specialized labour.No one can plead ignorance(对。无知) of a subject any longer, f
2、or there are countless do-it-yourself publications.Armed with the right tools and materials, newlyweds(新婚的人) gaily get down to the task of decorating their own homes.Men, particularly, spend hours of their leisure time installing their own fireplaces, laying out their own gardens; building garages a
3、nd making furniture.But unfortunately not all of us are born handymen. Some wives tend to believe that their husbands are extremely resourceful and can fix anything.Even men who can hardly drive a nail in straight are supposed to be born electricians, carpenters, plumbers and mechanics.When lights f
4、use, furniture gets rickety(快要散架的), pipes get blocked, or vacuum cleaners fail to operate, some woman think that their husbands will somehow put things right.The worst thing about the do-it-yourself game is that sometimes even men live under the delusion(错觉) that they can do anything, even when they
5、 have repeatedly been proved wrong.It is a question of pride as much as anything else. Last spring my wife suggested that I call in a man to look at our lawn mower.It had broken down the previous summer, and though I promised to repair it, I had never got round to it.I would not hear of the suggesti
6、on and said that I would fix it myself.One Saturday afternoon, I dragged the machine into the garden and had a close look at it.As far as I could see, it needed only a minor adjustment: a turn of a screw here, a little tightening up there, a drop of oil and it would be as good as new.Actually the re
7、pair job was not quite so successful.The mower firmly refused to mow, so I decided to take it apart.And I was extremely pleased with myself.I had found the cause of the trouble.One of links in the chain that drives the wheels had broken.After buying a new chain I was faced with the tough task of put
8、ting the confusing jigsaw puzzle together again.I was not surprised to find that the machine still refused to work after I had reassembled it, for the simple reason that I was left with several curiously shaped bits of metal which did not seem to fit anywhere.I gave up in despair.The weeks passed an
9、d the grass grew.When my wife urged me to do something about it, I told her that either I would have to buy a new mower or let the grass grow.Needless to say our house is now surrounded by a jungle(丛林).Buried somewhere in deep grass there is a rusting lawn mower which I have promised to repair one d
10、ay.62.According to the passage which of the following is true?A.If you have right tools and materials, you can do anything.B.Although they can hardly drive a nail in straight , they are supposed to be born electricians, carpenters, plumbers and mechanics.C.All wives believe that their husband can fi
11、x anything.D.we have great passion for doing things for ourselves because we are being increasingly less dependent on specialized labour.63.Why did the writers wife suggest calling in a man to look at the mower?A.To get her husband to mend it, believing that he needed some help.B.She had forgotten t
12、hat her husband had promised to mend it.C.She suspected it would otherwise remain unrepaired and the grass uncut.D.Her husband had repeatedly tried mending it already without success.64.The writer decided to take apart the mower because _ .A.it was a Saturday and he had the time to spareB.he had dis
13、covered the cause of the troubleC.he thought it was a sure way of repairing it.D.what repairs he had already carried out had not proved successful.65.The writers house is now surrounded by a jungle because _ .A.his wife was not prepared to let him buy a new lawn mowerB.The lawn mower is buried somew
14、here in deep grass.C.The writer wanted to let the grass grow.D.he lost several pieces of the mower in the process of repairing it答案及解析:2.62. B 63. C 64. D 65. A【文章大意】文章介绍现在很多人喜欢自己动手做一些手工活,但是作者通过自己的经历告诉读者不是每个人都是天生的电工、木匠、水管工和机械师。【试题解析】62.细节理解题:根据第二段的句子:Even men who can hardly drive a nail in straight
15、are supposed to be born electricians, carpenters, plumbers and mechanics. 妻子常常认为她们的丈夫无比聪明能干。甚至那些连一枚钉 子都钉不直的男人都被认为是天生的电工、木匠、水管工和机械师。所以选B。63.细节理解题:根据第三段的句子:Last spring my wife suggested that I call in a man to look at our lawn mower.It had broken down the previous summer, and though I promised to repa
16、ir it, I had never got round to it. 今年春天,妻子让我请人检查一下我家的割草机。那台割草机去年夏 天就坏了,尽管我答应修,但一直没抽出时间。说明如果不找人来修,可能这台割草机会修不好,草就一直没有办法割,所以选C。64.细节理解题:根据第三段的句子:Actually the repair job was not quite so successful.The mower firmly refused to mow, so I decided to take it apart可知因为没有修好,所以作者决定将割草机拆掉,所以选D。65.推理判断题:根据第三段的句
17、子:When my wife urged me to do something about it, I told her that either I would have to buy a new mower or let the grass grow.Needless to say our house is now surrounded by a jungle(丛林).可知作者家被丛林包围因为作者的妻子拒绝买一个新的割草机,所以选A。【长难句解析】1. The worst thing about the do-it-yourself game is that sometimes even m
18、en live under the delusion(错觉) that they can do anything, even when they have repeatedly been proved wrong.【翻译】自己动手的例子中最糟糕的是,有时甚至是男人尽管接连失败却还误以为自己什么都行。【分析】这句话主语是The worst thing about the do-it-yourself game,后面是系表结构,用that引导表语从句,表语从句中使用that连接的同位语从句,说明delusion的内容,when引导时间状语从句、。2. Buried somewhere in dee
19、p grass there is a rusting lawn mower which I have promised to repair one day. 【翻译】深草丛中的某 个地方有一台正在生锈的割草机,那就是我曾答应某日要修理的割草 机。【分析】这句话使用了完全倒装句,过去分词buried提前,主语是a rusting lawn mower ,后面是which引导的定语从句。第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。I met Rose, my new classmate, on the first d
20、ay of college. To my surprise, she was already 87 years old. Why are you in college at such a young age? I joked. Im here to meet a rich man, get married, have two children, and then retire and travel. She answered. 51 Like young students, Rose was outgoing, kind and helpful. 52 Soon she became a su
21、perstar in our college.At the end of the term, Rose was invited to give us a speech. I will never forget what she said to us, There are only four secrets to staying young and achieving success. First, you have to laugh and find humor(幽默感) every day. Then, you need to have a dream. 53 Next, find any
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
